Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Εξόρυξη χρυσού στις αναπτυγμένες χώρες

BRISTOL BAY ALASKA
Στην πολιτεία της Αλάσκα (USA), η εταιρεία Northern Dynasty Mines inc. (καναδικών συμφερόντων) σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία χρυσού, ανοιχτού τύπου στο κόσμο, ακριβώς πάνω στο μεγαλύτερο τόπο αναπαραγωγής σολωμού στο κόσμο. Οι κάτοικοι αντιστέκονται σθεναρά, αλλά πόσο θα αντέξουν στην οικονομική πίεση της πολυεθνικής και των καλολαδομένων πολιτικών..? 
ZORTMAN -- LANDUSKY MINE MONTANA (USA)
Το ορυχείο αυτό στη Montana (USA), μετά από αρκετά χρόνια εκμετάλλευσης έκλεισε, καθώς έγινε αντιπαραγωγικό, αφήνοντας πίσω μόνο καταστροφή, μόλυνση και ανέχεια για τους κατοίκους και τις επόμενες γενιές... Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι ανεπτυγμένες χώρες, δίνουν τις απόλυτες εγγυήσεις για την ασφάλεια αυτών των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. Δυστυχώς όμως, ακόμα και χώρες όπως οι Η.Π.Α και ο Καναδάς, δεν μπορούν να το κάνουν, γιατί απλά δεν είναι εφικτό να μετριάσεις έστω, τις ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική πρόοδο ενός

1ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ

Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2011, 21.00 στο ανοικτό θεατράκι
Συμμετέχουν:
 Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Πορταριάς
 Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Τενέδου
 Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταγγιτσίου
 Μικτή Χορωδία Δήμου Ηράκλειας Σερρών
 Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Σημάντρων

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
ΠΗΓΗ

Διχτάτορες ;;


Δεν  ξέρω γιατί,  μα ακούγοντας χθες τον “πατριώτη Γιωργάκη και την παρέα του να επιχειρηματολογούν υπέρ του μεσοπρόθεσμου,  για…  τη σωτηρία της πατρίδας !!  (βεβαίως)  και σήμερα τον “αγωνιστή” και “δημοκράτη Παπουτσή να δικαιολογεί  τα  δρώμενά του στο Σύνταγμα και στους  πεζόδρομους  της Πλάκας,   για…  την προστασία των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων !!!  (βέβαια),   μου ήρθαν στο μυαλό οι νεκροί της πλατείας Ταχρίρ.
Αλήθεια, με τα ίδια φτηνά - περί σωτηρίας των χωρών τους - δεν επιχειρηματολογούσαν  Μουμπάρακ,  Καντάφι και   Άσσαντ , όταν πολυβολούσαν και μακέλευαν το λαό τους ;;
Θ.Μ.

Παπαχρήστος - Κανέλλη

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ που έγινε η αιτία να "πλακωθούν" ο Παπαχρήστος με την Κανέλλη σήμερα στο ALTER.
Δείτε το βίντεο στη συνέχεια.

ΤΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ...ΓΙΑΟΥΡΤΙ !...

Τσίπρας VS Kακλαμάνης

Ανάρτησαν πανό με τα ονόματα των βουλευτών που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο!


Οι αγανακτισμένοι που επανήλθαν στην πλατεία ανάρτησαν τα ονόματα των βουλευτών που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο.
Το πανό περιλαμβάνει και τον πρώην βουλευτή Λάρισας Έκτορα Νασιώκα που παραιτήθηκε πριν τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από τη βουλευτική έδρα, αντί αυτού της Βάσως Αλεξανδρίδου που τον αντικατέστησε.

Σωκράτης Μάλαμας - 4 Ioυλίου - Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη


Κάθε συναυλία, ένα μίγμα από διονυσιακές στιγμές. Κάθε βραδιά, γεμάτη μουσικές, εικονοπλαστικούς στίχους και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με ηλεκτρισμένους ροκ δρόμους, μπολιασμένους με την δωρικότητα του λαϊκού, αλλά και την εσωτερικότητα της μπαλάντας.
Μια εικοσαετία που έχει καταγραφεί ήδη, φέρνει τον Σωκράτη Μάλαμα στις πρώτες θέσεις των καλλιτεχνών οι οποίοι όρισαν το ήθος (αλλά και το ύφος) στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Ο Σωκράτης βρίσκεται στην κορυφή δημοφιλίας και δημιουργικότητας όλα αυτά τα χρόνια. Επειδή όμως η κατά μόνας ακρόαση έχει διαφορετική σημασία και διαστάσεις από το διονυσιασμό ενός live, ο Σωκράτης Μάλαμας παίρνει τους δρόμους για τις καλοκαιρινές του συναυλίες.

Ο ματατζής κι ο τυμπανιστής...


Δείτε ποιον κυνηγούν οι ανόητοι...


"Τούτοι οι μπάτσοι που ήρθαν τώρα"

Αποκαλυπτικό! – Έτσι ξεπουλιέται η χώρα μας!

