Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Πέμπτη 21/7, στην υψηλή κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς η Χαλκιδική. Ας είμαστε προσεκτικοί.


ΣΥΝ για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο


Συμπληρώνονται 37 χρόνια από την παράνομη και βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο - ανεξάρτητη χώρα-μέλος του ΟΗΕ - την οποία διευκόλυνε το προδοτικό χουντικό πραξικόπημα που προηγήθηκε, με τη συνενοχή στο διπλό έγκλημα ισχυρών χωρών του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Σήμερα ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο,

«Αντάρτικο» από 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα ταξί


Την άμεση σύγκληση του διευρύμενου ΚΤΕ Μεταφορών με την παρουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση ζητούν με επιστολή τους 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκείμενου να ενημερωθούν για τις προθέσεις του Υπουργείου γύρω από το ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί. Στην επιστολή τους οι βουλευτές, αναφερόμενοι στο ζήτημα που έχει προκύψει από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ιδιόκτητων, κάνουν λόγο για «ένα σοβαρό πλήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία και τον τουρισμό».

Ελεύθερος ο Βασίλης Ξηρός

Οριστικά αφέθηκε ελεύθερος σήμερα ο Βασίλης Ξηρός από τις Αγροτικές φυλακές Χαλκιδικής. Μια απόφαση που ήταν αναμενόμενη εδώ και πολύ καιρό.
ΠΗΓΗ

ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...


Ο Καββαδίας μεταλλωρύχος


Το είδαμε κι αυτό. Για τις ανάγκες της μεταλλουργίας χρυσού, ο ποιητής Νίκος Καββαδίας έγινε την 16η Ιουλίου –ούτε λίγο, ούτε πολύ- μεταλλωρύχος. Κατά το πως λέμε ο Καραγκιόζης γιατρός, ή φούρναρης, ή ακόμα-ακόμα κι ο Καραγκιόζης Δήμαρχος –καλή ώρα.
Ο Καββαδίας, ανάμεσα στα άλλα, έγραψε ο άνθρωπος κι ένα ποίημα που, σε μια του στροφή, αναφέρει την λέξη Στρατόνι (…οι κάβες της Γερακινής και το Στρατόνι). Το ποίημα έγινε ωραίο τραγούδι πριν από καμιά τριανταριά χρόνια, στον κύκλο τραγουδιών «Φάτα Μοργκάνα» της Μαρίζας Κώχ, κι αυτό ήταν. Άρχισε από τότε μια παραφιλολογία πως -τάχα μου- ο Κόλιας είχε ιδιαίτερους δεσμούς με το Στρατώνι και είχε κι έναν έρωτα εκεί, που του ενέπνευσε

Σήμαντρα 2011


Διεθνής Συνάντησης Ρίψεων, “ΣΙΘΩΝΕΙΑ 2011” (Σάββατο, 23η Ιουλίου 2011)

 1. Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, ύστερα από έγκριση του ΣΕΓΑΣ, ο Γ.Σ «η Σιθωνία» και ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσνίκης με την στήριξη του δήμου Σιθωνίας, προχωρούν στη σχεδίαση, οργάνωση και διεξαγωγή της διεθνούς αυτής  εκδήλωσης για την Σάββατο 23η Ιουλίου 2011(16:45-21:00).
    2. Θα συμμετάσχουν 43 αθλητές και αθλήτριες: 10 από την Ευρώπη, 1 από την Αίγυπτο, 
5 από την Κύπρο και 27 από την Ελλάδα (τα σπουδαιότερα ονόματα ρίψεων της χώρας μας). 
Στα Σιθώνεια 2011 έχουν συμπεριληφθεί τα αγωνίσματα της Σφυροβολίας, σφαιροβολίας και δισκοβολίας(άνδρες). 
Φιλοδοξία των διοργανωτών ήταν, όπως  προστεθεί και ο ακοντισμός ώστε τα ΣΙΘΩΝΕΙΑ 2011  να γίνουν ένα πλήρες Διεθνές Μίτινκ Ρίψεων
Δυστυχώς, δεν υπήρξε  η αναμενόμενη υποστήριξη , κυρίως από τη ΓΓΑ , ΟΠΑΠ και Περιφέρεια.(κατασκευάσθηκε διάδρομος, χωρίς τάπητα)

Ρεσπέντζα μην ξεγελιέσαι. Κόλπο είναι.


