Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απ. Πάνας για το Στρατηγικό Επιχειρησιακό πρόγραμμα


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Πάνας Απόστολος, από το συνδυασμό «Μέτωπο ανάπτυξης»  παραχώρησε συνέντευξη τύπου  με θέμα «Στρατηγικό Επιχειρησιακό πρόγραμμα. Η πρόταση μας – Χαλκιδική» καθώς και για τους πρώτους μήνες λειτουργίας της Περιφέρειας.
Ο Απόστολος Πάνας άσκησε κριτική  για τη μέχρι τώρα λειτουργία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής τονίζοντας την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και της Χαλκιδικής,

Η απόλυτη αυθαιρεσία στο κέντρο του Πολυγύρου


Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα μάρτυρας σε συμβάν το οποίο πραγματικά με προβλημάτισε παρόλο που το υπόψη πρόβλημα το γνωρίζουμε οι περισσότεροι από εμάς. Νωρίς το πρωί, Ι.Χ κινούμενο επί της Κων/πόλεως (είναι η οδός μπροστά από το Ταχυδρομείο) φτάνοντας στη συμβολή με την 22ας Απριλίου (είναι Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ που κατεβαίνει από την περιοχή της Αlpha Bank και καταλήγει μπροστά από την Τράπεζα Πειραιώς), αντί να συνεχίσει υποχρεωτικά αριστερά, κόβει κόντρα στον μονόδρομο της 22ας Απριλίου, με περίσσεια άνεση. Την ίδια στιγμή νεαρός ποδηλάτης κατέβαινε την 22ας Απριλίου και παραλίγο να πέσει πάνω στο Ι.Χ το οποίο κινούνταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και κόντρα στο μονόδρομο. Ο ποδηλάτης φρέναρε ακαριαία και κατάφερε με επιδέξιο χειρισμό να περάσει σύριζα από τον προφυλακτήρα του Ι.Χ, ο οδηγός του οποίου άρχισε να τον βρίζει χυδαία!!!!

Παρουσίαση Αγώνων Στίβου <τα Αριστοτέλεια 2011> και ΠΠ/Β-ΠΚ/Β


      1. Σας πληροφορούμε ότι την 14η Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:30, στη αίθουσα ενημέρωσης του Δήμου Πολυγύρου, θα γίνει παρουσίαση των αγώνων στίβου, με την επωνυμία Αριστοτέλεια 2011 και διασυλλογικοί αγώνες ΠΠ/Β-ΠΚ/Β.
     2. Οι αγώνες θα διεξαχθούν για 6η συνεχόμενη χρονιά, την 17 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Σάββατο, και ώρα 16:00 έως και 19:00, στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου, με την συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών ηλικίας που γεννήθηκαν το 1996 ως και 2005  από συλλόγους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής.

ΝΕΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ "ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ...ΜΕ ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.


Αν και δεν έχουμε σκοπό να μπούμε σ’ έναν άσκοπο δημόσιο διάλογο, ωστόσο οφείλουμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις επάνω  στο νεότερο πόνημα των "δραστήριων" φίλων πολιτών της Αρναίας…
1.       Είναι φανερό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αποκτήσει τεχνηέντως μια εμμονή με το ζήτημα της επένδυσης χρυσού στη Θράκη, επιχειρώντας επικοινωνιακά να την εξομοιώσουν  με τη Χαλκιδική, όπως αντίστοιχα στο πρόσφατο παρελθόν είχαν επιχειρήσει να προσκολλήσουν επικοινωνιακά με τα όσα διαδραματίζονταν στην Κερατέα. Αυτά από μόνα τους καταδεικνύουν τη γύμνια, της επιχειρηματικής τους ατζέντας.

Δηλώσεις του Υφυπουργού Μανιάτη: “Θα φέρουμε στην επιφάνεια το θησαυρό που κρύβει η Ελληνική γη”- αλλά προς όφελος τίνος;


Θησαυρό αξίας 40,2 δισ. ευρώ κρύβει στα έγκατα της η Ελληνική γη και τον θησαυρό αυτό φέρνει στην επιφάνεια από το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση… Η μεταλλευτική αξία των βεβαιωμένων αποθεμάτων νικελίου, ψευδαργύρου, μολύβδου, χαλκού, χρυσού και αργύρου στη Μακεδονία και τη Θράκη, με βάση την ενεργό μεταλλευτική παραγωγή, τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων, ανέρχεται περίπου σε 27,6 δισ. ευρώ… Η Μακεδονία και η Θράκη, κρύβουν περίπου 5,7 εκατ. τόνους μετάλλων… Τους επόμενους μήνες θα προκηρύξουμε μετά από πάρα πολλά χρόνια νέους διεθνείς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου.

Ήρθαν τα μαντάτα...

...και στον Πολύγυρο! Για το φοβερό ΕΤΗΣΙΟ εισόδημα των 14.000 €, χαράτσι 140 Ευρώ!

ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΒΑΓΓΕΛΗ;


¨Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...¨

Σας παρουσιάζουμε σήμερα άλλα δύο παραδείγματα από ένα εργοστάσιο χρυσού και ενός χαλκού, από τις ανεπτυγμένες χώρες της Αμερικής και της Αυστραλίας. Σε αυτές τις χώρες όπως γνωρίζετε, η τεχνολογία και οι περιβαλλοντολογικοί όροι, συνδυάζουν την μεταλλευτική ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος κατά τα λεγόμενα πάντα των υπέρμαχων της εκμετάλλευσης του χρυσού στην περιοχή μας.
Είναι όμως έτσι, όπως μας τα παρουσιάζουν;
Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε τι εννοούμε. 
Ενεργοί Πολίτες Δ.Ε. Αρναίας

Σύλλογος Καλλιτεχνών Πολυγύρου


Πολύ μεγάλη η παρουσία του κόσμου,  και από φίλους της τέχνης από τον Πολύγυρο και από μέρη εκτός Πολυγύρου (αναμενόμενη), στα εγκαίνια της γκαλερί  του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου πού έγιναν την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη στο κτίριο που παραχώρησε ο  Δήμος Πολυγύρου κοντά στο  Κέντρο Νεότητας.
Η προβολή των έργων των δημιουργών στο τέλος του βίντεο.
Η έκθεση των έργων θα  διαρκέσει από 7  ως 17 Σεπτέμβρη από ώρα 7-10 μ.μ.

ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.


v      Εμείς  καταψηφίζουμε  το σύνταγμά σας, αλλά θα είμαστε οι πρώτοι,  που θα το υπερασπίζουμε, όταν  εσείς  θα το καταργείτε (επί το αντιδραστικότερο).
(Καρλ  Λίμπνεχτ – κομμουνιστής ηγέτης (1871-1919), στο Γερμανικό Κοινοβούλιο)
v     Η (αυτο)απονομιμοποίηση του ΚΚΕ...
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου (η κ. Παπαρήγα) την περασμένη εβδομάδα δήλωσε: «Ο λαός να πάψει να θεωρεί την αστική νομιμότητα σαν ευαγγέλιο. Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις με όρους μαζών για την ανατροπή αυτής της νομιμότητας και τη δημιουργία μιας νέας νομιμότητας, της λαϊκής».

Από το αστυνομικό δελτίο Χαλκιδικής


Από την κοινοβουλευτική δράση του Γ. Βαγιωνά

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν.Χαλκιδικής  Γεώργιος Βαγιωνάς κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ερώτηση, προς τον Υπουργό Επικρατείας, με θέμα: «Εφαρμόζονται οι διατάξεις του Συντάγματος (άρθρα 14 παρ.9 και 15 παρ.2) για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;».
Δείτε στη συνέχεια το κείμενο της ερώτησης.

Ο Γ. Δριβελέγκας στην 1η Γιορτή Κτηνοτροφίας


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας, αύριο, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. θα μιλήσει σε ημερίδα, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, με θέμα: «Κτηνοτροφία – Μοχλός Ανάπτυξης».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αγάπειο Ίδρυμα Γαλάτιστας στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων της 1ης Γιορτής Κτηνοτροφίας, που διοργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου Χαλκιδικής. (Από το Γραφείο τύπου)

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Τα τμήματα υποδομής της Νίκης Πολυγύρου επαναλειτούργησαν τον Οκτώβρη του 2010 μετά από πολλά χρόνια. Οι ακαδημίες της ομάδας συνεχίζονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και δημιουργούν  νέα τμήματα.
   Η πρώτη συνάντηση των παλιών αλλά και των νέων παιδιών που θέλουν να μπουν στην οικογένεια της Νίκης θα γίνει στο Εθνικό Στάδιο Πολυγύρου την Τρίτη 13 Σεπτεβρίου και ώρα 15:45.
     Η Νίκη έχει την χαρά να ανακοινώσει σε παιδιά και γονείς ότι τις προπονήσεις αναλαμβάνει ο προπονητής της Ανδρικής ομάδας κος Κάκογλου Κωνσταντίνος με βοηθό τον Τέλη Φλέσσα, νυν ποδοσφαιριστή της ομάδας μας.
    Ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία της Νίκης Πολυγύρου και

Η ύαινα απαιτεί...


Αυτόν τον παρλαπίπα τον είχαμε για ...σοβαρό άτομο!

"Το 1 εκατομμύριο υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν." (Ανδρέας Λοβέρδος, μνημονιακός υπουργός)

Πολιτική και τσιπουράκι...

Σε γνωστό στέκι στον Πολύγυρο ήπιαν σήμερα το τσιπουράκι τους παράγοντες της πολιτικής από όλη την Χαλκιδική!
Καλλικράτεια, ο περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Πάνας.
Στρατώνι, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Λαμπράκης.
Κασσάνδρα, ο πρώην Δήμαρχος Αριστείδης Κανέλλης.
Ζερβοχώρια,  ο Δικηγόρος και υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Πρασσάς.
Σιθωνία, ο αντιπρόεδρος του Γ.Ν.Χαλκιδικής Θανάσης Μάντζιος.
Πολύγυρος-Μουδανιά, ο γνωστός Δικηγόρος Παναγιώτης Σάγγος.