Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

... αλλά αυτός έτρωγε ..γυρόπιτα


Τέσσερις επιστολές του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα προς τον τότε πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής. 
Στις επιστολές του ο κ. Δούκας προειδοποιούσε για τη διόγκωση των ελλειμμάτων και τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορέσει να βγει στις αγορές να δανειστεί.

"Παραγεγραμμένο" το αδίκημα!

Σύμφωνα με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας του Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των υποβρυχίων, είναι παραγεγραμμένο.
Ανακριτής και εισαγγελέας παραπέμπουν την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο και προτείνουν ομόφωνα να κριθεί αυτοτελώς η κατηγορία του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος από την τακτική Δικαιοσύνη.
Αυτό σημαίνει ότι οι δύο ανώτατοι δικαστικοί λένε «όχι» στην παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο.
-Εμείς είχαμε γράψει την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011: ΕΔΩ 

Πλατεία Συντάγματος ...

Απόφαση Δήμου Πολυγύρου για τα σκουπίδια Δήμου Αριστοτέλη

Στις 27 Ιουλίου δημοσιεύτηκε στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου που αφορά τα απορρίμματα του Δήμου Αριστοτέλη και την υποδοχή τους από τον ΧΥΤΑ Πολυγύρου. (δείτε την στη συνέχεια της ανάρτησης)
Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου,  στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ",  έχει ημερομηνία 18 Ιουλίου 2011 ως "Ακριβές απόσπασμα". 
-Σημαίνει κάτι αυτή η καθυστέρηση δημοσίευσή της στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ; Οι "κακές" γλώσσες λένε πως έχει να κάνει με το δικαίωμα προσφυγής, κατά της απόφασης, εντός δεκαημέρου! 
-Μπορεί... ποιος ξέρει!

Να και τα ...ωραία!

Χθες (Παρασκευή) το πρωί «κλειδώθηκαν» όλα τα μηχανήματα σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας, ώστε να μην μπορεί να γίνει άμεσα  καμία επιστροφή φόρου. 
Δόθηκε εντολή να αναβάλλει  την επιστροφή φόρων, μετά την 1η Αυγούστου και όχι την 1η Αυγούστου, χωρίς να διευκρινίζεται πότε θα γίνουν οι πληρωμές! Γιατί;
.......................

Κρατικές επιχορηγήσεις (και) στους ιδιοκτήτες ταξί!

Με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είχαν χρηματοδοτηθεί οι ιδιοκτήτες ταξί κατά την περίοδο των παχέων αγελάδων, οπότε ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος αντιμετωπιζόταν από τις κυβερνήσεις ως... «αγαπημένο τέκνο». Η μερίδα του λέοντος αφορά σε δαπάνες που είχε πραγματοποιήσει το Δημόσιο για την ανανέωση του «κίτρινου» στόλου, κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Δαπάνες για τις οποίες ποτέ έως σήμερα δεν έχει υπάρξει διαχειριστικός έλεγχος.

ΑΔΕΔΥ για τις νέες μειώσεις των μισθών στους Δ.Υ.


Με ακραίο, αιφνιδιαστικό τρόπο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος προχώρησε σήμερα σε ανακοίνωση νέων δραματικών και ισοπεδωτικών μειώσεων στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, θα παρουσίαζε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο την επόμενη εβδομάδα για να τεθεί σε διαβούλευση και να ακολουθήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

4 Αυγούστου, Blues bar στον Πολύγυρο


Με ναυάγιο απειλείται επένδυση πεντάστερου ξενοδοχείου στον Πολύγυρο


Σε ματαίωση κινδυνεύει να οδηγηθεί επένδυση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, στον τομέα του τουρισμού, στην περιοχή του Πολυγύρου Χαλκιδικής. Το project προβλέπει τη δημιουργία ενός 5στερου ξενοδοχείου, με 100 κρεβάτια, μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώρο για spa, όμως είναι πολύ πιθανό τελικώς να μην πραγματοποιηθεί ποτέ, στερώντας από την τοπική κοινωνία 27 θέσεις εργασίας και από την εθνική οικονομία πολύτιμους πόρους σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

ΧΥΤΑ Πολυγύρου και σκουπίδια Αριστοτέλη: Πράξη 2η

Εξώδικο, μαθαίνουμε, έστειλε η Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α) Πολυγύρου προς τον Δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, και στον Δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, για το θέμα των σκουπιδιών που σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου θα δέχεται τα σκουπίδια του Δήμου Αριστοτέλη για ένα τρίμηνο.
Το εξώδικο κοινοποιήθηκε και στο Εισαγγελέα Πολυγύρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου, μέχρι τώρα, δε δέχθηκε σκουπίδια του Δήμου Αριστοτέλη λόγω της αντίθεσης της διοίκησης του ΧΥΤΑ.

"Τα παιδιά του Βυζαντίου" στη Μ. Παναγία, 6 Αυγούστου


Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουδανιών για το παρεμπόριο στη Χαλκιδική

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Χωρίς απαντήσεις για τα υπολειτουργούντα τμήματα
Oι τραγικές ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκιδικής, όπως και στα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Ιατρεία του νομού, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία, αλλά και τη ζωή των δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής όσο και των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που την επισκέπτονται.
Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Ιγνατιάδης,καταγγέλλοντας ότι το Νοσοκομείο Χαλκιδικής, που

Ν.Δ.: 31 προτάσεις για συνταγματική αναθεώρηση

Τριάντα μία προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και οι οποίες θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.

Μεταξύ των προτάσεων που καταθέτει προς διαβούλευση η ΝΔ, είναι η εκλογή και η ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, η θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του πρωθυπουργού, η θέσπιση ασυμβίβαστου του αξιώματος του υπουργού, με εκείνο του βουλευτή και η επανεξέταση του αριθμού των βουλευτών και των βουλευτών Επικρατείας.

Λουκέτο-συγχωνεύσεις σε 40 Οργανισμούς-στον αέρα 7.000 υπάλληλοι


Τροπολογία - «φωτιά» που αφορά 7.000 εργαζόμενους σε 40 εταιρίες, Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Παραλλήλως ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε και συζήτησε με τους επικεφαλής της τρόικας στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ενδιάμεσης αξιολόγησης (Mini Mission) ενόψει της επίσημης αξιολόγησης στις 16 Αυγούστου. Την τρόικα εκπροσωπούν στην Αθήνα οι δύο από τους τρεις επικεφαλής. Ο κ. Ματίας Μορς (Κομισιόν), o κ. Κλάους Μαζούx (ΕΚΤ) και ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα κ. Μπομπ Τράα.

"Παρέλαση" ταξιτζήδων στην οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών...

...με ότι αυτό σημαίνει, Παρασκευή απόγευμα, για τους παραθεριστές, τουρίστες και ιδιαίτερα για την τουριστική και εμπορική κίνηση στο Νομό!  

Το «Κούρεμα» σε 20 επιδόματα του Δημοσίου


Τέλος δεν έχουν οι περικοπές στις αποδοχές των 700.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Χθες με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο "κουρεύονται" 20 επιδόματα που λαμβάνουν υπάλληλοι στον στενό δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

"Υποδοχή" του Πρωθυπουργού στην Άρτα

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια υδατοσφαίρισης...

...η Εθνική Ελλάδας! Μπράβο στα "χρυσά" κορίτσια!

Στην υψηλή κατηγορία κινδύνου, για πυρκαγιά, σήμερα η Χαλκιδική