Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Martin Luther King


"Εκείνο για το οποίο η δική μας γενιά θα μετανιώσει πικρά μια μέρα, δεν θα είναι τόσο η σκληρότητα και η αδικία των κακών όσο η απαράδεκτη σιωπή των καλών"... (Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ)
Vakonas

Πολύγυρος: Εκδήλωση Μνήμης και τιμής

Θα τα βρουν και μόνοι τους, αλίμονο!


"Δεν χρειαζόμαστε έξωθεν συστάσεις προκειμένου να αντιληφθούμε το αυτονόητο: την ανάγκη για ενότητα και για συναίνεση πολιτική και κοινωνική, διότι μόνο η πολιτική δεν επαρκεί." (Βενιζέλος)

Διαμαρτυρία Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής

"Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ενέργεια του Δήμου Πολυγύρου να συγκροτήσει τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας χωρίς τη συμμετοχή των ορισμένων εκπροσώπων μας (Ν. 1566/85, αρθρ 50) και να προχωρήσει σε κατανομή πιστώσεων.
Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να μην εγκρίνει τις αποφάσεις που λήφθηκαν για τα σχολεία μας, χωρίς εμάς και ζητούμε την άμεση ανασυγκρότηση του οργάνου και την ανακατανομή των πιστώσεων με τη σωστή σύνθεση."  (Δείτε ΕΔΩ)

Δάνειο ...

Δάνειο ύψους 5.000.000,00 € ετοιμάζεται να πάρει ο Δήμος Πολυγύρου για εξυπηρέτηση, φυσικά, των αναγκών του.
Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και θα τεθεί προς έγκριση.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

Συνταξιούχοι… παίρνουν τα βουνά
Οταν σκέφτεται κάποιος έναν συνταξιούχο, συνήθως οι εικόνες που 'γεννά' το μυαλό έχουν σχέση με καφενείο, τάβλι, έναν άνθρωπο που ασχολείται με τον κήπο ή τα εγγονάκια του.
Πάντως, δύσκολα ο συνειρμός θα οδηγούσε σε μια ομάδα δραστήριων ανθρώπων, με ενεργή εθελοντική δράση, που ετοιμάζονται μάλιστα το φετινό καλοκαίρι να αναλάβουν την προστασία του δάσους της Κασσανδρείας στη Χαλκιδική! 

Συκιά: Έπιασαν ένα παράξενο …ψάρι!

Έκπληκτοι έμειναν δύο ψαράδες από την Συκιά Χαλκιδικής, όταν είδαν «τι ψάρια έπιασαν»!
Ένας 15χρονος λοιπόν με τον πατέρα του, βρήκαν στα δίχτυα τους ένα ψάρι διαφορετικό από τα άλλα! Δεν είχε βράγχια αλλά στην θέση τους υπήρχαν δύο τρύπες, ενώ τα δόντια του έμοιαζαν ...ανθρώπινα!

-1986: η ΠΡΩΤΗ προκήρυξη για τη Γενοκτονία

Για πρώτη φορά δημοσιεύεται ένα άγνωστο ντοκουμέντο που σχετίζεται με τις απαρχές του ξεκινήματος του νέου ριζοσπαστικού κινήματος που έθετε πολλά ζητήματα για ΠΡΩΤΗ φορά. Ενός κινήματος που κυρίως έθετε το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας, της προστασίας του Ποντιακού Πολιτισμού, της αποκατάστασης των δικαιωμάτων των Ελλήνων της ΕΣΣΔ και, λίγο μετά, της καταδίκης των σταλινικών διώξεων. 

Μήπως είμαστε φρούτα;

Καρτερός Θανάσης
Ευτυχώς τελικά που υπάρχει και ο Τόμσεν του ΔΝΤ και της τρόικας. Ο οποίος μιλώντας στο συνέδριο του "Economist" είπε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να βάλει άλλο το χέρι στην τσέπη μισθωτών και συνταξιούχων ο Παπανδρέου. Ότι δεν γίνεται να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις και να αυξηθούν οι φόροι. Ότι τα φρούτα (εμείς δηλαδή) στα κάτω κλαδιά έχουν κοπεί (και φαγωθεί, προσθέτουμε) και τώρα πρέπει να απλώσουν τα χέρια τους  

Γ. Βαγιωνάς για το νομοσχέδιο της "Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης"

...και σ' ανώτερα!


«Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θεσπίζει αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο». (Ραγκούσης)
...και η μόνη τόσο χρεωμένη!

Διάσπαση της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ από το ΠΑΣΟΚ

Ανταρσία κι αποχώρηση της ΠΑΣΚΕ- ΟΤΑ από το ΠΑΣΟΚ. Με μια ανακοίνωση – φωτιά οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ διαχώρισαν τη θέση τους από την κυβέρνηση του μνημονίου.
«Διαπιστώνοντας πλέον αγεφύρωτο χάσμα πολιτικής αντίληψης, ιδεών και ιδανικών για τα οποία παλέψαμε και αγωνιστήκαμε, δηλώνουμε πως πλέον καμιά πολιτική συνάφεια δεν έχουμε με τον πολιτικό χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών συντήρησηςτου ασφαλτικού οδοστρώματος της Επαρχιακής Οδού Ν.Μουδανιών –Κυκλώματος Κασσάνδρας (κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση και άνετη ανάγνωση)

Παλαιοχωρινά Νέα. Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος.

Δείτε τα "ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΝΑ ΝΕΑ" ΕΔΩ

Το Facebook του Αλέξη Τσίπρα

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Στο Europa Festival που διοργάνωσε το «Σπίτι της Ευρώπης» στην Μαγιένη της Γαλλίας από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2011, συμμετείχε η Χαλκιδική με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργου.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν δεκατρείς περιοχές οι οποίες εκπροσώπησαν αντίστοιχα τις χώρες: Γερμανία, Βουλγαρία, Εσθονία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τσεχία, Ρουμανία, και Σλοβακία. 

ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Απίστευτο και όμως ελληνικό! Το ΥΠΕΚΑ γνωμοδότησε θετικά για την εξόρυξη χρυσού στην πόλη Κρούμοβγραντ της Βουλγαρίας, που απέχει 40 χιλιόμετρα σε ευθεία νοητή γραμμή απο την πόλη της Κομοτηνής. Δεν το λέμε εμείς. Η είδηση αναφέρεται σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΡΑΚΗΣ και της δημοσιογράφου Έλενας Σώκου.