Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Αποδοκιμασίες πολιτικών...

Διαμαρτύρονται που τους αποδοκιμάζει ο κόσμος, όπου τους συναντήσει!
-Δηλαδή τι ήθελαν ή τι περίμεναν, να τους προσκυνάει; Δεν καταλαβαίνουν σε τι σημείο έχουν φέρει τον κόσμο; Έχουν "γευτεί" την ανεργία και την πείνα ποτέ τους;
-Ας δούνε σε μεγέθυνση την εικόνα να καταλάβουν!

Τους "τσακίζουν" οι πολίτες...

ΠΑΣΟΚ 16,5 % ,  ΝΔ 17,8 %  δείχνει μέτρηση της Kαπα Research. Το χαμηλότερο ποσοστό του δικομματισμού όλων των εποχών.
Οι υπόλοιποι"τσιμπολογούν" : το ΚΚΕ 7,5 %, το ΛΑΟΣ 5,7 %, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6 %, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ  2,2 %, η ΔΗΜΑΡ 3,1 %, η ΔΗΣΥ 2,8 %, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 3,1 % και η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2 %.

Τα νέα του ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ


Το ΔΣ του σωματείου, ανακοίνωσε σχετικά με το τμήμα μπάσκετ που αγωνίζεται στη Γ ΕΘΝΙΚΗ τα παρακάτω :
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
Αποδεσμεύονται οι αθλητές, Τσέλιος Κων/νος, Μωυσιάδης Βασίλειος, Νικολούδης Ζήσης , Τολιόπουλος Κων/νος και  Γλιάς Αλέξανδρος . Το ΔΣ τους ευχαριστεί για την προσφορά τους στην ομάδα και τους εύχεται καλή επιτυχία και πρόοδο τόσο στην προσωπική οσο και στην  αθλητική τους ζωή.
ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ
Ανανέωσαν την συνεργασία τους με το σωματείο οι :

Η νέα διοίκηση του Α.Σ.Κένταυρος Καλλικράτειας


Μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις  26 Ιουνίου 2011, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Κενταύρου για την περίοδο 2011-2013 .
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΡΑΜΗΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣ
Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  : ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΜΠΑΓΚΑΛΙΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΕΙΔ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για την ΑΕΠΟ των "Μεταλλείων Κασσάνδρας"


Υπογράφηκε τελικά η προαποφασισμένη «Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου των Μεταλλευτικών Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων «Μεταλλείων Κασσάνδρας» Χαλκιδικής της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» από το αρμόδιο υπουργείο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Για εμάς δεν αποτελεί έκπληξη η απόφαση:
η μεθόδευση προοιώνιζε το αποτέλεσμα
το ξεπούλημα δημόσιας γης μέσω της δήθεν  «ανάπτυξης» ενάντια στο περιβάλλον, ενάντια στην θέληση των κατοίκων, αποτελεί μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης του Μνημονίου όπου όλα απαξιώνονται, όλα περικόπτονται και τελικά όλα ξεπουλιούνται στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που καθορίζουν αυτή την πολιτική. Όλα αυτά, παρά την γενική αντίθεση του λαού της Χαλκιδικής, παρά τις αρνητικές  εισηγήσεις και τις μελέτες πανεπιστημίων, έγκριτων επιστημόνων και αποφάσεις αρμόδιων φορέων (Δ/νση Δασών, ΑΠθ, Τεχνικό Επιμελητήριο κλπ).

Σάββατο, 9/7, η κίνηση στη Χαλκιδική σύμφωνα με στοιχεία της Α.Δ. Χαλκιδικής.


Παραθέτονται, από το Κέντρο Διαχείρησης Κυκλοφορίας της Δ/νσής μας, τα κυκλοφοριακά δεδομένα εισερχόμενης κίνησης στο Νομό μας την 12.00΄ ώρα και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και ενημέρωση του επιβατικού κοινού.
Επισημαίνεται οτι η κίνηση από Θεσ/νίκη προς Νέα Μουδανιά εμφανίζεται αυξημένη, χωρίς ακόμη ιδιαίτερο πρόβλημα (ταχύτητες περί τα 70 χλμ/ώρα στο ύψος του Λακκώματος).
Από τη Δ/νσή μας προτείνεται για τις επόμενες ώρες οι ταξιδιώτες από Θεσσαλονίκη προς Σιθωνία να κινούνται μέσω Πολυγύρου, όπου παρατηρείται κανονική κίνηση αυτή τη στιγμή.
Από τα 3.800 αυτ-τα/ώρα που περνούν από το Λάκκωμα 

Τα κατάφεραν...

