Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Προσλήψεις στο Δήμο Πολυγύρου

Προσλήψεις για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών θα γίνουν στο Δήμο Πολυγύρου.
Πρόκειται για επτά (7) θέσεις εργατών καθαριότητας και ενός (1) οδηγού φορτηγών - απορριμματοφόρων.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου!
Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου: 23713-50711 και 23713-50720.

Το νέο βαθμολόγιο του Δημοσίου

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα κρίνονται ικανοί ή αποδοτικοί, δεν θα ανέρχονται σε υψηλότερες διοικητικά θέσεις, σύμφωνα με το νέο βαθμολόγιο του Δημοσίου που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Η στασιμότητα στον ίδιο βαθμό θα σημαίνει, όμως, και μισθολογική καθήλωση, καθώς εισάγεται άμεση σύνδεση βαθμού και μισθού.

Το νέο μισθολόγιο (;)

Δημόσιο: € 2.200 ο ανώτατος μισθός
Χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας
Στις 2.200 ευρώ διαμορφώνεται, χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας, ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης.
Ο ανώτατος μισθός μαζί με τα ανωτέρω επιδόματα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί περίπου στα 2.700 ευρώ το μηνά. Αυτό σημαίνει ότι τα «ρετιρέ» του Δημοσιόυ θα υποστούν απώλειες που θα κυμαίνονται ως και 1.500 ευρώ το μήνα. 

Η δικαιοσύνη κρυφοκοιτάζει...


Με αφορμή υπόθεση που συζητήθηκε σήμερα στον Πολύγυρο, θέλησα να μοιραστώ ένα προβληματισμό μου για τον τρόπο που απονέμεται η Δικαιοσύνη. Μια και η δουλειά μου με κάνει τακτικό θαμώνα του συγκεκριμένου καταστήματος, θέλοντας και μη τα τελευταία 23 χρόνια παρακολουθώ τα δρώμενα σε αυτή και τείνω να αποκτήσω άποψη. Σαν σκεπτόμενος πολίτης δεν μπορώ παρά να προβληματιστώ με αυτά που βλέπω και ακούω, αν και δεν μπορώ να πω ότι με εκπλήσσουν. Η αλήθεια είναι ότι λίγο πολύ η Δικαιοσύνη μας είναι αντίστοιχη του επιπέδου μας. Του επιπέδου της πολιτικής, της υγείας, της παιδείας που απολαμβάνουμε.

Aliens

Αξίζει να γεμίσουμε το γήπεδο για τους μικρούς!


Αργ. Λαφαζάνης για το δρόμο Γαλάτιστας - Θέρμης

Παρέμβαση του βουλευτή Χαλκιδικής Αργύρη Λαφαζάνη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το δρόμο Γαλάτιστας - Θέρμης.
Σε δελτίο τύπου αναφέρει, για το θέμα:

Αργύρης Λαφαζάνης προς ΥΠ.ΠΟ. "... δεν θα πρέπει να θεωρεί αυτονόητη την θετική ψήφο μου"


Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης, με Δελτίο Τύπου, ενημερώνει για ζητήματα που αφορούν τη Χαλκιδική και τα οποία έτυχαν θετικής, κατ΄αρχή, ανταπόκρισης από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αλλά χωρίς να υλοποιηθούν μέχρι τώρα. Κλείνοντας το Δελτίο Τύπου ο Βουλευτής Χαλκιδικής διαμηνύει στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πως: "Αν εξακολουθήσει να μην ενεργεί για τα αυτονόητα, δεν θα πρέπει να θεωρεί αυτονόητη την θετική ψήφο μου στα νομοσχέδια του."  
Αναλυτικά ο Αργύρης Λαφαζάνης αναφέρει:

"Ντοροεκλογές" την Κυριακή!

Εσωκομματικές εκλογές θα γίνουν στη Δημοκρατική Συμμαχία την Κυριακή 2 Οκτωβρίου για την ανάδειξη των 9μελών Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Οργανώσεων - Ομάδων Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας όλης της χώρας, φυσικά και της Χαλκιδικής.
Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν όλα τα μέλη του κινήματος, τα οποία εγγράφονται έως και την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών. (να φύγουν μπορεί ... να εγγραφούν δεν το βλέπουμε!)
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ θα στηρίξει ανεπιφύλακτα κάθε πιθανό υποψήφιο ο οποίος θα έχει το χάρισμα του δικομανή

Παράταση εγγραφών στο Ι.Ε.Κ. Χαλκιδικής


Ακραία καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική και η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

M. Παναγιά, Οκτ. 2000 (και 2001) και Στρατώνι, Φεβ. 2010:
Τα χωριά της περιοχής όπου πρόκειται να γίνει η επένδυση-μαμούθ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ γνωρίζουν την οργή της φύσης και πνίγονται από τονους λάσπης. Οι επιστήμονες μιλούν για βροχοπτώσεις επιπέδου …Μπαγκλαντές!
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πλέον επαναλαμβανόμενα και απρόβλεπτα, όμως δεν λαμβάνονται υπ’οψη στη μελέτη της εταιρείας. Το μοναδικό δάσος του Κακάβου που η εταιρεία θέλει να μετατρέψει σε επιφανειακό μεταλλείο είναι η μοναδική προστασία για τα χωριά. Ακούστε τι λένε οι ειδικοί επιστήμονες στο βίντεο: πρέπει να φτιάξουμε άγαλμα στο δάσος, γιατί αυτό έσωσε τη Μ.Παναγιά!