Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Γραμματόσημο "ντοκουμέντο"!

Πλάκωσαν οι Σκοπιανοί για την Χαλκιδική!


Μετά τους Τούρκους που θέλουν να αγοράσουν ελληνικές νησίδες σε Ιόνιο και Αιγαίο, το ενδιαφέρον τους για την Χαλκιδική εκδήλωσαν οι … Σκοπιανοί.
Με προκλητικό τίτλο : «Οι «Μακεδόνες» θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής» σημερινό πρωτοσέλιδο της σκοπιανής εφημερίδας «Ντβένικ» αναφέρεται στην πρόθεση κατοίκων της χώρας να αγοράσουν ακίνητα στο δημοφιλές θέρετρο της βόρειας Ελλάδας, όχι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της πρόσφατης αλλαγής του νόμου που έθετε εμπόδια σε αγορά γης από πολίτες χωρών που δεν ανήκουν στην Ε.Ε.«Στην Ελλάδα έχει αλλάξει ο νόμος που απαγόρευε την αγορά ακινήτων, από πολίτες χωρών μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Μία προκήρυξη πριν 30+ χρόνια...

Το θέμα των μεταλλείων Χαλκιδικής είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο. Οι μεγάλοι αγώνες που συντάραξαν τη Χαλκιδική και όλη την Ελλάδα,  δεκαετία του 70 και του 80, έμειναν στη μνήμη όσων συμμετείχαν ή παρακολουθούσαν τα γεγονότα της εποχής.
Σήμερα, 30 χρόνια μετά, φίλος μεταλλωρύχος του Μαντέμ Λάκο μας έστειλε μία προκήρυξη του Φλεβάρη του 1980 την οποία υπογράφει το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ Χαλκιδικής
Σας την παρουσιάζουμε για να θυμηθούμε, όλοι μας,  εκείνη την εποχή και να κάνουμε συγκρίσεις με το τώρα.
(κλικ στην για μεγέθυνση)

Μιλάνε για πολλά λουκέτα...


ΠΕΡΙ "ΟΡΓΑΝΩΝ-ΟΡΓΑΝΟΝ"... ΤΟΥ "ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ"


... απάντηση στο ierissos.blogspot.com 
Θέλουμε να ζητήσουμε μια ειλικρινή συγνώμη από τον «ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ», που δεν πήραμε την άδεια του για την ονοματοδοσία της πρωτοβουλίας μας.... Δύναται να μας χρεωθεί αμέλεια, όχι όμως δόλος και υφέρπον συμφέρον.
Αν το επιθυμούν και το νιώθουν... είναι ευπρόσδεκτοι στην πρωτοβουλία μας, όπου πρωταρχική μας επιδίωξη, πέρα από την προώθηση των διαχρονικών αρχών και αξιών της αριστοτελικής φιλοσοφίας, είναι και η προάσπιση της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής, με σκοπό τη διαιώνιση του είδους…, δηλαδή των ανθρώπων της, που έχοντας διασφαλίσει τα αναγκαία προς το ζην, θα αφιερώνουν χρόνο από την καθημερινότητα τους και στην παμμέγιστη αριστοτελική φιλοσοφία για το ευ ζην.

European Goldfields: Εντός Ιουλίου η άδεια εξόρυξης


Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί η χορήγηση άδειας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες της European Goldfields στη Χαλκιδική, είπαν την Πέμπτη στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος. "Είμαστε στο τέλος της διαδικασίας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ανακοινώσεις στο τέλος του Ιουλίου", δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη Τύπου. Μιλώντας στο Reuters, αξιωματούχος του υπουργείου διευκρίνησε ότι η απόφαση θα είναι θετική για την εταιρεία και η άδεια για εξόρυξη χρυσού θα εκδοθεί στα μέσα Ιουλίου. (HMEΡΗΣΙΑ)

Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία Βενιζέλου & Καστανίδη

Θ.Καπλάνης: Ο Ζωγράφος ότι δεν μπόρεσε να κάνει σαν Νομάρχης θα το κάνει ως Δήμαρχος Πολυγύρου.


Οι  ανησυχίες  μας  δυστυχώς  επιβεβαιώθηκαν.   Ο          κ.  Ζωγράφος  και  η  πλειοψηφία  του  δημοτικού  συμβουλίου  φέρνουν  στη  συνεδρίαση  της  8 / 7 / 2011  το  θέμα  της  μεταφοράς  σκουπιδιών  από  άλλες  περιοχές  στο  ΧΥΤΑ  Πολυγύρου. 
Αυτό  που  δεν  τον  αφήσαμε  να  κάνει  όταν  ήταν  Νομάρχης  με  τον  «περίφημο»  Ενιαίο  Φορέα  Διαχείρισης,  όπου,  σύμφωνα  με  τον  σχεδιασμό  του,  ο  τότε  Δήμος  Πολυγύρου  στον  οποίο  θα  έρχονταν  τα  σκουπίδια  της  βορείου  Χαλκιδικής  και  της  Σιθωνίας  θα  είχε  5,7%,  ενώ  η  Νομαρχιακή  Αυτοδιοίκηση  που  δεν  είχε  καμία  αρμοδιότητα  για  τη  διαχείριση  των  απορριμμάτων  θα  έπαιρνε  το  30%  και  κάποιοι  άλλοι  Δήμοι  που  μόνο  θα  παρήγαγαν  σκουπίδια,  αλλά  ήταν  αρεστοί  στους  κρατούντες,  θα  είχαν  περί  το  20%  ο  καθένας  και  έτσι  θα  έπαιρναν  αυτοί  όποια  απόφαση  ήθελαν  για  το  που  θα  πάνε  τα  σκουπίδια,  επιχειρεί  να  το  κάνει  σαν  Δήμαρχος  Πολυγύρου  !!!!!

Ελεύθεροι οι 5 της Ιερισσού

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 5 κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη που συνελήφθησαν χθες στα γεγονότα της χωματερής στην Ιερισσό.
Με απόφαση του Εισαγγελέα ορίσθηκε δικάσιμος για τις 15 Οκτωβρίου 2011.

Απάντηση του Σ.Φ.ΠΑΟΚ Πολυγύρου

Απάντηση σε ανάρτηση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ (ΕΔΩ) μας έστειλε ο Σ.Φ. του ΠΑΟΚ Πολυγύρου.
Την ανάρτηση υπέγραφε ο   "ΠΑΟΚΤΣΗΣ από τα γενοφάσκια", η απάντηση απευθύνεται σ' αυτόν αλλά και στους διαχειριστές της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ .
Σε ότι μας αφορά, τους λέμε πως ο κόσμος κρίνει τις αθλητικές συμπεριφορές όλων και ότι οι αναρτήσεις των blogs θα πρέπει να τις διαβάζουμε "σωστά" προσέχοντας και το μέρος αυτών με τίτλο "Ετικέτες", ίσως εκεί βρίσκεται και η ουσία των αναρτήσεων κάποιες φορές (ΕΔΩ), και για να γίνουμε αντιληπτοί αναφερόμαστε στο μέρος της απάντησής τους που εμείς έχουμε υπογραμμίσει. Επίσης να τονίσουμε ότι απάντηση επί της ουσίας δεν υπάρχει.
Με εκτίμηση στον φίλο μας, Πρόεδρο Στράτο. 
ΒαζελοΡεσπέντζα. 

Για τις επικείμενες συναντήσεις Βενιζέλου και τη στάση των οίκων αξιολόγησης


Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός οφείλουν να καταστήσουν σαφές στους ευρωπαίους εταίρους ότι απαιτείται μια συνολική ευρωπαϊκή πολιτική λύση για την οικονομική κρίση στο σύνολο των κρατών της ευρωζώνης. Ταυτοχρόνως να διεκδικήσουν τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης σε αντίθεση με τις κερδοσκοπικές επιλογές των μεγάλων οίκων αξιολόγησης που παίζουν τα παιχνίδια των αγορών. 

Φωτοβολταϊκά στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής


Υπογράφηκε το μεσημέρι της Τρίτης 5 Ιουλίου στην αίθουσα συσκέψεων του ΔΣ, η συμφωνία (ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας) μεταξύ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και της εταιρίας του Νέτσικα Ναούμ(Wattal) για τα σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καινοτόμων τεχνολογιών.

"Η ελευθεροτυπία απαξιώνει την ανάπτυξη της Β. Χαλκιδικής"


Το κείμενο που ακολουθεί συνυπογράφουν τα σωματεία υπογειτών της "Ελληνικός Χρυσός" και η πρωτοβουλία πολιτών του δήμου μας. Είναι η απάντηση... στην απάντηση του "Ε" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου.
 Αξιότιμη Κυρία Τεγοπούλου,
 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μας έχετε καταστήσει εκ του σύνεγγυς, αυτόπτες μάρτυρες του κατήφορου, που έχει πάρει η εφημερίδα σας, εδώ και αρκετό καιρό είναι η αλήθεια… Φαίνεται όμως πως σε αυτό τον κατήφορο θέλετε παρέα και ανοχή…!
 Δυστυχώς για εσάς και για τους «υποτελείς», που επιλέγετε ως «αερόσακους ασφαλείας», αποφεύγουμε συνειδητά τον συνωστισμό και τον συγχρωτισμό με υπηρέτες της φαυλότητας, της φαλκίδευσης και της παραποίησης της αλήθειας στο βωμό της «ελευθεροτυπίας»(;). Πολύ αμφιβάλλουμε αν το παιχνίδι που παίζετε, αφορά την προάσπιση αυτής, ωστόσο «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο», επομένως αργά η γρήγορα οι προθέσεις σας θα φανούν.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΑΠO ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς καταδικάζει την απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια της σύλληψης και προσαγωγής στην αυτόφωρη διαδικασία των πέντε συμπολιτών μας του Δήμου Αριστοτέλη που μαζί με πλήθος άλλων κατοίκων της Ιερισσού υπερασπίζονται το νόμιμο δικαίωμα για το κλείσιμο της παράνομης χωματερής της Ιερισσού, η οποία καίει από τις 11 Ιουνίου, γεμίζοντας με διοξίνες την περιοχή.
Καταδικάζει επίσης την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να βρει λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους και υπονομεύει την τουριστική και την άλλη δραστηριότητα της περιοχής και της Χαλκιδικής γενικότερα.