Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην Ιερισσό


Ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι λαϊκή περιουσία και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου θα έπρεπε να γίνεται σε όφελος του λαού, στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και ο ψαλιδοχέρης του Νοσοκομείου Χαλκιδικής


Μας το έγραψε ως σχόλιο αναγνώστης μας σε ανάρτηση σχετική με το Νοσοκομείο Πολυγύρου και το ψάξαμε! Ενδιαφέρουσα περίπτωση, δε λέμε!
Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας τα "ρίχνει χοντρά" σε γιατρό, αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, για ενέργειες που θα διαβάσετε στα κείμενα του Βαρνάβα παρακάτω.
Ο Βαρνάβας αναφέρει στα κείμενά του και για κάποια επιστολή του γιατρού Κίτσιου την οποία θα προσπαθήσουμε να βρούμε και να σας παρουσιάσουμε.
Σε πρώτη φάση και πρώτη ανάγνωση των μέχρι τώρα γνωστών, από εμάς, γεγονότων, το δίκιο είναι με το μέρος του Βαρνάβα και καλά κάνει και τα "ρίχνει" του άλλου! 
Η πηγή μας ΕΔΩ, τα κείμενα Βαρνάβα στη συνέχεια της ανάρτησης.

3ο by the way festival Νεολαίας Ορμύλιας

To ..."Άρμα Πολιτών" στη Χαλκιδική

Καλά είναι ...

...μετά θα γκρεμιστούν από μόνα τους λόγω παλαιότητας!
-"Μαλάκες" τελικά οι μη έχοντες, τουλάχιστον, ένα αυθαίρετο!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής φέρνουν νέα Μνημόνια και νέα Μεσοπρόθεσμα


Παύση πληρωμών – Διαγραφή του χρέους – Εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο - Ρήξη με ευρωζώνη και ΕΕ τώρα! 
Οι αποφάσεις της Συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 21 Ιούλη σε κανένα βαθμό δεν αποτελούν τη «σωτηρία της Ελλάδας» όπως έσπευσε να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου και αναπαράγουν έκτοτε τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ούτε αποτελούν έξοδο από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να δώσουν καμιά ανάσα στον λαό. Αντίθετα, οι αποφάσεις που λήφθηκαν και η επιλογή αναδιάρθρωσης ουσιαστικά του ελληνικού χρέους, αποτελούν έμπρακτη παραδοχή ότι παρά τα

Παντού και πάντα τα ίδια!!!

Ροζ σκάνδαλο στο Δήμο Θεσσαλονίκης! Είναι ερωτική η ατμόσφαιρα, πώς να το κάνουμε;
Είναι γνωστό ότι η εξουσία είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό !
Βουίζει η Θεσσαλονίκη με τον ερωτιάρη Αντιδήμαρχο, τον οποίο τσάκωσε ο απατημένος σύζυγος στα πράσα, σε ξενοδοχείο το Σαββατοκύριακο !

http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_4051.html

Ζητούνται χορηγοί-δωρητές!!!


Πρόσκληση- Αναζήτηση χορηγών-δωρητών για τη λειτουργία των νέων  δομών Φροντίδας του Δήμου Αριστοτέλη. Για τους νέους Παιδικούς Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).
Σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες  επιλέξιμων δομών ανά Νομό που δημοσιεύτηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Α.Ε.  (Ε.Ε.Τ.Α.Α.  Α.Ε.), εγκρίθηκαν συνολικά εννέα (9) δομές Παιδικών Σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), που προτάθηκαν από τη Δημοτική  Κοινωφελή  Επιχείρηση  Δήμου Αριστοτέλη “Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ”,  στη Δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής" περιόδου 2011-2012.

Jazz στον πεζόδρομο! Σήμερα, Τετάρτη 27 ΙΟΥΛΙΟΥ, Πολύγυρος


Η Δήμητρα Καλογεροπούλου έχει γεννηθεί στο Τορόντο του  Καναδά όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Ήρθε στην Ελλάδα οκτώ χρονών όπου και διαμένει έκτοτε. Έχει κάνει σπουδές στη «jazz» φωνητική, στο «performing art», και είναι τελειόφοιτη στο τμήμα της φιλοσοφικής του «Ευρωπαϊκού πολιτισμού».
Εμφανίζεται τα τελευταία επτά χρόνια, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε επιλεγμένους χώρους της πόλης αλλά και σε επίπεδο συναυλιών ή μεμονωμένων εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα.
Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους έλληνες μουσικούς και όχι μόνο, της «jazz» μουσικής. Συνδυάζει την φωνητική ερμηνεία με την τέχνη του «performing» με ένα απολαυστικό τρόπο που την κάνει να ξεχωρίζει και να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Έκθεση ιστορικών χαρτών στον Πύργο της Ουρανούπολης, γνωστό και ως Πύργο της Λοκ


Σπάνιοι ιστορικοί χάρτες από τις αρχές του 16ο ως και τον 19ο αιώνα, της συλλογής του Στέφανου Σαμαρά, εκτίθενται στον Πύργο της Ουρανούπολης, στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής. Πρόκειται για πενήντα χάρτες της Ελλάδας, των νησιών του Αιγαίου και της Κύπρου με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αποτυπώνονται σε αυτούς, κατά τη διάρκεια τριών αιώνων, τα βασικά επιτεύγματα της χαρτογραφίας, τόσο σε ό,τι αφορά στα ναυτικά ταξίδια, όσο και σε ό,τι αφορά στο σκέλος του ευρωπαϊκού περιηγητισμού.

