Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

KKE ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ (1941-2011)


Στις 27 Σεπτέμβρη 2011 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση (1941) του μεγάλου και θρυλικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου που συσπείρωσε τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στον αγώνα κατά της τριπλής κατοχής από τη ναζιστική Γερμανία, τις φασιστικές Ιταλία και Βουλγαρία. Το ΚΚΕ είναι υπερήφανο που υπήρξε η ψυχή, ο καθοδηγητής και ο κύριος αιμοδότης του ΕΑΜ. Αν και βαριά πληγωμένο το ΚΚΕ από τις διώξεις της μεταξικής δικτατορίας, με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Νίκο Ζαχαριάδη και εκατοντάδες πρωτοπόρα στελέχη του παραδομένα από τις αστικές κυβερνήσεις

ΓΚΑΟΥΛΑ'Ι'ΤΕΡ...


"Τόπι απ' τον τόπο σου"

Χθες και προχθές γέμισαν ξανά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Χαλκιδικής. Βοήθησε ο καιρός κι έτσι το θέαμα ήταν ακόμη μία φορά καλό και με πολλά γκολ. Ξεκίνησαν πλέον όλες οι κατηγορίες του νομού και το πρωτάθλημα νέων, ενώ στην Α’ κατηγορία, ήδη από την τρίτη αγωνιστική τα αποτελέσματα δείχνουν πως θα έχουμε φέτος ένα πολύ ανταγωνιστικό και ποιοτικό πρωτάθλημα.
Περισσότερα ΕΔΩ

Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση οι Ιταλοί και οι ντόπιοι μεγαλέμποροι

Μουδιασμένα ξεκίνησαν εφέτος οi ελαιοπαραγωγοί στην Ορμύλια τη συγκομιδή της ελιάς, αφού παρόλο που η παραγωγή είναι μειωμένη σημαντικά ( ιδιαίτερα στον κάμπο της Ορμύλιας είναι απελπιστικά μειωμένη),αλλά και στις υπόλοιπες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Χαλκιδικής σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας του μαρτιάτικου παγετού, εντούτοις οι έμποροι έχουν ανακοινώσει 0,90 ευρώ για την πρώτη

Και νέα δίωξη κατά της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ. Αυτή τη φορά από τον εκπρόσωπο τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Χαλκιδική!

Να δώσει κατάθεση στο δικαστήριο κλήθηκε σήμερα ένας εκ των διαχειριστών της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ εξ αιτίας μήνυσης που υποβλήθηκε εναντίον του!
Η υπόθεση αφορά το "βαφτισμένο", από ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας και κυκλοφορίας ως "ρουφιανόχαρτο" που έστειλε ο τότε διορισμένος Προϊστάμενος του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Ν. Μουδανιά και τώρα εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας (να τον χαίρονται), Αστέριος Βαγγλής, στα Σχολεία των Ν. Μουδανιών και αφορούσε τις πορείες διαμαρτυρίας των μαθητών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου!
Να θυμίσουμε ότι αυτό το "ρουφιανόχαρτο" έφερε στην επικαιρότητα η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ και έλαβε τεράστιες διαστάσεις εξ αιτίας της σοβαρότητάς του. 
Να θυμίσουμε επίσης ότι το "ρουφιανόχαρτο" ήταν η αιτία ο τότε υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, να ζητήσει δημόσια την παραίτηση του Βαγγλή από τη θέση του Προϊσταμένου, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά πράγματα της Χώρας!
Η συνέχεια στις αίθουσες των δικαστηρίων, εφόσον η υπόθεση δεν καταλήξει στο αρχείο!

ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΜΠΑΙΞΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»;;;;


Πριν λίγο καιρό αναρτήθηκε στα blogs ένα κείμενο σχετικά με πρόσφατες προσλήψεις της παραπάνω εταιρίας, στις οποίες, εκτός των άλλων, συγκαταλέγεται και ο κουμπάρος του νυν προέδρου της εταιρίας κ. Ηλ.... Στεφ...ίδης με 18μηνη σύμβαση και μάλιστα με αμοιβή 3.800 € μηνιαίως!!!!!!
Η εταιρία είχε την «ευαισθησία» να απαντήσει άμεσα σ’ αυτή την ανάρτηση και την «αναισθησία» να μην πει κουβέντα για το «πάπλωμα», αλλά να περιοριστεί σ’ έναν λίβελλο κατά των συμβασιούχων που έχουν χάσει τη δουλειά τους, οι τελευταίοι από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ένταξη στο ΠΕΠ Μακεδονίας Θράκης ΕΕΛ και δικτύου αποχέτευσης Στρατωνίου


Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» το έργο: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τοπική Κοινότητα Στρατωνίου, Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού  7.620.060,66 €.
         Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για τη χρηματοδότηση του έργου με τίτλο: «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τοπική Κοινότητα Στρατωνίου, Δήμου Αριστοτέλη», αξιολογήθηκε θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 7.620.060,66€.

Διασκέδαση με τον Α.Σ. ΑΣΤΗΡ Αγίου Νικολάου


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Ε.ΚΑ.Σ.Χ. ΠΑΙΔΩΝ: Α.Ο.ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – Α.Ο. ΝΙΚΗΤΗΣ «ΣΙΘΩΝΕΣ» 76-29


Με νίκη συνέχισε η Παιδική ομάδα μπάσκετ  του ΑΟΠ στο Πρωτάθλημα. Το Σάββατο 24-9-2011 στο Κλειστό του Πολυγύρου κέρδισε την ομάδα του Α.Ο. Νικήτης «Σίθωνες» με σκορ 76-29.
Την επόμενη αγωνιστική, Κυριακή 2-10-2011 υποδέχεται στο Κλειστό του Πολυγύρου ώρα 18:30 τους Αετούς Ορμύλιας.
ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ : Προπονητής : Τσιούντος Αριστείδης, Παίκτες : Αμπαράς Μάριος 12π, Βαγιωνάς Θανάσης 20π, Ζαγορίτης Άρης 7π, Μαναζής Άγγελος, Τσερβελής Κων/νος, Τσιπέλης Δημήτρης 18π, Φυργάδης Αργύρης 3π, Φωτακίδης Φοίβος 2π, Χριστίδης Αλέξανδρος, Χριστίδης Ευθύμης 14π(3).

ΛΗΣΤΕΙΑ: Αναδρομικό αφορολόγητο (€ 5000)! Νέα μείωση μισθών 20% στο Δημόσιο από 1η Οκτώβρη!


ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ € 7ΔΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!
ΜΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ!
Γραπτές δεσμεύσεις για νέα μέτρα ύψους €7δις απαίτησε το ΔΝΤ από τον Υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, ως προϋπόθεση για την επιστροφή των επιθεωρητών της τρόικας στην Αθήνα.
Την αποκάλυψη την έκανε, ανωνύμως, στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης μιλώντας στο Reuters.
 Σημασία για το ΔΝΤ δεν έχει το πόσα μέτρα θα παρθούν, αλλά το δημοσιονομικό τους αποτέλεσμα, πάνω στο έλλειμμα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.

Η Αριστερά της Δραχμής


Όταν τον Μάιο του 2010 τριάντα πανεπιστηµιακοί στήριξαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών στο κείµενο µε τίτλο «Παύση πληρωµών - έξοδος από το ευρώ», ήταν ακόµη φρέσκος ο αέρας του Καστελόριζου, από όπου ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την ένταξη στον µηχανισµό ∆ΝΤ - ΕΕ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οικονοµολόγοι, κοινωνιολόγοι, ιστορικοί, οι οποίοι προέρχονταν από τον χώρο της λεγόµενης ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, επιχείρησαν το... σοκ να σπάσουν το ταµπού του ευρώ και της ΕΕ, απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης, η οποία έβαζε, όπως έλεγαν, τη χώρα σε έναν νέο «διεθνή οικονοµικό έλεγχο υπό τον µανδύα του ∆ΝΤ».
 Οι «αριστερές» πρωτοβουλίες κατά του ευρώ διασταυρώθηκαν και µε απόψεις του ξένου

Κυκλοφόρησε το 8ο τεύχος του Παγχαλκιδικού Λόγου

Διαβάστε το ΕΔΩ σε ηλεκτρονική μορφή.

