Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Η απάντηση του Αντρίκου


Η απάντηση του Ανδρέα Α. Παπανδρέου σε δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ για τα CDS.  Δείτε σχετικά ΕΔΩ.
"Η σημερινή "αποκάλυψη" της Ελευθεροτυπίας αναφέρεται στην συμμετοχή μου σε μια Επιτροπή Στρατηγικής ενός κεφαλαίου Αειφορίας της Unigestion το οποίο ονομάζεται Unigestion-Ethos Environmental Sustainability L.P.. Όπως είναι δημόσια γνωστό και από την συμμετοχή μου σε παρουσιάσεις καθώς και από το βιογραφικό μου, είμαι μέλος αυτής της επιτροπής από το Γενάρη του 2009. Συνεπώς δεν αποτελεί κάποια είδηση την οποία εσκεμμένα είχα αποκρύψει. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι διακεκριμένοι ειδικοί στο χώρο τους. 

Έρχονται...

Μες στα κατάρτια πετούνε οι γλάροι. Κι εγώ σου λέω «έχε γεια»! (Το γνωστό τραγούδι)
Στίχοι: Χαράλαμπος Βασιλειάδης, Τσάντας & Σπύρος Περιστέρης
Μουσική: Νίκος Μεϊμάρης
Πρώτη εκτέλεση: Πάνος Γαβαλάς & Βούλα Γκίκα ( Ντουέτο )
Αφιερωμένο σε "Άρχοντα"!

1946 Απεργία Μεταλλωρύχων

Επίκαιρο πάντα το θέμα των μεταλλείων της Χαλκιδικής. Σας παρουσιάζουμε σήμερα ένα μικρό ιστορικό ντοκουμέντο που αφορά περίπτωση του 1946.
Διαβάζουμε λοιπόν από την εφημερίδα της εποχής "ΛΑΪΚΗ ΦΩΝΗ" και από το αρχείο του Κώστα Δαούτη:
"Στο Στρατώνι Χαλκιδικής η αστυνομία έπιασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργατοτεχνιτών Μεταλλείων Κασσάνδρας με την κατηγορία ότι ενεργούσαν παράνομο έρανο. Με την κινητοποίηση και απεργία των εργατών και μετά από κράτηση 24 ωρών τους άφησαν ελεύθερους." (26/4/1946)

Κώστα, καλές δουλειές σ' αυτές τις δύσκολες εποχές!


Φωτογραφίες από τη Συναυλία Μικρούτσικου - Θηβαίου

Φωτογραφίες από τη χθεσινή (10/7) συναυλία Μικρούτσικου - Θηβαίου στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου.
Ευχαριστούμε τους φίλους που μας έστειλαν τις Φωτογραφίες.

Προκήρυξη Αγώνα, Μεταγγίτσεια 2011

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «η Σιθωνία» σε Συνεργασία με τους Αθλητικούς / πολιτιστικούς Συλλόγους του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεταγγιτσίου, και την στήριξη της τοπικής κοινότητας Μεταγγιτσίου του δήμου Σιθωνίας, στα πλαίσια της προώθησης και ανάπτυξης του στίβου στην Χαλκιδική,  ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ Αγώνες στίβου με την ονομασία Μεταγγίτσεια 2011   με τους εξής όρους :
·        ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ και ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ                                                     
Σάββατο 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011                                                                           
    Νηπιαγωγείο- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ                     
     ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ 19:00                                                           
     Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη διαδρομή από το

Ευχαριστήριο

Πέρα από την υπέροχη συναυλία που μας χαρίσατε και μας ταξιδέψατε μέσα από τις μουσικές σας, ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Χρήστο Θηβαίο, το Θύμιο Παπαδόπουλο και το Σταμάτη Στέβη για τη διαμονή τους στον Ξενώνα "Μαρέλια" και την ευχάριστη παρέα τους στο μπαρ του ξενοδοχείου μας. 
Με εκτίμηση, οικ. Νικήτογλου

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ...


Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την έγκριση της «επένδυσης» της Ελ. Χρυσός

 Ο άνθρωπος που κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπει η Ελλάδα στοΔΝΤ, ο υπουργός των τραπεζιτών και της τρόικα, ο αδίστακτος υπερασπιστής των εταιριών Παπακωνσταντίνου συνεχίζει το έργο του με το γενικό ξεπούλημα και τηνκαταστροφή του περιβάλλοντος.
            Χωρίς να λάβει υπόψη του την τοπική κοινωνία, τις πρωτοβουλίες πολιτών,τις λαϊκές συνελεύσεις, τους μαζικούς φορείς, την επιτροπή περιβάλλοντος του ΑΠΘ,το ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας και άλλους επιστημονικούς φορείς, υπέγραψε τουςπεριβαλλοντικούς όρους και ανάβει το πράσινο φως για να προχωρήσει η «επένδυση»της «Ελληνικός Χρυσός» στη Βορειοανατολική Χαλκιδική.

