Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Παρουσίαση βιβλίου στην Αρναία


Ζωγράφε, γιατί επιτρέπεις αυτά στην Πόλη "σου";

φωτο 1
Πολύ σοβαρό το θέμα, αφορά αμέλεια ή ανεύθυνη ενέργεια της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ΖΩΗ των πεζών Πολυγυρινών!
Οι φωτογραφίες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ είναι από την οδό Πολυτεχνείου στον Πολύγυρο, απέναντι από την Πυροσβεστική. Εκεί υπάρχει ένα πάρκινγκ (ο θεός να το κάνει τέτοιο) που συγχρόνως είναι και νεκροταφείο των παλιών αυτοκινήτων της Π.Ε.Χ. (όμορφη ...εικόνα στην είσοδο της Πρωτεύουσας της Χαλκιδικής). Τι έκαναν, λοιπόν, χθες-προχθές τα αλάνια της Π.Ε.Χαλκιδικής και του Αντί...  Γιάννη Γιώργου:
Έκλεισαν με ΑΛΥΣΙΔΕΣ (1η φωτο) το πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα οι πεζοί να οδηγούνται υποχρεωτικά στο οδόστρωμα και με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης με την μεγαλύτερη κίνηση οχημάτων.

Πρόταση ψυχαγωγίας στον Πολύγυρο


Πάνας για το Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΟΡΜΥΛΙΑΣ-ΜΙΑ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

όλοι, νομίζω, θα συμφωνήσουμε στην ανάγκη ύπαρξης συνεταιρισμού... μια ανάγκη βέβαια, που δεν στάθηκε ικανή από μόνη της, να κρατήσει υγιή και κερδοφόρο το συνεταιριμό του χωριού μας...λανθασμένες κινήσεις των διοικητικών συμβουλίων, έφτασαν το συνεταιρισμό στην κατάσταση που βρίσκεται στα τελευταία χρόνια! αλλά γεννιούνται κάποια ερωτήματα, τα οποία θα παραθέσω στη συνέχεια:

1ον) ο συνεταιρισμός υφίσταται ή όχι;
2ον) έχει επέλθει χρεοκωπία ή όχι;
3ον) οι εγκαταστάσεις του (ψυγεία, ελαιοτριβείο, πρατήριο πώλησης, αποθήκες) έχουν ενοικιαστεί ή όχι;
για το 3ο ερώτημα, θα ήθελα να θέσω κάποιους επιπλέον προβληματισμούς.....ή παρατηρήσεις μέσα από ερωτήματα
αν έχουν ενοικιαστεί οι εγκαταστάσεις, τότε:

ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΠΑΛΙ ΜΗΤΣΟ...


4ο TEEN WAVE

Από το Φεστιβάλ Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι η εκδήλωση  4ο TEEN WAVE  (συνάντηση νεανικών συγκροτημάτων)  μετά από αίτημα του ΑΟΠ (Αθλητικού Ομίλου Πολυγύρου), ο οποίος αναλαμβάνει και τη διοργάνωσή της, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011, στις 9.00 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου.

Δήμος Ν. Προποντίδας: ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ για τα σκουπίδια της Σιθωνίας και άλλα θέματα του Δήμου

H κίνηση στην Ποτίδαια, LIVE CAMERA

8o ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟ 8ο ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/7/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 21:00 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  34 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ 600 ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.

Κολοκύθα 60 κιλών

Αποτελεί "αξιοθέατο" για όσους περνάνε από το Παλαιόκαστρο και γνωρίζουν για την κολοκύθα των εξήντα (60) κιλών, κατά δήλωση της ιδιοκτήτριας, η οποία "φιλοδοξεί" να την "φτάσει" τουλάχιστον στα εκατό (100) κιλά!

ΑΚΑΝΘΙΟΣ ΤΕΤΤΙΞ


Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011, “Ο πλούτος”
 Ο Πλούτος του Αριστοφάνη σε ρεμπέτικη έκδοση, μαγεύει και πάλι το πολυπληθέστατο κοινό της Ιερισσού. Μια παράσταση που ο κόσμος ήθελε να ξαναδεί και το απέδειξε με την παρουσία του. Καταπληκτική μουσική, υπέροχες ερμηνείες και μια ατμόσφαιρα μοναδική. Το

Ζητείται θαύμα για τον Άγιο Μάμα

«Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί
ο υγρότοπος του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική.
Ενώ υπάγεται στο Δίκτυο Natura 2000,
φιλοξενεί εντός των ορίων του περισσότερα
από 10 beach μπαρ!»
Ζητείται... «θαύμα» για τον Αγιο Μάμα και αρκετά ακόμη «ευπαθή» οικοσυστήματα της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, που δέχονται ισχυρότατες πιέσεις από το «άναρχο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης», υποστηρίζουν οικολόγοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις. «Δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις, οι τοπικοί δήμοι φαίνεται να μην μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση, αδυνατώντας να παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες στους κατοίκους, αλλά και να προστατέψουν το φυσικό περιβάλλον εφαρμόζοντας τη νομοθεσία», τονίζουν.

ΥΠΑΑΤ: Οι ενώσεις παραγωγών να κινηθούν νομικά κατά των σφετεριστών ελληνικών ΠΟΠ προϊόντων

Αρθρο απο το paseges.gr:

Την προτροπή να κινηθούν νομικά κατά των τρίτων χωρών που σφετερίζονται τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία είναι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ή έχουν ενταχθεί σε καθεστώς Γεωγραφικών Ενδείξεων, έκανε από την Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Δριβελέγκας. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Κάνω έκκληση σε όποια άλλη ένωση θίγεται να κινηθεί νομικά και θα έχει τη συνδρομή μας για να προχωρήσει το νομικό σκέλος», επίσης ανακοίνωσε

Ο Παπανδρέου απέλυσε τον Πάγκαλο


Μια δουλειά είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, του την στέρησε κι αυτή ο πρωθυπουργός. Στην… ανεργία, επισήμως, από χθες, ο Πάγκαλος μιας και το αντικείμενο που ασχολιότανε – συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών – του το πήρε ο «φαταούλας» Βενιζέλος, με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου. Από δω και στο εξής με τις συγχωνεύσεις- καταργήσεις των δημόσιων