Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Χαλκιδικής

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση και η τρόικα, παρά  την ομολογία τους για την αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τη βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Προωθούν εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και αναδιάρθρωση ή κλείσιμο Δημοσίων Φορέων, νέα  αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις  μέσω αύξησης των κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω από 60 χρονών κ.λπ.

"Δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης"!!!

Η δευτερολογία Πάγκαλου στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, όπου και τόνισε ότι "δεν υπάρχει τίμιος Έλληνας Πολίτης" και το "Μαζί τα φάγαμε"!

15 Ιουνίου: Γενική Απεργία

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Να ανατρέψουμ​ε κυβέρνηση-​ΕΕ-ΔΝΤ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΏΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , η τρόικα, η ΕΕ και το ΔΝΤ, όλος ο συρφετός των «δανειστών» τοκογλύφων, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, δοκιμάζουν να εκβιάσουν το λαό: «Ή δέχεστε τα βάρβαρα μέτρα ή σας οδηγούμε στην εξαθλίωση και την πείνα, θα βγούμε από το ευρώ, δεν θα έχετε φάρμακα, και μισθούς, θα χάσετε τις καταθέσεις» ουρλιάζουν.  Με πάτρονα τις Βρυξέλλες επιχειρούν να επιβάλουν κλίμα «συναίνεσης» και «εθνικής συνεννόησης», για να εφαρμοστεί η βάρβαρη αυτή πολιτική.Η ΝΔ άφησε κατά μέρος την «άρνηση» του Μνημονίου και πέρασε στην θέση της αποδοχής του και της «αναδιαπραγμάτευσης των όρων», προβάλλοντας

Το νέο πάρκινγκ της Π.Ε.Χαλκιδικής (1)

Ως συνέχεια των επισημάνσεων για το πάρκινγκ της νομαρχίας θα ήθελα να προσθέσω το εξής:
Κάνοντας βόλτα με το καρότσι την κόρη μου περιμετρικά του νέου πάρκινγκ διαπίστωσα ότι τα κάγκελα από την κάτω μεριά αποτελούνται από μεταλλικές ράβδους ενώ τα κάγκελα από την πάνω μεριά (δρόμος ταχυδρομείου) από συρματόσχοινα (!!!) τα οποία ορισμένα εξ'αυτών άρχισαν να σκουριάζουνε.
Εκτιμώ ότι από την κάτω μεριά επειδή είναι πιο κεντρικά και επειδή οι πεζοί έρχονται σε άμεση επαφή με τα κάγκελα τοποθετήθηκαν οι μεταλλικές ράβδοι ενώ από την πάνω μεριά όπου υπάρχουνε λιγότερη κίνηση, δέντρα και κάποια απόσταση από το πεζοδρόμιο τοποθετήθηκαν πιο φθηνά υλικά (συρματόσχοινα).

Το νέο πάρκινγκ της Π.Ε.Χαλκιδικής

Κάνοντας τον περίπατό μου τα τελευταία βράδια είδα ότι τα μισά και παραπάνω φώτα από το νέο πάρκινγκ δίπλα στο κτίριο της π. Νομαρχίας ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ!!!
Πιο συγκεκριμένα από αυτά που είναι στο πάτωμα λειτουργούν 5-6 ενώ τα υπόλοιπα όχι, από αυτά που είναι στους στύλους είναι αναμμένα μερικά ενώ αυτά που είναι προς το κτίριο της π. νομαρχίας και αυτά που είναι μέσα στο πάρκινγκ όχι, ενώ αυτά που είναι κάτω από τα παγκάκια στην είσοδο επίσης δεν λειτουργούν (αυτά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι φωτιστικά αλλά ως τέτοια μου φαίνονται). Οπότε ως απλός φορολογούμενος πολίτης ρωτάω τα εξής:

Θα το κάνει;

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του site www.kentrinews.gr ο δικός μας Χαλκιδικιώτης Βουλευτής Γιάννης Δριβελέγκας συγκαταλέγεται σε ομάδα δέκα (10) βουλευτών οι οποίοι "παρακολουθούνται" στενά από το Μέγαρο Μαξίμου γιατί αμφισβητούν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και "δηλώνουν αποφασισμένοι να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους και να μην το ψηφίσουν"!

Ρεκόρ φόρων όλων των εποχών

Οργή λαού για τα νέα μέτρα
Εως και το 25% του εισοδήματός τους χάνουν εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι από τα μέτρα που σχεδίασε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ακόμα και όσα δεν περιλήφθηκαν στο μνημόνιο, για να καλύψουν κυρίως τις «τρύπες» του 2011, αποτελούν πλέον τη «χρυση εφεδρεία» του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας προκειμένου να επιβληθούν στην επόμενη αστοχία που θα σημειωθεί στην πορεία έως το 2015.
Χωρίς να υπολογίζονται οι μειώσεις εισοδήματος από τον κίνδυνο ανεργίας (απώλεια 100% του ατομικού εισοδήματος), όλοι οι μισθοσυντήρητοι, που με νύχια και δόντια καταφέρνουν ως τώρα να τα βγάζουν πέρα, θα υποστούν ασύλληπτες μειώσεις των εισοδημάτων τους.

Crosby, Stills & Nash....Deja vu...

Οι Crosby, Stills & Nash έχουν παραμείνει σίγουρα η μακροβιότερη μπάντα της Αμερικής. Το τρίο έφερε την αρμονία στην rock μουσική σκηνή με ένα μοναδικό φωνητικό μείγμα απότρεις φωνές που έδεσαν μαζί εξαιρετικά….
Ένα χαμηλών τόνων supergroup, που διακρίθηκε για τα τραγούδια του πάνω απ 'όλα, και έγινε παράδειγμα μουσικών οι οποίοι συνέβαλαν στην εξέλιξη του μουσικού κινήματος στη δεκαετία του εβδομήντα…..
Ξεπήδησαν μέσα από γνωστές μουσικές μπάντες της δεκαετίας του 1960….στις οποίες έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους πριν ενώσουν τις δυνάμειςτους το 1969…