Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Ήταν όμορφα!

Πολύ όμορφα ήταν απόψε στην αυλή του Δημαρχείου με τα χορευτικά συγκροτήματα από τη Μόσχα!
Πολύ όμορφα ήταν και τα παιδικά συγκροτήματα του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου που υποδέχθηκαν τους Μοσχοβίτες με τρεις χορούς!
Λίγο κρύο είχε αλλά "αποζημιώθηκαν" οι Πολυγυρινοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Αληθεύει βρε κοπρίτες;

Η εικόνα, αριστερά, είναι από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΘΕΜΑ".
Σε σχέση με το εφάπαξ του υπαλλήλου της Βουλής, προσέξτε:
1. Εφάπαξ 400.000 €; Εεεε;
2. Το πήρε μέσα σε δύο εβδομάδες όταν οι άλλοι περιμένουν χρόνια;
Γάμησέ την την πισίνα Πετσάλνικου, που λέει ο λόγος, όχι ότι είναι ασήμαντο κι αυτό αλλά...
...αν τα παραπάνω δύο είναι αληθινά τότε θα πρέπει να κρεμαστούν στο Σύνταγμα (για να μην πούμε να πάνε να γαμηθούν και μας ...τρέχουν...)!

Αντίστροφη μέτρηση...

"Ο κ. Παπανδρέου, απομονωμένος από τον ελληνικό λαό με μοναδικούς συμμάχους την τρόικα, τους τραπεζίτες και τους πρόθυμους του ΛΑΟΣ και της κας Μπακογιάννη, δεν έχει συνειδητοποιήσει πως για την κυβέρνησή του έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση...".

Καταφθάνουν νέοι ...σωτήρες!

Μέτρηση της public issue για την  "Καθημερινή της Κυριακής", δημοσιεύεται αύριο Κυριακή και καταγράφει αλλαγή σκηνικού με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 31% έναντι 27% του ΠΑΣΟΚ.
Για τα υπόλοιπα κόμματα καταγράφεται: ΚΚΕ 11%, Λά.Ο.Σ. 8%, ΣΥΡΙΖΑ 6,5 %Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%Δημοκρατική Αριστερά 3% και  Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%.

ΟΠΟΥ ‘ΧΑΜΕ ΕΝΑ ΒΑΣΙΛΙΑ...

Του Θανάση Καρτερού
Respect στους βουλευτές, τους επιτρόπους, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συνεδριάζουν ατελείωτες ώρες τις τελευταίες μέρες. Αντέχοντας όχι μόνο τα εξοντωτικά ωράρια προβληματισμού και κριτικής, όχι μόνο την υπερχείλιση αγανάκτησης, αλλά και το βάρος της εκπροσώπησης του έθνους απέναντι σε καταστροφικές πολιτικές. Και δίνοντας ένα δείγμα πώς πρέπει βουλευτές και κομματικά στελέχη να συνδέουν την εξουσία με την κοινωνία ως γέφυρα –έστω και κρεμαστή που λέει ο λόγος. 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: "ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ "

"ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΑ ΔΡΑΚΟΓΕΝΙΑ" ...
Ο Μανώλης Γλέζος παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη (10 σελίδες) στην οποία συγκρίνει την σημερινή κατάσταση της χώρας με εκείνη που επικρατούσε στην Κατοχή.
Ο άνθρωπος που αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την ιστορία της χώρας μας πρότεινε λύσεις για την έξοδο από την κρίση και φάνηκε πολύ σκεπτικός και προβληματισμένος για την επιρροή των ξένων κρατών στην Ελλάδα...
Απαντάει στα διλήματα, για το πείραμα της Άμεσης Δημοκρατίας στ' Απειράθου, για τον Καλλικράτη, για το υπουργείο Παδείας "περισσότερες σχολές είχε ο υπόδουλος Ελληνισμός, το Ελληνικό κράτος τις συρρίκνωσε".  

