Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Γαμώ την τύχη μας...

Τρόικα - Ελληνική Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ
(Μαύρο - Πράσινο)
-Θα έχουμε την τύχη της σαύρας! 

Δήλωση του Γιάννη Δριβελέγκα, σχετικά με τις εξελίξεις στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.


Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαμε με τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, μετά την υπογραφή της έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου των Μεταλλευτικών Εγκαταστάσεων των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, δηλώνω τα εξής :
            Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις εμπεριέχει η ανακοίνωση του κ. Υπουργού εξακολουθούμε να ανησυχούμε για τις αρνητικές επιδράσεις του έργου κυρίως στο φυσικό περιβάλλον.

«ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ» ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗ


Διάβασα στο χαλκιδικιώτικο blog Respentza σχόλιο της Ειδικής Γραμματέως Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτας Καραβασίλη, σχετικά με την αδειοδότηση της επέκτασης της δραστηριότητας στα Μεταλλεία Χαλκιδικής.
Τι έλεγε η γυναίκα; Τα λογικά και αυτονόητα. Κατ’ αρχήν ότι μέσα σ’ αυτή την κρίση που περνάει η Ελλάδα και οι πολίτες της μια τέτοιου μεγέθους επένδυση είναι «μάννα εξ ουρανού», ότι  η έγκριση από το Υπουργείο δόθηκε αφού επιβλήθηκαν όροι για τη βέλτιστη προστασία του περιβάλλοντος με χρήση δαπανηρών τεχνικών εξόρυξης, αφού εξασφαλίστηκαν τα μέγιστα ανταποδοτικά για την τοπική κοινωνία οφέλη και ότι παρ’ όλ’ αυτά θα υπάρχουν αυστηροί συνεχείς έλεγχοι από το Υπουργείο, τους πολίτες και  Επιτροπή Παρακολούθησης, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

6 λόγοι για τους οποίους προχωρά το ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ στη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (Δ)


«Βλέπω στην τηλεόραση τα παιδάκια στην Αφρική και κλαίω. Θα ήθελα να ήμουν κι εγώ τόσο αδύνατη, αλλά χωρίς όλες αυτές τις μύγες γύρω μου» (Mariah Carey, αοιδός)
-------------------------------------------------------------------------------
 6. Οφείλουμε να εξορύξουμε κι εμείς
 Ως γνωστόν, το 20 % των ανθρώπων του πλανήτη καταναλώνει το 80 % των πόρων. Προφανώς αυτό δεν είναι τυχαίο και δεν είναι «οικολογικό» πρόβλημα. Αποτελεί σύμπτωμα και όχι αιτία, όπως νομίζουν οι «οικολόγοι». Το ζήτημα της ανισότητας "μητροπολιτικών" και "περιφερειακών" χωρών και το γεγονός ότι η ανάπτυξη κάποιων συμβαδίζει με την υπανάπτυξη άλλων, είναι προφανώς πολιτικό. Αντανακλά το διεθνές οικονομικό υπόβαθρο, που δημιουργεί και αναπαράγει σχέσεις κυριαρχίας-εξάρτησης, μέσα από τον διεθνή καταμερισμό εργασίας.

Για ενδιαφερόμενους υποψήφιους πυροσβέστεςΣήμερα, 14/7/2011 υπογράφτηκε η απόφαση για την προκήρυξη των θέσεων των πυροσβεστών.
Η σχετική προκήρυξη αναμένεται θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.

Αναζήτηση 68χρονου μετά την εκτροπή του αυτοκινήτου του.

Σήμερα (14-07-2011) τις πρώτες πρωινές ώρες ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου Χαλκιδικής, το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής (100) για εκτροπή Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου και εγκλωβισμό ατόμου στην περιοχή «Χρουσό» στο Παλιούρι Χαλκιδικής.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις των υφιστάμενων Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής για τον εντοπισμό, πλην όμως μέχρι τις πρωινές ώρες δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του ατόμου και του οχήματος.

“Ακάνθιος τέττιξ” Θερινό φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων


"Ο "Παπατρέχας"  Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθυλάκκου

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 … Το φεγγάρι έχει ανέβει ψηλά. Ρίχνει το χλωμό φως του στην σκηνή. Το τρίτο κουδούνι χτύπησε… άγχος, τρακ, όλες οι αισθήσεις σε εγρήγορση  και… η αυλαία του πρώτου θερινού φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων στην Χαλκιδική ανοίγει…
 Ήταν μια σκέψη… ένα όνειρο… που η «τρέλα» και ο ζήλος κάποιων το έκαναν πραγματικότητα. Οι δυσκολίες αρκετές, αλλά κάθε αρχή και δύσκολη.

4 ΑΠΛΗ ΔΙΑΠΛΕΥΣΗ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ. H προσπάθεια του Στ. Μέλτση σε 5 βίντεο

104 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 4 ΑΠΛΗ ΔΙΑΠΛΕΥΣΗ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΘΛΟΣ ! ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΕΛΤΣΗΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ!!!! 2ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ 16 ΩΡΕΣ 27 ΛΕΠΤΑ, ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΤΡΙΠΛΗΣ ΔΙΑΠΛΕΥΣΗΣ ΜΕ 25ΩΡΕΣ ΚΑΙ 57 ΛΕΠΤΑ, ΝΕΟΣ ΑΘΛΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΔΙΑΠΛΕΥΣΗ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ 104 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΛΕΠΤΑ 37ΩΡΕΣ 52ΛΕΠΤΑ 104 ΧΙΛ. ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 8-9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΕΛΤΣΗ.

ΠΑΡ’ ΟΛΟ ΠΟΥ Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ...


