Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Καταγγελία για τη διαδικασία επιλογής των απογραφέων στον νομό Χαλκιδικής

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Αναξιοκρατία, βολέματα πάσης φύσεως και η κατάσταση δεν θ' αλλάξει ποτέ! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
Και στο παραμικρό που θα χρειαστεί να απασχοληθεί κάποιος χρειάζεται το "γλυψιματάκι"!
Βλάκες εμείς που "προσκυνάμε" (δεν μας δικαιολογεί ούτε και η πείνα!) βγάζουμε "μάγκα" τον κάθε άξεστο χωριάταρο που έχει στα χέρια του μια μικροεξουσία!
Μπράβο στην κοπέλα που έχει το θάρρος έστω να το καταγγείλει δημόσια με το παρακάτω e-mail που μας έστειλε!
"Αγαπητή ρεσπέντζα...θα ήθελα να καταγγείλω  

Το "ντέρμπι" ΠΑΟΚ - ΗΡΑΚΛΗ σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Για την επίθεση εργοδότη σε καθαρίστρια σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση ξενοδόχου της Θεσσαλονίκης σε εργαζόμενη καθαρίστρια γιατί ¨τόλμησε¨ να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα της. Η επίθεση αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου της φιλο μονοπωλιακής πολιτικής που σαρώνει εργασιακά δικαιώματα και καταχτήσεις, της πολιτικής που στήνει γκέτο στους χώρους δουλειάς, που εκβιάζει με απολύσεις και διώξεις. Η κυβέρνηση λύνει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας για να εξαπολύσει την πιο άγρια επίθεση τις τελευταίες δεκαετίες.  

Το ΚΚΕ για την επίθεση σε βάρος καθαρίστριας από τον εργοδότη της.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την βάρβαρη και απάνθρωπη επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενη καθαρίστρια από τον εργοδότη της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης γιατί διεκδικούσε το δώρο του Πάσχα. Αυτό το γεγονός συμπληρώνει το παζλ των αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης, τροϊκας κεφαλαίου, αποδεικνύει πως αυτή η πολιτική ¨ξεσαλώνει¨ εργοδοσία στην πιο βάρβαρη επίθεση της.
Η εργατική τάξη χρειάζεται να απαντήσει αποφασιστικά απέναντι στην τάξη των κεφαλαιοκρατών και την εξουσία τους που καθημερινά τη βασανίζει, ευθύνεται για τα δεινά της.

Οι "COME BACK" στο Στανό Χαλκιδικής

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΡ "ΗΛΕΚΤΡΑ" ΣΤΟ ΣΤΑΝΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΙ "COME BACK" !!! Ο ΠΑΝΟΣ, Ο ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ! ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΝΤΕΧΝΟΥΣ, ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ!!! ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6948105407

Ο "ευπατρίδης" και οι "κεφτέδες" !!!

"Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ σήμερα"

Πασχαλινή εκδήλωση

Εδώ ο τόπος καίγεται και στη ΝΔ ομφαλοσκοπούν

Την ώρα που η χώρα βουλιάζει, την ώρα που οι πολίτες έχουν γονατίσει και την ώρα που η χρεοκοπία είναι προ των πυλών τα παιδία της Συγγρού…παίζουν με την απογραφή του 2004. Το εντυπωσιακό δε είναι ότι κάποιοι απ΄ αυτούς που σήμερα ασκούν κριτική στον Καραμανλή, χτυπώντας τον «κακό» Αλογοσκούφη, κατείχαν 

Ορατότης Μηδέν: Η Δια Βίου Μάθηση τον καιρό του Μνημονίου

Θεόδωρος Κουτρούκης*
Οι τελευταίες δεκαετίες γινόμαστε μάρτυρες μιας αύξησης της απασχόλησης στις υπηρεσίες, αλλά και τη συμπίεση της σε άλλους τομείς και ιδίως στον πρωτογενή. Παράλληλα στον κόσμο και την Ευρώπη βιώνουμε την κορύφωση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Οι πρώτες μετρήσεις των επιπτώσεων της ύφεσης απεικονίζουν μια αγορά εργασίας εξαιρετικά αδύναμη. Το ποσοστό ανεργίας είναι πολύ υψηλό και η διάρκεια

Πόσο "κοντινός μας" είναι ρε παιδιά; Πολύ-πολύ;

