Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Το Σάββατο πάμε ΟΛΟΙ στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου!

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ…

«Η Νέα Ζηλανδία αναμένεται φέτος να αναπτυχθεί λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη οικονομία, με εξαίρεση την Πορτογαλία… Ευτυχώς δηλαδή που η Πορτογαλία ετοιμάζεται να πιάσει τον πάτο…
Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; Είμαστε επί χρόνια σε διαρκή άνοδο και η εργασιακή παραγωγικότητα είχε αυξηθεί.
Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πολύ μακριά για να καταλάβουμε το γιατί.
Καταρχάς, η νέα νομοθεσία περί τοπικής κυβέρνησης γενικώς, ο τροποποιημένος  νόμος περί τοπικής κυβέρνησης (Auckland) ειδικώς και ο νόμος περί διαχείρισης πόρων, έχουν συνδυασθεί με την ιδεολογία της «έξυπνης ανάπτυξης» ώστε να ακυρωθούν οι επενδύσεις σε αναπτυξιακά έργα, σε νέες βιομηχανίες και εργοστάσια και σε νέες τεχνολογίες.
Ανοίξτε μια οποιαδήποτε εφημερίδα-μητροπολιτική, περιφερειακή, τοπική, αγροτική-και θα δείτε ότι οι τοπικές ειδήσεις κυριαρχούνται από ιστορίες, όπως:

Εξετάσεις Tae Kwon Do

Ο Αθλητικός Σύλλογος Tae Kwon Do Πολυγύρου Χαλκιδικής, σας καλεί στις Πανχαλκιδικιώτικες εξετάσεις ζωνών που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 15 Ιουνίου η ώρα 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο Πολυγύρου.
Θα συμμετέχουν περί τους 350 αθλητές των αθλητικών συλλόγων Tae Kwon Do Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Βραστάμων, Πορταριάς, Σιθωνίας-Ορμύλιας, Μεγάλης Παναγίας, Κασσάνδρας, Φώκιας.
Υπεύθυνοι εξεταστές Τάσσιος Σταύρος 8 Dan & Παραλής Χρήστος 7 Dan

Δωρεά βιβλίων σε Βιβλιοθήκες.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών προσφέρει δωρεάν σε Βιβλιοθήκες 122 τίτλους εμβληματικών εκδόσεών της με θέμα τη Μακεδονία.
Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση.
-Ευκαιρία για εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών της Χαλκιδικής, ας το δουν οι υπεύθυνοι.

Ας είναι... βαρύ το χώμα που θα το σκεπάσει

Έκλειψη σελήνης

Μία από τις μεγαλύτερες εκλείψεις Σελήνης των τελευταίων 100 χρόνων θα είναι η αυριανή (15/6), καθώς η διάρκειά της θα ξεπεράσει τη μιάμιση ώρα. Η έκλειψη θα ξεκινήσει στις 20.24 και θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης

Ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, ανακοίνωσε σήμερα με επιστολή του την ανεξαρτητοποίησή του, δηλώνοντας ότι «δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης». Προσθέτει ακόμη ότι «οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο». (www.in.gr)

Παραίτηση Κοτσακά από ΠΑΣΟΚ με αιχμές κατά Παπανδρέου!

Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ο Αντώνης Κοτσακάς, ο οποίος ανήκε στο ΠΑΣΟΚ εδώ και 37 χρόνια! Στην επιστολή του ασκεί έντονη κριτική στον Γ. Παπανδρέου επισημαίνοντας πως «…δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ…. Ο Πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία, τονίζει ότι "θα προχωρήσει με αυτούς, που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα".

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου & Κ. Χαλκιδικής συμμετέχει στη Γενική Απεργία, 15/6/2011

 Δείτε και το ψήφισμά τους...

Λαϊκή Συνέλευση Πολυγύρου

Τα ονόματα των προσλαμβανόμενων υδρονομέων στο Δήμο Πολυγύρου

Δείτε τα ονόματα όσων προσλήφθηκαν, σύμφωνα με σχετική προκήρυξη, στο Δήμο Πολυγύρου για τις θέσεις εποχικών υδρονομέων!

