Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Ήταν η σειρά του Πεταλωτή!

ΠΛΑΤΕΙΑ...​ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

"'Επεσε σε θάλασσα" το σαπιοκάραβο ...

Επιστολή στον Πρωθυπουργό έστειλαν 16 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αναστάτωσαν ολόκληρο το κόμμα! Οι 16 αντιδρούν για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και θέτουν ζήτημα σύγκλισης των θεσμικών οργάνων της βουλής αλλά και του κόμματος για συζήτηση όλων των θεμάτων που έχουν σχέση με το μνημόνιο.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως: "εκβιάζονται" οι 16 με τηλεφωνήματα κομματικών, ενώ στο κόμμα περιμένουν από στιγμή σε στιγμή επιστολή 15 τώρα βουλευτών οι οποίοι θα εκφράζουν την αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν και θα δηλώνουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές!
Το πλήρες κείμενο της επιστολής των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό έχει ως εξής: 

Παρουσίαση Ποιητικής Ανθολογίας

Εγκαίνια χώρου στάθμευσης στον Πολύγυρο

Τα εγκαίνια του χώρου στάθμευσης δίπλα στο Διοικητήριο της Π.Ε.Χαλκιδικής θα γίνουν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 στις 11:00.
Το έργο, να θυμίσουμε, ξεκίνησε επί Ζωγράφου με προϋπολογισμό 380.000,00 €.
Στην πρόσκληση που "έπεσε" στα χέρια μας δεν αναφέρεται αν τα εγκαίνια θα κάνει ο "Μακεδόνας της καρδιάς μας" αλλά... αφήνει πανηγύρι ο πανηγυρτζής;

Τρέξτε ...το πετρέλαιο δεν θα πλησιάζεται το Χειμώνα!

Από το Δασαρχείο Πολυγύρου ανακοινώθηκε ότι θα γίνει διάθεση 40 μερίδων καυσοξύλων δρυός για ατομικές ανάγκες των κατοίκων Πολυγύρου, τα οποία έμειναν αδιάθετα από το προηγούμενο έτος 2010.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων κατοίκων Πολυγύρου θα γίνονται στο Δημαρχείο από την Τρίτη 7/6/2011 κατά τις εργάσιμες ώρες έως την συμπλήρωση των 40 πρώτων αιτήσεων. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν 

Λεβέντη μου τσολιά...

Λύθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Χαλκιδική.

Με την αριθ. 4978 στις14-10-2010 ερώτησή μου, προς τον υπουργό Άμυνας, ζητούσα να εξαιρεθεί ο νομός Χαλκιδικής από τις παραμεθόριες περιοχές, προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί, οι γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνταν, για την απόκτηση ακινήτων ή την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, φυσικών ή νομικών προσώπων τρίτων χωρών, δηλ. φυσικών ή νομικών προσώπων εκτός της Ε.Ε.
Το αίτημα έγινε δεκτό από τον υπουργό και με την τροποποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας, που ψηφίστηκε

Πολύγυρος: Τελικοί αγώνες Τραμπολίνο

Η Αστ. Δ/νση Χαλκιδικής Θα τιμήσει, αύριο 3/6, τη Δασκάλα κα Παναγιώτα Σταμπουλή.

Ζητούν να μην καταργηθεί το Α.Τ. Ν. Καλλικράτειας

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Δ.Ε. Ν. Καλλικράτειας με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη διαμαρτύρεται για την φημολογούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Καλλικράτειας . Το κείμενο της επιστολής παρακάτω:
"Κύριε Υπουργέ,
Οι πρόσφατες ειδήσεις για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Καλλικράτειας στα τοπικά Μ.Μ.Ε προκάλεσε αναστάτωση και τεράστια ανησυχία στους μόνιμους κατοίκους και στους παραθεριστές της περιοχής μας.
Θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν ολέθρια για την περιοχή της Νέας Καλλικράτειας η οποία, καθώς είναι ο πλέον κοντινός τόπος καλοκαιρινής διασκέδασης και παραθερισμού για τη Θεσσαλονίκη, υποδέχεται