Διαβάστε τα σημεία, με bold, του εφαρμοστικού νόμου για την αξιοποίηση- ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και θα δείτε: πρώτον πως βγάζουν στο σφυρί τη χώρα και δεύτευρον την άγνοια πολλών βουλευτών που πήγαν και το ψήφισαν…  (ΕΔΩ)
ΠΗΓΗ

Θ. Καπλάνης: "Ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου κατάντησε σκουπιδότοπος"


Ο  ΧΥΤΑ  Πολυγύρου  κατάντησε  σκουπιδότοποςΕίναι  πραγματικά  αδιανόητο  για  τους  κατοίκους  του  Πολυγύρου,  αλλά  και  γενικότερα  τους  κατοίκους  του  Δήμου  μας,  να  αποδεχθούν  τη  μετατροπή  του  ΧΥΤΑ  σε  χωματερή  του  χειρίστου  είδους.  Ο  μέχρι  πριν  από  λίγους  μήνες  υποδειγματικός  στη  λειτουργία  του  χώρος  εναπόθεσης  των  στερεών  αποβλήτων  που  βρίσκεται  ένα  χιλιόμετρο  έξω  από  την  πόλη  του  Πολυγύρου,  έχει  γίνει  πια  σκουπιδότοπος.  Βουνά  από  σκουπίδια  βρίσκονται  πεταμένα  στο  ΧΥΤΑ,  χωρίς  να  γίνεται  κανενός  είδους  επεξεργασία  ή  επικάλυψη  τους. 

Ακέφαλοι βουλευτές


Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου, θα πείτε, αλλά είναι πολύ χαρακτηριστικό των ηθών αυτής της κυβέρνησης: Ο άτεγκτος πρόεδρος της Βουλής έγινε χθες ξαφνικά από θεματοφύλακας του Κανονισμού πραξικοπηματίας, για να δώσει την ευκαιρία στον βουλευτή Αθανασιάδη να διατυπώσει δημοσίως τη δήλωση μετανοίας του για το Μεσοπρόθεσμο. Και να εξηγήσει στους συναδέλφους του και στους πολίτες πώς από τίγρης βρυχώμενος έγινε αρνάκι.

Χορεύοντας με τα δακρυγόνα

Μαλάκας ΜΑΤατζής σε δράση... (29/6)

Των ΜΑΤ και των 155 το κάγκελο...

Ο ΛΟΓΟΣ

Κωδικός «Να τελειώνουμε με την πλατεία !»


«Οι εντολές ήταν σαφείς… Η ιστορία με τη ρήψη χημικών και δακρυγόνων είναι μεγάλη» λέει στο protothema.gr μάχιμος αστυνομικός που γνωρίζει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ των τελευταίων δύο ημερών και προσθέτει: «Το Σύνταγμα έπρεπε να αδειάσει από τους διαδηλωτές και αυτό έπρεπε να γίνει με κάθε τρόπο».
Υπερβολική χρήση χημικών, πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά, ανεξέλεγκτη και ωμή βία σε βάρος απλών πολιτών και προκλητική ανοχή σε κουκουλοφόρους και ταραξίες… Είναι τα τρία στοιχεία που συνθέτουν το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., που φέρει τον κωδικό«Τελειώστε την πλατεία» και έχει μετατρέψει το σύνταγμα σε Βαγδάτη, διασύροντας τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εκδικήθηκε ...

Θυμάστε αυτήν την εικόνα του ΓΑΠ;
-Ε, χθες ξεπλήρωσε και με το παραπάνω! Έπνιξε την Αθήνα με χημικά (μάλλον) ληγμένα!

Εικόνες από το Κ.Υ. Ν. Καλλικράτειας

Να ομολογήσουμε ότι δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη του πολύ καλού site "Ενημερωτική Πύλη Ν.Προποντίδας" (ΕΔΩ). 
Αφ' ότου λοιπόν το ανακαλύψαμε βρήκαμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σε σχέση με το Κ.Υ. Καλλικράτειας. Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν. Ιατρικά μηχανήματα που περιμένουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να "τεθούν" στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής (αχρείαστα να είναι για όλους μας!)
Το θέμα ποιο είναι όμως: Μην τυχόν τα πάρουν χαμπάρι τίποτα αλάνια και τα "ξαφρίσουν"!!! Βέβαια, σ' αυτό το ανίκανο κράτος λίγο θα πονέσει, έτσι κι αλλιώς θα χαλάσουν από τη μη χρήση τους.
-Βρε αθεόφοβοι, κάνετε κάτι! Με ιδρώτα και αίμα τα πληρώνει ο Έλληνας Πολίτης!

Δείτε το βίντεο να καταλάβετε ποιοι είναι οι "κουκουλοφόροι"

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ...


Δήμος Ν. Προποντίδας...

