Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Άρνη Μαρία. Οι άνθρωποι αλλάζουμε

"Το τέλος της επαρχίας"

Ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη
παρουσιάζονται στις μέρες μας ως μοναδικοί διέξοδοι προόδου. Η παρούσα τεχνολογία όμως, που σκοπό έχει μόνο το κέρδος, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ίδιο το περιβάλλον. Η ανθρωπότητα (υπό το «βλέμμα» των εξουσιαστών της) επιμένει να εθελοτυφλεί απέναντι στην αυξανόμενη οικολογική καταστροφή. Η εκμετάλλευση,

Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Χαλκιδικής

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής πραγματοποιεί την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011, στις 11:30 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού, στον Πολύγυρο.
Να σημειωθεί πως ταυτόχρονη διαμαρτυρία  όλων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων, θα γίνει έξω από τις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων όλης της χώρας, σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΔΙ.Γ.Ε.ΧΑ -ΠΝΟΗ

Μπήκαμε σε καλό δρόμο...

Με εντολή του παπα-Άνθιμου  στη λειτουργία της Κυριακής διαβάστηκε δέηση στις 45 εκκλησίες της μητρόπολης Θεσσαλονίκης για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση!
-"Πληροφορίες" λένε ότι το Δ.Ν.Τ. και το Eurogroup ενέκρινε το "μέτρο" και ζήτησε την επέκταση του "μέτρου" σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας.

Στο ΕΣΠΑ η "Παράκαμψη Αρναίας" Χαλκιδικής με προϋπολογισμό 25.300.000 €.

Ένα σπουδαίο οδικό έργο, αυτό της «Παράκαμψης Αρναίας» στη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 25.300.000 € εντάχθηκε σήμερα (Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011) στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013» με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου.

Το Παγκαλάκι...

"Μου έστησαν καρτέρι και χρησιμοποίησαν ένα χυδαίο υβρεολόγιο. Δυστυχώς αυτοί οι ελάχιστοι καλύπτονται από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ονοματεπώνυμο. Ο κ.Τσίπρας μίλησε για κατασυκοφάντηση, εγώ λοιπόν θα του πω, εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι." (Σηφουνάκης, μνημονιακός υπουργούλης, Βουλή των Ελλήνων 20/6/11)

...ΜΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ..;

Έτσι κανονικά θα έπρεπε να τιτλοφορείται το «διήγημα», που κυκλοφορεί  σε ένθετο περιοδικό κυριακάτικης εφημερίδας. Ένα πόνημα ορισμός της αντιγραφής, της συμπύκνωσης λάσπης και της παραεπιστημονικής προχειρολογίας, που υφίσταται την τελευταία πενταετία η Χαλκιδική, από γνωστό για την «αγαθή» αντιμεταλλευτική του δράση blog, που εσχάτως μπήκε δυναμικά και στην προώθηση ηλιακών θερμοσιφώνων, φωτοβολταϊκών κλπ.
Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τη διεύθυνση της εφημερίδας, που μπόρεσε να συγκεντρώσει και να «δέσει» με λογοτεχνική αδεία, όλες αυτές τις χοντροκομμένες κοτσάνες, που ηχούν ως κρύα ανέκδοτα πιά στα αυτιά των πολιτών του δήμου μας.

ΨΕΜΜΑΤΑ, ΨΕΜΜΑΤΑ, ΨΕΜΜΑΤΑ...

Η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛ​Η ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για τον θάνατο του Άγγελου Τζέκη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής με θλίψη ενημερώθηκε για τον ξαφνικό και πρόωρο θάνατο του Χαλκιδικιώτη αγωνιστή και βουλευτή του ΚΚΕ, Άγγελου Τζέκη.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τον πολιτικό του φορέα.

Ορμύλια: Πανηγύρι Αγίων Αποστόλων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΟΡΜΥΛΙΑ
 24-29 Ιουνίου 2011
 Παρασκευή  24η Ιουνίου
21:00 Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας και του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου με ζωντανή ορχήστρα.
 Σάββατο  25η Ιουνίου
21:30 Συναυλία με τα Χάλκινα της Γουμένισσας.
 Κυριακή 26η Ιουνίου
21:30 Μουσική βραδιά με ορχήστρα.
 Δευτέρα 27η Ιουνίου

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΠΟΣΑ ΚΑΡΑΤΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ, ΠΟΣΑ ΚΑΡΑΤΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ;

Δημοσιεύτηκε άρθρο (όχι έρευνα, ξέρω τι λέω) της δημοσιογράφου Μαρίας Λούκα στο ένθετο Ε της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας στις 19/6  σχετικά με τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής.
Χωρίς να σχολιάσω τις προφανείς προσωπικές απόψεις της δημοσιογράφου, που στο κάτω-κάτω είναι δικαίωμά της να τις έχει, αυτό που είναι οφθαλμοφανές και κατάπτυστο στο άρθρο είναι η μεροληψία, που κραυγάζει! Άρθρο της συγκεκριμένης κυρίας, έκθεση ιδεών, καλυμμένο με το μανδύα της έρευνας!!!!!
Δεν έχει αρχισυντάκτη αυτή η κυρία; Είναι υπό διάλυση η

Η Κ.Ο. Κ.Μ. του ΚΚΕ για το θάνατο του Α. Τζέκη

Η Επιτροπή Περιοχής της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας  του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη όλων των κομμουνιστών της Θεσσαλονίκης για το θάνατο του συντρόφου μας  μέλους της Επιτροπής Περιοχής και βουλευτή Β Θεσσαλονίκης Άγγελου Τζέκη. Ο σύντροφος Τζέκης ανταποκρινόταν με αφοσίωση σε  όποιο καθήκον και ευθύνη αναλάμβανε από την Επιτροπή Περιοχής και τα καθοδηγητικά όργανα της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, έδινε τη μάχη  με την ανιδιοτέλεια και τη μαχητικότητα που πρέπει σε κομμουνιστή.

Πέθανε ο Βουλευτής Άγγελος Τζέκης

Πέθανε ο Βουλευτής ΚΚΕ Β΄ Θεσσαλονίκης Άγγελος Τζέκης. Ο Άγγελος Τζέκης ήταν γνωστός στη Χαλκιδική λόγω της Χαλκιδικιώτικης καταγωγής του αλλά και λόγω της ενασχόλησής του με τα προβλήματα της Χαλκιδικής καταθέτοντας πολλές ερωτήσεις στη Βουλή για θέματά της.
Γεννήθηκε στην Πορταριά Χαλκιδικής το 1951. Απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών

«Ποτέ πια γενοκτονίες!»(;)

Το σύνθημα αυτό επαναλάβαμε με σκεπτικισμό, δυστυχώς, στις 27 του Γενάρη, «Παγκόσμια Μέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος», που καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. του ΟΗΕ το Νοέμβριο  του 2005.
Ο σκεπτικισμός οφείλεται στο γεγονός ότι το Ολοκαύτωμα, ένας όρος που, ενώ «επιχειρεί να περιγράψει το απερίγραπτο», χρησιμοποιείται πολλές φορές εντελώς ανιστόρητα, χωρίς μέτρο και αιδώ, με αποτέλεσμα τη «σχετικοποίησή» του. Έτσι, αντί για πηγή ιστορικής αυτογνωσίας ολόκληρης της ανθρωπότητας, έχει μετατραπεί σε αβλαβές εικόνισμα, σε ηθικό σύμβολο. Το χειρότερο, σε αντικείμενο κυνικής εκμετάλλευσης και «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για μαζικά εγκλήματα που διαπράττουν ή ευλογούν όσοι υποκριτικά το επικαλούνται.