Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Άγιος Μάμας

Όλοι θα πρέπει να έχετε παρατηρήσει πως στο νομό μας υπάρχουν παραλίες όπου είναι αδύνατον κάποιος να βρει λίγα μέτρα ελεύθερης αμμουδιάς για να κάνει το μπάνιο του. Χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα όλων των περιπτώσεων στο νομό μας είναι η περιοχή του Αγίου Μάμα όπου τα τελευταία χρόνια έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια δεκάδες παράνομα beach bar, η αυθαιρεσία πάει σύννεφο και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να επιβάλει το νόμο. Για να μην αδικούμε κάποιους, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια μια δυο «επισκέψεις» από την αστυνομία και την κτηματική, δίχως όμως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα, καθώς η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο.

Σκουπιδότοπος, μπαζότοπος και χαβούζα στο Δ. Κασσάνδρας 500 μ. από την θάλασσα.


 Είναι ντροπή  σ' έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος να λειτουργεί ακόμα σκουπιδότοπος, μπαζότοπος αλλά και χαβούζα (3 σε 1 δηλ.). Το συγκεκριμένο μέρος είχε αγοραστεί  για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στη πορεία όμως έγινε χαβούζα. Ο  κυρίως  χώρος έχει γεμίσει σκουπίδια και μπάζα ασφυκτικά και για τον λόγο αυτό  εναποτίθενται σωροί σκουπιδιών  ακόμη και στα δεξιά και αριστερά του δρόμου που οδηγεί στο χώρο αυτό.   Σήμερα είναι αφύλαχτο και μπορεί να πετάξει ο καθένας ότι επιθυμεί και όπου επιθυμεί με όποιους κινδύνους εγκυμονεί κάτι τέτοιο για την δημόσια υγεία και όχι μόνο (κίνδυνος πυρκαγιάς κ.τ.λ).
 Οδηγία 2006/12/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , της 5ης Απριλίου 2006, περί των στερεών αποβλήτων

Πολλοί παράγοντες της Χαλκιδικής στο κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων

Ανοίγουν πάλι η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και οι εσωτερικές υποθέσεις της ΕΛΑΣ τον φάκελο της εμπλοκής πολιτικών προσώπων και δημοσίων λειτουργών στην υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας τσιγάρων που αποκαλύφτηκε τον περσινό Σεπτέμβριο στη Χαλκιδική.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε η νομική φόρμουλα ακόμη και για την αξιοποίηση τηλεφωνικών συνομιλιών, στις οποίες ακούγονται ονόματα παραγόντων της Χαλκιδικής, τις οποίες αρχικά η εισαγγελία είχε θέσει στο αρχείο.
Η υπόθεση του πολυμελούς κυκλώματος λαθρεμπόρων, από τα μεγαλύτερα που έχουν αποκαλυφτεί στην Ευρώπη, καθώς δραστηριοποιούνταν

Το Μεσοπρόθεσμο καμάκι

«ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝ» τους βουλευτές Έβρου του ΠΑΣΟΚ

Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου  πολίτες του Έβρου και ειδικά της Αλεξανδρούπολης ξέσπασαν κατά των βουλευτών Έβρου του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα κυκλοφόρησαν και αφίσα με την οποία καταζητούν για εγκλήματα κατά του λαού και για νομιμοποίηση κρατικής βίας τους Γιώργο Ντόλιο, Όλγα Ρενταρή και Ελένη Τσιαούση. (http://www.thrakinea.gr/)

Δημοκρατική Αριστερά για τις επιθέσεις σε πολιτικούς.


"Η αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής είναι αποτελεσματική μόνο μέσα από ένα οργανωμένο μαζικό δημοκρατικό κίνημα και με την πάλη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.
Η αποδοκιμασία αυτή δεν μπορεί να έχει σχέση ούτε με προπηλακισμούς βουλευτών, ούτε με τυφλές πράξεις βίας που οδηγούν σε σκοτεινές καταστάσεις".

Ποιοι πληρώνουν την κρίση;

Παραθέτω μια μικρή αγγελία που διάβασα στη σημερινή Καθημερινή δίχως σχόλια.
"Π. ΨΥΧΙΚΟ
Ζητείται από πολύ σοβαρό πελάτη του γραφείου μας, βίλα υψηλών προδιαγραφών, νεόδμητη ή ολίγων ετών, για μακροχρόνια μίσθωση. Budget ενοικίου μέχρι Ευρώ 20.000"
Ρητορικό ερώτημα: Ποιοι πληρώνουν την κρίση;
Συνταξιούχος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 

Βουλευτής για κλάματα!

Ρε Αθανασιάδη είσαι για το γάιδαρο καβάλα! Δυστυχώς δεν ξέρεις τι σου γίνεται και τα έκανες "κουλουβάχατα"!
Μας είχες σχεδόν πείσει (τους αφελείς) ότι δεν θα ψήφιζες το μεσοπρόθεσμο και έπραξες το αντίθετο. Τώρα λες αηδίες για απειλές (πιθανά να έχεις και δίκαιο)!
-Ας πήγαινες στον εισαγγελέα όταν σε απειλούσαν! ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, άφησέ μας ήσυχους, το παράκανες, δικαιολογίες για τους συντοπίτες - ψηφοφόρους σου ψάχνεις!

Η επίθεση στον βουλευτή Νίκο Τσώνη (βίντεο)


Η στιγμή της επίθεσης στον Νίκο ΤσώνηΠάνω από δυο ώρες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης ήταν εγκλωβισμένος μετά το επεισόδιο με αγανακτισμένο πολίτη σε κεντρική πλατεία της Λαμίας.
Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που προσπάθησε να τον φυγαδεύσει, ο βουλευτής δεν γλύτωσε από το μένος των αγανακτισμένων πολιτών.
Μόλις βγήκε άρχισαν να πέφτουν βροχή αυγά, γιαούρτια, μπουκάλια με νερό, καφέδες, ενώ δέχτηκε και χτυπήματα στο πρόσωπο και στα πόδια.

Μεταλλεία χρυσού

Eλλάκτωρ:  Όλα δείχνουν ότι το θέµα της αδειοδότησης των µεταλλείων χρυσού στη Xαλκιδική έχει µπει στην τελική ευθεία. Tο παραδέχθηκε η διοίκηση του οµίλου στη Γενική Συνέλευση της Πέµπτης. H επένδυση αυτή αποτελεί ένα από τα ισχυρά χαρτιά του οµίλου. Δεν είναι µικρό πράγµα για την περιοχή 1.500 νέες θέσεις εργασίας για τα επόµενα 30 χρόνια που θα προστεθούν στις 350 υπάρχουσες και µε την τήρηση των πλέον αυστηρών περιβαλλοντικών όρων που θέτει η E.E. Φαίνεται ότι είχε πεισθεί για την αξία της επένδυσης ακόµα και η προηγούµενη υπουργός, γνωστή για τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες. (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)