Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου


Συνεδριάζει την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011, στις 7.00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Λήψη απόφασης Δ.Σ κατ΄ εφαρμογή της διάταξης του αρ. 54 παρ. 2 εδ. β του Ν.3979/2011 (ρύθμιση οφειλών Δημοτών-εφάπαξ καταβολή-αριθ. δόσεων) (Εισηγ.: κ. Βορδός)
2. Λήψη απόφασης Δ.Σ για την χρήση του χώρου στην περιοχή «Τσαΐρι» Καλυβών ως χώρου τουριστικών εγκαταστάσεων και εν γένει μεγάλων αναπτυξιακών έργων (βλ.56 παρ.6 του Ν.2678/98) (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

Ζητούν το λογαριασμό για τους Special Olympics


Καταλογισμό ευθυνών για τη διοργάνωση των Special Olympics απαιτεί η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ, εγκαλώντας την πολιτεία και τους διοργανωτές των αγώνων ότι αρνήθηκαν προκλητικά “να σεβαστούν την δύσκολη οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας και να αποφύγουν τις φιέστες και τα προκλητικά έξοδα”. Στο σχετικό δελτίο τύπου της – αποτίμηση των αγώνων, η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι “όταν η Ελλάδα ανέλαβε τη διοργάνωση, το εθνικό αναπηρικό κίνημα αντιτάχτηκε, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι πρόκειται για κοσμοπολίτικο γεγονός, που ουδεμία σχέση έχει με τη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας και με τους αγώνες που δίνει η ΕΣΑμεΑ και οι άλλοι φορείς για τη βελτίωση της ζωής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους”. 

Ακούει κανείς σ' αυτόν τον τόπο;


Ρεσπέντζα το κατάστημα στα Ψακούδια είναι έτοιμο, με την ανοχή των αρχών...(;)
Δεν σταμάτησαν να δουλεύουν καμία Κυριακή και εννοείται ότι η αστυνομία ροχάλιζε (ή κάτι άλλο;;;) Σήμερα έστρωναν πίσσα και έκλεισαν τον επαρχιακό για Νικήτη, χωρίς άδεια (;)*, χωρίς τους ανθρώπους με τα σημαιάκια και εννοείται η Τροχαία ροχάλιζε... Το κτίσμα έγινε μέχρι το όριο του οικοπέδου και η σκάλα μέσα στο απαλλοτριωμένο (;), όπως επίσης και το πάρκινγκ και εννοείται η Κτηματική ροχάλιζε (ή τα @@@;)....
Το κατάστημα δεν έχει κυκλοφοριακή σύνδεση με τον επαρχιακό και είναι Νο1 κίνδυνος για τροχαία (όπως και των Καλυβών) και εννοείται ότι η Περιφέρεια θα τα @@@ (;) και θα το αδειοδοτήσει.... Εννοείται επίσης ότι και μετά τη λειτουργία του κανείς δεν θα το ελέγξει και θα στήσει και μια κεραία να ζεστάνει λίγο τους εγκεφάλους των κατοίκων των πέτρινων.

Οι Πολίτες έκλεισαν τον Χ.Α.Δ.Α. Ιερισσού. (βίντεο)

Σήμερα 4 Ιουλίου 2011 κλείσαμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ τον Χ.Α.Δ.Α. Ιερισσού σε εκτέλεση της ομόθυμης εντολής της Λαϊκής Συνέλευσης των πολιτών της Ιερισσού στις 8 Ιουνίου 2011.
 Στον Χ.Α.Δ.Α. ο Δήμος Αριστοτέλη αποθέτει τα απορρίμματα ολόκληρου του πρώην Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου τα οποία, ειδικά τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και γενικά το πλήθος των τουριστών που κατακλύζουν την Ολυμπιάδα, Ιερισσό, Ν. Ρόδα, Αμμουλιανή και Ουρανούπολη.
 Στις 11 Ιουνίου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον Χ.Α.Δ.Α. που καίει αδιάλειπτα μέχρι σήμερα και κατακλύζει με διοξίνες ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή Ιερισσού.
 Σε εκτέλεση της απόφασης της Λαϊκής Συνέλευσης, της εντολής του Συντάγματος προς τους πολίτες, της κείμενης Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, του από 7 Μαΐου 2011 δελτίου τύπου του Υπουργού Εσωτερικών για άμεσο κλείσιμο των 171 Χ.Α.Δ.Α. που ακόμα λειτουργούν στη χώρα.