Προκήρυξη, αποτελέσματα και πανωγόμι ο "Γραμματέας" Τ.Ο.ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Είχαμε γράψει χθες (ΕΔΩ) σε ανάρτησή μας για τα παραλειπόμενα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου. Είχαμε επισημάνει πως δημιουργήθηκε ένταση στο θέμα των προσλήψεων υδρονομέων εξ αιτίας του ότι η πλειοψηφία ζήτησε την σύμφωνη γνώμη της μειοψηφίας για την έγκριση των προσλήψεων χωρίς όμως να ανακοινωθούν τα ονόματα των υπό πρόσληψη, ούτε αυτών που δεν προσλαμάνονται, ούτε και τα κριτήρια των προσλήψεων.
Λόγω της επιμονής αναγνωστών μας ψάξαμε το θέμα (όσο μπορούσαμε) και με βάση τα όσα ειπώθηκαν και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου βρήκαμε: 

Κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε μικροί και αναξιόπιστοι!

Ένας νέος θεσμός ο οποίος "εμφανίστηκε" με τον "Καλλικράτη" είναι αυτός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Ο Συμπαραστάτης "αποτελεί ένα νέο θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και ΟΤΑ" .
Για την επιλογή του απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου των Δήμων, κατ' εμάς, για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται και πολιτικά αξιόλογο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι Δημοτικό Συμβούλιο, του περασμένου αιώνα, το οποίο βλέπει στο πρόσωπο του Συμπαραστάτη ένα απόλυτα προς αυτό προσηλωμένο άτομο! Απαιτούνται πολιτικές και κοινωνικές ευαισθησίες τέτοιες που μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ με ... σοβαρότητα διαθέτουν και όχι πολιτικοί της "πλάκας" (όπως τους αποκαλούν) και οι οποίοι έχουν φθάσει τη χώρα στο σημείο ΜΗΔΕΝ με τις γνωστές συνέπειες που όλοι μας θα υποστούμε!
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: 

Πού είσαι Πολύγυρε;Παραλίες, δόξα το θεό, έχει πολλές ο Δήμος Πολυγύρου!
"Γαλάζια Σημαία" (όποια αξία κι αν έχουν αυτές) ούτε μία! 
-Γιατί;
-Άντε, ας ελπίσουμε του χρόνου, του παραχρόνου, οποτεδήποτε!!!

Να σε ξεχάσω δεν μπορώ!

Καταγγελία ...

Μηχανήματα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας δόθηκαν στο Δήμο Πολυγύρου για τον καθαρισμό των δασικών δρόμων και ζωνών πυροπροστασίας με την καθοδήγηση του Δασαρχείου Πολυγύρου. Αλλά ...
...αντί για τη δουλειά αυτή τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται, όπως και πέρυσι, με την καθοδήγηση του "Πλανητάρχη" για δρόμους που εξυπηρετούν κυνηγούς!!! (περιοχή "Πουρναρούδι")
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Κύριοι, αληθεύουν όσα καταγγέλλει ο αναγνώστης μας;

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ!

Δεν ξέρω ΠΩΣ τα κατάφεραν οι «αρμόδιοι», τι είχαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους αν αυτό υπάρχει (όχι το πίσω μέρος αλλά το κεφάλι) και πετυχαν τον «σχεδιασμό της απόλυτης κατάντιας».
Η κατάσταση του σήμερα στην πυροσβεστική;
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
Από πού να ξεκινήσω, και που να καταλήξω.
Από τον γερασμένο στόλο οχημάτων;
Από τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά και ελαστικά;
Από τα καθηλωμένα Καναντέρ;
Από τις ελλείψεις σε προσωπικό;
Από τις περικοπές, σφάξιμο να το πούμε καλύτερα σε μισθούς;
Από τα «χρωστούμενα» στο προσωπικό;
Από τους απλήρωτους συμβασιούχους;
Να πω κι άλλα; 

ΨΗΦΙΣΜΑ της Ανοικτής Λαϊκής Συνέλευσης Ιερισσού στις 08/06/2011


ΘΕΜΑΤΑ:
- Υποβάθμιση της Ιερισσού ως έδρα του δήμου Αριστοτέλη
- Επέκταση της Ιερισσού
- Χ.Α.Δ.Α. πρώην δήμου Σταγίρων – Ακάνθου (ένας σκουπιδότοπος μέσα στα σπίτια μας)
Στην λαϊκή συνέλευση της Ιερισσού Χαλκιδικής που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία παρουσία περισσοτέρων των 700 κατοίκων της πόλης, μετά από συζήτηση των θεμάτων στην οποία συμμετείχε ενεργά το σύνολο των παρευρισκόμενων, ομόφωνα ψηφίστηκε τo παρακάτω κείμενο.