Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

ΕΒΔΟΜΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΕΒΔΟΜΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την πολύ μεγάλη εντός έδρας νίκη επί της Κηφισιας με 72-71 ολοκλήρωσε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Με αυτή την νίκη η ομάδα μας έκλεισε το πρωτάθλημα με ένα εκπληκτικό σερί 7 νικών και πήρε την 7η θέση στην τελική κατάταξη πάνω από ιστορικές ομάδες, στην παρθενική της παρουσία στην Β' εθνική. Σε ένα συγκλονιστικό αγώνα οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου δεν επηρεάστηκαν από τις απουσίες των Ντισλή, Τίλλ και Παρίτση και με παλλικαρίσια εμφάνιση υπέταξαν μία ομάδα που έχει ανέβει στην Α2 και με νίκη διεκδικούσε τον τίτλο.

Η απάντηση στο βίντεο της κυβέρνησης

Η απάντηση στο βίντεο της κυβέρνησης (προηγούμενη ανάρτηση) για το έργο της στους 20 μήνες διακυβέρνησης της χώρας.

Μας θεωρούν και μεγάλους μαλάκες! Δεν εξηγείται ...

Φυλακή ανάπτυξης - πεδίο μικροπολιτικής: Το Περιβάλλον στην Ελλάδα

«…Η Ελλάδα, χώρα και κοινωνία των αντιφάσεων, δρα ωσάν να μην γνωρίζει «τι να τον κάνει» τον φυσικό της χώρο και τον πλούτο της: μεγαλόφωνα ανακηρύσσει το περιβάλλον σε τεράστια κληρονομιά και υπόβαθρο προοπτικών. Χαμηλόφωνα το αντιμετωπίζει ως φυλακή και δεσμοφύλακα συγχρόνως, που της απαγορεύει να ικανοποιήσει τη μεγάλη «πείνα», αυτή της εθνικής αυτεξαπάτησης, που ταυτίζει την «ανάπτυξη» με το «χρήμα»…
…Το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας έχει επιλεγεί χωρίς ποτέ να διεξαχθεί ουσιαστική ή έστω και επιπόλαια συζήτηση σχετικά με το ιδανικό μοντέλο σχέσεων κοινωνίας και περιβάλλοντος, δηλαδή των σχέσεων των Ελλήνων (των απογόνων της Σαπφούς και του Αριστοτέλη!) με την ελλαδική φύση.  

Ο πρώην!

Περισσότερα ΕΔΩ

ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνεχίζεται η καύση των σκουπιδιών στην Ορμύλια!!!

Συνεχίζεται η καύση των σκουπιδιών στο σκουπιδότοπο της Ορμύλιας και δικαιολογημένα ενοχλούνται οι κάτοικοι των Ψακουδίων, που επανειλημμένα έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους και μέσω του blog μας, όταν ο άνεμος μεταφέρει το μολυσμένο καπνό (τοξικός ή και ραδιενεργός μπορεί να είναι) στην περιοχή τους.
-Γιατί δε μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ του Δήμου μας;
Δείτε κι άλλες φωτογραφίες... 

Τα παραλειπόμενα κατά τη μεταφορά της έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας

Το άρθρο που ακολουθεί το "πήραμε" από το περιοδικό "Παγχαλκιδικός Λόγος" (τεύχος 7ο Απρίλιος-Ιούνιος 20011 και έχει γραφτεί, για το περιοδικό, από τον  Τιμολέοντα Μακρογιάννη, Ομότιμο καθηγητή του Α.Π.Θ.
 Όπως είναι γνωστό, την 25η Νοεμβρίου 1870, ο τότε Μητροπολίτης Κασσανδρείας Γρηγόριος (1867-1873) μετέφερε την έδρα της Μητροπόλεως από τη Βάλτα (σήμερα Κασσάνδρεια) στον Πολύγυρο. Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό δίκαιο είχε αυτό το δικαίωμα, χωρίς όμως να μπορεί να αλλάξει και τον τίτλο της Μητροπόλεως. Το βασικό του επιχείρημα ήταν, μάλλον, το γεγονός ότι την προηγούμενη χρονιά 1869 είχε μεταφερθεί η έδρα του «Καζά» (επαρχία) Κασσάνδρας (έτσι ονο-μαζόταν επί Τουρκοκρατίας όλη η Χαλκιδική) από τη Βάλτα στον Πολύγυρο.  Όπως αναφέρει ο Π. Στάμος στο βιβλίο του «ηηρωϊκή Κασσάνδρα», στη σελ. 101, σημείωση 188, η μεταφορά αυτή δεν έγινε «τη συγκαταθέσει και τωνκατοίκων της χερσονήσου». Οι Κασσανδρινοί

Παγχαλκιδικός Λόγος.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού "Παγχαλκιδικός Λόγος" (τεύχος 7o, Απρίλιος Ιούνιος 2011).
Μπορείτε να δείτε το νέο τεύχος στη συνέχεια της ανάρτησης ή να επισκεφθείτε τη διεύθυνση: Παγχαλκιδικός Λόγος

"Δρόμος κομματικός​, δρόμος αδιέξοδος"

Τα σημαίνοντα στη φωτογραφία κατά τη γνώμη μου δηλώνουν το εξής σημαινόμενο.
Κομματική εκδήλωση κάποιων εναπομείναντων στο χωριό μας παλαιοημερολογιτών του Περισσού, ενδεδυμένης με τον μανδύα του κινήματος των αγανακτισμένων, που λειτουργεί ως δόλωμα για την προσέλκυση Ορμυλιωτών. 

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙ-ΒΡΑΒΕΙΑ

Ένας ετήσιος θεσμός, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
Απονέμονται και φέτος από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης τα βραβεία αντιοικολογικής δράσης σε δημόσια πρόσωπα, που έχουν διαπρέψει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς για πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
Τα βραβεία έχουν συμβολικό χαρακτήρα και αποτελούν ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε 5η Ιουνίου φορούν τα καλά τους ρούχα και πλέκουν εγκώμια σε ένα περιβάλλον που εξοντώνεται. 

Collapse