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ - Πολύγυρος 10/7


ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011, 21.00
 Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές και τις μουσικές τους
και πραγματοποιούν μια σειρά συναυλιών, μαζί με τους συνεργάτες τους
τον Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά), τον Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο)
& την Άννα Λινάρδου (τραγούδι)

Δυο μουσικοί διαφορετικών γενεών, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος, συναντιούνται ξανά πιο ώριμοι και φέτος το καλοκαίρι, με περισσότερες επιτυχίες και τραγούδια, μιας και αισθάνονται ότι έχουν ακόμα πολλά να πούνε στο κοινό που τους αγαπάει και τους αγκαλιάζει σε κάθε τους εμφάνιση.

Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Marketing Νομού Χαλκιδικής

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Νομού Χαλκιδικής.
Στην  συνεδρίαση που ακολούθησε αποφασίστηκε η αναπλήρωση του Προέδρου και του Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού έχει ως εξής: 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Γρηγόρης Τάσιος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεώργιος Γκιλής
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δημήτριος Χαδαλής
ΤΑΜΙΑΣ:  Αντώνης Δεληδημητρίου
ΜΕΛΗ:   Διονύσης Ψωμιάδης, Ιωάννης Γιώργος,  Δημήτριος Αγγελάκης 
Ακολούθησαν προτάσεις για την αξιοποίηση των Γραφείων του Οργανισμού στην Αθήνα και αποφασίστηκαν οι επόμενες δράσεις του Οργανισμού. 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπημένε μου φίλε σ' ευχαριστώ


Από προχθές, ο Δήμος Πολυγύρου στερείται των υπηρεσιών του Γιάννη Διμηνά, που αποχώρησε από την ενεργό υπηρεσία έπειτα από τριάντα πέντε χρόνια συνεχούς, επίπονης, υποδειγματικής και ανεπανάληπτης προσφοράς.
Για μας, που η τύχη μας επιφύλαξε  να συνεργασθούμε μαζί του και να γνωρίσουμε από κοντά το ζήλο, την εργατικότητα, την αξιοσύνη και το ανυπέρβλητο ήθος του, το πέρασμά του από το Δήμο θα παραμένει ως υψηλό πρότυπο και διαρκής πρόκληση  για όλους.Γνωρίζω καλά πως δεν εκπροσωπώ τίποτα περισσότερο από έναν απλό δημότη που αγωνίσθηκε και υπέφερε για τον τόπο του και με την ιδιότητα αυτή και μόνο θέλω να πω στον  Γιάννη ένα μεγάλο "Ευχαριστώ". Μακάρι το δρόμο που αυτός χάραξε και περπάτησε να τον ακολουθήσουν κι' άλλοι.                   
Αλέξανδρος Β. Αγιομαμίτης
τ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

«Κατασκευή υδρευτικών γεωτρήσεων, αγωγού μεταφοράς και δεξαμενής αποθήκευσης πόσιμου νερού, Νεοχωρίου»,


Ένταξη του έργου «Κατασκευή υδρευτικών γεωτρήσεων, αγωγού μεταφοράς και δεξαμενής αποθήκευσης πόσιμου νερού, στην ΤΚ Νεοχωρίου, Δήμου Αριστοτέλη», με προϋπολογισμό 250.662,00€ στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013».
        Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας κ. Θύμιου Σώκου εγκρίθηκε η ένταξη του έργου: «Κατασκευή υδρευτικών γεωτρήσεων, αγωγού μεταφοράς και δεξαμενής αποθήκευσης πόσιμου νερού, στην Τ.Κ. Νεοχωρίου, Δήμου Αριστοτέλη», στον άξονα προτεραιότητας “07-Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Μακεδονία - Θράκη”.
        Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 250.662,00€. Η συγκεκριμένη Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου το έργου είναι δεκαοκτώ (18) μήνες.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ... ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ... ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΑΡΕΣΤΑ ΔΕΙΝΑ

Ενάμιση χρόνο τώρα το μόνο που πρασίνισε στην Ελλάδα είναι οι Έλληνες, απ’ το κακό τους! Σε λίγο καιρό θα μαυρίσουν κιόλας, απ’ την πείνα... Η ανάπτυξη πάλι, έχει χάσει κάθε χρώμα, ακόμη και το παλιό της... έγινε αόρατη...
Τελευταία αναρωτιέμαι, τι τις θέλουμε στην Ελλάδα τόσες Πολυτεχνικές Σχολές, τόσες σχολές Χημικών Μηχανικών, Αεροναυπηγών, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Μεταλλειολόγων, Σχολές Χημικών, Γεωλόγων και άλλες πολλές;
Να τις κάνουμε τι; Καμιά Γεωπονική, που και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης μια χαρά είναι για το δρόμο που κοντεύει να πάρει η Ελλάδα - μια χαρά καταρτισμένους αγρότες βγάζει - καμιά σχολή Ιχθυοκαλλιέργειας, Τυροκομίας και οι κατ’ εξοχήν απαραίτητες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων...... Αυτά! Γιατί σκοτώνονται οι γονείς να πληρώνουν φροντιστήρια, να μπουν τα παιδιά τους στα Πανεπιστήμια; Για να γίνουν εξαγωγείς ελαιολάδου με διδακτορικό; Δε χρειάζεται

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!