Δείτε, στη συνέχεια, τι "έκρυψαν" πάλι στη χωματερή...

Χρυσώσει το χάπι της ανεργίας

Συζητήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου το παρακάτω θέμα:
 "Υποβολή Πρότασης του Δήμου Πολυγύρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Άξονας Προτεραιότητας 7: Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση - Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ"
-Τι είναι αλήθεια αυτή η "ιστορία";
Η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της ανεργίας που μαστίζει την Ελλάδα και βρήκε τρόπο μέσα από μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (το ΙΝΕ (Ινστιτούτο Εργασίας) της ΓΣΣΕ) να το κάνει, αφού προσλήψεις, λόγω μνημονίων, δεν μπορούν να γίνουν διαφορετικά.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας με βασικό μισθό και ένσημα.

Περιφρόνησαν για μια ακόμα φορά το λαό της Χαλκιδικής και υπέγραψαν την έγκριση για επέκταση των μεταλλείων


Για μια ακόμα φορά καταδεικνύεται ότι στην Ελλάδα η Δημοκρατία λειτουργεί για να εξυπηρέτει τα συμφέροντα των ισχυρών.
Σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 ο υπουργός «Περιβάλλοντος» Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπέγραψε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου των Μεταλλευτικών Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων «Μεταλλείων Κασσάνδρας» Χαλκιδικής της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ.
Η υπογραφή τέθηκε ενάντια και παρά τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της  Χαλκιδικής.
Ο υπουργός που πούλησε τη χώρα μας στο ΔΝΤ  και οι καρεκλοκένταυροι

Το δώρο και το αντίδωρο

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας απευθυνόμενος στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Πολυγύρου είπε, χθες, ότι ανταποδοτικά δεσμεύεται να δέχεται τα απορρίμματα της Δημοτικής Ενότητας Ζερβοχωρίων ΕΣΑΕΙ στον ΧΥΤΑ Αριστοτέλη, όταν αυτός κατασκευαστεί!

Ο Στρατούλης στα ΜΑΤ!


Ήταν κι ο μικρός; ρώτησε ο βασιλικός επίτροπος τον ασφαλίτη μάρτυρα. Νομίζω ότι ήταν, απάντησε ο μάρτυρας και με βάση αυτή την άκρως σοβαρή κατάθεση ο μικρός καταδικάστηκε από το στρατοδικείο σε ισόβια για τον φόνο συνεργάτη των Γερμανών. Έτσι κι αλλιώς είναι συνεργός, γιατί και ανήκει στην παράταξη των δολοφόνων και αρνείται να την αποκηρύξει, απεφάνθη ο πρόεδρος το στρατοδικείου.
Και τι σχέση έχει αυτή η παλιά ιστορία με τα σημερινά; Έτσι που πάμε, μπορεί και να έχει. Να, για παράδειγμα, η βουλευτίνα κυρία Σούλα Μερεντίτη εκ Τρικάλων κατέθεσε στο τηλεοπτικό στρατοδικείο, ότι μεταξύ των ανθρώπων που με αποδοκίμασαν και επιχείρησαν να διακόψουν την τηλεοπτική μου συνέντευξη ήταν και μία γυναίκα που στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φεστιβάλ Πολυγύρου, Κυριακή 10 Ιουλίου


Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...


·      Συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνετε για την σωτηρία του τόπου σας και της Χαλκιδικής.
·      Συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνετε για την αξιοπρέπεια, για να διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία πως πρέπει να στέκονται οι άνθρωποι απέναντι στις αξίες της ζωής και στο χρήμα.
·      Συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνετε απέναντι στις ανίκανες πολιτικές και στους λαθρόβιους πολιτικούς, που αφού, με τις κλεψιές τους, έφεραν την χώρα στην κατάσταση της πτώχευσης που ζούμε, θέλουν να πουλήσουν τον τόπο μας, το νερό μας, τα δέντρα μας, την θάλασσά μας, τα νησιά μας, εμάς τους ίδιους, για να συνεχίσουν να κλέβουν.

Παπάς ξορκίζει τους 300 βουλευτές!

...αλλά πρέπει να βρεθεί παπάς να τον "διαβάσει"!

Βουλγαράκης: Να γυρίσει ο Καραμανλής!