Τεράστιο ενδιαφέρον έχει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ σήμερα", στο πρωτοσέλιδό της!
-Όχι η περίπτωση Ψωμιάδη, αλλά η υπόθεση που κάνει και η αναφορά σε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων που έχει χαριστεί από "κάποιον κοντινό μας" !!! 
-Στην προσπάθεια της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ να βρει ποιος το έκανε δεν υπήρξε αποτέλεσμα, παρόλο που απευθυνθήκαμε σε όλους τους γείτονές μας, αρνήθηκαν κάτι τέτοιο ως μη έχοντες αρμοδιότητα και "εξουσία" για κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως "εκπτώσεις" μόνο στα προϊόντα που παράγουν έχουν δικαίωμα να κάνουν!!! Αγρότες, βλέπεις, είναι οι "κοντινοί μας", μεροκαματιάρηδες και μικροεπαγγελματίες του μνημονίου!
-Τέλος πάντων, θα περιμένουμε να "σκάσει" η υπόθεση!

Επίθεση κατά των blogs


Πρωτοσέλιδο η υπόθεση της μήνυσης εναντίον της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ και του ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ από την Χαλκιδικιώτικη εφημερίδα "Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ σήμερα"!
"...η ομάδα αποφάσισε να επιτεθεί και να τρομάξει τους ενοχλητικούς , έτσι για να σφίξουν τα οπίσθια" επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα και συγχρόνως "προκαλεί" για άλλη μήνυση και για τον ίδιο λόγο, συκοφαντική δυσφήμιση, για συγκεκριμένη ανάρτηση του ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ (υπογραμμισμένο στην εικόνα).

Κυκλοφόρησε το περιοδικό "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ"

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (62ο - Μάρτιος-Απρίλιος 2011) του περιοδικού "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ" του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου.

Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ - Ευχές

Το ΔΣ του ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ , εύχεται σε όλους τους φιλάθλους και φίλους του συλλόγου Χριστός Ανέστη , Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία . Με την βοήθεια όλων  ο αγαπημένος μας σύλλογος και την νέα αγωνιστική περίοδο 2011-2012, να  έχει τις ίδιες και περισσότερες επιτυχίες με την περίοδο που τελειώνει .

Καλό καλοκαίρι το γαλάζιο Ζάππειο 2…

Για τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου πάει η ανακοίνωση του περίφημου Ζάππειο 2 της ΝΔ. ..Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η ηγεσία της ΝΔ, μετά από πολλές αναβολές, αποφάσισε να μην παρουσιάσει τη νέα επικαιροποιημένη πρότασή της πριν τις 15 Μαΐου.
Κι αυτό γιατί φοβούνται (!!!) μην τους «κλέψει» ιδέες η κυβέρνηση. Στη Συγγρού πιστεύουν ότι πρώτα πρέπει η κυβέρνηση να παρουσιάσει τις 

Αδειάζει τον Πανίκα ο Αντιπεριφερειάρχης του!

Σαφείς αποστάσεις από τον Πανίκα Ψωμιάδη, σχετικά με την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του, κρατά ένα ακόμη στέλεχος της ΝΔ. Αυτή τη φορά ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας!!!
Ο Τζιτζικώστας δεν ασπάζεται τους ισχυρισμούς του Πανίκα, περί πολιτικής δίωξης και όπως λέει: «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική 

Ανάσταση στη Μεγάλη Παναγία

"ΚΥΤΤΑΡΟ" ΙΕΡΙΣΣΟΥ, 5ο ΤΕΥΧΟΣ

Κυκλοφόρησε το πέμπτο τεύχος του περιοδικού της Ιερισσού "ΚΥΤΤΑΡΟ" και περιέχει:
• Φωτογραφικό υλικό και μνήμες από την Ιερισσό
• Αναμνήσεις και ιστορικά στοιχεία από το πρόσφατο παρελθόν
• Προβληματισμούς της σύγχρονης κοινωνίας μας
• Αναφορές και εκδρομές στην ιδιαίτερα όμορφη ορεινή ενδοχώρα
Θα το βρείτε σε πολλά, κεντρικά σημεία στην Ιερισσό. Επίσης μπορείτε να το διαβάσετε και στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.kyttaro.eu./ 

ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ - ΞΕΠΛΑΤ'ΣΜΕΝΟΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μεγάλη επιτυχία είχε ο Πασχαλινός αγώνας που διοργανώθηκε στο γήπεδο Αγίου Νικολάου.
Συμμετείχαν ηλικίες από 15 έως 52 ετών. Στην κανονική διάρκεια ο αγώνας έληξε με 14 - 14.
Στα πέναλτυ κέρδισαν οι "ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ" ΜΕ 16-15 τους "ΞΕΠΛΑΤ'ΣΜΕΝΟΥΣ".
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΤΟ ΔΣ 

MΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η Α.Ν.Ε.Τ.Χ.Α. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ;

"εχουμε καταθεσει τους φακελους για το προγραμμα leader νομου χαλκιδικης με καταληκτικη ημερομηνια την 31/3/2011 κανονικα συμφωνα με την ΑΝΕΤΧΑ αλλα και τα leader αλλων νομων το πολυ μεσα σε 4-5 μερες επρεπε να αναρτησουν ολες τις προτασεις για το προγραμμα η δικαιολογια που εχουν ειναι οτι οι προτασεις ηταν πολλες (80) σε ολο το προγραμμα. Και επειδη ειμαστε στην ελλαδα λεω εγω μηπως καποιοι φακελοι δεν ηταν πληρεις και επρεπε να μαζεψουν τα δικαιολογιτικα (που 

Βιβλιοπαρουσίαση.

«Οι χρυσές δεκαετίες του ελληνικού τραγουδιού!...
150 προσωπικότητες αποκαλύπτονται...»
Πάει πολύς καιρός από τότε που παρουσίασα τον Πρώτο τόμο των «Χρυσών Δεκαετιών του Ελληνικού Τραγουδιού», ενός «έργου ζωής» του Δημοσιογράφου, στιχουργού και συγγραφέα Τάσου Κουτσοθανάση, του ανθρώπου που έδωσε πολλά στο Λαϊκό μας τραγούδι τόσο με την «πένα» του, όσο και με την ανακάλυψη προσωπικοτήτων του χώρου (ο ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ μπήκε στο χώρο χάρη στον Τάσο Κουτσοθανάση, αλλά και άλλοι).
Σήμερα έρχομαι να σας παρουσιάσω και να σας προτείνω να αποκτήσετε τον Δεύτερο τόμο των Χρυσών 

Το ιστολόγιο του Θεατρικού Οργανισμού "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ"

'Ενα blog διαφορετικό από τα συνηθισμένα είναι αυτό του Σωματείου "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ" της Ορμύλιας, σκοπός του η ενημέρωση για τις δράσεις του οργανισμού. (Δείτε το ΕΔΩ
Το "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ"  είναι ένας Θεατρικός Οργανισμός με έδρα την Ορμύλια και:
 "Ο Σκοπός του Σωματείου είναι Κοινωφελής Πολιτιστικός και Εκπαιδευτικός. Ειδικότερα: Η καλλιέργεια των γραμμάτων και των τεχνών και ειδικότερα του Θεάτρου και του Κινηματογράφου μαζί μ’ όλες τις άλλες ειδικότητες που πλαισιώνουν τις δυο αυτές Τέχνες, σε εκπαιδευτική και παραστατική βάση."
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Σωματείο!

(Ποιος είναι) ο Αριστερός δάσκαλος

Για τις μέρες των γιορτών, ένα κείμενο του φίλου μου, δάσκαλου και αυτού της Φυσικής, από τα Τρίκαλα, Βασίλη Παππά. Ο δάσκαλος που περιγράφει ο Βασίλης είναι ο Αριστερός μιας άλλης εποχής, της ηρωικής. Είναι αυτός που οραματιστήκαμε όταν ξεκινούσαμε την περιπλάνηση γύρω στα 1980. Το είδος υπάρχει ακόμα, η φυσική επιλογή ευτυχώς δεν το εξαφάνισε. Υπάρχει και δείχνει καθημερινά τα δόντια του στο σύστημα της εξαθλίωσης. Θυμίζει ότι υπάρχουν πραγματικοί μαχόμενοι αριστεροί, ακόμα. (Leo) (ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ)
Ο Αριστερός δάσκαλος, του Βασίλη Παππά
Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για την εκπαίδευση. Οι αλλαγές που επιβάλλει το μνημόνιο, η αγορά εργασίας, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι συγχωνεύσεις σχολείων, η αξιολόγηση. Το υπουργείο Παιδείας

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών "του Δήμου Καλλικράτειας" σας καλεί σε ενημερωτική συγκέντρωση για τα σχέδια πολεοδόμησης της β΄(εξοχικής) κατοικίας την Τετάρτη 27-04-2011 και ώρα 19,00 στο πνευματικό κέντρο της Νέας Καλλικράτειας.
Η παρουσία σας και η ενεργή συμμετοχή σας, θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των προσπαθειών, για την ολοκλήρωση των σχεδίων.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών