Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ΒαζελοΡεσπέντζας απορία...


Αν όσα καταγγέλονται έχουν βάση αληθείας (δείτε ΕΔΩ), γιατί μου φταίνε ο "γαύρος" και οι διαιτητές που δεν μπορώ να πάρω πρωτάθλημα;

Έρχεται νέος ..."σωτήρας";

Παπούλιας: Πολιτικό θέμα η σχέση μας με το περιβάλλον

Ο προέδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου τόνισε ότι: "Η σχέση μας με το περιβάλλον δεν μπορεί να είναι μόνο θέμα κοινωνικό ή πολιτιστικό που αντιμετωπίζεται περιστασιακά, είναι πρωτίστως θέμα πολιτικό".
"Τώρα, περισσότερο από ποτέ, που η κλιματική αλλαγή απειλεί τις ήδη λεπτές ισορροπίες του πλανήτη, η σημασία της «Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος» χρειάζεται να μνημονεύεται κάθε μέρα.

Όπως και να "δεις" το θέμα ...το κράτος είναι μπουρδέλο!

80.000 αυθαίρετα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Σε περισσότερα από 80.000 υπολογίζονται σήμερα τα αυθαίρετα κτίσματα, καθώς και τα κτίρια με πολεοδομικές υπερβάσεις στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, ένα πρόβλημα που λαμβάνει συνεχώς αυξητικές τάσεις, αφού στελέχη των πολεοδομιών αναφέρουν ότι στις εν λόγω περιοχές προστίθενται κάθε χρόνο άλλες περίπου 1.500 καινούργιες παρανομίες.  

Λέει ότι θα παραιτηθούν οι βουλευτές του ΛάΟΣ!

...και που ήταν!!!

Ο «αγαπημένος» της πλατείας !

TO ΓΡΕΚΙ (Δείτε και τη συνέχεια) 

Τα ράσα δεν κάνουν τον αγανακτισμένο, Άνθιμε

Εθελοντική δράση

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών της Δ.Ε. Καλλικράτειας, συμμετέχοντας στην προσπάθεια της τοπικής κοινότητας Αγίου Παύλου, για καθαρές παραλίες, σας προσκαλεί την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 10:00 το πρωί στη Νέα Ηράκλεια μπροστά από το ξενοδοχείο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στην περιοχή της ΣΑΧΑΡΑΣ για να βάλουμε ένα χεράκι στον καθαρισμό της παραλίας μας και να δώσουμε ένα νόημα στον εορτασμό της "Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος".

1η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μαρμαρά σε συνεργασία με τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Βορείου Ελλάδας διοργανώνουν την 1η Ανθοκομική Έκθεση Ν. Μαρμαρά που θα πραγματοποιηθεί από 10 μέχρι 13 Ιουνίου 2011, στο χώρο έμπροσθεν της Εθνικής Τράπεζας στην κεντρική προβλήτα του Ν. Μαρμαρά.
Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ καθημερινά.

ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Στην εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα «ο δρόμος της αριστεράς» και πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο της φύλλο με ημερομηνία κυκλοφορίας 28 Μαΐου, διαβάσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «Ένας "χρυσός" εμφύλιος στη Χαλκιδική."
Ο σχολιαστής γράφει πολύ «ζωντανά» για το μείζον ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης στο δήμο μας. Πλην όμως, όπως θέλει και όπως τα «ζει», η πλευρά που εδώ και χρόνια έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια. Περιγράφει την εικόνα μιας κατάστασης. Για την ακρίβεια το αποτέλεσμα της… Χωρίς να μπει στον κόπο να περιγράψει τις αιτίες αυτής της κατάστασης. Τις πραγματικές. Έτσι όπως τις ζει ο κόσμος του δήμου μας χρόνια τώρα… 

