Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Η καθαριότητ​α στα Νεκροταφεί​α Ν.Καλλικράτειας

Ακόμα ένα δείγμα ισονομίας στον πρώην δήμο Καλλικράτειας, τώρα δημοτική κοινότητα του δήμου Προποντίδας. Οι κάτοικοι της έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να πληρώνουν ετήσιο τέλος κοιμητηρίων. Απολαμβάνουν έτσι οι αγαπημένοι μας απόντες συγγενείς και φίλοι υπηρεσίες ξεχωριστές. Συγκατοικούν με φίδια, ελέω πλούσιας έως τροπικής βλάστησης με  κάδους απορριμμάτων δίπλα τους, μέσα στον χώρο των κοιμητηρίων, ξεχειλισμένους  από σκουπίδια.
Ντροπή κύριοι  υπεύθυνοι και ανεύθυνοι.  Ο πρώτος τόπος τον οποίο  επισκέπτονται καθημερινά αρκετοί  τουρίστες για να δουν από κοντά τον περίφημο από αρχαιοτάτων χρόνων σεβασμό μας προς τους νεκρούς, να είναι γεμάτος σκουπίδια.Που είναι η ανταποδοτικότητα των τελών που πληρώνουμε;
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Εφαρμοστικός Νόμος!

Όποιος τολμάει, μπορεί να διαβάσει το σχέδιο νόμου με τίτλο "Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου πλαίσιου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015", του ...στρατηγού Ευάγγελου Βενιζέλου πολιτικού προϊστάμενου του Γ.Α.Π.
Διαβάστε τον στη συνέχεια της ανάρτησης ή ΕΔΩ.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΙΨΕΩΝ - «Σιθώνεια 2011»

Στη μνήμη του «ΚΩΣΤΑ ΣΠΑΝΙΔΗ» 
Πρόσκληση
 Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τους αγώνες στίβου που θα διεξαχθούν σtο δημοτικό γήπεδο Νικήτης Χαλκιδικής , την 23 Ιουλίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 16:45 έως 21:00  Και για φέτος, στο πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί, εκτός των αγωνισμάτων των Σιθωνείων, και άλλα αγωνίσματα στίβου στα οποία θα αγωνισθούν αθλητές και αθλήτριες μικρής ηλικίας κυρίως από τη Χαλκιδική. Στο τέλος του αγώνα θα τιμηθούν: α. μετά θάνατο ο Κώστας Σπανίδης, για την

Να 'χαμε να λέγαμε...

Υπόθεση προς προβληματισμό και ...κουβέντα να γίνεται!
Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση των Κυπατζήδων (οk, ΕΥΠ) όπου και σας έχουν αναθέσει να παρακολουθήσετε τις συνομιλίες του Μπέου, Κανελλόπουλου και των υπόλοιπων αλανιών του "λιμανιού". Ακούτε στις συνομιλίες για δυο-τρία στημένα παιχνίδια. Ποια θα ήταν η πρώτη σας κίνηση; Ε;
-Αμέσως στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ για να τα παίξετε! Σωστά;
-Έλα, έλα, άσε τις μαλακίες που δεν θα το έκανες! Κυπατζής είπαμε πως θα είσαι, στην φανταστική υπόθεση, όχι ο Άγιος Μνημόνιος! 

Ασκήθηκε δίωξη σε Μαρινάκη – Κανελλόπουλο για τα στημένα παιχνίδια

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων για την υπόθεση με τα στημένα, στα οποία ξεχωρίζει του Βαγγέλη Μαρινάκη του αντιπροέδρου του ΔΣΑ Θανάση Κανελλόπουλουτου Γιάννη Μπουρούση για παραβίαση του νόμου περί ντόπινγκ και του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας.

