Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

«ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ»!


Εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει το μεγαλύτερο (ίσως) πανηγύρι στην Κεντρική Μακεδονία, το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου!
Σήμερα , παραμονή της γιορτής, θα γίνει η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου.
Το «έθιμο», θέλει το πανηγύρι να ξεκινά σχεδόν μια εβδομάδα νωρίτερα, με τις ψησταριές να έχουν την «τιμητική» τους!
Ένα «πολυκατάστημα εκατοντάδων μικροεπιχειρήσεων στήνεται και περιμένει τον κόσμο για να του προσφέρει «τα πάντα».

Ορυκτός πλούτος, αλήθειες και ψέματα


ΜΕΡΟΣ Α'
Δεδομένα. Έχουμε ορυκτό πλούτο και ποιον;
Σε άρθρο του με τίτλο "Πατριωτισμός δεν είναι μόνο να θέλεις...", ο φίλος δημοσιογράφος της "Αυγής" Δημήτρης Χρήστου άνοιξε το θέμα του μοντέλου ανάπτυξης, που, παρά τη σπουδαιότητά του, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, το έχουμε υποτιμήσει. Όσοι από τον αριστερό χώρο ασχολούμαστε με την οικονομική πολιτική και ασκούμε αυστηρή κριτική για το μοντέλο ανάπτυξης που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις μας, εισπράττουμε μονίμως και όχι άδικα το ερώτημα: Καλά, κι εσείς τι προτείνετε;

Ορυκτός Πλούτος, αλήθειες και ψέματα (Β' Μέρος)


ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ ΑΥΓΗ
«Με τις πορδές δεν βάφονται τ’ αυγά».
Σκαρίμπας
Προϋποθέσεις και μέτρα για την αξιοποίηση του Ορυκτού πλούτου (Ο.Π.).
Δώσαμε ως εδώ, συνοπτικά, την εικόνα για τον ορυκτό πλούτο που διαθέτει η χώρα και τον ρόλο που μπορεί να παίξει στην ανάπτυξη της χώρας. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε αν και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτή. Πολιτική βούληση
Πρώτη και βασική προϋπόθεση, είναι η σαφής πολιτική βούληση της κυβέρνησης για αξιοποίηση του. Η συνειδητοποίηση από την κοινωνία αλλά και τις κυβερνήσεις, ότι η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου αφορά μια σημαντική παραγωγική δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας εκτός από ρατσιστής είναι και… ολίγον κλεφτάκος! (vid)

«Οι Έλληνες δεν δουλεύουν, κάθονται όλη μέρα, πίνουν ούζο και πρέπει να βγουν από την ΕΕ» απεφάνθη ο γνωστός ρατσιστής και αντευρωπαϊστής πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους. Μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη λέγοντας ότι μια μείωση του αριθμού των μελών της ευρωζώνης «δεν θα είναι καταστροφή». Εκτός όμως από αντιευρωπαϊστής και ρατσιστής ο Κλάους, είναι και λίγο… κλεφτάκος.

Προς «Οικολόγους» Παραινέσεις Β’

“…Σπασμένος καθρέφτης, χυμένο αλάτι είτε ψωμί που πέφτει
Μπορούν αυτοί οι απρόσωποι θεοί να με φυλάγουν πάντα
Επιτέλους δεν πιστεύω αλλά βλέπω και ακούω και σημειώστε
Πως διαβάζω αρκετά καλά στο χέρι
Επειδή δεν πιστεύω αλλά βλέπω κι όταν είναι δυνατόν ακούω

Όλος ο κόσμος είναι προφήτης, αγαπητέ μου Αντρέ Μπιλύ
Όμως πάει πολύς καιρός τώρα που κάνουμε τους ανθρώπους να πιστεύουν
Πως δεν έχουν κανένα μέλλον, πως είναι τελείως αμαθείς

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την μεταφορά των μαθητών του Δήμου Πολυγύρου


Μας δουλεύει ή δεν καταλαβαίνει τι γίνεται;

«Βάλτε πλάτη και σε λίγο καιρό θα είμαστε στις τριάντα πλουσιότερες χώρες του κόσμου» είπε χθες ο πρωθυπουργός στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς στέλνοντας τους κυριολεκτικά … αδιάβαστους. «Δεν το πιστεύουμε αυτό που μας είπε» έλεγε ένας από τους συμμετέχοντες μετά το τέλος της συνάντησής τους.
Περιττό να αναφέρουμε ότι ο Παπανδρέου συμφώνησε με όλα τα αιτήματα τους λέγοντας «καταλαβαίνω την αγωνία σας και ζω με αυτήν μέρα – νύχτα» χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για το παραμικρό απέναντι τους.

«Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο λιμένα Ουρανούπολης»


Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Χαλκιδικής  Γεώργιος Βαγιωνάς κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ερώτηση,  προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, με θέμα: «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο λιμένα Ουρανούπολης».
Στη συνέχεια της ανάρτησης το πλήρες κείμενο της ερώτησης .

Κηδεύεται σε λίγο (17:00) ο Λεωνίδας Κύρκος


Όταν ο ΠΕΤΑΛΑΣ  "έψαχνε" τον Λεωνίδα στον Πολύγυρο!

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ" & ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Κοντά στα τόσα αντικειμενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περιοδικά και οι εφημερίδες της περιφέρειας ήρθε να προστεθεί και η κατάργηση μειωμένου ταχυδρομικού τέλους από την 1η Αυγούστου (σύμφωνα με το αρθ. 48 παρ. 2 του ν. 3986/2011) για να δέσει το γλυκό. 
 Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, το περιοδικό «Πολύγυρος» ενώ για το προηγούμενο τεύχος (63ο / Μαΐου-Ιουνίου 2011) πλήρωσε στο Ταχυδρομείο 0,17 € ανά τεύχος, με την κατάργηση της ατέλειας για το τρέχον τεύχος (64ο/Ιουλ.-Αυγ.) πλήρωσε 0,91€ ανά τεύχος. Εάν δηλ. στέλναμε όλα τα περιοδικά με το ταχυδρομείο θα έπρεπε να πληρώσουμε περίπου 700 €, χωρίς να υπολογίσουμε αυτά του εξωτερικού, τα οποία ούτως ή άλλως δεν υπόκειντο στο προνόμιο της ατέλειας.

Αγώνες Στίβου στον Πολύγυρο


Αγώνες Στίβου στον Πολύγυρο, Σάββατο,
17-9-2011,
(ΠΠ/Β-ΠΚ/Β, Β’φάση,και Αριστοτέλεια 2011)
           ΠΡΟΣ: Δήμους, Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Αθλητικούς     συλλόγους, Γυμνάσια, Δημοτικά σχολεία Χαλκιδικής.
1. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής και ο  δήμος Πολυγύρου, την 17/9/2011, ημέρα Σάββατο απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου, διοργανώνουν αγώνες στίβου ως εξης: α) Διασυλογικούς αγώνες ΠΠ/Β-ΠΚ/Β, Β’φάση, με την συμμετοχή αγοριών και, κοριτσιών ηλικίας 12-13 ετών(1998-1999) από συλλόγους του ΣΕΓΑΣ. β). Αριστοτέλεια 2011, με την συμμετοχή αγοριών-κοριτσιών Σούπερ μινι(2004-2005-2006), μινι( 2000-2002-2003), ΠΠ/Α-ΠΚ/Α(1996-1997), απο συλλόγους κυρίως της Χαλκιδικής.(Στους αγώνες αυτούς θα πάρουν μέρος, εκτός συναγωνισμού, και αθλητές-τριες από την Χαλκιδική, που δεν ανήκουν σε σύλλογο).  Η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών αναμένεται να ξεπεράσει  τους 250.

Η εκπληκτική Vandana Shiva μιλά για την απειλή της μεταλλείας


Εκείνο το μέρος που σκάβω, κάνε το γρήγορα να βλαστήσει ξανά,
Μόνο –μη μ’ αφήνεις να πληγώσω τα ζωτικά σου σημεία
ή την καρδιά σου.
Atharva Veda, αρχαίο Ινδουϊστικό κείμενο.