Μίμης Παπαϊωάννου: Ένα όνομα , χίλιες λέξεις

Ποιος θα φανταζόταν ότι ένας γιος αγρότη από τη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας θα έκανε όλη την Ελλάδα να μιλάει για τα κατορθώματά του, και ακόμη περισσότερο ποιος θα πίστευε ότι αυτός ο άνθρωπος θα κέρδιζε τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι που πίστεψαν από την αρχή σε αυτόν γνώριζαν ότι το ταλέντο του μπορούσε να τον οδηγήσει πολύ ψηλά, και δεν έπεσαν έξω. Ο Μίμης Παπαϊωάννου είναι ο Κορυφαίος!
Ο Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας τον Αύγουστο του 1942, την ημέρα μάλιστα που λόγω του πολέμου αναβλήθηκε το

Αγιασμός μηχανημάτων καθαριότητας στον Πολύγυρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου, στις 11.00 το πρωί, ο Αγιασμός των νέων μηχανημάτων του Δήμου Πολυγύρου, (4 απορριμματοφόρα και 3 σάρωθρα), τα οποία αποκτήθηκαν χάρη σε αντίστοιχες δωρεές δημοτών και ομογενών για να συμπληρώσουν το στόλο του Δήμου συμβάλλοντας έτσι στην καθημερινή καθαριότητα της πόλης και των τοπικών διαμερισμάτων.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΚΑΙ «ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ» ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η δημόσια έκφραση των απόψεών μου με την αποστολή κειμένων σε διάφορα blogs είναι «τελευταίας εσοδείας» ενασχόληση για μένα.
Μέχρι πριν ένα χρόνο είχα τη δουλειά μου και δεν είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ με κάτι άλλο πέρα από την περιστασιακή ανάγνωση αυτών των blogs και για να πω την αλήθεια η οργή για τα συμβαίνοντα δεν ξεχείλιζε τόσο, ώστε να χρειάζεται διέξοδο. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου και μέσα στις αγωνιώδεις, αλλά ανεπιτυχείς προσπάθειες να βρω δουλειά – που να βρει κανείς πια, αφού τα μέτρα της κυβέρνησης στοχεύουν όλα στη μείωση της απασχόλησης, στη μείωση των εισοδημάτων και κανένα στην ανάπτυξη – έπεσε στην αντίληψή μου η επενδυτική προσπάθεια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. στη Χαλκιδική και έκτοτε παρακολουθώ την έκβαση της υπόθεσης και τις προσπάθειες της εταιρίας να αδειοδοτηθεί αυτή η μεγάλη επένδυση. Υπάρχουν κι άλλες, εδώ που τα λέμε;

Διακοπή λειτουργίας του μουσείου του Πύργου του Προσφορίου στην Ουρανούπολη

Με ερώτησή τους, προς τους αρμόδιους υπουργούς, βουλευτές του ΚΚΕ, θίγουν το θέμα της διακοπής λειτουργίας του μουσείου του Πύργου του Προσφορίου στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής λόγω απόλυσης των συμβασιούχων εργαζομένων σ’ αυτόν.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Θέμα: Διακοπή λειτουργίας του μουσείου του Πύργου του Προσφορίου στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής λόγω απόλυσης των συμβασιούχων εργαζομένων σ’ αυτόν.
Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Ουρανούπολης Χαλκιδικής γιατί διαπιστώνουν ότι το βυζαντινό μνημείο του Πύργου του Προσφορίου, απαξιώνετε.

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πολύγυρο, 15/6/2011

Γενική Συνέλευση της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου

Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η ΝΙΚΗ Πολυγύρου την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 με θέματα:
1. Τον απολογισμό πεπραγμένων της απερχόμενης Διοίκησης και
2. Εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.
Η Γενική συνέλευση θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου στις 20:00.

Καλό Χειμώνα!

Νούμερο 1; Γιατί δηλαδή, δε χρεοκοπήσαμε;

Ο σοφός χοντρός!