Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Χαλκιδική: Στον εκ δυσμών τουρισμό στρέφει το βλέμμα

Αναζωπυρώνονται οι δυτικές αγορές σύμφωνα με τη στρατηγική που εκπόνησε και ακολουθεί η Ενωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής για το 2011.
Μια σειρά ενεργειών προώθησης της Χαλκιδικής στην ιταλική αγορά, ολοκληρώθηκε με την άφιξη δύο ομάδων Ιταλών τουριστικών πρακτόρων οι οποίοι γνώρισαν τη Χαλκιδική. Συνολικά, 20 επαγγελματίες του τουρισμού που εκπροσωπούσαν ισάριθμες επιχειρήσεις ή φορείς, η regional sales manager της Aegean Airlines [AGNr.AT] στη Βόρεια Ιταλία, Maria

"Εκπλήρωση προεκλογικής δέσμευσης"!

Προεκλογικές συμφωνίες Ιορδανίδη - Ανδρέα Παπαγιάννη καταγγέλει με σημερινό δελτίο τύπου η παράταξη του Κώστα Σγουρή "ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ"!
Αφορμή της καταγγελίας αποτέλεσε ο ορισμός ως εκπροσώπου του Δήμου Ν.Προποντίδας στην "ΠΝΟΗ" της Χρυσούλας Σαράφη η οποία δεν ανήκει στην παράταξη του Ιορδανίδη αλλά στην παράταξη του Ανδρέα Παπαγιάννη.
Δείτε το δελτίο τύπου:
"Ο ορισμός της κας Σαράφη Χρυσούλας ως εκπροσώπου του Δήμου Νέας Προποντίδας στο Κέντρο Αποκατάστασης «ΠΝΟΗ» από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά 

Άντε κι από ευγένεια, θα γυρίσουμε απ’ την άλλη, να μη βλέπουμε...

"Κατώτερος των περιστάσεων", ο πρόεδρος Παπούλιας, προσπαθεί να διασώσει την κυβέρνηση και καλεί (κατόπιν εντολής ΓΑΠ φυσικά) τους πολιτικούς αρχηγούς σε συνάντηση, λίγες μόλις μέρες μετά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό.
Για ποιο λόγο άραγε; για τον γνωστό της συναίνεσης (που δεν ...ευοδώθηκε) ή υπάρχει …άλλη πρόταση;  

Στάση εργασίας, (Παρασκευή 27/5) στο Γ.Ν.Χαλκιδικής

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής , θα πραγματοποιήσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 από 10 π.μ. ως 13 μ.μ.
Κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας θα γίνει πορεία προς το κτίριο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης όπου και θα επιδοθεί υπόμνημα με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της υγείας του Νομού.
Το Νοσοκομείο της ώρες της στάσης θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.
Ο Πρόεδρος Παπαοικονόμου Μανώλης
Ο Γεν.Γραμματέας Παπαγρηγορίου Νικόλαος

Δεν κλήθηκαν στην συνάντηση των αρχηγών

Ντόρα και Φώτης, Μπακογιάννη και Κουβέλης έμειναν εκτός συνάντησης των αρχηγών!
Θεσμικά λειτούργησε ο Παπούλιας και κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετείχαν στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.
Πιθανά ο Παπούλιας να φοβήθηκε και την αντίδραση Σαμαρά για Μπακογιάννη και Τσίπρα για Κουβέλη! Προτίμησε να συμμετέχουν Σαμαράς - Τσίπρας παρά να αρνηθούν εξ αιτίας της πρόσκλησης στους άλλους δύο!

Ο ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑΣ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Μέσω Καστελόριζου πληροφορηθήκαμε πριν 13 μήνες ότι τελευταία στιγμή ο δικός μας Τιτανικός το γλίτωσε το ναυάγιο. Ότι χάρη στον Παπανδρέου και την αλληλεγγύη των φίλων μας σωθήκαμε από τη χρεοκοπία. Πράγμα που εμπεδώσαμε, αφενός με τις καθημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού που συνόδευαν τα καθημερινά σκληρά μέτρα, και αφετέρου με τα καθημερινά συγχαρητήρια και βραβεία που εισέπραττε διεθνώς ως γενναίος, ως μεταρρυθμιστής, ακόμα και ως Παγκόσμιος Στοχαστής. 

Η νοικοκυρούλα ...ξερόλας!

