Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Προς Δήμο Ν. Προποντίδας για την "καταλληλότητα υδάτων"

Ερώτηση από Ν.ΣΥΛΛΑΤΑ:
"ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΣΤΑ Ν.ΣΥΛΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ , ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΠΛΥΣΙΜΟ ΟΙΚ. ΣΥΣΚΕΥΩΝ... ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΕΙΝΗ...
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ..."
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Ο Δήμος Ν. Προποντίδας καλό είναι να ενημερώσει, σε κάθε περίπτωση, τους πολίτες για το θέμα.

Ο λαός δεν λυγίζει, παρά το όργιο κυβερνητικής καταστολής

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση και η αστυνομία επιτέθηκε με αγριότητα και με χημικό πόλεμο στις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών  που είχαν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος. Στόχος, η εκκένωση της πλατείας και το κτύπημα του ανερχόμενου κινήματος. Ωστόσο, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις των ΜΑΤ δεν λύγισαν τους απεργούς και τους καταληψίες της Πλατείας Συντάγματος, που κρατάνε ανυποχώρητα απέναντι στο όργιο αστυνομοκρατίας και επίδειξης πυγμής της κυβέρνησης.

"Όχι στη βαθύτερη ύφεση του Μεσοπρόθεσμου και στα νέα φορολογικά μέτρα του Εφαρμοστικού Νόμου"

Το ελληνικό εμπόριο συμμετέχει στο διήμερο κινητοποιήσεων της  28 και 29 Ιουνίου με το μήνυμα:
 «Όχι στη βαθύτερη ύφεση του Μεσοπρόθεσμου και στα νέα φορολογικά μέτρα του Εφαρμοστικού Νόμου»
Η κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία και οι τεράστιες πιέσεις που δέχεται η χώρα μας από το εξωτερικό λίγο πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου έχουν διαμορφώσει μια έκρυθμη κατάσταση στην αγορά. Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα αντί να είναι η λύση στο πρόβλημα, μπαίνει στο στόχαστρο και προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον. Ζητούμε από την ελληνική Κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της και να σκεφτεί τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πολιτικής της.

Εγκλώβησαν και γιουχάισαν τον Άνθιμο οι αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης

Υπάρχουν δύο Ελλάδες...

Σιγά-σιγά, αρχίζουν τα πράγματα να ξεκαθαρίζουν. Υπάρχουν δύο Ελλάδες. Και οι δύο είναι, μάλιστα, «αγανακτισμένες» Ελλάδες. Η μία θέλει να μείνουν τα πράγματα όπως ήταν μέχρι το 2009. Θέλει, δηλαδή, το ευρύτερο Δημόσιο να καταναλώνει κάθε χρόνο 24 δισεκατομμύρια περισσότερα απ’ όσα εισπράττει. Κι αυτά να πηγαίνουν σε όσους έχουν μια προνομιακή κατά το μάλλον ή ήττον σχέση με τον κρατικό μηχανισμό. Η διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα να παίρνει έργα και προμήθειες με ληστρικές συμβάσεις. Τα κόμματα-επιχειρήσεις να διαχειρίζονται επ’ ωφελεία τους, αδιαφανώς, το δημόσιο χρήμα. Οι εκλογικοί πελάτες των κομμάτων να διορίζονται σωρηδόν στο δημόσιο σε θέσεις μη παραγωγικές. Οι συνδικαλιστές των κομμάτων να συνδιοικούν τις δημόσιες επιχειρήσεις. Με 300 χιλιάδες εφάπαξ να βγαίνουν σε πρόωρες συντάξεις με εθελούσιες εξόδους στα 50 τους. Τα ευγενή ταμεία να χρηματοδοτούνται

Live streaming από το Σύνταγμα


ΦΟΒΟΥ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ…

Του Θανάση  Καρτερού
Έτσι που το πάει η Ευρώπη της πολιτικής κονσέρβας να δείτε που στο τέλος θα μας φαίνεται ο πολιτικώς μπαγιάτικος Σαμαράς πιο φρέσκος κι από μαρούλι την άνοιξη. Γιατί όταν η Μέρκελ τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του, ο Μπαρόζο τον προειδοποιεί αυστηρά να μη δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα και ο Γιούνγκερ –καλύτερος όλων αυτός!- του απευθύνει αστεία Λουξεμβούργου («είναι τυχερός που απουσίαζα από τη συνεδρίαση»), τότε το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Σαμαράς κερδίζει συμπάθειες στο εσωτερικό.

Νέο αφεντικό του ΔΝΤ η Λαγκάρντ

Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λανγκάρντ, στη θέση του Ντομινίκ Στρος Καν. 
Η Λαγνκάρντ αντικατέστησε τον Στρος Καν με  την υποστήριξη όλων των χωρών.

Χθες… λιοντάρι, σήμερα… λαγός ο Ανδρουλάκης!

Στροφή 180ο , αλλά και σε επίθεση φιλίας, προς το Θεόδωρο Πάγκαλο, προχώρησε σήμερα ο Μίμης Ανδρουλάκης, μετά την δημοσιοποίηση των όσων, σε έξαλλη κατάσταση έλεγε χθες στο καφενείο της βουλής, εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.«Ξέρετε πόσο αγαπώ τον Πάγκαλο, ξέρουμε όλοι ότι έχει λόγο μεταφορικό και ειρωνικό. Αλλά σε αυτή την κατάσταση γενικευμένης ανασφάλειας, το κάθε τι που λέμε μπορεί να δημιουργήσει εντυπώσεις αρνητικές σε επενδυτές και δανειστές. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή», είπε χαρακτηριστικά, ξεχνώντας με μεγάλη ευκολία τι έλεγε χθες.

ΔΗ.ΣΥ. : Ψήφος "κατά συνείδηση" για το μεσοπρόθεσμο!

Η κυβέρνηση ακόμη και σήμερα δεν έχει το θάρρος να εφαρμόσει μια πολιτική περιορισμού του κράτους και της παρέμβασής του στην οικονομία και αρνείται να συγκρουσθεί με τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ.
 Η διάσωση της οικονομίας της χώρας επιβάλλει την επόμενη πενταετία να ακολουθηθεί μια συγκροτημένη πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής, με έμφαση στον περιορισμό του κράτους,  ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ.

6 λόγοι για να προχωρήσει το ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ στη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (Α)

«Μια κοινωνία, πρέπει, λόγω στενότητος των παραγωγικών πόρων, να επιλέξει ανάμεσα στα κομμωτήρια σκυλιών και τα επιστημονικά εργαστήρια ή ανάμεσα στα πολυτελή ιδιωτικά αυτοκίνητα και τους τόρνους. Αν επιλέξει υπέρ των κομμωτηρίων σκυλιών και των ιδιωτικών αυτοκινήτων, η κοινωνία αυτή δεν είναι δημοκρατική και η οικονομία της δεν θα αναπτυχθεί»  (Σπήλιος Παπασπηλιόπουλος)
----------------------------------------------------------------
1. Παραγωγή αξίας:
 Αξία παράγουν ΜΟΝΟΝ οι δραστηριότητες μετασχηματισμού πρώτων υλών με ανθρώπινη εργασία και τέτοια είναι η μεταλλεία και βιομηχανία. Η παραγόμενη αξία συσσωρεύεται σαν κεφάλαιο και επανεπενδύεται κινώντας την οικονομία. Οι δραστηριότητες του τριτογενή τομέα των υπηρεσιών, ανακυκλοφορούν-διαχειρίζονται παραγόμενη αξία και στη χειρότερη έκφρασή τους, παρασιτούν. Στις περισσότερες περιπτώσεις δημιουργούν τις γνωστές «φούσκες», έχοντας συσσωρεύσει (ελλείψει αξίας) αέρα κοπανιστό και κατά περιόδους οδηγούν σε εκτεταμένες οικονομικές κρίσεις.

KKE για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

«Όλως περιέργως» οι διάφορες ομάδες κουκουλοφόρων εμφανίζονται μαζί με τα ΜΑΤ τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων. Ο λαός και η νεολαία έχουν ένα επιπλέον στοιχείο για να συμπεράνουν ότι το κίνημα που πρώτα απ’ όλα φοβούνται το σύστημα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και τα άλλα μέσα που το υπηρετούν, είναι το κίνημα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, το κίνημα της εργατικής τάξης, που δίνει στο λαό προοπτική. Το ταξικό εργατικό, το ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα ξέρει να παλεύει και να περιφρουρείται από τους προβοκάτορες. Οι αγώνες συνεχίζονται αμείωτοι.
ΑΘΗΝΑ 28/6/2011    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Και ξαφνικά!

Γράφει η φιλόλογος  - ποιήτρια
Νανά Στ. Παπαϊωάννου
Άνοιξαν τα πορτοπαράθυρα της καρδιάς, φωτίστηκαν τα εσώψυχά μας από τον ήλιο της ανθρωπιάς . Βγήκαμε από τα σπίτια μας σπάζοντας το κέλυφος της απομόνωσης και της μοναχικής πορείας.
Χρόνια εγκλωβισμένοι (χωρίς να το ξέρουμε πολλές φορές) στα ποικίλα συστήματα κάναμε τον κόσμο μας απάνθρωπο, με το « Εγώ » σε υπεροπτική θέση, πλημμυρισμένοι από λόγια, που έχουν χάσει το νόημα και τη δύναμη τους .Ξεγελαστήκαμε από φρούδες απολαύσεις, από τυπωμένα προγράμματα για το κυνήγι της ευτυχίας, αλλά προς λανθασμένες κατευθύνσεις, με κυρίαρχη την υλιστική αντίληψη, που εμμέσως πλην σαφώς μας σέρβιραν και μας σερβίρουν τα ποικίλα κέντρα εξουσίας καθώς και τα μέσα επικοινωνίας.

ΟΛΟΙ στην πλατεία!