CDS και Παπανδρέου


Σελίδα από -δυσεύρετη πλέον - παρουσίαση 
της εταιρείας, όπου φαίνονται 
οι δύο της Επιτροπής
 Στρατηγικού Σχεδιασμού.

ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Μια άγνωστη, αλλά παλαιά επενδυτική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1971), που διαχειρίζεται πάνω από 8 δισ. ευρώ και πελάτες της έχει θεσμικούς αλλά και πλούσιες οικογένειες, εμφανίζει ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της τον αδελφό του πρωθυπουργού, τον Αντρίκο Παπανδρέου.

…συμβαίνει στη Βόρεια Ευρώπη!


Στην παγωμένη Ισλανδία έχουμε σε εξέλιξη μια ειρηνική ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Οι πολίτες για να μην γίνουν Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία... με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ μπλοκάρισαν τα τραπεζικά χρέη.
Η κυβέρνηση εκδιώχθηκε, οι τράπεζες ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ, συνελήφθησαν ΟΛΟΙ οι υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση, ξαναγράφουν νέο Σύνταγμα.

Διαχείριση απορριμμάτων Δήμου Αριστοτέλη

-Κλείνουν όλοι οι σκουπιδότοποι του Δήμου Αριστοτέλη.
-Ολοκληρωμένη Διαχείριση απορριμμάτων Δήμου Αριστοτέλη για πρώτη φορά μετά από αδράνεια πολλών ετών.
-Υλοποιείται το αίτημα δεκαετιών των συνδημοτών μας.
 Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου εγκρίθηκε η μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Αριστοτέλη και η διάθεσή τους στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου, αρχικά για χρονική διάρκεια τριών μηνών.
Ο Δήμος Αριστοτέλη, στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων του, ήδη κατέθεσε πρόταση ένταξης του έργου: «Αναβάθμιση Μηχανολογικού εξοπλισμού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού», προϋπολογισμού 566.568,21€, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη», Άξονας Προτεραιότητας 7-Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τη συναυλία Μικρούτσικου-Θηβαίου στον Πολύγυρο. 10/7/11

Ο Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος  Θηβαίος, Λινάρδου  Άννα,  Παπαδόπουλος Θύμιος  πνευστά, Θοδωρής Οικονόμου πιάνο, μαγέψανε  το κοινό  στο ανοιχτό  θέατρο Πολυγύρου.

Αναπληρωτής πρωθυπουργός δηλώνει ο Βενιζέλος στο twitter!


Η κυβέρνηση δεν έχει δύο αντιπροέδρους!
Έχει έναν αντιπρόεδρο και έναν αναπληρωτή πρωθυπουργό.
Όπως γράφει και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», αυτό φαίνεται στους... λογαριασμούς του twitter.
Ο Θόδωρος Πάγκαλος γράφει στα αγγλικά «vice president».

ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.... ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;


Μετά από μήνες αναμονής, ακινησίας, τέλματος, ανασφάλειας και αγωνίας για τους άνεργους που περιμένουν μια θέση δουλειάς από την επέκταση της δραστηριότητας στα μεταλλεία Χαλκιδικής ήρθε επιτέλους η πολυπόθητη άδεια για την επένδυση αυτή.
Εγκρίθηκε επένδυση στην Ελλάδα, έστω και μετά από τόσο καιρό; Υπάρχει ελπίδα; Δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω! Διάβασα την ανακοίνωση ξανά και ξανά.......
Μετά από μήνες αναμονής που οδήγησαν τους περισσότερους από όσους περιμένουν αυτή τη θέση δουλειάς στην απελπισία και στην θλιβερή βεβαιότητα ότι ούτε και τώρα θα γίνει κάτι, γιατί τίποτε πράγματι δε γίνεται τους τελευταίους μήνες από άποψη ανάπτυξης και επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα, ω! του θαύματος..... κάτι κινήθηκε, κάτι έδωσε αισιοδοξία και χαρά και προσμονή και ελπίδα.....

Μεταλλεία και μεταλλουργία χρυσού στην …”Κασσάνδρα Χαλκιδικής”!!!


Δελτίο Τύπου του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου:
"...με την υπογραφή της ΑΕΠΟ του έργου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικήςτο ΥΠΕΚΑ εκτιμά βάσιμα ότι οι προοπτικές της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Ελλάδα ανοίγονται σε ένα νέο δρόμο όπου η διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, η κοινωνική ευθύνη και η οικονομική ανάπτυξη συμβαδίζουν προς όφελος της χώρας..."

Έκρηξη σε ναυτική βάση στην Κύπρο

Τα τηλεοπτικά κανάλια αναφέρουν πως υπάρχουν πάνω από δέκα νεκροί και πολύ περισσότεροι τραυματίες.