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σήμερα 26/5/2011 (φωτο/βίντεο)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΘΕΜΑ : ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Κύριε Δήμαρχε
Έχω διαβάσει κι’ άλλα δελτία τύπου του γραφείου σας, αλλά τα αντιμετώπισα έτσι απλά, μ’ένα χαμόγελο. Θυμάμαι ας πούμε, εκείνο που αφορούσε στα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών του Στρατωνίου και που τα περιμέναμε να έρθουν. Είναι γνωστή σε όλους μας η διαδικασία και το πήγαινε-έλα, της χρηματικής αποστολής, εκ μέρους του Δημοσίου! 

Παπαρήγα για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

«Η αυριανή συνάντηση που σίγουρα γίνεται με πρωτοβουλία του κυρίου Παπανδρέου ένα στόχο έχει: να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει το λαό να κάνει νέες θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό που σήμερα είναι πρώτο και βασικό είναι ο λαός να μην υποκύψει στον εκβιασμό, ένας οργανωμένος λαός μπορεί να έχει αποτελέσματα σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ».
ΑΘΗΝΑ 26/5/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

30 προσλήψεις στις «Τουριστικές Επιχειρήσεις Τορώνης»

Mέσα στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας «Τουριστικές Επιχειρήσεις Τορώνης» για την κάλυψη 30 θέσεων εποχικού προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών, τεσσάρων και έξι μηνών.
Οι θέσεις κατανέμονται σε επτά ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, από τις οποίες την πλειονότητα των θέσεων καταλαμβάνουν οι ακόλουθες: 

ΚΚΕ για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Το ΚΚΕ θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετά από την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ξεκάθαρες τις θέσεις του ενάντια στους εκβιασμούς για συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα που επιδιώκουν κυβέρνηση, ΕΕ, μηχανισμοί του συστήματος.
Μας χωρίζει χάος από τη γραμμή που έχει χαράξει κυβέρνηση - πλουτοκρατία και λίγο πολύ στηρίζουν τα άλλα κόμματα. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν το λαό, για να συναινέσει στην καταστροφή και την πτώχευσή του. Για το ΚΚΕ κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας.  

Δριβελέγκας για τα προβλήματα επιχειρήσεων κάμπινγκΕρώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μεταξύ αυτών και ο  Γιάννης Δριβελέγκας προς τον  Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με τα προβλήματα επιχειρήσεων κάμπινγκ.
Στην εικόνα δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Τι πληρώνουμε και γιατί...

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών "του Δήμου Καλλικράτειας"
σας καλεί σε ενημερωτική συγκέντρωση, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 και ώρα 19,00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στην Νέα Καλλικράτεια (δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα) με θέμα:
"Τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης. Τι πληρώνουμε και γιατί. Λειτουργία της Δ.E.Υ.Α.Κ. Προτάσεις για εξίσωση τιμολογίων σ΄όλο τον δήμο Ν. Προποντίδας"
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών

To KKE στην Αρναία

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης για την ανάδειξη των αιτιών της κρίσης, την οργάνωση της πάλης ενάντια στα νέα μέτρα και την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο υπέρ του λαού, η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας τους ΚΚΕ προχωράει στις παρακάτω δραστηριότητες:
Το Σάββατο 28/5:
19:00 Συγκέντρωση στο παλιό δημαρχείο Αρναίας με ομιλητή τον Γιάννη Ζιώγα, βουλευτή του ΚΚΕ.
Το Γραφείο Τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

Από σύμβολο του Πολυτεχνείου… λαγός της κυβέρνησης του μνημονίου

Διημερίδα στη Θεσσαλονίκη για τη γλώσσα και τα βιβλία.

"Yποδοχή" Λοβέρδου στην Κρήτη

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ορίστηκε για αύριο το μεσημέρι στις 12.30.
Οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν επίσημα από την προεδρία της δημοκρατίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν σταλεί προσκλήσεις στη Ντόρα Μπακογιάννη και στον Φώτη Κουβέλη επειδή τα κόμματα που ίδρυσαν δεν έχουν λάβει νομιμοποίηση μέσα από τη λαϊκή ψήφο. 

Αποτελέσματα εκλογών στο ΔΙ.Γ.Ε.Χαλκιδικής

ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜ​Ε ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ..​.

ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ...

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗΣ

Αυτό που αφορά το λαϊκό συμφέρον δεν είναι το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», αλλά το «έξω από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία». Αυτό θέτει η ζωή και ο λαός πρέπει να το κάνει πράξη με την οργάνωση και την πάλη του.
ΑΘΗΝΑ 26/5/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΕΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Τελευταία αναρωτιόμουν, μήπως τελικά κάνω λάθος, όταν πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την επένδυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., μήπως τελικά έχουν δίκιο όσοι «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» πεπεισμένοι για την συντέλεια του κόσμου, σε περίπτωση που δρομολογηθεί η επένδυση.
Αλλιώς, γιατί να κάνουν τόση υπομονή άνθρωποι που έχουν δουλέψει και δουλεύουν στα μεταλλεία; Πόση υπομονή μπορούν να κάνουν άνθρωποι που βλέπουν τους κόπους τους να απαξιώνονται, τα αποτελέσματά των κόπων τους να λοιδωρούνται και να χλευάζονται! Πόση υπομονή μπορούν να κάνουν άνθρωποι που οι προθέσεις τους αμφισβητούνται, που κάποιοι θεωρούν, ότι επειδή δουλεύουν παραγωγικά, ουσιαστικά

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΚΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΜΕ ΤΗ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” 2011
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2011.
Μεταξύ των ακτών που βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία είναι και 14 παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη. Ο Δήμος Αριστοτέλη είναι ο πρώτος Δήμος στη Χαλκιδική με 14 γαλάζιες σημαίες και ο τέταρτος σε όλη την Ελλάδα μετά το Δήμο Κέρκυρας, το Δήμο Ρόδου και το Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου.
Οι Παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη που βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία είναι οι εξής: 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΒΑΖΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ...

« Δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση με ευνομία και δικαιοσύνη»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χαλκιδικής διοργανώνει ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης με την κοινωνία την Κυριακή 29 Μαίου ώρα 11.00π.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Μουδανιών με θέμα :
« Δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση με ευνομία και δικαιοσύνη»
Από το Γραφείο Τύπου

Δήμος Κασσάνδρας….η τρελή ιστορία μιας λάμπας!!!

Αγαπητή ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
Όχι δεν είναι και το σημαντικότερο θέμα από όλα όσα μας απασχολούν απλώς με αγανάκτηση θα το αναφέρω μια και εδώ υπάρχει ελεύθερη έκφραση και ίσως λέω ίσως κάποιος συγκινηθεί.
Κατοικώ σε διαμέρισμα του Δήμου Κασσάνδρας και για κακή μου τύχη εκτός του οικισμού.
Είναι ένας δρόμος που για να φτάσω στο σπίτι μου φωτίζεται από 4 κολόνες της ΔΕΗ.
Στις 7/02/2011 τη το θέλανε κάηκαν οι 2 λάμπες. Είπα ας περιμένω κάποιος θα τις αλλάξει και στις 24/02/2011 ημέρα Πέμπτη έκανα το πρώτο τηλεφώνημα στη κοινότητα απλά κοφτά μου απαντά ο υπάλληλος «το σημειώνω μόλις περάσει το συνεργείο του Δήμου». 

Γιατί όχι και στη Χαλκιδική;

Δήμος Σιθωνίας για όσους δεν πρόλαβαν να απογραφούν

Με απόφαση της Στατιστικής Υπηρεσίας και όπως ενημερώθηκε σχετικά ο Δήμος Σιθωνίας, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 και την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 μ.μ. θα υπάρχουν απογραφείς στο Δημαρχείο Σιθωνίας, στη Νικήτη και στο κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Συκιάς για να απογράψουν όσους πολίτες δεν πρόλαβαν να απογραφούν. (Δελτίο Τύπου)

Πολύγυρος, "Χώρος Τεχνών": Προβολή Ταινίας-Ντοκιμαντέρ

ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΙΩΤΙΚΑ 2011

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός σύλλογος Αμμουλιανής στα πλαίσια της προσπάθειας να αναδείξει πολιτιστικά και τουριστικά το νησί ,διοργανώνει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΙΩΤΙΚΑ 2011.
Οι μοναδικές ομορφιές του νησιού σε συνδυασμό με τα πολιτιστικά δρώμενα που Θα λάβουν χώρα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είναι το ποιο ισχυρό κίνητρο για να επισκεφτείτε τον τόπο μας.
ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΙΩΤΙΚΑ 2011
ΜΑΪΟΣ – ΙΑΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ
“…τα όνειρα μας σβήσανε, και αρχίζουνε καινούρια
και ζούμε με τα έθιμα και τα παλιά τραγούδια…»
Ζαφειρούλα Ανδριώτου, πρόσφυγας από Σκουπιά Μαρμαρά, κάτοικος Αμμουλιανής 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ από τον Σύλλογο Απανταχού Ταξιαρχιωτών