Είπαν για το ΧΥΤΑ Πολυγύρου

ΟΧΙ Ιορδανίδη στα σκουπίδια της Σιθωνίας

Υπόθεση ....εργασίας

Λέμε τώρα... έτσι για να περνάει και η ώρα μας:
Είμαι ένα πρόσωπο ...θεσμικό.
Για να υπογράψω μια απόφαση απαιτείται να προηγηθεί, οπωσδήποτε, σχετική απόφαση του συλλογικού οργάνου.
Εγώ όμως, ως ...μάγκας, υπογράφω την απόφαση στις 9 του μήνα αντί μετά τις 29 οπότε και θα συνεδρίαζε το συλλογικό όργανο! 
-Πειράζει; Υποδηλώνει κάτι η περίπτωση;
-Όχι δε συμβαίνει τίποτα, έτσι ρωτάμε για να περνάει η ώρα μας και να μαθαίνουμε! 

Μια υπόσχεση που δεν τηρήθηκε...

Το συναισθηματισμό των Δημοτικών Συμβούλων της Δ.Ε.Πολυγύρου στόχευε, μάλλον, ο Θωμάς Καπλάνης ξεκινώντας την τοποθέτησή του για το θέμα των σκουπιδιών και "ρίχνοντάς τα" κατευθείαν στο Δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα:
"Θυμάμαι την προηγούμενη φορά που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Πάχτας , ήταν το 1999 ως υφυπουργός και μας δήλωσε τότε, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι Οκτώβριο του 1999 θα λειτουργήσει το Τ.Ε.Ι. Μουδανιών, Οκτώβριο του 2000 θα λειτουργήσει το Τ.Ε.Ι. Πολυγύρου!!!"

Τουλάχιστον να λυθούν τα εύκολα...

Η υπόθεση απορρίμματα είναι πολύ δύσκολη, όπως και να την δει κανείς το πρόβλημα θα υπάρχει, ας την αφήσουμε για λίγο.
-Πόνεσε η ...ψυχή μας, χθες, να βλέπουμε τους Δημοτικούς Συμβούλους να ιδρώνουν - να ξε-ιδρώνουν σε μια αίθουσα κυριολεκτικά φούρνο! Ούτε κλιματιστικά, ούτε τίποτα! Όλοι τους από ένα χαρτί στο χέρι και έκαναν αέρα στο πρόσωπό τους! 
-Αντιπεριφερειάρχη, (δική σου ...είναι η αίθουσα) κάνε κάτι, όχι τόσο για σένα και τους υπόλοιπους "άρχοντες" αλλά... να ...για μας, να μπορούμε να ερχόμαστε σε καμιά συνεδρίαση,   μην πάθουμε και ...θερμοπληξία!

Το "κλου" της υπόθεσης ..."ΧΥΤΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ"

Υπόθεση, τουλάχιστον, μυστήρια και από τα αξιοπερίεργα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.
Το έγγραφο της πρώην Νομαρχίας Χαλκιδικής, που θα δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης, είναι απόσπασμα από το 7ο πρακτικό του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής της 22ας/7/2002. 
Αφορά απόφαση για τον ΧΥΤΑ Πολυγύρου  και σύμφωνα με την οποία αποφασίζεται από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής:  "2. Για την μεταβατική περίοδο, έως ότου δηλαδή κατασκευαστούν και οι ΧΥΤΑ των υπόλοιπων διαχειριστικών ενοτήτων του Νομού, ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου θα εξυπηρετεί τον απορριμματικό φόρτο των ΣΜΑ Ιερισσού και Νικήτης".
Το έγγραφο επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Ζωγράφος, και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μπογδάνος, και ο καθένας είχε από ένα αντίγραφο. Η διαφορά:

Αλλού κοιτούν τα πόδια αλλού το κεφάλι.

 Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Δήμου Πολυγύρου - Δήμου Ζερβοχωρίων
 ΟΜΟΦΩΝΑ: "Διαφωνεί με κάθε απόφαση προσωρινής ή μόνιμης αποδοχής και άλλων απορριμμάτων από άλλες Δ.Ε. στην παρούσα φάση"...
Σε πλήρη αντίθεση η απόφαση της Διοίκησης του ΦΟ.Δ.Σ.Α. με αυτήν του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.
Δείτε την απόφαση του ΦΟ.Δ.Σ.Α. στην συνέχεια της ανάρτησης.