Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινές συγχωνεύσεις και διαλύσεις !

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ»


Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νικήτη η ενημερωτική περιβαλλοντική εκστρατεία «Καθαρές Παραλίες» της JTI και της  Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας. 
Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος μοίρασε καπέλα και μπλούζες σε δεκάδες παιδιά της Νικήτης που προθυμοποιήθηκαν εθελοντικά να συμμετέχουν στον καθαρισμό της ακτής από σκουπίδια και αποτσίγαρα. Παράλληλα η JTI ενημέρωνε το κοινό με ειδικά φυλλάδια, τα οποία διένειμε στους ενήλικους καπνιστές-λουόμενους, ενώ τους προσέφερε  ατομικά τασάκια παραλίας, ενθαρρύνοντας τους να τα χρησιμοποιούν αντί να σβήνουν το τσιγάρο τους στην άμμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας


Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας με την 
οποία του γνωστοποιεί την απόφαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
H επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, έχει ως εξής:

Οι θεσμικοί ή οι οικονομικοί παράγοντες;

Απαράδεκτη και επικίνδυνη είναι η κατάσταση που επικρατεί κάθε Σάββατο μπροστά από το κατάστημα Μασούτη στον Πολύγυρο, σήμερα 23/7/11 και ώρα 9:15 η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε όριο!
Το πρόβλημα δημιουργούν τα αυτοκίνητα του ΜΑΣΟΥΤΗ που σε ώρες αιχμής εφοδιάζουν το κατάστημα, καθώς και οι υπόλοιποι προμηθευτές του συγκεκριμένου πολυκαταστήματος. Δημιουργούν ένα ατέλειωτο μποτιλιάρισμα και σε συνδυασμό με την κίνηση της Λαϊκής αγοράς στήνουν ένα επικίνδυνο σκηνικό για τους επισκέπτες και του πολυκαταστήματος και της Λαϊκής. Είναι τύχη μεγάλη που τόσο καιρό δεν υπήρξε ατύχημα αλλά ...μάλλον είναι θέμα χρόνου πλέον.
Η απορία:
-Σε απόσταση τριάντα (30) μέτρων βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και η Τροχαία Πολυγύρου! Δεν τους προβληματίζει η κατάσταση αυτή; Δεν τους προβληματίζει μην τυχόν θεωρηθεί ακόμα και "επιλήψιμη" αυτή η ανοχή ή αδιαφορία;
-Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τη Δημοτική Αρχή Πολυγύρου! Και ...
...Το ερώτημα παραμένει ίδιο με αυτό προηγούμενης ενασχόλησής μας με το θέμα: Ποια είναι τελικά τα "αφεντικά" της Πρωτεύουσας της Χαλκιδικής; Οι θεσμικοί ή οι οικονομικοί παράγοντες;

Η Χαλκιδική τιμώμενη περιοχή στην 21η «Hermes Expo», από 15 έως και 18 Μαρτίου 2012 στις ΗΠΑ


Ο Νομός Χαλκιδικής θα είναι η τιμώμενη περιοχή στην 21η ετήσια έκθεση «Hermes Expo», από 15 έως και 18 Μαρτίου 2012, στη Νέα Υόρκη και στο Ατλάντικ Σίτι των ΗΠΑ. Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπία του «Hermes Expo», με επικεφαλής τον ιδρυτή και πρόεδρό του, Παύλο Κοτρότσιο, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιώργο Γκιλή, στα γραφεία του επιμελητηρίου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.