Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πλημμύρισε το Παλαιοχώρι

Απεργούν, Πέμπτη 22/9/11, Δάσκαλοι - Νηπιαγωγοί


Φτάνει πια!


Πολύγυρος το 1939

Συνταξιούχοι - Μηχανοδηγοί - Κρεοπώλαι - Σιδηρουργοί - Κασιτερωταί - Ζαχαροπλάσται - Οργανοπαίκται - Σαγματοποιοί - Καπνοπώλαι - Καπνοπώλαι θήλεις - Εργολάβοι - Χωροφύλακες - Κουρείς - Κουρείςθήλεις - Φωτογράφοι - Λευκοσιδηρουργοί  και  Υδραυλικοί στον Πολύγυρο το 1939 !

Πολυτεκνικό επίδομα


Δεν θα δικαιούνται πλέον πολυτεκνικό επίδομα όσοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι έχουν ετήσιο εισόδημα που ξεπερνά τις 55.000 ευρώ.

Αποφάσισαν για το λαό...


Κυβερνητική ανακοίνωση
Η Κυβερνητική Επιτροπή εξειδίκευσε σήμερα τα μέτρα που οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και επιτρέπουν την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας μέχρι το 2014.
Οι συζητήσεις με την Τρόικα θα ολοκληρωθούν – όπως ανακοινώθηκε χθες – μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Δημοκρατία έχουμε ...

...και απόδειξη είναι η απελευθέρωση του μοναδικού "πολιτικού κρατούμενου" στην Ελλάδα!

AMBER ALERT!

Εξαφανίστηκε! Πληροφορίες για μετάβασή του στη Ραφήνα ώστε να κάνει παρέα στον κουρασμένο συνάδελφό του, δεν επιβεβαιώθηκαν...

ΜΕΣΩ ΔΕΗ...


2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Μέτρου 123 Α


O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας ενημερώνει ότι υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη η 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Μέτρου 123 Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2007-2013  που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.
 O προϋπολογισμός της Πρόσκλησης ανέρχεται

Η ημέρα των «οικοχόνδριων»


«Όπως οι υποχόνδριοι συλλέγουν χύμα πληροφορίες γύρω από ασθένειες και φαντασιώνουν αρρώστιες, έτσι και οι «οικοχόνδριοι» καταπίνουν αμάσητο ό,τι ακούσουν για το περιβάλλον και θρηνούν για τις υπαρκτές αλλά και ανύπαρκτες καταστροφές του. Νομίζουν πως ξέρουν τα πάντα και έχουν ήδη καταλήξει για θέματα τα οποία οι ειδικοί ακόμα θεωρούν αμφιλεγόμενα – όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και η αποψίλωση των δασών.

Ανίχνευση υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικού προϊόντος σε αγγούρια Βουλγαρίας


Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους, ανίχνευσαν σε δείγμα αγγουριών, προέλευσης Βουλγαρίας, υπολείμματα του φυτοπροστατευτικού προϊόντος procymidone, σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που ορίζουν οι κανονισμοί της Ε.Ε.
Από την εκτίμηση βαθμού διατροφικής επικινδυνότητας στα επίπεδα υπολειμμάτων procymidone που ανιχνεύτηκαν στο δείγμα, προέκυψε ότι δεν υπερβαίνουν το σχετικό δείκτη οξείας τοξικότητας, όσον αφορά την κατανάλωση προϊόντος.

Κλειστά αύριο, 22/9/11, τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία. Απεργούν Δάσκαλοι - Νηπιαγωγοί


Πλημμύρες και καταστροφές στη Χαλκιδική

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν τα ξημερώματα τον Νομό Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να προξενηθούν πολλά προβλήματα, κυρίως στην περιοχή της Αρναίας, του Παλαιοχωρίου και της Νικήτης.
Στο Παλαιοχώρι κατέρρευσε ένα τμήμα του αντιπλημμυρικού που διαπερνά τον οικισμό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην 18η Διεθνή Έκθεση Αλβανίας στα Τίρανα


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην προσπάθειά του για προβολή και προώθηση των προϊόντων του νομού μας,  αναπτύσσοντας επιχειρηματικές δράσεις που μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα της παρουσίας της Χαλκιδικής συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, θα συμμετάσχει στην 18η Διεθνή Έκθεση Αλβανίας που διεξάγεται στα Τίρανα, στις 25-30 Νοεμβρίου 2011, με δικό του περίπτερο 100 τμ.
Η  Διεθνής Έκθεση Αλβανίας, προσελκύει ετησίως 30.000 επισκέπτες από περισσότερες από 20 χώρες, καθώς εκθέτες της αποτελούν περισσότεροι από 300 ξένοι επιχειρηματίες, και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επιχειρηματίες τόσο των Βαλκανίων όσο και της Ευρώπης να έρθουν σε επαφή με την αναδυόμενη αγορά της Αλβανίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΗ …


ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ
      Πριν λίγο μόλις καιρό (20-5-2011) ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Νικήτης
κ. Τσολίδης Αθ. με δικιά του ευθύνη, αλλά και με τη ανοχή του Δημάρχου βέβαια, ανέλαβε ως ΄΄άλλος αρχιτέκτονας και μηχανικός’’ να κατασκευάσει αυτόν τον ‘’υπέροχο’’ δρόμο σε κεντρικό σημείο στη Νικήτη (πίσω από τα φανάρια και το κτίριο του Ο.Τ.Ε.). 

Ποδηλατικές εκδηλώσεις Νέου Μαρμαρά


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο ποδηλατικών εκδηλώσεων στον Νέο Μαρμαρά.
Η συμμέτοχη ιδιαίτερα τη δεύτερη μέρα ήταν πέραν του αναμενόμενου.
Ευχαριστούμε θερμά τις ποδηλατικές ομάδες από τη Θεσσαλονίκη Bike respect και ‘Πολύχρωμους Ποδηλάτες’ καθώς και το γραφείο εκδρομών ‘Ευ Ποδηλάτης’ για την ένθερμη συμμετοχή τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ  και στο Αστυνομικό Τμήμα

ΤΟ 1ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ/ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Μεγάλη Παναγία, από το Σύλλογο Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγ.Παναγίας στο STYLE CAFE, το 1ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ/ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ, από την Παρασκευή 9/9/2011 έως και την ΚΥΡΙΑΚΗ 11/9 /2011.
Η βραδιά της Παρασκευής 9/9/11 ήταν αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη που φέτος γιορτάζουμε τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του. Το πρόγραμμα περιελάμβανε

Φιλικός αγώνας του Απόλλωνα Αρναίας


Πρόγραμμα υποστήριξης των αιρετών γυναικών στο Δήμο Αριστοτέλη


Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου για την υποστήριξη των γυναικών και την ενίσχυση της συμμετοχής τους σε θέσεις πολιτικής ευθύνης, ο Δήμος Αριστοτέλη συμμετέχει στο έργο του Υπουργείου Εσωτερικών «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο», του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013». Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, την Ένωση Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.). Το έργο απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν εκλεγεί σε φορέα τοπικής ή περιφερειακής αυτοδιοίκησης, γυναίκες που ήταν υποψήφιες σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά δεν εκλέχθηκαν και σε φορείς της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δικαιώθηκε, δικαστικά, η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ ΧΥΤΑ Πολυγύρου

Θυμάστε την υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Αριστοτέλη κατά του ΦΟΔΣΑ του ΧΥΤΑ Πολυγύρου! Ο Δήμος Αριστοτέλη είχε ζητήσει, δια της δικαστικής οδού, να υποχρεωθεί ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου να δέχεται τα απορρίμματά του.
Να θυμίσουμε ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Δήμου Πολυγύρου έχει πάρει απόφαση για υποδοχή των απορριμμάτων του Δήμου Αριστοτέλη στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου, παρά την αντίθετη άποψη της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ.
Σήμερα βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου και σύμφωνα με αυτήν ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ η προσφυγή του Δήμου Αριστοτέλη κατά του ΦΟΔΣΑ, κατά συνέπεια τα απορρίμματα του Δήμου Αριστοτέλη ΔΕΝ θα έρθουν, τουλάχιστον τώρα, στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου.

"ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ"


Kάποιοι που καμώνονται ότι αγαπούν την Χαλκιδική, συντελούν στην καταστροφή
της, στηρίζοντας μια εταιρία χρυσού που θα αφήσει μόνο αποκαΐδια, όταν αφού
κερδοσκοπήσει την εγκαταλείψει πληγωμένη ανεπανόρθωτα. Tο μόνο που τoυς απασχολεί
είναι το πως θα τα οικονομήσει η εταιρεία και μέσα απ' αυτή οι ίδιοι, κι ας όλα
γίνουν γης Μαδιάμ... 
Ευνόητο καθήκον, λοιπόν, του κάθε έντιμου πολίτη είναι ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ
ΤΡΟΠΟ στο μαύρο μέλλον που επιφυλάσουν για τη Χαλκιδική μας. Το πόσο κανείς 
ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ και το πόσο ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ του, δεν μπορεί ασφαλώς να επηρρεάζεται
από το που ανήκει ή ανήκε πολιτικά.
Γιατί μόνο οι ξεδιάντροποι, που υπηρετούν τα αφεντικά τους και ενδιαφέρονται