Οι προοπτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο νομό Χαλκιδικής

  Πολύγυρος, 23.06.2011
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 22/6/11, στο ‘Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο’ , στην Ιερισσό Χαλκιδικής, η πρώτη ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο νεοσυσταθείς ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Α.Σ.ΠΟ.ΧΑ.) , με θέμα «Δυνατότητες χρηματοδότησης της επιχείρησής σας».
Την πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού φορέα , που αποσκοπούσε στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Χαλκιδική,  εξήρε ο νέος Υφυπουργός Αγροτική Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ιωάννης Δριβελέγκας , του οποίου τον χαιρετισμό διάβασε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χρήστος Δάλλας, προλογίζοντας την εκδήλωση.

Ο μετά Αθανασιάδη ...αντι-μεσοπροθεσμιακός

Δήλωσε, σήμερα, ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο!
-Αν θέλετε εσείς τώρα το πιστεύετε και μακάρι να το κάνει, εμείς όμως  ...ΔΕΝ!
Μακάρι να μας διαψεύσει!
-Το όνομα αυτού Θωμάς Ρομπόπουλος, ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης (αυτός με ανοιχτά τα φτερά του...).

Τ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ - Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Υ.ΠΕ.Κ.Α. ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο καλό κ. Τ. Μπιρμπίλη κι αν δε μας γράψετε, δεν θα παρεξηγηθούμε καθόλου. Για την ακρίβεια, θα είμαστε πανευτυχείς, αν δεν ξανακούσουμε ποτέ το όνομά σας.
Καλώς ήρθατε κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ελπίζω να μην είστε τόσο ανάλγητος με το Φυσικό Περιβάλλον, όσο ήταν η προκάτοχός σας με τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Εννοώ, ότι και τα δύο ανήκουν στο ίδιο οικοσύστημα, και τα δύο χρήζουν προστασίας. Ασφαλώς και θα πρέπει να προστατευτεί η δρυς η κοκκοφόρος, ο ιέραξ ο ερυθρωπός ή η αλεπού η κόκκινη, αλλά όχι κάνοντας τον «εργαζόμενο» έλληνα είδος υπό εξαφάνιση, κάτι που καθόλου δεν φάνηκε να προβληματίζει την κ. Μπιρμπίλη κατά την πολύμηνη θητεία της στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παραιτείται ο Κουράκης από τη θέση του Περ. Συμβούλου Κ. Μακεδονίας

Ο περιφερειακός σύμβουλος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης θα υποβάλλει τη Δευτέρα την παραίτησή του από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ταυτοχρόνως θα παραιτηθεί και από επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα – Μπορούμε να τους σταματήσουμε». Τη θέση του περιφερειακού συμβούλου, όσο και τη θέση του επικεφαλής της παράταξης θα καταλάβει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της παράταξης Γιώργος Θεοδωρόπουλος, πολιτικός μηχανικός.

"Ξηλώστε το καρκίνωμα που βρίσκεται στην καρδιά του Πολυγύρου"!

Πολύ ενδιαφέρουσα βρήκαμε την Ανοιχτή Επιστολή του κ. Θανάση Χουχούτα (Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός) προς τον Δήμαρχο Πολυγύρου.
Στην επιστολή του ο κ. Χουχούτας αναφέρεται στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και ειδικά εκείνης της COSMOTE που βρίσκεται τοποθετημένη στο κτήριο του ΟΤΕ στο κέντρο του Πολυγύρου.
Επισημαίνει πως σε ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας πήρε την απάντηση: "...κρίνεται σκόπιμη η αποφυγή εγκατάστασης τέτοιων συστημάτων κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, και γενικά σε χώρους όπου μένουν άνθρωποι για μεγάλο χρονικό διάστημα".
Επίσης αναφέρει πως στην περιοχή, και σε απόσταση 50-80 μέτρα, τα τελευταία χρόνια πέθαναν δέκα (10) άνθρωποι από καρκίνο!
Τέλος ζητάει από τον Δήμαρχο Πολυγύρου να πράξει τα δέοντα για να απομακρυνθούν οι κεραίες για το καλό της υγείας του κοινωνικού συνόλου.
Την ανοιχτή επιστολή του κ. Χουχούτα βρήκαμε ΕΔΩ.

