Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Ο Ζορμπάς "επιστρέφει" στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής


Το Σάββατο 9 του Ιούλη 2011 στη πλατεία του Παλαιοχωρίου κάτω από τον ολόδροσο πλάτανο ο Δήμαρχος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ κ.Χρήστος Αστ. Πάχτας & τοπικοί φορείς συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη προκειμένου ν' ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το από τις 24 Μαρτίου 2008 αίτημά της για δημιουργία στέγης - χώρου πολιτισμού όπου θ' αναδεικνύεται η σχέση του Γιώργη Ζορμπά με το συγκεκριμένο τόπο.

Και η παράσταση συνεχίζεται…


Σάββατο 16 Ιουλίου 2011. Είμαστε στην μέση πια, με μια επίκαιρη παρά ποτέ παράσταση: «Δεν πληρώνω δεν πληρώνω!» από τον θεατρικό και πολιτιστικό οργανισμό Ορμύλιας «Πολύτροπον».
Μια καταπληκτική βραδιά!
Το κοινό συνεπή στο Σαββατιάτικο ραντεβού, όπως πάντα ήταν εκεί. Το χειροκρότημα παρατεταμένο… τα «μπράβο!» ατελείωτα… το «συνεχίστε έτσι!» ακούγεται από παντού…

Αποτελέσματα Μεταγγίτσεια 2011 (17-7-2011)


   Ο Γυμναστικός Σύλλογος «η Σιθωνία» σε Συνεργασία με τους Αθλητικούς / πολιτιστικούς Συλλόγους του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεταγγιτσίου, και την στήριξη της τοπικής κοινότητας Μεταγγιτσίου του δήμου Σιθωνίας, στα πλαίσια της προώθησης και ανάπτυξης του στίβου στην Χαλκιδική, εκτέλεσαν αγώνες στίβου στο χωριό Μεταγγτσι, την Κυριακή 17/7, από 1915 έως 2130
   Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, που ξεπέρασε τους 120 αθλητές και αθλήτριες. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Τσίπρας για Παπανδρέου.

«Ο Παπανδρέου είναι λίγος απέναντι στην ιστορία».

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ = ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ - "ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΣΕ ΦΙΣΩΚΑ-ΤΣΙΚΑΡΑ-ΠΙΑΒΙΤΣΑ;"


Στα αλήστου μνήμης μυθεύματα χειραγώγησης από την πλευρά της συντεχνίας  των «επενδυτών» της ερήμωσης  της Χαλκιδικής, συμπεριλαμβάνονταν και η …εκκίνηση εξορυκτικής διαδικασίας στη Φισώκα-Τσικάρα – Πιάβιτσα , πριν καν ξεκινήσει η εξόρυξη και η κατεργασία στα διαπιστωμένα και αναφερόμενα στη ΜΠΕ κοιτάσματα, των Μαύρων Πετρών- Ολυμπιάδας- Σκουριών. 
Επειδή κατά την άποψη μας ο αντικειμενικά και σφαιρικά  ενημερωμένος πολίτης, έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί με μεγαλύτερη υπευθυνότητα ζητήματα που ανακύπτουν και αφορούν καθημερινότητα και μέλλον, για αυτό το λόγο αναπαράγουμε αποσπάσματα από το απαντητικό υπόμνημα των μηχανικών της Ελληνικός Χρυσός.

Δεν πληρώθηκαν για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του 2010

Με έγγραφό του το "ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ-ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ" διαμαρτύρεται στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για την καθυστέρηση καταβολής της επιδότησης για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού εξαήμερων διακοπών του 2010.
Η διαμαρτυρία αναφέρει τα παρακάτω:
"Κύριε Υπουργέ,
Θα θέλαμε να επισημάνουμε τη δυσαρέσκεια των επιχειρηματιών ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων όσον αφορά τη καθυστέρηση στη καταβολή της επιδότησης από το  πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2010 αλλά και αρκετών από το 2009.

Βασίλης Ξηρός

Στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου βρέθηκε σήμερα 18 Ιουλίου 2011, ο Βασίλης Ξηρός, με πολύ μεγάλη αστυνομική φρουρά, για να παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Δικαστών.
Ο Βασίλης Ξηρός, καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση "17Ν" εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κασσάνδρας. 

Είπαν τα δικά τους...

Σε γάμο στην Αρναία συναντήθηκαν, το Σάββατο, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος με τον υπουργό εσωτερικών Χάρη Καστανίδη.
Τα είπαν για αρκετή ώρα σε "πηγαδάκι" που συμμετείχε και ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Πολυγύρου Δημήτρης Πάχτας. Η αγωνία πολλών ήταν μήπως και δημιουργηθεί κανένα προβληματάκι, σε βάρος του Καστανίδη, από αγανακτισμένους πολίτες, όμως όλα κύλισαν ήρεμα!

"Άγνωστες ηρωικές μορφές του '21 από το Γομάτι Χαλκιδικής"


Σήμερα Δευτέρα, 18-7-2011, ώρα 9.00 μμ στο Γομάτι
θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου "Άγνωστες ηρωικές μορφές του '21 από το Γομάτι Χαλκιδικής" του Σταύρου Αστ. Κλειδαρά
Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με παραδοσιακά χορευτικά και Λαϊκή Βραδιά.

To KKE για τα ΤΑΞΙ


Με την εξόντωση των μικρών ιδιοκτητών ταξί ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει πόδι το μεγάλο κεφάλαιο στο φιλέτο της συγκεκριμένης αγοράς. Το αποτέλεσμα θα είναι να μετατραπεί σταδιακά το ταξί σε είδος πολυτελείας για το λαό, ενώ οι μισθωτοί οδηγοί που θα εργάζονται σε αυτές τις συνθήκες θα οδηγηθούν σε καθεστώς γαλέρας. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, ότι θα φτηνύνουν οι υπηρεσίες και ότι θα βρουν δουλειά οι άνεργοι, είναι ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά. Η μονοπώληση κλάδων της οικονομίας δεν είναι σίγουρο ότι ρίχνει τις τιμές, ενώ η εμπειρία δείχνει ότι χειροτερεύει τους όρους εργασίας και μειώνει τη συνολική απασχόληση.