Πολιτιστικός Σύλλογος Σημάντρων: Καλοκαίρι 2011

Περισσότερα ΕΔΩ

ΣΣΣΣ...... ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

του ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ*
Κάθε μέρα και περισσότερο η χώρα μας βιώνει τις επώδυνες επιπτώσεις μιας καπιταλιστικής κρίσης, που η έντασή της εκδηλώνεται με έναν δραματικό τρόπο στην περιφέρεια της ευρωζώνης. Κρίση που προκαλεί την πιο βίαιη και ακραία αναδιάρθρωση του καπιταλισμού. Που δεν έχει μέτρο σύγκρισης με το παρελθόν. Που ξεπερνάει και το νεοφιλελεύθερο πρόσωπό του. Το σύστημα «ανεβαίνει» κλίμακα. Περνάει στο στάδιο του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Επιτίθεται χωρίς έλεος, παίρνει πίσω κατακτήσεις ενός αιώνα, επιδιώκοντας την απόλυτη κυριαρχία στο επίπεδο της ταξικής αντιπαράθεσης. Το σώμα της Ευρωζώνης, υφίσταται έναν βίαιο ακρωτηριασμό. 

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...

Έτοιμη η Ελλάδα για εξόρυξη χρυσού!

Η Ελλάδα, μέσα στις επόμενες ημέρες είναι έτοιμη να ξεκινήσει την διαδικασία εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων.
Αυτό δήλωσε στην Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «Εντός είκοσι ημερών θα μπορέσουμε να βγούμε στον αέρα, με διεθνείς δημόσιους διαγωνισμούς, για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πορφυρικού χρυσού και αντιμονίτη – ενός «κρίσιμου ορυκτού για την ευρωπαϊκή βιομηχανία». 

Κόλαση για το λαό το μνημόνιο 2- τι περιλαμβάνει…

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της τρόϊκας με την κυβέρνηση ώστε τα νέα μέτρα του 2011 και το μνημόνιο 2 να εγκριθούν από το υπουργικό που θα συνεδριάσει την Παρασκευή.Τα νέα μέτρα, τα πιο σκληρά και αντιλαϊκά που έχει πάρει ποτέ κυβέρνηση από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, στα οποία έχουν συμφωνήσει δανειστές και κυβέρνηση, είναι: 

Άρειος Πάγος: Υπέρ της άρσης της ανωνυμίας των blogger

Υπέρ της άρσης της ανωνυμίας των ιστολογίων σε περίπτωση που εμπλέκονται σε υποθέσεις πλημμελημάτων και κακουργημάτων αποφάνθηκε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά γνωμοδότηση, καθώς μεσολάβησε αλλαγή της νομοθεσίας από τις προηγούμενες δύο.
Το τέλος της ανωνυμίας των bloggers που είχε βάλει το 2009 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς και επικύρωσε εν συνεχεία ο σημερινός εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡ​ΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ​ΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Αγανακτισμένοι στον Πολύγυρο (31/5/11)

Απόψε στις 21:00 ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!

Καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά ιερέα


Η ανάρτηση "κατέβηκε" μετά από επιθυμία του αναγνώστη που μας την έστειλε!

«Σχετικά με την κατάσταση του Α.Π.Θ.»

Η κατάσταση στη οποία έχει περιέλθει το Α.Π.Θ. είναι απότοκο των αντιδραστικών μέτρων που προωθούνται στην Παιδεία σαν συνέχεια των γενικότερων αντιλαϊκών μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση.
Ο οικονομικός στραγγαλισμός που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στο χώρο της Παιδείας, με την περικοπή 2 δισ. ευρώ για το 2011, οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας τα πανεπιστήμια (ανάμεσα τους και το Α.Π.Θ.) και ιδιαίτερα τα ΤΕΙ.  

