Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης έργων συλλογής, μεταφοράς και ΕΕΛ


    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων Βιολογικού Καθαρισμού Ολυμπιάδος.
 Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: “Κατασκευή έργων Συλλογής, Μεταφοράς και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Τοπικής Κοινότητας Ολυμπιάδος Δήμου Αριστοτέλη”, προϋπολογισμού 7.905.000,00€.
            Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι του έργου της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της Τοπικής Κοινότητας Ολυμπιάδος του Δήμου Αριστοτέλη.

Ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αριστοτέλη


Δυο “Ιστορικές” Συνεδριάσεις για τον Τόπο μας
Η πρώτη Ιστορική Συνεδρίαση ήταν αυτή του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής στις 10 Δεκεμβρίου 2010. Ιστορική ήταν όχι μόνο λόγω του θέματος που “διαπραγματεύθηκε”, αλλά και γιατί ήταν και η μοναδική φορά που συμφώνησαν Νομάρχης και αρχηγός της αντιπολίτευσης. Νομαρχιακοί Σύμβουλοι που ενδεχομένως θα εξέφραζαν διαφορετική άποψη είτε αποχώρησαν από την συνεδρίαση είτε δεν πήγαν καθόλου στην συνεδρίαση, γιατι ο στόχος ήταν η ομοφωνία “για το καλό της Χαλκιδικής” .
Δεν αναγνώστηκε η επιστολή του νεοεκλεγμένου Περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη προς τον Δήμαρχο Σταγίρων Ακάνθου, που κοινοποιήθηκε στους νεοεκλεγμένους Περιφερειακούς

Ψήφισμα Λαϊκής Συγκέντρωσης Ιερισσού


ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην πλατεία της Ιερισσού δηλώνουμε τα εξής:
Η συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου της τοπικής αυτοδιοίκησης με θέμα την μεταλλευτική δραστηριότητα, άλλα και το επενδυτικό σχέδιο που προβλέπει και νέες μεταλλευτικές δραστηριότητες στα διοικητικά όρια πολλών χωριών του Δήμου, λόγω των ανεπίστρεπτων επιπτώσεων στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στην οικονομία της περιοχής, πρέπει να έχει γνώμονα το δημόσιο συμφέρον δηλ. αφορά το σύνολο όλων των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη και σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται να προσανατολίζεται στα δεδομένα (π.χ. έδρα) μιας εταιρίας ιδιωτικών συμφερόντων.

Τον αγανάκτησαν τον άνθρωπο!

Ατέλειωτοι φορο-λογαριασμοί!

Έτσι θα έρχεται, πλέον, ο λογαριασμός της ΔΕΗ

Κατάληψη του Δημαρχείου Αριστοτέλη

 Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής                          
             Σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011 εμείς οι κάτοικοι του Δήμου   Αριστοτέλη συγκεντρωθήκαμε και καταλάβαμε το Δημαρχείο της έδρας του Δήμου μας, μετά από απόφαση της συγκέντρωσης των κατοίκων των κατοίκων στις 12 Σεπτέμβρη 2011 και ώρα 19.00,  για να θυμίσουμε στον Δήμαρχο ότι:
            Σύμφωνα με τον Ν3852/2010  έδρα του Δήμου είναι η Ιερισσός και οι συνεδριάσεις του Δ.Σ.. πρέπει να γίνονται  εδώ και μετά από απόφαση στην Ιστορική Έδρα.
            Να του θυμίσουμε ότι το Δ.Σ. δεν είναι περιοδεύον  θίασος, όπως πάει να το καταντήσει, αλλά σώμα υπεύθυνο  απέναντι σε αυτούς που το  εξέλεξαν για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ...


Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος ....προς ΧΥΤΑ Πολυγύρου;

Πολύ σημαντικό, ίσως, το χθεσινό έγγραφο του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θύμιου Σώκου, για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Πολυγύρου.
Δείτε το υπογραμμισμένο, με μπλε χρώμα, μέρος του και με βάση το οποίο λέει το "Επιβάλλεται", να εναρμονιστεί ο ΦΟΔΣΑ με την απόφαση του Δ.Σ. Πολυγύρου για υποδοχή των απορριμμάτων του Δήμου Αριστοτέλη στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου: " ...σας γνωρίζουμε ότι με την αριθμ. 78/22-7-2002 απόφαση του Ν.Σ. Χαλκιδικής αποφασίστηκε ότι, κατά την μεταβατική περίοδο, έως ότου κατασκευαστούν όλοι οι ΧΥΤΑ του Νομού, ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου θα εξυπηρετεί τον απορριμματικό φόρτο των ΣΜΑ Ιερισσού και ΣΜΑ Νικήτης..." .
(Αλήθεια πόσα χρόνια μπορεί να διαρκέσει αυτή η μεταβατική περίοδος; Ήδη έχουν περάσει εννιά!)