...και η ελευθεροτυπία «κιτρίνισε», ευτυχώς οι προοπτικές ανάπτυξης της Β.Α. Χαλκιδικής έμειναν αλώβητες, παρά τις προσπάθειες της εφημερίδας.
Απάντησε πριν από λίγες μέρες η κ. Λούκα, δημοσιογράφος της εφημερίδας του τίτλου, συντάκτης του περιβόητου αφιερώματος στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, σε επιστολές διαμαρτυρίας των εργαζομένων, αλλά και των δημοτικών αρχών της περιοχής.
Διαμαρτύρονταν οι άνθρωποι για την προφανή στους αναγνώστες μεροληπτική στάση της «δημοσιογράφου», η οποία με το πρόσχημα της έρευνας – άρθρου της στην ουσία – ανέδειξε τις απόψεις -και μόνο αυτές- γνωστής μερίδας κατοίκων της περιοχής, που αντιτίθενται στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας και που εξακολουθούν να αναπαράγουν στα κείμενά τους τις απόψεις της δημοσιογράφου.

Εκδήλωση Δημοκρατικής Αριστεράς


Τη Δευτέρα 18/7/11 στις 8.30 μμ στο καφέ Ξαρχάκος (Πάρκο ΧΑΝΘ) συζητάμε με θέμα:
«Το ποδόσφαιρο στα 11 μέτρα»
Εισηγητές θα είναι οι:
       Γρηγόρης Ψαριανός-βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ.
        Μάκης Βοϊτσίδης- πρόεδρος ΕΣΗΕΜΘ
        Πάνος Θεοδωρίδης –αρθρογράφος, συγγραφέας
Τη συζήτηση συντονίζει ο Τραϊανός Χατζηδημητρίου –δημοσιογράφος,  Δ/ντής του ‘Αγγελιοφόρου’.
Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν, παλαιοί ποδοσφαιριστές και αθλητικοί παράγοντες της πόλης.
 Οργάνωση Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς 

KKE για την ομιλία Σαμαρά


Η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που προτείνει η ΝΔ, οδηγεί στα ίδια βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα που καταδικάζουν το λαό μόνιμα στη χρεοκοπία. Αυτό αποδεικνύεται και από την ψήφιση από τη ΝΔ των νόμων που υλοποιούν το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, και από τα ίδια βάρβαρα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις Πορτογαλίας και Ιρλανδίας, οι οποίες, κατά τη ΝΔ, εφαρμόζουν ένα «καλύτερο μνημόνιο».
          Δεν μπορεί να κρυφτεί πια, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μάχονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι σε μια αυριανή κοινή αντιλαϊκή κυβέρνηση. Ο λαός έχει ευθύνη να τους εμποδίσει και να τους αποδυναμώσει.
 ΑΘΗΝΑ 13/7/2011    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μας είπαν...

Μας είπαν ότι πρέπει να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο για να αποφύγουμε την χρεοκοπία! 
-Για να είμαστε σωστοί και να τα λέμε όλα, κι όπως πρέπει, δεν μας είχαν πει τίποτα για "επιλεκτική χρεοκοπία" !!!
-Άλλο θα πει Χαλκιδική κι άλλο θα πει Χαλκίδα! (λαϊκό άσμα)

Σύνταξη σε 1 ώρα!

Από το 2013, λέει, οι συντάξεις του ΙΚΑ θα βγαίνουν σε μία (1) ώρα!   ΤΕΛΕΙΑ!!!
-Αν θα υπάρχουν συντάξεις μέχρι τότε!

Η Μαργαρίτα για την έγκριση της ΑΕΠΟ

Σχόλιο για την έγκριση, από το ΥΠΕΚΑ, της ΑΕΠΟ που αφορά σε επένδυση Μεταλλευτικών - Μεταλλουργικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική

Το στοίχημα των καιρών, μεσούσης μιας οικονομικής κρίσης που δεν έχει προηγούμενο, είναι να κάνουμε αυτή την κρίση ευκαιρία. 
Είμαστε σε κρίση, είμαστε σε πόλεμο ! Αλλά, τούτος ο πόλεμος, αυτή η κρίση, μπορεί να ξεκαθαρίσουν συγκεχυμένες λογικές πάνω σε θέματα αξιών.
Από αυτή τη ζύμωση, πρώτιστα πρέπει να αναδειχθεί η υποχρέωση να διαφυλάξουμε, ως «κόρη οφθαλμού», την πηγή της ζωής μας, που είναι το περιβάλλον, αντιλαμβανόμενοι όμως ταυτόχρονα ότι η ανάπτυξη αποτελεί βασική προϋπόθεση στην επιβίωση και εξέλιξη του ανθρώπινου γένους.

Σαμαράς: "Απαγορευμένη λέξη για εμάς η χρεοκοπία"


Ο ίδιος ο Παπανδρέου μιλάει πια για "μερική αδυναμία πληρωμών!"


Παγώνει η κοινωνία από συνέντευξη στους Financial Times Γερμανίας
Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί άναυδη πλέον τις καταιγιστικές εξελίξεις, καθώς από εκεί που μέχρι πριν λίγες ημέρες ακούγαμε εύσημα για τις προσπάθειές μας και τα οδυνηρά μέτρα που ψήφισε η Βουλή, από εκεί που οι πάντες έδιναν διαβεβαιώσεις περί της 5ης δόσης και περί νέου πακέτου βοήθειας από τους εταίρους, αίφνης μιλάμε όχι μόνο πια για επιλεκτική χρεοκοπία αλλά και - απίστευτο αλλά αληθινό - για "μερική αδυναμία πληρωμών".

Beni ... I Love you ... selective default!