Κάναμε την προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με το Δήμο Ν. Προποντίδας (τηλέφωνο 23733-50250),    τις δύο πρώτες φορές το σήκωσαν και το έκλεισαν, τις τέσσερις επόμενες το άφηναν και χτυπούσε μέχρι που έκλεινε μόνο του!
-Εντάξει, φτάνει για σήμερα έξι φορές. Αύριο πάλι! 

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

Κλειδωμένα συρτάρια και το κλειδί χαμένο. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο των επενδύσεων που δεν βγήκαν ποτέ στο φως. Χιλιάδες θέσεις εργασίας χωμένες στο συρτάρι, πασπαλισμένες με σκόνη και κιτρινισμένα γράμματα. 
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2011. Μια Ελλάδα ανήμπορη να βοηθήσει τους πολίτες που την κρατάνε ακόμη όρθια. Μια Ελλάδα που ξέρει μόνο να παίρνει και όχι να δίνει. Μια Ελλάδα που ζεί μέσα στο ψέμα και την δημόσια κλεψιά. 
Τόσους μήνες η τέως υπουργός περιβάλλοντος ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, έχοντας σαν στήριγμα της τον πρωθυπουργό της χώρας. Βασιζόμενη στην πράσινη πολιτική του ΠΑΣΟΚ που σαν στόχο είχε την διάσωση των δέντρων και το αφανισμό των Ελλήνων. Δεν υπάρχει πια η αξία του ανθρώπου. Φρόντισαν να την περικόψουν και αυτήν μαζί με τους μισθούς και τις συντάξεις. 

"Γύρος Χολομώντα"


Από την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών Μακεδονίας – Θράκης θα διεξαχθεί ποδηλατικός αγώνας αγώνα με την επωνυμία «Γύρος Χολομώντα», μη αγωνιστικού χαρακτήρα κατηγορίας παλαιμάχων, την Κυριακή 03-07-2011 και ώρες 11.00 έως 13.30.
- Ο αγώνας θα διεξαχθεί με κατάληψη μόνο του άκρου δεξιού της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο, ως εξής:
Ώρα 11.00: Εκκίνηση από κατάλληλο χώρο προ του κόμβου Αγ.Προδρόμου (επί της Ε.Ο. Θεσ/νίκης- Πολυγύρου) – Είσοδος στον Αγ.Πρόδρομο – Κίνηση επί της Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού (μέσω Χολομώντα) μέχρι τη Δ/ση με Ν.Ε.Ο. – Κίνηση επί της Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού μέχρι Αγ.Πρόδρομο – Τερματισμός σε κατάλληλο χώρο προ του κόμβου Αγ.Προδρόμου επί της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Πολυγύρου.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Απίστευτο; Κι όμως, ο οικολόγος του τίτλου, χωρίς εισαγωγικά!
Τον θυμήθηκα σήμερα πάλι, αν και τον σκέφτομαι συχνά, διαβάζοντας σχόλια «οικολόγων» σε κείμενα άλλων, που τολμούν κι αυτοί να εκφραστούν υπέρ της επένδυσης των μεταλλείων Χαλκιδικής.
Ανάμεσα λοιπόν, στα συνήθη, πικρόχολα, υβριστικά, προσβλητικά, αναίσχυντα σχόλια των «οικολόγων» της Χαλκιδικής και στα δικά μου κείμενά, σχόλια τέτοιου είδους, μόνο και μόνο, γιατί τολμώ σ’ αυτά τα κείμενα να εκφράζω άποψη υπέρ της επένδυσης των μεταλλείων και αντίθετη από τη δική τους, διάβασα σε προηγούμενη δική μου ανάρτηση, ένα σχόλιο, που φαίνεται να προέρχεται από πραγματικό, σκεπτόμενο οικολόγο της περιοχής!

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ...


ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Υ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Με επιτυχία διεξήχθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου την Τετάρτη 29/6 άσκηση ετοιμότητας υπό «πραγματικές» συνθήκες!
Η άσκηση έλαβε χωρά στις παιδικές κατασκηνώσεις ΚΑΛΥΒΑ στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, και σκοπός της ήταν η αξιολόγηση τόσο της ετοιμότητας – επέμβασης των πυροσβεστικών δυνάμεων, όσο και των μέτρων πυροπροστασίας αλλά και δυνατοτήτων εκκένωσης της παιδικής κατασκήνωσης σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος.

22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων, στη Νικήτη

Δείτε και το πρόγραμμα των αγώνων

3ο Φεστιβάλ Πολυγύρου


Με την πρώτη συνάντηση χορωδιών στην Παλαιόχωρα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Πολυγύρου στο προαύλιο του Δημοτικού Καταστήματος.  Η εκδήλωση οργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Παράδοσης Πανζερβοχωρίων.
Στο κεντρικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 21.00, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους κι επισκέπτονται  την πόλη μας. Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος «στην ίδια πόλη υπό βροχήν», υπό μνημονίου και ακραίας οικονομικής συγκυρίας που ήρθαν να προστεθούν στην ήδη συννεφιασμένη βάρβαρη καθημερινότητα.