"Επικίνδυνες οι ελλείψεις προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής"


Με ερώτησή του προς τον υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ο Βουλευτής του ΚΚΕ Θεόδωρος Ιγνατιάδης  θίγει το πρόβλημα που υπάρχει στο Νοσοκομείο Πολυγύρου λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:  
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Επικίνδυνες οι ελλείψεις προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, (Γ.Ν.Χ.)
Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής (ΓΝΧ) και τα Κ.Υ. της περιοχής της Χαλκιδικής λόγω της εμπορευματοποίησης της υγείας και της υποχρηματοδότησης έχουν τραγικές ελλείψεις.

ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ


"Γνωρίζετε ότι εδώ και κάτι μήνες το σπήλαιο εκμεταλλεύεται το κράτος αντί του κ. Πουλιανού.  Χθες το επισκέφτηκα και κατάλαβα ότι λεφτά υπάρχουν. πως το κατάλαβα? Στο σπήλαιο πηγαίνεις με λεωφορείο του δήμου που σε μεταφέρει από το χώρο στάθμευσης μέχρι το σπήλαιο δωρεάν. Κατόπιν  επισκέπτεσαι το  σπήλαιο επίσης δωρεάν. το μουσείο δυστυχώς δεν λειτουργεί ακόμη, και αναρωτήθηκα:

ΤΟ ΚΥΑΝΙΟ ΔΕ ΜΑΣ ΜΟΛΥΝΕ. ΤΙ ΑΛΛΟ ...... ΤΙ ΑΛΛΟ; Α! ΝΑΙ!!!!


Όσο καιρό παρακολουθώ τις εξελίξεις τις σχετικές με τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής, οι θεωρίες για το κυάνιο και το πως αυτό θα καταστρέψει τον Κάκκαβο, τα χωριά, τη θάλασσα, τον αέρα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, όλη τη Βόρεια Ελλάδα, την Ευρώπη, τον πλανήτη, μη σου πω κι ολόκληρο το σύμπαν…, ήταν η καθημερινή, απαραίτητη δόση-συστατικό κάθε κειμένου, προερχόμενου από τους «σωτήρες» του Περιβάλλοντος.
Το κυάνιο δεν έπιασε τελικά! Δε μόλυνε παρά αυτούς που ήθελαν να μολυνθούν, αυτούς που ήθελαν να πιστεύουν στις θεωρίες-δηλητήριο, ή αυτούς που δεν είχαν άλλη ενημέρωση και έπιασε η προπαγάνδα. Πέρασε ο καιρός, έγιναν εκπομπές,

Μήνυμα (!!!) Προέδρου Επιμελητηρίου Χαλκιδικής


Από το βήμα αυτό, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, έχω επανειλημμένως τονίσει και επισημάνει ότι η περίοδος που διανύουμε δεν είναι η καλύτερη από οικονομικής άποψης. Δεν θα πρέπει ωστόσο να διαιωνίζουμε και εμείς από την πλευράς μας το κλίμα κατήφειας και απαισιοδοξίας που έχει καταβάλει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.
 Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα πράγματα είναι ρόδινα ή ότι έχει φανεί η άκρη του τούνελ, αλλά όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η οικονομία και η επιχειρηματικότητα, είναι πρωτίστως ψυχολογία που δυστυχώς με την συμπεριφορά των ΜΜΕ και πολλών ανευθυνο-υπεύθυνων, κινδυνεύουμε να καταρρακωθούμε μόνοι μας, αντί να το παλέψουμε.

H κίνηση στα Camping Xαλκιδικής

Αποχωρεί από την πολιτική αν δεν μπει στη Βουλή

Τι κρίμα, "Θα χάσει η Βενετιά βελόνι"!!!

Tα μεταλλευτικά δικαιώματα δεν (πρέπει να) πωλούνται, (αλλά να) αξιοποιούνται!

Αποσύρθηκε η διεθνής πρόσκληση ενδιαφέροντος με την οποία το Υπ. Οικονομικών αναζητούσε συμβούλους που θα εισηγούνταν τρόπους αξιοποίησης  των μεταλλευτικών δικαιωμάτων, όπως προέβλεπε το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου. 
Κι αυτό έγινε προφανώς γιατί μεταλλευτικά δικαιώματα («royalties») επί του εξορυκτικού προϊόντος με την έννοια που δίνουν αλλες ευρωπαϊκές νομοθεσίες περί μεταλλείωνδεν προβλέπονται από τον Μεταλλευτικό Κώδικα(αρθρο 176 κατά το οποίο δεν επιτρέπεται ειδική φορολογία ή εισφορά επί μεταλλείων ή μεταλλευτικών

Δημοκρατική Συμμαχία για την Μεταλλουργία Χρυσού


Μετά την επίσκεψή του στη Χαλκιδική και την ενημέρωσή του από αρμόδιους φορείς για την επένδυση των μεταλλείων χρυσού, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΔΗ.ΣΥΜ., Καθηγητής Αντώνης Τρακατέλλης, συντασσόμενος με την ομόφωνη γνώμη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χαλκιδικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση, που αποτελεί και την επίσημη θέση του Κόμματος.