Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Τρυπητή - Ουρανούπολη: Προχωρά η μελέτη!

"Εκπονείται η μελέτη διαπλάτυνσης του τμήματος Τρυπητή - Ουρανούπολη με την εποπτεία της ΔΔΕ/ΠΚΜ, με προϋπολογισμό αμοιβής 400.000 €, με χρηματοδότηση από την ΣΑΜΠ008" δήλωσε σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης που επισκέφθηκε το δήμο Αριστοτέλη, "και θα προωθηθούν οι διαδικασίες κατασκευής του έργου".
Τι έγινε παιδιά, μόλις κάναμε την ποδηλατοπορία το ανακοίνωσε... Τυχαίο; Μάλλον. Όμως καλό! Και ευκαιρία να ζητήσουμε η διαπλάτυνση να προβλέπει χώρο για ΠΕΖΟΥΣ & ΠΟΔΗΛΑΤΑ!

Μαγκριώτης για τα έργα στη Χαλκιδική

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Αναστάσιο Μουρατίδη επισκεφθήκαν σήμερα, Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011, την περιοχή Στρατωνίου του Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής προκειμένου να ενημερωθούν για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στα οδικά δίκτυα από τις πλημμύρες του 2010, που εκτελούνται από την «Εγνατία Οδός ΑΕ» με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
O κ. Μαγκριώτης αναφερόμενος στο έργο της αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής , τόνισε:
«Αμέσως μετά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2010 που

Με 18,9 έχασε τη θέση στο Πολυτεχνείο από παιδί πολύτεκνου που είχε βαθμό 4,6


Μήπως το έχουν παρακάνει με τους πολύτεκνους;
Ανισότητες που βγάζουν μάτι φανέρωσε το νέο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας που αντικατέστησε τον θεσμό των μεταγραφών σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ΤΕΙ. Εμφανίστηκε λοιπόν το φαινόμενο, υποψήφιοι με βαθμό 18,95 να χάνουν τη θέση τους από άλλους με βαθμολογία 4.62 επειδή ανήκουν στην κατηγορία πολυτέκνων.
Πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Φιλολογίας μπαίνει εφέτος υποψήφιος της κατηγορίας των πολυτέκνων με βαθμό 2,04 (!), ενώ την ίδια στιγμή η βάση στο ίδιο τμήμα για τη γενική κατηγορία (την πλειονότητα, δηλαδή, των υποψηφίων) είναι 17,55.
Στους αρχιτέκτονες του ΕΜΠ, σχολή περιζήτητη πανελλαδικά με βάση 18,95, μπαίνει υποψήφιος της κατηγορίας των πολύτεκνων με 4,62!
Τα παραδείγματα δυστυχώς είναι πολλά και φανερώνουν την πλήρη αποτυχία του νέου συστήματος, με το οποίο και δόθηκαν εκ των προτέρων συγκεκριμένες θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε ειδικές κατηγορίες, αντί των μετεγγραφών τους εκ των ιστέρων όπως γίνονταν παλιά.

ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής ενημερώνει τους νέους που επιθυμούν να συμμετέχουν και να ενημερώνονται για τα νεότερα της οργάνωσης, ότι  μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω:
1)    Γραφεία ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής, πλατεία Ειρηναίου (έναντι Δημαρχείου), Πολύγυρος, ώρες λειτουργίας: 09:00-14:00, 18:00-21:00 Δευτέρα- Παρασκευή
2)    Τηλέφωνο: 2371022772 τις ώρες λειτουργίας αφήνοντας ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email)
3)     Facebook: ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (πληκτρολογώντας στα Ελληνικά) στέλνοντας μήνυμα.
4)     E-mail: info@onnedhalkidikis.gr
 Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής

Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και το πράμα!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 26/8/11
Επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς εννοεί "πράμα" η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δείτε στο λεξικό τη σημασία της λέξης (ΕΔΩ), υπάρχουν πολλές, διαλέξτε αυτήν που ...θέλετε!!! 

Συλλήψεις για… αφισοκόλληση


Αφίσες με τον πρωθυπουργό, στις οποίες αναγράφονταν ότι «Καταζητείται», κολλούσαν δυο νεαροί στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται με εντολή του εισαγγελέα. Το Άρδην και η Ρήξη καταγγέλουν τη σύλληψη των νεαρών μελών τους, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης της αφίσας «Καταζητείται», με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης.