Υπερβολικοί Έλληνες!
Ποιος είπε ότι ΔΕΝ υπάρχουν λεφτά;
Γιατί τζάμπα αγανακτείτε;
Ποιος είπε ότι είμαστε ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ;
Αν δεν υπήρχαν λεφτά, θα αγόραζαν οι «εθνοσωτήρες» μας θωρακισμένα αυτοκίνητα, και θα πετούσαν έτσι, για να μην τους πυροβολήσει κανείς 1.500.000 ευρώ;
Θα ξόδευαν τα «μάτια» τους σε διοργανώσεις εκατομμυρίων για το θεαθήναι;
Που το είδατε εσείς ότι ΔΕΝ υπάρχουν λεφτά;
Επειδή ΔΕΝ πήραν τα ψίχουλα της Πρόνοιας (τρομάρα της) οι δικαιούχο που τα περίμεναν πως και πως γιατί πολλοί ΜΟΝΟ με αυτά ζουν, σημαίνει ότι ΔΕΝ υπάρχουν λεφτά;

Επεισόδια κατά πολιτικών

Βλέπετε τι συμβαίνει με τα γιαουρτώματα και το ξύλο κατά των πολιτικών?
Σίγουρα απαράδεκτες ενέργειες, αλλά και οι πολιτικοί τις προκαλούν.
Μήπως οι ίδιοι ωθούν τον κόσμο σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες?
Υπήρξε βουλευτής του πασοκ που να αποδοκιμάσει τον αρχηγό του για την απαράδεκτη τοποθέτηση του στη Σοσιαλιστική Διεθνή την περασμένη Παρασκευή?
Η αναφορά του Γ. Παπανδρέου "η Ελλάδα του παρελθόντος αποτελεί ύβρη", κατά την ομιλία του στη Σοσιαλιστική Διεθνή αποτελεί τεράστια προσβολή για όλους τους έλληνες και δυστυχώς μόνο χλιαρές αντιδράσεις άκουσα.

Der Spiegel: Οι οικογένειες Παπανδρέου, Μητσοτάκη και Καραμανλή κατέστρεψαν την Ελλάδα


Σε άρθρο με τίτλο «Φεουδαρχικοί δημοκράτες» και υπότιτλο «Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα», το Spiegel κατονομάζοντας μάλιστα τις τρεις οκογένειες Παπανδρέου, Μητσοτάκη και Καραμανλή ως υπεύθυνους για την κατάρρευση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η καταβολή της δόσης ήταν αναγκαία μόνο για να κερδηθεί χρόνος και η κρίση δεν θα ξεπεραστεί. «Δεν θα μπορέσουν να σώσουν την Ελλάδα», υποστηρίζει ο αρθρογράφος. «Γιατί τις προηγούμενες δεκαετίες μια ελίτ, τον πυρήνα της οποίας αποτέλεσαν οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη, δημιούργησαν μια πελατειακή οικονομία. 

Λεφτά υπάρχουν...

Δύο ολοκαίνουργιες θωρακισμένες λιμουζίνες BMW παρήγγειλε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τον εαυτό του και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή.
-Η αξία τους; 1.500.000,00 € !!! (...οι δύο ρε, όχι η μία!)
-Όχι παίζουμε!

ΚΚΕ: Να αναγνωρισθεί το κράτος της Παλαιστίνης

Το ΚΚΕμε επιστολή της Αλέκας Παπαρήγα προς τον Πρωθυπουργό Γ.Α. Παπανδρέου, ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ως κράτους-μέλους του ΟΗΕ.
Το κείμενο της επιστολής:
Κύριε πρωθυπουργέ,
         Σας είναι γνωστές οι πάγιες θέσεις αλληλεγγύης που εκφράζει το ΚΚΕ προς τον Παλαιστινιακό λαό, όπως κι η αντίθεσή μας με την ισραηλινή κατοχή και την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας του Ισραήλ με τη χώρα μας, που κατά την εκτίμησή μας στρέφεται κατά του Παλαιστινιακού κι άλλων λαών.

Αλλαγές σε ΑΕΙ - ΑΤΕΙ

Δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, από το υπουργείο Παιδείας, το σχέδιο νόμου που αφορά την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας και με τον τίτλο "Οργάνωση Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ανεξάρτητη Αρχή για τη διασφάλιση και πιστοποίηση της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση".
Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο νόμου στη συνέχεια της ανάρτησης ή ΕΔΩ.