Και τι νόμιζαν ότι θα γίνει με τον Ευάγγελο; Ε; Τι;

Leave Μαρινάκης alone!!!

...και κρυφές αποθήκες!

Το ακούσαμε πριν από λίγο στην τηλεόραση:
"Κρυφές αποθήκες με ιατρικό υλικό στο Ιπποκράτειο"!!!
-Αν πούμε ότι αυτό είναι σκάνδαλο μεγαλύτερο απ' αυτό του ποδοσφαίρου, που ακούμε αυτές τις μέρες, θα έχουμε άδικο; (τούτο αφορά την υγεία μας...)
-Κρέμασμα τον πούστη! 

...και με τούτους τι γίνεται;

Ε, όχι και "Μαφία" της μπάλας! Τη δουλειά τους έκαναν οι άνθρωποι!

-Παραδειγματική τιμωρία, στους ενόχους, και υποβιβασμός των ομάδων τους στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα! (...αν και υπάρχει ο φόβος να τα βρωμίσουν κι αυτά!)

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ = ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ - "ΟΙ ΦΟΒΟΙ" ... ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ!

Η "νοσηρή" σε επιχειρήματα φαρέτρα των "αγωνιστών" κατά της μεταλλευτικής επένδυσης, περιλαμβάνει ουκ ολίγα σενάρια τρόμου για το νερό... Tόσο για το ρέον, όσο και για το "εμφιαλωμένο"...
Θα πούμε άραγε το νερό-νεράκι; Θα στερέψει ο Κάκαβος; Θα προκληθούν καθιζήσεις και αστάθειες στο εδαφός, όπως ισχυρίζονται οι επι τούτου φαντασιόπληκτοι φίλοι μας, ή η αλήθεια είναι διαφορετική; Τι σημαίνει εισπίεση νερού; Πού πάει το αρσενικό του Στρατωνίου; Εμείς στο πλαίσιο της ανόθευτης ενημέρωσης των δημοτών του Αριστοτέλη, μέσα απο τη θεματική μας ενότητα ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ = ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ, σας παραθέτουμε τις επιστημονικές θέσεις των μηχανικών της "Ελληνικός Χρυσός", όπως αυτές διατυπώθηκαν στο απαντητικό υπόμνημα, που εξέδωσαν και απέστειλαν στο ΤΕΕ/ΤΚΜ. Προηγούνται οι θέσεις της Ομάδας Εργασίας  του ΤΕΕ/ΤΚΜ και ακολουθούν οι απαντήσεις των μηχανικών της Ελληνικός Χρυσός.
Όσον αφορά τα όσα προβάλλονται στο Β.5. Επιπτώσεις στους Υδατικούς Πόρους
Αποστράγγιση ορεινών όγκων:

Απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες στην ΤVΧαλκιδική

Απλήρωτοι 5 μήνες οι εργαζόμενο​ι στην TVΧαλκιδική
Το πρόβλημα  είναι μεγάλο, είμαστε απλήρωτοι εδώ και πέντε (5) μήνες.
Ο μόνος τρόπος διαμαρτυρίας και πίεσης που έχουμε είναι να ακουστεί η φωνή μας μέσα από εσάς.
Εδώ και 1 χρόνο ο εμπαιγμός στον εργασιακό χώρο είναι τεράστιος και δεν υπάρχει φώς στον ορίζοντα. Έχουμε να λαβαίνουμε οι περισσότεροι μισθούς από Φεβρουάριο και Μάρτιο ενώ από την επόμενη εβδομάδα προστεθεί και ο Ιούνιος στα χρωστούμενα.
Οι εργαζόμενοι της TV Χαλκιδική

Έτσι είπε ...

"Ο Αντρέας δεν θα χαιρόταν με την σημερινή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του γιου του, δεν ήταν αυτά τα οράματά του..." (Δήμητρα Λιάνη)
-Η Δημοκρατία "επιβάλλει" πως μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψή της η κάθε μια, ακόμα και η παραπάνω ! (όχι ότι δεν έχει δίκιο, αυτή τη φορά, η κάθε μια...)