Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ

          Οι δηλώσεις Λοβέρδου αντανακλούν τα αδιέξοδα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και την απαίτηση κυβέρνησης – πλουτοκρατίας – τρόικας, να γίνει ακόμα πιο επιθετική η συναίνεση που ήδη υπάρχει στο αστικό πολιτικό σύστημα, προκειμένου να τσακιστεί κυριολεκτικά ο λαός.  Περιθώρια για άλλες αυταπάτες δεν υπάρχουν. Λαϊκή συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ, στην οργάνωση, στην αντεπίθεση, για λαϊκή εξουσία. 
ΑΘΗΝΑ  9/5/2011         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το χρέος και την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου

1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντιμετωπίζει το πρόβλημα του χρέους σαν ένα από τα πιο βασικά προβλήματα της πολιτικής-ταξικής διαπάλης στην χώρα μας και παγκόσμια. Έχει άλλωστε αναδειχθεί σε βασικό «εργαλείο» για μια ιστορική επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, μαζικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού, «οικονομικής επιτήρησης» των λαών από τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. 

Απάντηση Αργύρη Λαφαζάνη σε επιστολή για το Σπήλαιο Πετραλώνων.

Άριστα αντανακλαστικά από το Βουλευτή Χαλκιδικής Αργύρη Λαφαζάνη! Σε  ελάχιστο χρόνο  απάντησε στην ανοιχτή επιστολή αναγνώστη που αφορά το Σπήλαιο Πετραλώνων (Δείτε την ΕΔΩ). Η απάντηση του Αργύρη Λαφαζάνη: 
"Αγαπητή Ρεσπέντζα
Ενημερώθηκα για την επιστολή αναγνώστη σας που μου θέτει ερωτήματα σχετικά με το σπήλαιο Πετραλώνων.
Πριν απαντήσω στις ερωτήσεις έχω να παρατηρήσω ότι ένας "πολίτης του Δήμου Προποντίδας" που "ζει εκεί κοντά", γνωρίζει ότι "δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένα σκουπίδι" επί Πουλιανού και έχει προφανώς καλές σχέσεις με αυτόν, είναι σίγουρο ότι ήταν συχνός επισκέπτης του σπηλαίου. Τώρα, ένα περίπου μήνα μετά την απελευθέρωση του σπηλαίου και ενώ ακόμη γίνεται η απογραφή, ενώ ακόμη οι εργαζόμενοι στο σπήλαιο είναι μόλις τρεις έναντι των δώδεκα που ήταν πριν, γιατί αλήθεια πήγε παριστάνοντας τον άσχετο επισκέπτη;

H ΛΑ.Σ. Κ. Μακεδονίας για τον υποβιβασμό της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

«Αναγνωρίζουμε την μακρόχρονη Ιστορία και την τεράστια προσφορά του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ στον αθλητισμό με τα δεκάδες τμήματα και τα χιλιάδες παιδιά που συμμετέχουν σε αυτά.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα των φίλων του ΗΡΑΚΛΗ.
Θεωρούμε όμως ότι το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών, του στοιχήματος και των κυκλωμάτων είναι ένα πτώμα που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Στοιχείο της σαπίλας αυτής είναι να κρίνεται η άνοδος ή ο υποβιβασμός μιας ομάδας με βάση επιχειρηματικά κριτήρια που αποφασίζουν οι ισχυροί και οι κυρίαρχοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην ΕΠΟ και στην ΟΥΕΦΑ.

Λοβέρδος: "Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές πάντως, δεν νομίζω πως έχω θέση."

Αρχίζει αύριο η απογραφή.

Στην απογραφή, για πρώτη φορά των μεταναστών, των αυθαιρέτων, των αυτοκινήτων, ακόμη και των θέσεων στάθμευσης που διαθέτουν τα ακίνητα, θα προχωρήσει η Στατιστική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια της γενικής απογραφής πληθυσμού που θα γίνει από τις 10 έως τις 24 Μαΐου. 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες είναι έτοιμοι για να συγκεντρώσουν στοιχεία «για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και το σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου. 

Ανοιχτή επιστολή, αναγνώστη, προς τον Βουλευτή Χαλκιδικής Αργύρη Λαφαζάνη

Καλημέρα κ. Βουλευτά.
Εδώ πολίτης δήμου νέας Προποντίδας.
Το θέμα σήμερα είναι το σπήλαιο Πετραλώνων. Ένα αριστούργημα της φύσης δίπλα μας. Δεν κέρδισα ποτέ κάτι από το σπήλαιο αλλά μεγάλωσα εκεί δίπλα, και το πονάω.
«Τέλος κατοχής του σπηλαίου» είπατε αλλά τελικά σε άλλη κατοχή πέρασε.
Το σπήλαιο πέρασε σε χέρια τραμπούκων.
Μπορεί ο κ. Πουλιανός να ήταν ιδιώτης, μπορεί να ήταν οτιδήποτε θέλετε να πείτε εσείς και η κλίκα σας αλλά σύμφωνα με αυτά που έχουνε δει τα μάτια μου, ο Πουλιανός ήταν ο μοναδικός που σεβάστηκε το χώρο του σπηλαίου. Όσο ήταν εκεί η α.ε.ε. (ανθρωπολογική εταιρεία Ελλάδος), δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένα σκουπίδι σε αντίθεση με σήμερα που υπάρχουν σκουπίδια μέσα στο σπηλαίο. 

Τ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΗΣ

Πριν από λίγες ημέρες έγραψα ένα κείμενο με τίτλο «ΠΕΡΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ – ΠΑΜΠΟΥΚΗ», όπου, με λίγα λόγια, αναρωτιόμουν για την ικανότητα της κ. Μπιρμπίλη να ηγείται του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Εκτός των άλλων, υβριστικών ή όχι σχολίων, μου απάντησε και κάποια αναγνώστρια, ένθερμη υποστηρίκτρια της κ. Μπιρμπίλη, η οποία τόνιζε την ακεραιότητα και την εντιμότητα της κ. Υπουργού εντυπωσιασμένη από την πρόθεσή της να παραιτηθεί, αν νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα και θαυμάζοντας την άρνησή; της να εγκρίνει επενδύσεις, όπως αυτήν των Μεταλλείων Χρυσού. 

ΕΚΠΟΜΠΗ “ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ”

“Στον τόπο που γεννήθηκα”, την επόμενη Κυριακή 15 Μαϊου στις 12 το μεσημέρι στη Νικήτη Χαλκιδικής. Η 4Ε συνεχίζει να αναδεικνύει τα χωριά και τις κωμοπόλεις της ελληνικής υπαίθρου. Επόμενος σταθμός η Νικήτη Χαλκιδικής. Ένας τόπος που καταφέρνει και συνδυάζει τόσο τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα (αφού το καλοκαίρι “βουλιάζει” από τουρίστες), όσο και το παραδοσιακό στοιχείο με το παλιό χωριό να αποτελεί την ...”κορωνίδα” της ομορφιάς του τόπου!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ-ΠΑΟ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ 2-0

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011, στις 19.00, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων και κατανομή σε σχολικές επιτροπές για κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)
  2. Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)
  3. Λήψη απόφασης για την πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών και πρόσκαιρων αναγκών (άρθρο 20 παρ. 4 Ν. 2738/99) (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)
  4. Α) Έγκριση Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου.

Μαθαίνουμε αστεία πράγματα!

Υπάλληλος της ΔΟΥ Πολυγύρου! Υπηρεσία τριάντα δύο (32) έτη! Εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Σιθωνίας.
-Μετατέθηκε στη ΔΟΥ Ν. Μουδανιών!!!
-Ρε σεις, τίποτα δε σεβαστήκατε; Ούτε τα χρόνια υπηρεσίας σεβαστήκατε, ούτε το ότι με βάση το νόμο δικαιούται, ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος, να υπηρετεί στη ΔΟΥ Πολυγύρου;
-Από πού και πώς προκύπτει αυτή η απόφαση μετάθεσης κύριοι του υπουργείου Οικονομικών;

Louis Armstrong ….."Hello, Satchmo."

Ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς της jazz όλων των εποχών, ο Louis Armstrong ήταν υπεύθυνος για τις καινοτομίες που πέρασαν μέσω της λαϊκής αμερικανικής μουσικής στην rock and roll…..
Ο ίδιος ο Armstrong έλεγε ότι: «Αν δεν προϋπήρχε η jazz, δεν θα υπήρχε rock and roll …… Αν δεν υπήρχε, η όλων των ειδών λαϊκή μουσική όπως, η jazz τα blues η folk το rock and roll, ο κόσμος μας θα ήταν σημαντικά φτωχότερος…..»
Ως τρομπετίστας, ο Armstrong υπήρξε ένας πρωτοποριακός σολίστ και ένας από τους πρώτους αληθινούς δεξιοτέχνες της jazz …….

Τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής

www.periferiako.com
και η βαθμολογία του ομίλου... 

8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έκλεισε την Κυριακή τις πύλες της η 8η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή όλος ο κόσμος του βιβλίου είχε δώσει το ραντεβού του στα περίπτερα 13 και 15 της HELEXPO.
Ελληνικοί και ξένοι εκδοτικοί οίκοι, συγγραφείς, και πολλοί επισκέπτες.
Δεν ξέρω τι απολογισμό θα ανακοινώσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου για την φετινή διοργάνωση.
Είναι γεγονός ότι η «κρίση» έχει επηρεάσει πολύ και το βιβλίο.
Βέβαια, κατά γενική ομολογία εκδοτών και βιβλιοπωλών, η «κρίση» στο βιβλίο ξεκίνησε αρκετά χρόνια, πριν την οικονομική.

"ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ": Πρωταθλήτρια Παίδων Χαλκιδικής


Η ομάδα Άκανθος Ιερισσού, χθες Κυριακή 8/5/11, κέρδισε στο γήπεδο των Βραστάμων τις "ΕΛΠΙΔΕΣ" Ν. Μαρμαρά με τέρματα 5-2 και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Παίδων Χαλκιδικής.