Ενεργοποιείται η απόφαση για εισφορά αλληλεγγύης, μειώσεις επιδομάτων στο Δημόσιο


Ενεργοποιείται, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, η παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ύψους 2% στο σύνολο των τακτικών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ παράλληλα επιμερίζεται έως το τέλος του έτους η αναδρομική παρακράτηση της εισφοράς από την 1/1/2011.
Παράλληλα, με την ίδια απόφαση περικόπτονται από 1/7/2011 μια σειρά από επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων και τίθεται πλαφόν στις ανώτατες αποδοχές δικαστικών και ιατρών του ΕΣΥ.
Αναλυτικά, η απόφαση του κ. Σαχινίδη έχει ως εξής:

Προς "Οικολόγους" Παραινέσεις A΄

«Άκουσα πως τίποτα δε θέλετε να μάθετε.
Απ' αυτό βγάζω το συμπέρασμα πως είσαστε εκατομμυριούχοι.
Το μέλλον σας είναι σιγουρεμένο - το βλέπετε μπροστά σας σ' άπλετο φως.
Φρόντισαν οι γονείς σας για να μη σκοντάψουν τα πόδια σας σε πέτρα. 
Γι' αυτό τίποτα δε χρειάζεται να μάθεις.
Έτσι όπως είσαι εσύ μπορείς να μείνεις.

Περί "Ειδικών Συμβούλων"!


Ο Τατούλης διόρισε την κόρη του στην Περιφέρεια!


Όπως φαίνεται, δεν έχει όρια ο λαϊκισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Από την εποχή που ήταν βουλευτής, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν τα ρουσφέτια και το πώς θα βολέψει τους «δικούς» του. Τα ίδια έκανε και στο υπουργείο Πολιτισμού. Διόρισε κόσμο και κοσμάκη από την Αρκαδία, ενώ έδινε με το τσουβάλι χορηγίες σε εκκλησίες και συλλόγους, λες και ήταν λεφτά του πατέρα του. Ο Τατούλης δεν βάζει μυαλό. Αυτό προκύπτει από το σημερινό δημοσίευμα της «Δημοκρατίας».

Η Διαμαντοπούλου διόρισε από το… παράθυρο 150 μέλη της ΠΑΣΠ!

Καταγγελία βόμβα για την Άννα Διαμαντοπούλου κάνει η ΠΑΣΠ Πολυτεχνικής του ΑΠΘ. Καταγγέλλει ότι η υπουργός διόρισε με κρυφές διαδικασίες πρώην γραμματέα της ΠΑΣΠ ΤΕΙ ως σύμβουλο παρά τω υπουργώ, ενώ διόρισε από το παράθυρο ακόμη 150 μέλη της παράταξης…
Στην σοβαρή αυτή καταγγελία που έκανε η ΠΑΣΠ Πολυτεχνικής ΑΠΘ, βγάζοντας τα μαχαίρια και χτυπώντας την Άννα Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση πως «ενώ η υπουργός με κάθε ευκαιρία που της δίνεται κατακεραυνώνει τόσο τις φοιτητικές παρατάξεις και το φοιτητικό κίνημα, διοικεί το υπουργείο της με μεθόδους που εγείρουν πολλές απορίες».

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΕΥΓΕΙ...


K. Σγουρής για το Πολιτιστικό Κέντρο Τρίγλιας και τα σκουπίδια.


Από τις δηλώσεις που έγιναν κατά την υπογραφή της σύμβασης που αφορά στην κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Τρίγλιας διαπίστωσα ότι ο Δήμαρχος πιστεύει πως μια «Αόρατη Δύναμη» είναι αυτή που προγραμματίζει,  σχεδιάζει, ωριμάζει και χρηματοδοτεί ένα έργο και στη συνέχεια αποφασίζει να το κάνει … «δώρο».
Κάπως έτσι, παρουσιάστηκε η ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Τρίγλιας, χωρίς να αναφερθεί ούτε μια λέξη για τη συνεισφορά και το ρόλο της  προηγούμενης δημοτικής

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ...


