Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Αποποινικοποίηση των ναρκωτικών

Την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, αλλά και την τιμωρία σε βαθμό πταίσματος των αδικημάτων της προμήθειας, κατοχής και καλλιέργειας ινδικής κάνναβης, εφόσον προορίζονται για αποκλειστική χρήση, προωθεί με νομοσχέδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, αποποινικοποιείται πλήρως η χρήση ναρκωτικών χωρίς να προσδιορίζεται προς το παρόν το είδος της ουσίας, εφόσον είναι για ιδία χρήση.
Ως προς το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών θα αντιμετωπίζεται ως βασικό έγκλημα που θα εξακολουθεί να τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.
Οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου έχουν ως εξής:

Άγγελος Τόλκας: Νέος υφυπουργός Επικρατείας

Άγγελος Τόλκας, 33 ετών, Δικηγόρος στη Νάουσα και Βουλευτής Ημαθίας, είναι ο νέος υφυπουργός Επικρατείας που ορκίστηκε σήμερα, με αρμοδιότητα για την ΕΡΤ, τα ΜΜΕ, του ΑΠΕ και των Γενικών Γραμματειών Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Χορήγηση μεθαδόνης από 24 νοσοκομεία

Σε 24 νοσοκομεία σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη θα μπορούν οι χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα υποκατάστατων, να απευθύνονται από 15 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 2 Οκτωβρίου μπαίνει λουκέτο στον ΟΚΑΝΑ του Πειραιά.
Την ανακοίνωση έκανε χθες στους δημάρχους Αττικής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εκτάκτως ζήτησε να προστεθεί στη λίστα και το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», ενώ πρότεινε να εξεταστεί παράλληλα η ένταξη των πανεπιστημιακών νοσοκομείων στον κατάλογο. Επιπλέον, επί τάπητος θα τεθεί η αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων και οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη.

Καταντήσαμε ...ΠΑΣΟΚ, ρε πούστη!

Απαγορεύονται σχόλια σε βάρος της ομάδας μας!

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Σωματείου Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ ν. Χαλκιδικής με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας του Σωματείου Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ ν. Χαλκιδικής (με 160 μέλη) αποτελούμενη από τους κ.κ. Παπαθανασίου Αντώνη, Πρόεδρο, και Δεληάγγελο Νίκο, Γραμματέα, με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Τάσο Κανταρά και τον Αν. Γραμματέα Χαλκιδικής Χρήστο Ασημινάρη.
Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Αυτ/στών ΤΑΞΙ ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία του αγώνα τους και ζήτησαν τη συμπαράστασή του.

Συνάντηση Γ. Δριβελέγκα με την Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας, κατά  την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου.
Κατά τη συνάντηση, η Ομοσπονδία παρέθεσε στον Υφυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χοιροτρόφοι και ζήτησε τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση του κλάδου, όπως είναι η τροποποίηση που αφορά στη ρύθμιση του άτοκου δανείου που είχε δοθεί το  2007 στους χοιροτρόφους,  λόγω της ανόδου των τιμών των ζωοτροφών.

Conn-x TV στη Χαλκιδική με προβλήματα πολλά...

Το Conn-X TV έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στο Νομό Χαλκιδικής με αυτό το θέμα.
Είναι απαράδεκτο να μην είναι συμβατές οι γραμμές στο Δήμο Σιθωνίας και να μην είναι δυνατή η παρακολούθηση αγώνων μέσω αυτού του καναλιού.
Παράδειγμα ο χθεσινός αγώνας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά ακόμα περισσότερο θα υπάρχει πρόβλημα το χειμώνα μιας και ανακοινώθηκε ότι το εν λόγω κανάλι θα δείχνει όλους τους αγώνες του Europa League.
Χθες βράδυ στα χωριά της Νικήτης, Τορώνης, Σάρτης, Συκιάς και Αγιού Νικολάου που γνωρίζω σίγουρα δεν ήταν δυνατή η παρακολούθηση του αγώνα παρά μόνο μέσω Internet με πολλά προβλήματα. 

Ευχαριστήριος Επιστολή μετά την Διεξαγωγή τών Σιθωνείων 2011


Η  αθλητική εκδήλωση Σιθώνεια πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχόμενη χρονιά με την  οικονομική στήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, του Δήμου Σιθωνίας, και από ορισμένους ιδιώτες χορηγούς στο μέτρο των δυνατοτήτων τους όπως: Παγχαλκιδικός Σύλλογος Ο Αριστοτέλης, Porto Carras, Mellitours, Ταβέρνα Κυανή ακτή στην παραλία Νικήτης,  ΑΤΕ Νικήτης, Αντ. Λάζογλου,  Σ.Συρδάρη,  Ξενοδοχεία Γερανιο, Βιργινία, Athina Palas, Anthemous, Εφημερίδες XAOS, Εβδομαδιαία, Τύπος Χαλκιδικής, Respentza.gr, Ηαlkidikinews.gr, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Χαλκιδική TV kai Σούπερ και πολλοί άνθρωποι που με τον τρόπο τους συνέβαλλαν στην διεξαγωγή των Σιθωνείων με επιτυχία. Δυστυχώς δεν μας βοήθησαν οι καθ’ύλιν αρμόδιοι  φορείς: η ΓΓΑ,  ΟΠΑΠ,  ΓΓΜακεδονίας –Θράκης, Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας .

Καλοτάξιδο...

Tsatalas: Το νέο blog της Χαλκιδικής που ασχολείται με ποδοσφαιρικά θέματα. 
Θα το βρείτε στη διεύθυνση: http://tsatalasfootball.blogspot.com/

Αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ιερισσού


Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Δ.Κ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας- Θράκης. Η πρόσκληση αφορούσε την κατασκευή και αναβάθμιση εγκαταστάσεων διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στις Περιφέρειες, σύμφωνα με τους εγκεκριμένους Περιφερειακούς Σχεδιασμούς Διαχείρισης Αποβλήτων  των Περιφερειών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 566.568,21. Η συγκεκριμένη Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Το συνολικό έργο αποτελείται από δύο Υποέργα  ως ακολούθως:

Συνέχεια στην αναταραχή της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής


Την Τρίτη 02-08-2001 συγκλήθηκε εκ νέου εκτάκτως η Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Χαλκιδικής υπό τον Πρόεδρο κ. Σαλπικτίδη Ι. Αβραάμ με τρία θέματα ημερησίας διατάξεως:

  1. Παράνομες εκλογές στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Χαλκιδικής.
  2. Έγγραφο καταγγελία προς την Κεντρική Διοίκηση της Ο.Ν.ΝΕ.Δ αλλά και του κόμματος για τις παράνομες διαδικασίες.
  3. Στήριξη του Προέδρου της Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Χαλκιδικής κ. Σαλπικτίδη Ι. Αβραάμ.

RED/GREEN rock bar weekend

πέμπτη 4/7 η ελληνική rock σκηνή απο το 90 εως σήμερα
παρασκεύη 5/8 live rock ballands με τον Βαλάντη Χατζηλή και τον Θωμά Παπαθανασίου σάββατο 6/8 ταξιδέψτε στις μουσικές του κόσμου με τις επιλογές του Νίκου Ζέλιου
κυριακή 7/8 τα καλύτερα κλασίκα ξένα rock κομμάτια απο τις δεκαετείες του 70 και 80 
Πολύγυρος αγιονέρι έναντι κτέο

Συνάντηση ανθρώπων του μπάσκετ στη Νικήτη

Με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Τάκη Τσαγκρώνη συναντήθηκαν παράγοντες της καλαθοσφαίρισης Χαλκιδικής.
Συζητήθηκαν θέματα του μπάσκετ γενικά και ειδικότερα της Χαλκιδικής.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι εξασφαλίστηκε ήδη η απευθείας άνοδος της πρωταθλήτριας ομάδας Χαλκιδικής στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, χωρίς αγώνες μπαράζ.

Απάντηση της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου σε "κακοπροαίρετα σχόλια"...

Αγαπητή ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ,
Θέλουμε με κάθε καλή διάθεση και ειλικρίνεια να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση που αφορά τις προπονήσεις της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου και τα κακοπροαίρετα σχόλια αναγνωστών που γράφτηκαν σε ανάρτηση που αφορούσε την ομάδα μας. (Ρ: ΕΔΩ)
Στις 19 Ιουλίου 2011 μας κάλεσε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Πολυγύρου "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", ο οποίος εποπτεύει και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, κ. Σοφοτάσιος Χρήστος για να καθοριστούν οι ώρες των προπονήσεων των δύο ποδοσφαιρικών Σωματείων της Πόλης μας (ΝΙΚΗ & ΕΛΠΙΔΑ). Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του Δημοτικής Κοινότητας Πολυγύρου κα. Άννα Ρόκου.
Στην συνάντηση δεν παρουσιάστηκε κανένας εκπρόσωπος της ομάδας "ΕΛΠΙΔΑ" χωρίς να ειδοποιήσει ότι κάποιος σοβαρός λόγος δεν τους το επέτρεψε.

Ο Γ. Δριβελέγκας θα εγκαινιάσει την έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2011»


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας, αύριο, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011, στις 20.30 μ.μ., θα εγκαινιάσει την έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2011» που διοργανώνεται για 13η χρονιά στα Χανιά.
Η φετινή διοργάνωση που έχει ως κεντρικό θέμα την συμβολαιακή γεωργία θα διαρκέσει από την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011 έως την Τρίτη 9 Αυγούστου 2011 και θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Τάφρο του Ενετικού Λιμανιού Χανίων.

Επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου σε 7.700 δικαιούχους παραγωγούς του Νομού Χαλκιδικής


 Ο Υφυπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας γνωστοποιεί ότι την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011 αναμένεται να κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών του Νομού Χαλκιδικής τα ποσά που αφορούν στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου εσωτερικής καύσης κινητήρων, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για γεωργικούς σκοπούς.
Ο Υφυπουργός επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο Νομό Χαλκιδικής ο αριθμός των δικαιούχων

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2011


«Το Γάλα»
του Βασίλη Κατσικονούρη με την Αννα Βαγενά στο
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Τρίτη 9 Αυγούστου 2011, 9 μ.μ.
Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, παίζεται για τέταρτο συνεχή χρόνο.
«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.

Απάντηση Χ.Βορδού στην καταγγελία των μελών του ΦΟΔΣΑ


Μετά την ανάρτηση, που με αφορά στο blog respentza, που υπογράφεται από μέλη του ΦΟΔΣΑ χωρίς να διευκρινίζεται από ποια, δηλώνω ότι δεν παραβρέθηκα ως μάρτυρας κατηγορίας κανενός, κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Αριστοτέλη, ούτε έλαβα μέρος στην ουσία της συζήτησης, αλλά παραβρέθηκα ως εν δυνάμει μέλος του ΦΟΔΣΑ, μετά την παραίτηση του κ. Ευθύμιου Καρανάσιου ως αντικαταστάτης του, όπως άλλωστε παραβρέθηκαν και τα δύο έτερα μέλη του ΦΟΔΣΑ κ. Μπογδάνος και κ. Σύγγελης.
 Μετά τιμής Χρήστος Βορδός
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Ανάρτηση στην οποία αναφέρεται ο κ. Βορδός ΕΔΩ

Α.Ο.Πολυγύρου


Με χαρά ο Α.Ο. Πολυγύρου ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας με τους εξής προπονητές :
 τμήμα Καλαθοσφαίρισης :
 Νάκο Βαγγέλη (Προπονητή Ανδρικού & Εφηβικού)
 Τσιούντο Αριστείδη (παίκτη ανδρικού & προπονητή πλέον παιδικού)
 Βλάχο Χρήστο (Βοηθό Προπονητή Ανδρικού & προπονητή προπαιδικού)
 τμήμα Πετοσφαίρισης :

Ξεκίνησε η εξέταση τεστ ΠΑΠ για γυναίκες ηλικίας 25-65 ετών στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου


Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον έλεγχο και την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αριστοτέλη, ξεκίνησε η αποστολή ενημερωτικών επιστολών προς τις γυναίκες του δήμου, ηλικίας 25-65 ετών. Οι γυναίκες που λαμβάνουν την επιστολή του Δήμου, καθώς και το ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου καλούνται να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Υγείας του Παλαιοχωρίου, προκειμένου να προγραμματίσουν ραντεβού για την εξέταση. Κατά την ημερομηνία της εξέτασης, οι γυναίκες θα πρέπει να προσκομίσουν την επιστολή του Υπουργείου και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης τους (Α.Μ.Κ.Α.).

Νέα του Α.Ο.Πολυγύρου


Ε  Ν  Η  Μ  Ε  Ρ  Ω  Σ  Η
       Σας ενημερώνουμε ότι την Tρίτη 14 Ιουνίου 2011 και ώρα 21:30 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Πολυγύρου με την παρακάτω σύνθεση:
Πρόεδρος:  Ζαγορίτης Αλέξανδρος
Αντιπρόεδρος:  Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος
Γ. Γραμματέας:  Αθανασόπουλος Χ. Μενέλαος
Ταμίας:  Παπάς  Βασίλειος
Έφορος Καλαθοσφαίρισης:  Παραθυράς Ξενοφών
Έφορος Πετοσφαίρισης: Σαμαράς Πέτρος

Ευχαριστήριο

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑΓΙΡΩΝ – ΑΚΑΝΘΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. - ΤΕΧΝΟΞΥΛ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Πολύγυρος. Διαμέρισμα 85 τ.μ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ. 2ος όροφος γωνιακό. Ανατολικό, με θέα τον Χολομώντα. Θέρμανση, πόρτα ασφαλείας, ηλιακός θερμοσίφωνας, επιπλωμένο ή όχι. Μακεδονίας 1. Αγ.Μαγδαληνή Λούκι. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ιάκωβος Τίγκας τηλ.2371024397 & 6945893896.
Επίσης:
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 80 τ.μ σε μονοκατοικία. Ατομική θέρμανση, 2 δωμάτια, σαλοτραπεζαρία, κουζίνα, μπάνιο. Περιοχή αγίων Αναργύρων. Πληροφορίες στο τηλ. 2371023016