Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Λευτέρης Μυτιληναίος


Τι προβλέπει το προσχέδιο της λύσης


Σχέδιο 14 σημείων για την επίλυση της κρίσης χρέους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη συζητούν αυτή την ώρα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που διέρρευσε από τις Βρυξέλλες.
Από τα 14 σημεία του σχεδίου, τα έξι αφορούν την Ελλάδα και προβλέπουν τα εξής:

Η χρηματοδότηση των κομμάτων

Η συνολική χρηματοδότηση των δικαιούχων κομμάτων, για το β' τρίμηνο του 2011, αγγίζει τα 13.504.656 ευρώ. Το ποσό θα διανεμηθεί ως εξής: 
ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,61
ΝΔ: 4.249.890,51
ΚΚΕ: 1.306.274,48
ΛΑΟΣ: 1.089.378,37
ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83
ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20

Χαλκιδικιώτες της ΕΛ.ΔΥ.Κ.

Το τηλεοπτικό κανάλι της ΕΤ3, χθες βράδυ, είχε αφιέρωμα στην 37η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο (Α΄μέρος). 
Η χθεσινή εκπομπή του αφιερώματος περιείχε αφηγήσεις αγωνιστών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. της εποχής εκείνης και οι οποίοι ήταν από τη Χαλκιδική. Ήταν μια πολύ καλή εκπομπή και ευκαιρία σε μας να μάθουμε τους συμπατριώτες μας Χαλκιδικιώτες αγωνιστές στην Κύπρο.  

Πιο ακριβός από τον Ομπάμα ο διευθυντής του «Ελ. Βενιζέλος»

ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 650.000 ευρώ
Την ώρα που νοικιάζονται εργαζόμενοι με ενιαία αμοιβή 625 ευρώ το μήνα, ο διευθυντής του αεροδρομίου της Αθήνας, βασικός μέτοχος του οποίου είναι το ελληνικό Δημόσιο, ανανεώνει τη σύμβασή του με ετήσιες αποδοχές 650.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών θα συζητηθεί -εκτός ημερήσιας διάταξης- η επέκταση της σύμβασης εργασίας του γενικού διευθυντή του «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γιάννη Παράσχη, για πέντε χρόνια με απολαβές 650.000 ευρώ το χρόνο. Ως μέτρο σύγκρισης ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ετήσια αποζημίωση 400.000 δολαρίων συν 50.000 δολάρια έξοδα κίνησης. Το ποσό αυτό ισούται με 320.000 ευρώ...

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ 1967 - 1974

Όσοι και όσες υπογράφουμε αυτό το κείμενο δεν υπήρξαμε υποτελείς στη χούντα των πραξικοπηματιών συνταγματαρχών. Αγωνιστήκαμε εναντίον τους με το βλέμμα στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της νεώτερης ιστορίας για Ελευθερία, Δημοκρατία και κοινωνική Δικαιοσύνη. Υπερασπιζόμενοι τις αξίες και τα οράματά μας, υποστήκαμε τις συνέπειες : φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια. Δεν υπήρξαμε και δεν θα γίνουμε ποτέ υποτελείς τυραννικών καθεστώτων, ακόμα κι αν αυτά φέρουν τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Δημοκρατία». Μας είναι αδιανόητο να αγνοήσουμε τους καθημερινούς αγώνες των εκατοντάδων χιλιάδων οικονομικά και πολιτικά λεηλατημένων Ελλήνων, που έπεσαν θύματα ενός διεφθαρμένου και απαξιωμένου πολιτικού συστήματος, το οποίο εξακολουθεί να αυτοπροσδιορίζεται ως «δημοκρατία». Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε

Το ...γιαλαντζί αντάρτικο!

Από ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

Ευκαιρία δοθείσης λοιπόν και αφού αντάρτες δεν μπορεί να υπάρξουν λόγω απόλυτης σύμπλευσης της Ιδεολογίας τους (Δεξιοί του ΠΑΣΟΚ) με τις Κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες επιλογές βρήκαν την αφορμή λοιπόν ...αφού πρώτα ψήφισαν το μνημόνιο με όλες τις επικαιροποιήσεις του, όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα τις περικοπές μισθών - συντάξεων τις αλλεπάλληλες καταργήσεις εργασιακών δικαιωμάτων

Πανηγύρι στον Άγιο Παντελεήμονα.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου και ώρα 19:30  θα πραγματοποιηθεί ο  μέγας εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας στα σοκάκια του χωριού.
Την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 7:30 το πρωί θα ξεκινήσει ο όρθρος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από 10ετίες όπου πραγματοποιόταν το παραδοσιακό κουρμπάνι, φέτος δεν θα προσφερθεί τίποτα στους παρευρισκομένους.
-Οικονομική κρίση ή αμέλεια των τοπικών και δημοτικών αρχών;;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Η Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής, συμφωνώντας με την άποψη του Δασαρχείου Αρναίας, γνωμοδοτεί αρνητικά για την ΜΠΕ της «Ελληνικός Χρυσός» .
Οι επιστήμονες που γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο και διαχειρίζονται τα δάση και τον φυσικό πλούτο της Χαλκιδικής βεβαιώνουν ότι η εφαρμογή του «Επενδυτικού» Σχεδίου των Χρυσοθήρων θα επιφέρει ανεπανόρθωτη καταστροφή στο φυσικό και οικονομικό περιβάλλον της Χαλκιδικής.
Ο υπουργός του ΔΝΤ, που δεν ξέρει καν σε ποια πλευρά της Χαλκιδικής βρίσκονται τα μεταλλεία, υπακούοντας στις εντολές των αφεντικών του , υπέγραψε στο άψε –σβήσε την θανατική καταδίκη της Χαλκιδικής.

ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής


Όποια λύση και να δώσει η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, είτε αναβάλλει την απόφασή της, μπαίνουμε σε μια περίοδο εξαιρετικά σκληρή, ακόμα πιο σκληρή για το λαό. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι αποφασίζουν πια οι επάνω, αλλά τι αποφασίζει ο λαός, οι λαοί της Ευρώπης εναντίον των επάνω. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα από τις αποφάσεις τους. Ο λαός πρέπει να ανασυνταχθεί και να διεκδικήσει ανατρεπτική αλλαγή.
 ΑΘΗΝΑ 21/7/2011     ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τερματισμός 41ου Διάπλου Τορωναίου Κόλπου


Ο κυρίαρχος ... των "καταλληλότερων"


Στη Θεσσαλονίκη το Στρατολογικό Γραφείο Πολυγύρου!Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στρατολογικού Γραφείου Πολυγύρου, λόγω της συγχώνευσης των Στρατολογικών Γραφείων της χώρας, αυτό του Πολυγύρου θα μετασταθμεύσει (Ρ: ουσιαστικά καταργείται) στο κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη όπου θα λειτουργήσει η υπό συγκρότηση νέα Στρατολογική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας από την 1-8-2011.
Το Στρατολογικό Γραφείο Πολυγύρου δε θα λειτουργεί για τους πολίτες από τις 25 έως και τις 29 Ιουλίου 2011 προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες λόγω μεταστάθμευσης εργασίες.

Οι ταξιτζήδες τούς μάραναν...


Θανάσης Καρτερός
Με κριτήριο το έθνος, την πατρίδα, την πολιτική σταθερότητα, τη δημοκρατία, τον Θεό και την Ορθοδοξία, είχαμε συνηθίσει ώς τώρα να αντιμετωπίζονται οι αγώνες κοινωνικών ομάδων που αντιτάσσονται στην πολιτική της κυβέρνησης. Με τον μάλλον διαφανή στόχο να τεθούν σε κίνηση αντανακλαστικά κοινωνικής συντήρησης και αυτοσυντήρησης, να απομονωθούν οι ταραξίες και έτσι ευκολότερα να αντιμετωπιστούν από τον Παπουτσή. Αν τους αναλάβουν οι ίδιοι οι θιγμένοι πολίτες, ακόμα καλύτερα.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ;;;; ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Ατμομηχανή;;;;; Είναι καλό τώρα αυτό; Πόσα χρόνια το ακούμε όλοι; Να βγω από την κατάθλιψη ακούγοντάς το ή θα χρειαστώ και ιατρική βοήθεια; Κάποιος να τολμήσει να πει επιτέλους, ότι έχει ανακαλυφθεί ο λαμπτήρας. Χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό ρεύμα, υπάρχουν ηλεκτρικά τρένα, τρέχουν και γρηγορότερα! Καλή η ατμομηχανή, θυμίζει ρομαντικές, άλλες εποχές, προσελκύει ποιητικές ψυχές, αλλά από μόνη της δε φτάνει! Μένει πίσω...... Πότε θα καταλάβουμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται κι άλλα, όχι μόνο την «ατμομηχανή»! Χρειάζεται ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
Εδώ και μια δεκαπενταετία τώρα τα έσοδα από τον τουρισμό μένουν στάσιμα! Και δε φτάνουν!!!! Για ποιο λόγο εστιάζουμε τις προσπάθειές μας μόνο εκεί; Σε έναν τομέα που, εκτός των άλλων, επηρεάζεται