Π.Α.ΜΕ Χαλκιδικής: Μαζική άρνηση πληρωμής


Τώρα που η κρίση και η επίθεση κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί  με τα κόμματα που την στηρίζουν μας τσακίζει.
Τώρα που φέρνουν νέα φοροκαταιγίδα: "Τέλη Επιτηδεύματος", "Εισφορές Αλληλεγγύης", Αύξηση του ΦΠΑ, Νέο χαράτσι στα ακίνητα...
Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν με τον κίνδυνο χρεοκοπίας,
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ!!
Αυτοί που ευθύνονται για τη χρεοκοπία, οι Τραπεζίτες, οι Βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και

Υπουργείο Προστασίας ...κουτσομπόληδων!!!

Με αφορμή την ανάρτηση πανό στον Λυκαβηττό από τους Ειδικούς φρουρούς, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των αποδοχών, ο πρόεδρός τους δήλωσε πως "στα καθήκοντά τους είναι και η φύλαξη δημοσιογράφων που ασχολούνται με τα κουτσομπολιά" !!!
-Φανταστείτε λοιπόν αστυνομικούς να φυλάνε τύπισσες όπως η Λαμπίρη, η Πάνια, η Καράβατου κ.λ.π.!!!
-Ε, αφού χρόνια τώρα ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις, μας αξίζει πολύ χειρότερη τύχη απ' αυτήν που έχουμε!

Έριξε αυγά στον υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Όθωνα.

Φοιτητές διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων

Την διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ στις 9.02 χθες το βράδυ προκάλεσε εισβολή περίπου 60 "αγανακτισμένων" φοιτητών, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Γενικών Συνελεύσεων των Καταλήψεων των πανεπιστημιακών σχολών.
Το κοντρόλ της ΝΕΤ έριξε "μαύρο" και αμέσως μετά προβλήθηκε σε επανάληψη ντοκιμαντέρ. Στη συνέχεια οι φοιτητές

6ος ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΨΥΧΗΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΝΙΚΗΤΗ 5km


Η Ε.Ε.Ν.Ν. ο «Σίθων» σε συνεργασία με  τον πολιτιστικό σύλλογο Μεταμόρφωσης προκηρύσσουν τον 6ο Αγώνα Ψυχής Μεταμόρφωση – Νικήτη, απόστασης 5km
Ο αγώνας αυτός έγινε για πρώτη φορά ανεπίσημα την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2006 από 5 κολυμβητές, την ημέρα της τελετής έναρξης του 36ου Διεθνούς διάπλου του Τορωναίου κόλπου. Αφιερώθηκε στη μνήμη του Μιχάλη Γεωργακούδα, αντιπροέδρου της Ε.Ε.Ν.Ν.ο «Σίθων» το 2004 και 2005.

Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου Μεγάλης Παναγίας


 -  Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου Μεγάλης Παναγίας.
-Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Νέο κέλυφος, γεωθερμική αντλία θερμότητας με ηλιακή υποβοήθηση και νέα εγκατάσταση φωτισμού στο Γυμνάσιο Μ. Παναγίας», προϋπολογισμού 574.000,00€.
Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Νέο κέλυφος, γεωθερμική αντλία θερμότητας με ηλιακή υποβοήθηση και νέα εγκατάσταση φωτισμού στο Γυμνάσιο Μ. Παναγίας», προϋπολογισμού 574.000,00€, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2007-2013, στον άξονα προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές-Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής-Ανανεώσιμες

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Nομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και συνεχίζει την λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας των Σχολών Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).
 Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης

ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ-ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 3-1

Για το πρωτάθλημα της β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας η ομάδα της Ελπίδας Πολυγύρου μετά από πολύ καλή εμφάνιση αν και είχε προηγηθεί στο σκορ με 0-1 μέχρι και το 70’ λεπτό στο τέλος ηττήθηκε με 3-1 από την τοπική ομάδα.

ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...