Ποιοι κρύβονται πίσω από την κουκούλα;

Τους κουκουλοφόρους τους γνώρισαν με τραγικό τρόπο οι Έλληνες στην Κατοχή. Τότε ήταν άνθρωποι του εχθρού, καταδότες που αμείβονταν για να διαλύουν τις αντιστασιακές οργανώσεις, να καρφώνουν τα στελέχη και να σπάνε το ηθικό του λαού, ώστε να μένουν οι Έλληνες κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ποιος είναι ο στόχος τους τώρα; αναρωτιούνται εκείνοι που προσπαθούν μέσα σε ένα σύννεφο χημικών να κρατηθούν όρθιοι και να κρατήσουν την πλατεία Συντάγματος; Ποιοι και γιατί κρύβονται πίσω από την κουκούλα και τι επιδιώκουν;

Προειδοποίηση στους βουλευτές του Νομού Χαλκιδικής κ. Αργύρη Λαφαζάνη, κ. Ιωάννη Δριβελέγκα και κ. Γιώργο Βαγιωνά για παραπομπή σε εσχάτη προδοσία.

Εμείς οι Χαλκιδικιώτες έλληνες πολίτες που σας αποστέλλουμε και συνυπογράφουμε την παρούσα, σας προειδοποιούμε και σας καλούμε καταρχήν εσάς τους Χαλκιδικιώτες βουλευτές και κατ’ επέκταση και του υπόλοιπους βουλευτές της ελληνικής βουλής να μην προχωρήσετε στην ψήφιση του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος (ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 2 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ) που έχουν συμφωνήσει οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με τους ξένους δυνάστες – εκπροσώπους των διεθνών τοκογλύφων δανειστών, που αφού σας εκβίασαν εν ονόματι της λήψης επαχθούς και απεχθούς ενυπόθηκου δανείου για την εξόφληση προηγουμένων δανειακών υποχρεώσεων του κράτους, σας ζητούν να ψηφίσετε με συνοπτικές διαδικασίες τις κατάπτυστες συμβάσεις τους.

ΜΕ ΑΠΡΟΟΠΤΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 ξεκίνησε το φετινό 3ο Φεστιβάλ Πολυγύρου, στο Ανοιχτό Θέατρο, με τη θεατρική παράσταση «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα». Νωρίς το απόγευμα οι προβλέψεις για κακό καιρό δεν είχαν επαληθευτεί οπότε οι οργανωτές ξεκίνησαν το στήσιμο το σκηνικών στο Ανοιχτό Θέατρο. Από τις 8.30 το βράδυ όμως, σύννεφα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή με τα δελτία καιρού πλέον να δίνουν βροχή και στον Πολύγυρο. Γύρω στις 9.00 η απόφαση, μεταξύ των οργανωτών και τη σύμφωνη γνώμη των ηθοποιών ελήφθη. Η παράσταση θα γίνει!  Με ελάχιστες μόνο ψιχάλες πριν την αρχή της παράστασης και λίγο αέρα κατά τη διάρκεια όλα «έβαιναν καλώς» με τον κόσμο να συμμετέχει και να γελάει με την ψυχή του.

21η Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση Hermes Expo

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συνεχίζοντας την προσπάθεια του για την προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων – μελών του, θα συμμετέχει στην 21η Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση Hermes Expo που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου με 03 Απριλίου 2012 στο Ατλάντικ Σίτυ των ΗΠΑ, όπου ο Νομός Χαλκιδικής θα είναι «Τιμώμενη περιοχή του κόσμου στις ΗΠΑ για το έτος 2012».
Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν:
στις 29 Μαρτίου 2012 στη Νέα Υόρκη εκδήλωση υποδοχής, συναντήσεις και γευσιγνωσία στο Queens,

Τέλος το καλαμπούρι με τους δήθεν διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ

Ένας ένας και στη σειρά σαν στρατιωτάκια, οι «γιαλαντζί αντάρτες» ετοιμάζονται αύριο να ψηφίσουν και με τα δύο χέρια το μεσοπρόθεσμο. Η ώρα της αλήθειας έφτασε για όλους, ακόμη και για τους «επαναστάτες του γλυκού νερού» … Την Τετάρτη με τη ψήφο τους θα αποφασίσουν τον μαρασμό της κοινωνίας και την εξαθλίωση των πολιτών. Γιατί αυτό προβλέπει το μεσοπρόθεσμο! Κι αν δεν το ξέρουν κάποιοι απ΄ αυτούς που θα το ψηφίσουν, έχουν λίγες ώρες ακόμη να το διαβάσουν. Όχι όπως με το πρώτο μνημόνιο που το ψήφισαν τυφλά.

Όχι ρε γαμώτο, γιατί τέτοιες αδικίες! Τον Μπέο;

"Η αγάπη άργησε μια μέρα"

Εύκολη η λύση! Πώς δεν το σκέφθηκαν;

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Το βρίσκω ...ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ!!!
-Θα κάνουμε λίγη υπομονή, η επόμενη γενιά των Καραμανλήδων, Παπανδρέου, Μητσοτάκηδων και λοιπών "Ευγενών Ελληνικών Οικογενειών" θα λύσουν ΣΙΓΟΥΡΑ το ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
-Γκρινιάρηδες, ε, γκρινιάρηδες!