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 7.00 το απόγευμα. Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, αναλυτικά θα συζητηθούν:
1. Υποβολή αίτησης για την σύναψη Δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)
2. Έγκριση πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής έργου με Αρ. μελ. ΤΥΔΚ 105/2007 (Εισηγ.: κ. Α. Χλιούμης)

"Ακαρπία-Παγωνιά-Χαλάζι ΑΕ"!!!

Tην επιχείρηση "Ακαρπία-Παγωνιά-Χαλάζι ΑΕ", δηλαδή παράνομες αποζημιώσεις αγροτών, αποκάλυψε η  πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σκανδαλίδης - Δριβελέγκας! (Δείτε ΕΔΩ)
Ενδιαφέρον το θέμα, σίγουρα! Όμως συντοπίτη μας Γιάννη Δριβελέγκα:
Η ιστορία αυτή είναι γνωστή και κοινό μυστικό όλων όσων γνωρίζουν απλά πράγματα των αγροτικών θεμάτων (και όχι μόνο επί Ν.Δ., να εξηγούμαστε!). Το ζήτημα είναι ένα: Θα τιμωρηθεί κανένας; Θα επιστραφούν τα χρήματα που πάρθηκαν παράνομα; 
-Αλλιώς, όπως λέμε και στον Πολύγυρο και το ξέρεις Γιάννη, είναι "μόνο να 'χαμε να λέγαμε"!

«ΓΑΛΑΖΙΟ» ΠΑΡΤΙ - «Ημέτεροι» δήλωναν ζημιές κι ο ΕΛΓΑ πλήρωνε χρυσάφι

Με χρυσά κουτάλια έτρωγαν αγρότες που λάμβαναν αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για... ακαρπία
"Γαλάζιο" πάρτι είχε στηθεί στον ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) στα 5,5 χρόνια της ΝΔ, χρυσώνοντας κυριολεκτικά "ημέτερους" αγρότες με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και φεσώνοντας ταυτόχρονα τον οργανισμό με θαλασσοδάνεια ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
Μάλιστα ο ΕΛΓΑ επί ΝΔ, με πραγματικά έσοδα από τους αγρότες στα 60-70 εκατ. ευρώ τον χρόνο και επιτόκια δανείων της τάξης του 6,5%, θα ήθελε περισσότερα από? 100 χρόνια για να τα εξοφλήσει.

"ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ" ΜΑΣΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ;


Ως blog χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των κατοίκων της Ιερισσού, που μπήκαν στη διαδικασία να φτιάξουν με προσωπικά έξοδακαι εργασία έναν παιδικό σταθμό που έλειπε επί σειρά ετών από την περιοχή. Η κίνηση συνιστά έναν μικρό θρίαμβο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ανοίγει νέους δρόμους σε ό,τι αφορά τον εθελοντισμό και την αυτοοργάνωση. 
Δε μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε, ότι το πολύ σημαντικό έργο αποτελεί ήδη αντικείμενο

«ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ»


Νύχτα...... Είμαι σ’ ένα δάσος, ωραίο μου φαίνεται... περπατώ ανάμεσα στα δέντρα.....  φοβάμαι λίγο, όμως δεν ξέρω γιατί.... ειδυλλιακό είναι το τοπίο..... έχει και φεγγάρι!
Ξαφνικά.... απαίσιες μυρωδιές αρχίζουν να ξεχύνονται από παντού... τα δέντρα δηλητηριάζονται, όξινα νερά με λούζουν, πίσω μου ακούω βήματα! Ο «δολοφόνος» Παπακωνσταντίνου με κυνηγάει μ’ ένα μαχαίρι, γελώντας ανατριχιαστικά!! Αρχίζω να τρέχω και σε λίγο βρίσκομαι μπροστά σε τι; Στην τρύπα της κολάσεως!! Μια τεράστια τρύπα απειλεί να με καταπιεί, φωτιές βγαίνουν από μέσα έτοιμες να με κάψουν...... Παναγία μου!
Που είμαι; Φταίω εγώ που δεν άκουσα τους «σοφούς Πανεπιστημιακούς δασκάλους»; Τι άλλο θα με βρει; Κι εκεί που τα πόδια μου αρχίζουν να λιώνουν μέσα σε τοξικά απόβλητα, ακούγεται ένας θόρυβος!