Κάπως έτσι θα είναι το τελευταίο χαράτσι...

Τα κλιμάκια του νέου ειδικού τέλους επί των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων

Σώκος υπέρ Ζωγράφου - Πάχτα για το θέμα των απορριμμάτων...

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης, Θύμιος Σώκος, με έγγραφό του προς το ΦΟΔΣΑ του ΧΥΤΑ Πολυγύρου και με αφορμή προσφυγή του Δήμου Αριστοτέλη σε απόφαση του ΦΟΔΣΑ, σύμφωνα με την οποία, απόφαση, αρνήθηκε να δεχθεί τα απορρίμματα του Δήμου Αριστοτέλη αναφέρει: "...επιβάλλεται ο ΦΟΔΣΑ να εναρμονιστεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου και να προχωρήσει στην αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Αριστοτέλη...".
Δείτε το έγγραφο του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης:

Ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια...

Πανήγυρη του πολιούχου της Νικήτης, Αγίου Νικήτα

O Πολιτιστικός Σύλλογος «Παλιά Νικήτη» σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Σιθωνίας «Σιθωνία» και τη Δημοτική Κοινότητα Νικήτης, σας προσκαλούν στην Πανήγυρη του πολιούχου της Νικήτης, Αγίου Νικήτα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
   ΤΕΤΑΡΤΗ 14-9-2011
   18:30 ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ
   19:15 ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Εφάπαξ; Τι είναι αυτό;...

Κάνε κλικ στην εικόνα για να δεις πότε λένε ότι θα πάρεις το εφάπαξ! 
(Λένε ότι θα το πάρεις... δε σημαίνει πως θα το πάρεις κιόλας!)

Χθες οι αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης έκραξαν και τον Κουβέλη

Ταμεία χωρίς... "μία"!

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου υπάρχουν χρήματα στο υπουργείο οικονομικών!
Αν δεν πάρουμε την 6η δόση του δανείου μισθοί και συντάξεις "πάπαλα" από τον ΓΑΠ και τον Μπένι!
Έλα τώρα και παίρνουμε την 6η δόση... παίρνουμε και την 7η ... 8η... και δεν ξέρω πόσες ακόμα!
-Μετά; Μετά τι γίνεται; Ως πότε θα υπάρχουν δόσεις;
-"Κλάψτα Χαράλαμπε", μέτρα, μέτρα, μέτρα, ξεζούμισμα της Ελληνικής Κοινωνίας, μισθοί των 300-400 € (και αν...), και ούτε ένας πούστης της τελευταίας τριακονταετίας δεν έκανε ακόμα χαρακίρι

"Ώς εδώ και μη παρέκει"

ΑΥΓΗ

ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ...

1η Ποδηλατική Συνάντηση Νέου Μαρμαρά 17-18 Σεπτεμβρίου 2011


 Πρώτη Ημέρα
Το διήμερο των ποδηλατικών εκδηλώσεων θα αρχίσει το Σάββατο το απόγευμα με μάθημα ασφαλούς οδήγησης στα παιδιά του Νέου Μαρμαρά από την ποδηλατική ομάδα Bike Respect και θα ακολουθήσει ποδηλατοβόλτα στους δρόμους του χωριού. Σημείο συνάντησης η περιοχή Φάρος στο λιμάνι του Νέου Μαρμαρά. Ώρα 18.00.
Δεύτερη Ημέρα
Θα διεξαχθεί ποδηλατοπορία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου με αφετηρία πάλι την περιοχή Φάρος στο λιμάνι του Νέου Μαρμαρά, όπου διασχίζοντας το χωριό και μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της Σιθωνίας, θα καταλήξει στην παραλία του Λαδαριού. Η βόλτα αναμένεται να διαρκέσει μια ώρα περίπου. Θα γίνει διάλειμμα 4-5 ωρών όπου τους ποδηλάτες θα τους περιμένει γιορτή με σουβλάκια

Στη Χαλκιδική ο Μ. Αγγελάκας


Μετά την πρόσφατη  επίσκεψη του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού και Βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Ιωαννίδη, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, με νέα πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής θα επισκεφτεί το Νομό μας την Παρασκευή 16/09/2011 ο αναπληρωτής υπεύθυνος τομέα Υγείας της Νέα Δημοκρατίας και πρώην Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Αγγελάκας.
 Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Για μία διανυκτέρευση στο "Μαρέλια"!

Ο παραδοσιακός Ξενώνας "Μαρέλια", στον Πολύγυρο, προσφέρει στους αναγνώστες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ μία (1) διανυκτέρευση για δύο (2) άτομα  και ανοιχτή ημερομηνία, με την απλή αποστολή ενός e-mail !
Πώς θα γίνει αυτό:

ΤΟΥ ''ΕΚΑΤΣΕ'' Ο Φ.Π.Α...