Αγαπητή Ρεσπέντζα,
Πρώτα να σε συγχαρώ ξανά για την προσπάθειά σου για αντικειμενική ενημέρωση και να σε ευχαριστήσω για την παρουσίαση των απόψεων και ενεργειών μου παρά τα όσα σου σέρνουν τα στημένα παπαγαλάκια της διαπαραταξιακής ομάδας συμφερόντων του Νομού.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση, του Πόρτο – Καρράς όμως, θα μου επιτρέψεις να σου πω να μην χαίρεσαι ότι δικαιωνόμαστε γιατί έχουμε δρόμο ακόμη. Βέβαια η άδεια ανακλήθηκε έστω με μεγάλη καθυστέρηση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος πήρε θέση μετά από πέντε μήνες αλλά οι συνένοχοι το παλεύουν ακόμη. Είναι χαρακτηριστικό το ότι σιωπούν ακόμη ΌΛΟΙ οι πολιτικοί παράγοντες του Νομού, αλλά και οι τοπικοί "αγωνιστές" που κάποτε ήταν λαλίστατοι και μαχητικοί για την ίδια υπόθεση. Η Εισαγγελία στην οποία έδωσα όλα τα στοιχεία από τις 15/11/2010, δεν ακούστηκε ακόμη.

Εκδηλώσεις στον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, Ν. Μαρμαράς

Αρναία 24 Ιουλίου


Η Δημοκρατική Αριστερά για τα ΤΑΞΙ


«Το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί πρέπει να γίνει με βάση τις πληθυσμιακές αναλογίες που ισχύουν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
Η κυβέρνηση έχει ευθύνη διότι με τις παλινωδίες και τις αντιφατικές ενέργειες της -αντιφατικές μεταξύ δυο υπουργών της- έχει δημιουργήσει τη συγκεκριμένη κατάσταση για στους αυτοκινητιστές.
Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι εθνικοί οδοί της χώρας πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά, ιδιαίτερα σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα».

Συνάντηση Δριβελέγκα με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων


Τα προβλήματα και οι προοπτικές του κλάδου της κτηνοτροφίας συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.
Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων έθεσαν ζητήματα που αφορούν το κόστος των ζωοτροφών, την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τους ελέγχους στην αγορά κτηνοτροφικών προϊόντων, την προστασία της φέτας από παράνομες ελληνοποιήσεις, τη δημιουργία ειδικού αναπτυξιακού ΤΕΜΠΜΕ για τους κτηνοτρόφους  κ.ά.

ΑΙΤΗΣΗ ΑΦΕΣΗΣ ΑΜΑΡΤΙΩΝ Η ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ "ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ"


«Σεπτέ» αντιπρόσωπε της «αγίας έδρας», εξ αφορμής των αλλεπάλληλων αμαρτημάτων που μας καταλογίζεις, πριν σου ζητήσουμε την οποιαδήποτε «άφεση και  συγχώρεση υμών», που θα αποσοβήσει την παράδοσή μας στην «πυρά της κολάσεως», θα επιθυμούσαμε να σου γνωστοποιήσουμε τα εξής:
Εμείς να παραδεχτούμε ότι σφάλαμε και  ότι κάναμε  λάθη στην πόρευση μας προς τον «παράδεισο»…, Από την άλλη πλευρά τι γίνεται;  Εκεί δεν εντοπίζεις διολίσθηση από το δρόμο της αγνότητας και της  αρετής; Από αυτούς που ανερυθρίαστα υποστηρίζουν μετά των «ευλογιών» σου(;), ότι κατέχουν το αλάθητο;

Δεν υπάρχουνε έσοδα του Δημοσίου από τον ορυκτό “μας” πλούτο, αλλά και αν υπήρχαν θα τα είχανε πουλήσει!!!


Περιλαμβάνει και μεταλλευτικά δικαιώματα το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου, αλλά όχι όποια κι όποια μεταλλευτικά δικαιώματα! Γράφει η Αιτιολογική Έκθεση του Μεσοπρόθεσμου (ΜΠΔΣ) σελ.67 :
Αξιοποίηση μεταλλευτικών δικαιωμάτων (εξόρυξη χρυσού, αργύρου, χαλκού)
Το Δημόσιο προτίθεται να αξιοποιήσει τα δικαιώματα εσόδων που έχει σε υπό ανάπτυξη κοιτάσματα, σε ορυχεία και μεταλλεία.
Τα δικαιώματα εσόδων αναμένεται να παραχωρηθούν το 4ο τρίμηνο του 2012 και 3ο τρίμηνο του 2013.

ΚΚΕ για τα 37 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο


Τα 37 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου, διδάσκουν για το ρόλο του ιμπεριαλισμού και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της πάλης για δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.
Το ΚΚΕ παραμένει στη θέση για Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις. Κύπρο κυρίαρχη με ενιαία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.
  ΑΘΗΝΑ 19/7/2011     ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ


Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία


Απεργούν σήμερα Τετάρτη 20/7ΠΟΕΔΗΝ (νοσηλευτές) και ΟΕΝΓΕ (γιατροί) σε ολόκληρη τη χώρα με κύριο αίτημα την  απόσυρση του νομοσχεδίου Συγχωνεύσεων και Καταργήσεων Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, και το ΕΚΑΒ.

Να' χουμε το "νου" μας σήμερα...


Μπάχαλο επ' αόριστον