Παρ' τα όλα με τη ματσόλα

Καρτερός Θανάσης
Στην πολιτική τα όχι είναι εύκολα, τα ναι δύσκολα. Η σοφή διαπίστωση έχει ένα χαρακτηριστικό: Είναι αιωνόβια, σαν τους παπαγάλους. Από την εποχή του Πάγκαλου του μεγάλου, που ήταν μακριές οι φούστες, μέχρι την εποχή του Πάγκαλου του μικρού, που είναι μακριές οι γλώσσες, επιπίπτει επί των κεφαλών των ατάκτων: Λέτε μόνο όχι, είστε άρνηση, δεν έχετε προτάσεις. 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ​ΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ​ΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (ΜΠΕ) ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Σαράντης Δημητριάδης Ομότιμος Καθηγητής Τμημα Γεωλογίας, ΑΠΘ.
Κοινοποιώ το παρόν ως συμβολή μου στη δημόσια διαβούλευση επί του περιεχομένου της παραπάνω ΜΠΑ, αλλά και επειδή στις 9 Ιουνίου, οπότε προγραμματίστηκε από την Πρυτανεία η σχετική ανοικτή συζήτηση, θα απουσιάζω εκτός Ελλάδας και παρά την επιθυμία μου δε θα μπορέσω να παρευρεθώ.
Οι απόψεις μου αναφέρονται μόνο σε εκείνα τα μέρη της ΜΠΕ που αφορούν την ειδικότητά μου και τα οποία μου ήταν αρκούντως κατανοητά, ώστε να δικαιούμαι να καταθέσω τα σχόλιά μου και να ευελπιστώ πως, αν δεν εισακουστούν ή έστω ληφθούν υπόψη, τουλάχιστον θα ακουστούν.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 και ώρα 18:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ιερισσού, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1. Λήψη απόφασης για αίτηση επιβεβαίωσης διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου Αριστοτέλη και τήρησης του εγχειριδίου διαδικασιών (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος).
2. Καθορισμός αριθμού και ειδικοτήτων του προσωπικού ΙΔΟΧ για τις υπηρεσίες του Δήμου (Εισηγ.: κ. Λαμπρινός Ι., Αντιδήμαρχος).
3. Συμπλήρωση αναπληρωματικών μελών των επιτροπών των αποφάσεων 22/2011, 66/2011, 81/2011, 85/2011, 92/2011 και 96/2011. (Εισηγ.: κ. Αυγερινός Ν., Ειδικός Συνεργάτης). 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ευτυχώς! Το πρόβλημα της ανεργίας λύνεται σιγά – σιγά! Τι ανησυχούσα; Ήρθε το καλοκαίρι! Προκηρύχθηκαν θέσεις, δόξα τω Θεώ............ Τριάντα, τριάντα άνθρωποι θα βρούν δουλειά σε τουριστική επιχείρηση της Χαλκιδικής, με συμβάσεις πέντε- έξι μηνών και άλλοι πέντε σε Δημοτική επιχείρηση, με συμβάσεις τριών έως οκτώ μηνών. Μου’ ρχονται δάκρυα στα μάτια, τι τις θέλουμε τις χίλιες θέσεις των μεταλλείων; Να’ ναι καλά ο τουρισμός, να’ ναι καλά η τουριστική ανάπτυξη! Σώζει τη Χαλκιδική κάθε καλοκαίρι....  

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΏΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , η τρόικα, η ΕΕ και το ΔΝΤ, όλος ο συρφετός των «δανειστών» τοκογλύφων, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, δοκιμάζουν να εκβιάσουν το λαό: «Ή δέχεστε τα βάρβαρα μέτρα ή σας οδηγούμε στην εξαθλίωση και την πείνα, θα βγούμε από το ευρώ, δεν θα έχετε φάρμακα, και μισθούς, θα χάσετε τις καταθέσεις» ουρλιάζουν. Με πάτρονα τις Βρυξέλλες επιχειρούν να επιβάλουν κλίμα «συναίνεσης» και «εθνικής συνεννόησης», για να εφαρμοστεί η βάρβαρη αυτή πολιτική.

Αγανακτισμένοι Πολίτες Πολυγύρου

Νέο ραντεβού έδωσαν για σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου, αγανακτισμένοι Πολίτες του Πολύγυρου.
Η συνάντηση θα γίνει μπροστά στο Δημαρχείο στις 21:00.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΨΕ!