Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Ανάκληση της άδειας "εργοστασίου Ξηραντήριο Καπνού – Παρασκευή Τυποποίησης Τσιγάρων" στην Κασσάνδρα

Ποιος δε θυμάται την ιστορία με την "καπνοβιομηχανία" στην Κασσάνδρα!!!
-Όλοι μας! Αφού η υπόθεση "ταρακούνησε" το πανελλήνιο (μπλεγμένοι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας και αυτοδιοικητικοί της τότε Νομαρχίας Χαλκιδικής!!!)
Πέρασε ο καιρός και "ευτυχώς" ήρθε ο μεγάλος Περιφερειάρχης Πανίκας (μάλλον για λίγες μέρες ακόμα) και έκανε ανάκληση της απόφασης για άδεια "του εργοστασίου Ξηραντήριο Καπνού – Παρασκευή Τυποποίηση Τσιγάρων" !!!
-Χθες όλα αυτά, 17 Μαΐου 2011, ημέρα σημαδιακή (για να θυμόμαστε), ημέρα της επετείου της κήρυξης της επανάστασης στη Χαλκιδική!
Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης το κείμενο της απόφασης Πανίκα (Π.Ψωμιάδη) ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της "Διαύγειας" ΕΔΩ.

Η 11η Έκθεση βιβλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου.

Ξεκίνησε σήμερα η 11η Έκθεση Βιβλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 26 Μαΐου.
Σήμερα στην τελετή έναρξης παραβρέθηκε και ο γνωστός μουσικο-παραμυθάς  Δημήτρης Μπασλάμ ο οποίος μίλησε στα παιδιά και στους καλεσμένους για το βιβλίο.
Να θυμίσουμε, ότι στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου λειτουργεί μία από τις πολύ λίγες οργανωμένες μαθητικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα σε Δημοτικό Σχολείο!
Αξίζει τον κόπο να κάνουμε, όλοι μας, μια βόλτα ως του "Γκιώση το Αλώνι" και να πάρουμε από ένα βιβλίο. 

"ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου

Εκτός κινδύνου οι δύο αστυνομικοί

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΚΑΤ οι δύο αστυνομικοί μετά από επίθεση που δέχθηκαν στην Πεύκη και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σταθερή.
Ο ένας αστυνομικός έχει δεχθεί τρεις σφαίρες στο στήθος, ενώ ο άλλος φέρει τραύματα στο στήθος, που ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο εάν προέρχονται από σφαίρες ή από θραύσματα.

Πυροβόλησαν αστυνομικούς σε ενέδρα (;) στην Πεύκη

Εκτός κινδύνου είναι οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με αγνώστους, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στην Πεύκη, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου ΚΑΤ.
Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο τραυματισμός των δύο ανδρών της ΕΛΑΣ και ενός 22χρονου ελληνικής υπηκοότητας ο οποίος πιθανολογείται ότι είναι ο ένας από τους δράστες που πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών και το οποίο μεταφέρθηκε τραυματισμένο στα πόδια στο νοσοκομείο «Ερυθρός». 

Αποδοκίμασαν τον Γεωργακόπουλο...

Εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εντόπισαν σε καφετέρια της Βαλαωρίτου… τον τέως υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλο, να πίνει το καφεδάκι του και τον αποδοκίμασαν, ενώ του πέταξαν κι ένα παπούτσι. (ΠΗΓΗ)

Τσίπρας: "Υπʼ αριθμόν έναν κίνδυνος δημόσιος είναι η Αστυνομία"

"Υπʼ αριθμόν έναν κίνδυνος δημόσιος είναι η Αστυνομία, είτε διότι απουσιάζει εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται για να προστατεύσει τον πολίτη από την εγκληματική δράση των συμμοριών, είτε διότι είναι παρούσα εκεί όπου δεν πρέπει να είναι για να καταστείλει με βίαιο και αυταρχικό τρόπο δημοκρατικούς πολίτες που διαμαρτύρονται." (Τσίπρας, Πρόεδρος Κ.Ο.ΣΥΡΙΖΑ, συνέντευξη τύπου 17/5/11 ΕΔΩ) 

Nέο portal

Ξεκίνησε πριν λίγες μέρες η λειτουργία ενός νέου ενημερωτικού portal, με ειδήσεις από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.
Θα το βρείτε ΕΔΩ.

"ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" - Αμμουλιανή

Εκδήλωση για την Επέτειο Κήρυξης της Επανάστασης στη Χαλκιδική

Ιδιώτης διεκδικεί περιουσία των Πολυγυρινών!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ 
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο - Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΦΙΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ, κατά την τελευταία συνεδρίασή του στις 13 Μαϊου, αποφάσισε:
1. Ευχαριστεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πολυγύρου το οποίο, με ομόφωνη απόφασή του, ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Συλλόγου και του εκτελεστή της Διαθήκης Κότσιανου κ. Ν. Βασιλάκη και αποφάσισε να βοηθήσει ενεργά, με όσες ενέργειες επιβάλλονται, ώστε να αξιοποιηθεί η περιουσία του υπό έγκριση Ιδρύματος, το οποίο ο Στέφανος Κότσιανος ίδρυσε με τη διαθήκη του.
2. Ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές αγρότες, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού Πολυγύρου, γιατί ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του Συλλόγου και του κ. Ν. Βασιλάκη και όργωσαν, χωρίς αμοιβή, τα κτήματα, υποσχέθηκαν δε ότι με ανάλογες ενέργειες θα βοηθήσουν ώστε τα κτήματα να βρίσκονται σε καλή κατάσταση για να αξιοποιηθούν από το Δ. Σ. του Ιδρύματος.
3. Καταγγέλλει δημόσια την ενέργεια του κ. Σωκράτη Λιάγκου 

Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις

Νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ζητεί η τρόικα. Στο «πακέτο» των νέων μέτρων που θα πρέπει να εφαρμοστεί από τον Ιούλιο περιλαμβάνονται περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών, νέες οριζόντιες μειώσεις αποδοχών στο στενό δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ…περισσότερες απολύσεις συμβασιούχων από το Δημόσιο, πρόσθετες περικοπές επιχορηγήσεων και λειτουργικών δαπανών, φόροι σε μη αλκοολούχα ποτά και φυσικό αέριο, αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, εντατικοποίηση φορολογικών ελέγχων, καθώς και ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου και αυθαίρετα κτίσματα. 

"Ναι" με προϋποθέσεις...

"...Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα και ο ένας να κάνει πολλές διακοπές και ο άλλος πολύ λίγες. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται στο διηνεκές ... Δεν μπορούμε να είμαστε απλώς αλληλέγγυοι και να πούμε ας συνεχίσουν απλά αυτές οι χώρες να κάνουν ό,τι έκαναν μέχρι τώρα. Ναι, η Γερμανία θα βοηθήσει, αλλά θα το κάνει μόνον όταν οι άλλοι καταβάλλουν προσπάθειες. Και αυτό πρέπει να αποδειχθεί..." (Μέρκελ)

Ερώτηση Δριβελέγκα, στη Βουλή, για τους ιδιοκτήτες των επιπλωμένων κατοικιών και παραδοσιακών καταλυμάτων.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Tην κα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
κα. Υπουργέ
Με την αρίθμ. 80 εγκύκλιο, του Προέδρου του ΟΑΕΕ, δίνονται διευκρινήσεις για την εφαρμογή του ν.3846/2010. Διευκρινίζονται ζητήματα ένταξης σε ασφαλιστικό φορέα των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων, ανάλογα με τον αριθμό των δωματίων ή διαμερισμάτων. Έτσι οι έχοντες έως και δέκα δωμάτια ή επιπλωμένα διαμερίσματα ασφαλίζονται στον ΟΓΑ και από 11 και πάνω στον ΟΑΕΕ. Εξαιρούνται όμως της ρυθμίσεως, με την ίδια εγκύκλιο, οι ιδιοκτήτες των επιπλωμένων κατοικιών, παραδοσιακών καταλυμάτων επαύλεων κ.τ.λ.  

Ακροδεξιό τεστ ελληνικότητας

Άκυρη η απόφαση επιλογής Συνηγόρου του Δημότη στο Δήμο Πολυγύρου.


Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ακυρώνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου σύμφωνα με την οποία επιλέχθηκε ο Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης "λόγω μη τήρησης της προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίας".
Η απόφαση ακυρώθηκε μετά από προσφυγή από τη μείζονα μειοψηφία.
Δείτε τη σχετική απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιου Σώκου.

Οι επίδοξοι ...πετυχημένοι!

Όσο το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να ελέγξει την αστυνομική βία και τη δράση των χρυσαυγιτών άλλο τόσο θα μπορέσει και ο Σαμαράς να πετύχει ποτέ την  "επανεκκίνηση της οικονομίας"!

Radio9.gr: Όλη η αλήθεια για την δανειακή σύμβασηΕδώ και έναν ολόκληρο χρόνο όλοι μιλάμε για το μνημόνιο αλλά κανείς δεν μας ενημέρωσε για τη Δανειακή Σύμβαση της χώρας.
Διαβάστε ολόκληρη τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα ΕΔΩ