ΜΑΝΙΑΤΗΣ – ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ – ΑΠΘ και ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Βγήκε ο κ. Γ. Μανιάτης, Υφυπουργός ΥΠΕΚΑ και απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Α. Ροντούλη, ότι είναι έτοιμοι να βγούν στον αέρα διεθνείς διαγωνισμοί για έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πορφυρικού χρυσού και αντιμονίτη στην Ελλάδα!!!!!! Εκμετάλλευση; Είναι σοβαρός ο κ. Γ. Μανιάτης; Δεν θέλω ν’ αμφισβητήσω τις δικές του καλές προθέσεις, είμαι σίγουρη γι’ αυτές. Την προϊσταμένη του όμως, την Μπιρμπίλη τη ρώτησε; Κάτι ξέρει; Θα γίνει ανασχηματισμός και δεν το ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι; Με τη Μπιρμπίλη Υπουργό Περιβάλλοντος, μεγάλη φαντασία έχει ο κ. Γ. Μανιάτης........ 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου διαμαρτύρεται για τους δασικούς χάρτες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου με την υπ' αριθ. 204/11ης Μαΐου 2011 απόφασή του, εξέδωσε το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα:
Η βεβιασμένη ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνταξης των Δασικών χαρτών εκ μέρους της Κυβέρνησης και η επικύρωση με τη μεθοδολογία που ακολουθείται, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον αγροτικό κόσμο της Χαλκιδικής.
Θα τεθούν υπό καθεστώς ιδιοκτησιακής αμφισβήτησης και χαρακτηρισμού χιλιάδες στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων πολλών δεκαετιών με άμεση συνέπεια την απένταξή τους από προγράμματα επιδοτήσεων αλλά και τη μη περαιτέρω

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ

Για την παράνομη τοποθέτηση και λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE στην οροφή των Super Market «Αρβανιτίδης», στις Καλύβες και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου με την υπ' αριθ. 231/31ης Μαΐου 2011 απόφασή του, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο:
Διαμαρτύρεται έντονα για παράνομη τοποθέτηση και λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE στην οροφή των Super Market «Αρβανιτίδης», στις Καλύβες και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.  

Η φλόγα των Special Olympics στον Πολύγυρο

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια ο Πολύγυρος θα υποδεχτεί στις 16 Ιουνίου 2011 τη Φλόγα της Ελπίδας. Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Η Φλόγα θα φτάσει στην πόλη μας χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μετέφεραν μαζί με τους αθλητές Special Olympics. Τους ονομάζουμε Φύλακες της Ελπίδας και της αισιοδοξίας για έναν καλύτερο κόσμο.  

O ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜ​ΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕ​Ι ΜΟΥΣΕΙΑ

Το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου επισκέφθηκαν την Τετάρτη 1/6/2011 μαθητές και γονείς του Νηπιαγωγείου Ποτίδαιας στα πλαίσια Πολιτιστικού Προγράμματος που πραγματοποιείται στο Νηπιαγωγείο τους.
Για να ανοίξει το Μουσείο (που ανήκει στο Δήμο Πολυγύρου) έπρεπε να έρθουμε σε συννενόηση με τον Εθελοντικό όμιλο κυριών Πολυγύρου του οποίου τα μέλη οργάνωσαν πριν πολλά χρόνια το μουσείο και τα ίδια μέλη πρόθυμα το ανοίγουν όποτε κάποιος το ζητήσει.  

Βρέθηκε πνιγμένος στις Καλύβες

Στην περιοχή "Μουρλάκη πηγάδι" στις Καλύβες Χαλκιδικής βρέθηκε άνδρας πνιγμένος, αγνώστων στοιχείων, ηλικίας 45-55 ετών. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και στη συνέχεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Αγανακτισμένων Πολυγυρινών συγκεντρώσεις...

Οι Αγανακτισμένοι Πολίτες είναι πολλοί, απροσδιόριστο ποσοστό αλλά σίγουρα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών!
Ο όγκος των συγκεντρώσεων δυστυχώς όμως δεν έχει καμιά σχέση με τον αριθμό των Αγανακτισμένων Πολιτών. Αναφέρθηκε για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση, αυτή της πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα, ότι πιθανά (!) να έφτασε και τις 100.000 (σε πληθυσμό ~5.000.000 του λεκανοπεδίου), ή της Θεσσαλονίκης 20-25.000 (σε πληθυσμό ~1.000.000), τα ποσοστά αυτών που συμμετέχουν είναι πολύ χαμηλά.
Στη Χαλκιδική έχουν γίνει ως τώρα συγκεντρώσεις στον Πολύγυρο και στα Μουδανιά. Στον Πολύγυρο η πρώτη