Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Γνώση, εμπειρία, υπευθυνότητα...


Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια,  επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της γιατί την αμφισβήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την έκθεση για το χρέος, υποστηρίζοντας ότι  "τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού".
-Ενώ ο Μπένι διαθέτει τα πάντα!

Ανεργία στη Χαλκιδική

"Νότα αισιοδοξίας έδωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής  Άγγελος Πράτσας. Εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα λόγω του τουρισμού, που είχε αύξηση 17% φέτος, υπήρξε μεταλλευτική επιχείρηση που έδωσε αύξηση 3% στη συλλογική σύμβαση και αναμένεται η επένδυση του χρυσού, η οποία θα δημιουργήσει 3.500 θέσεις εργασίας, ενώ γίνονται συζητήσεις για ρωσική τουριστική επένδυση σε έκταση 7.000 στρεμμάτων στη Σιθωνία."
(Από σημερινό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας")
-Άγγελε, πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω! ...Μικρότερο καλάθι!

Τριήμερο άμεσης δημοκρατίας 5-7 Σεπτεμβρίου στο ΑΠΘ


Παρουσίαση του προγράμματος της τριήμερης συνάντησης άμεσης δημοκρατίας 5-7/9 ΑΠΘ
Προτού την έναρξη αυτού του τριημέρου ας επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε κάποιες επισημάνσεις.
Το ρήγμα είναι γεγονός
Η 29η Ιουνίου του 2011είναι η ημερομηνία όπου διέρρηξε οριστικά την συναίνεση της κυριαρχίας με την κοινωνία. Η αυθόρμητη κάθοδος του κόσμου στις πλατείες όλης της χώρας μετέτρεψε πολύ γρήγορα την κρίση από οικονομική και πολιτική σε πολιτειακή. Το αντιπροσωπευτικό σύστημα ως μία ολότητα κοινωνικής οργάνωσης δέχτηκε ένα καίριο πλήγμα. Το ρήγμα είναι γεγονός και αυτό το ρήγμα είχε δύο μεγάλους αποδέκτες. Τα πολιτικά κόμματα και τα συνδικαλιστικά τους παραρτήματα στο σύνολο τους.

Ούτε ένα βήμα μπροστά για τα “Χρυσωρυχεία Θράκης”


Για μια ακόμα φορά οργιάζει η φημολογία ότι εγκρίθηκε η ένταξη του έργου χρυσού στο Πέραμα Έβρου στη διαδικασία fast-track, αυτή τη φορά με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του Υπουργού Ανάπτυξης Μ Χρυσοχοϊδη για την πορεία του ΕΣΠΑ. Oι εφημερίδες βιάστηκαν να βάλουν μεγάλους εντυπωσιακούς τίτλους (“Ξεκινούν τα έργα…” κλπ) όμως δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν τι πραγματικά είπε ο Υπουργός. Και σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση η σιωπή της εταιρείας… Διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο των “ΝΕΩΝ” (παρατίθεται ολόκληρο παρακάτω):

Σηκώνει τα χέρια ψηλά ο Βενιζέλος

Μορφή φυσικού φαινομένου λαμβάνουν οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Οικονομία , μετά και την έκθεση κόλαφο της επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής, αλλά και τα αποτελέσματα για τη δραματική πορεία των εισηγμένων εταιρειών. Πληροφορίες του kentrinews αναφέρουν ότι στη σύσκεψη των 2,5 ωρών που είχε με την τρόικα (η 3η σε 24 ώρες) σήκωσε τα χέρια ψηλά λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντέξει βάρος πρόσθετων μέτρων 5,5 δις ευρώ που θέλουν ο Τόμσεν και η παρέα του!
Είναι πλέον αργά. Ας το σκεφτόταν όταν παρελάμβανε τη βόμβα από τα χέρια του Παπακωνσταντίνου… (ΠΗΓΗ)

Το τελευταίο μήνυμα του Λεωνίδα Κύρκου


ΤΟ ΓΙΑΠΙ.... ΤΟ ΠΙΛΟΦΟΡΙ......ΤΟ ΜΥΣΤΡΙ........ ΆΛΛΩΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ


Περηφανεύονται οι «οικολόγοι» Ιερισσιώτες, επειδή με χορηγίες, εθελοντική προσφορά και προσωπική εργασία ολοκληρώνουν, όπου ‘να ‘ναι, το κτίριο του Παιδικού Σταθμού στο χωριό τους. Αρνήθηκαν την προσφορά της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. και το έχτισαν μόνοι τους, έτσι για να μάθει να προσφέρεται η «επάρατη» εταιρία, τα στελέχη της οποίας θα πρέπει να έχουν πέσει στα αντικαταθλιπτικά μετά απ’ αυτή τη στεναχώρια! Της «έδειξαν» αυτοί της εταιρίας, έτσι για να μάθει!!!!!!
Μπράβο βρε! Άντε και .... στο Νηπιαγωγείο!!!!
Αναρωτιέμαι. Πόσο εγωιστής πρέπει να είναι κάποιος, πόσο «κολλημένος» για να πείθει τους συντοπίτες του να απεμπολούν οφέλη που προτίθεται να τους παράσχει η εταιρία και μάλιστα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μόνο και μόνο για να «μπουν» στο μάτι της προαναφερθείσας «αντιπαθητικής» εταιρίας;

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ «ΠΕΡΙ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ»

(Ορυκτός Πλούτος, αλήθειες και ψέματα. Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011)
Στις προαναφερόμενες αναρτήσεις (2) δεν αναφέρεσθε καθόλου  στο ΠΟΤΕ δημοσίευθηκαν, για πρώτη φορά, αυτές οι απόψεις και σε ποιο φύλλο της εφημερίδας "ΑΥΓΗ". Μήπως πρόκειται για τα γνωστά "παλιά ξυνά σταφύλια" που τώρα τα ξαναφέρνετε, υποτίθεται ΩΣ ΘΕΩΡΙΑ, που διδάσκεται στο γεωλογικό τμήμα του Πανεπιστημίου; Γιατί όσα γράφονται ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ στους όρους της σύμβασης και στον τρόπο εξόρυξης χρυσού στη Β.Α  Χαλκιδική, από μία μάλιστα εταιρεία ξένων συμφερόντων (παρότι σε αυτή συμμετέχουν και γνωστοί  Έλληνες κρατικοδίαιτοι). Αυτά υποθέτουμε ότι είναι και τα ζητούμενα που ΠΟΤΕ δεν απαντήθηκαν επαρκώς.
Πέρα δηλαδή από την παράληψη σχετικά με τα στοιχεία της δημοσίευσης, στο υποτιθέμενο άρθρο ΔΕΝ υπάρχει καμία αναφορά στα μεταλλεία χρυσού της περιοχής μας και πιο συγκεκριμένα στους όρους της σύμβασης, στον τρόπο εκμετάλλευσης και στις επιπτώσεις στο μοναδικής αξίας  περιβάλλον και στις άλλες οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων.

"Βροχή" τα εξώδικα!!!

Και νέο εξώδικο του Δήμου Αριστοτέλη προς τη Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ ΧΥΤΑ Πολυγύρου...
Ο Δήμος Αριστοτέλη και ο Δήμαρχος Πάχτας Χρήστος ζητάει από τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ να δέχεται τα σκουπίδια του Δήμου, (υπάρχει και θετική απόφαση της πλειοψηφίας του Δήμου Πολυγύρου (συν Μπάτζιου) για την υποδοχή) γιατί διαφορετικά, λέει, θα επιβαρυνθεί, ο ΦΟΔΣΑ,  με τα μεταφορικά των απορριμμάτων Αριστοτέλη στη Μαυροράχη Θεσσαλονίκης!

ΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΤΟΥ ΔΙΓΕNΗ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ


Το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι του νεοφώτιστου στην Δ΄Εθνική κατηγορία ΔΙΓΕΝΗ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ είναι το παρακάτω:
ΗΡΘΑΝ:   ΜΠΟΥΡΚΑΣ Β. (ΕΝΩΣΗ ΣΥΚΕΩΝ), ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ Γ.(ΠΟΝ.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ),  ΓΚΟΡΤΖΗΣ Ν. (ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ), ΔΟΥΜΑΣ Α. (ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ), ΤΣΕΡΚΕΖΗΣ Κ. (ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΟΧΟΥ), ΓΕΡΟΜΑΝΩΛΗΣ Π. (ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΟΧΟΥ),  ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ Α. (ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ), ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ Ε. (Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ),

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...