Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Φωτιές στη Χαλκιδική

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Χαλκιδικής από δύο ξεχωριστές φωτιές στη χερσόνησο της ΣιΘωνίας .
Η πρώτη φωτιά ήταν στην περιοχή της Βουρβουρούς στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου .
Η φωτιά αυτή έκαψε ξερόχορτα αλλά και θαμνώδη βλάστηση κάτω από το δρόμο προς την πλευρά της Θάλασσας κοντά στο bar talgo .

Ευχαριστώ τους Βουλευτές μας, που ...ΔΕΝ απάντησαν...

Το Σάββατο 26 Μαρτίου έκανα την ανάρτηση ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσουν, οι Βουλευτές Χαλκιδικής ...θέτοντας στους τρεις εκπροσώπους μας στη Βουλή, κάποια ερωτήματα για ένα θέμα, που απασχολεί ...μερικές χιλιάδες Χαλκιδικιώτες.
Συγκεκριμένα, ρώτησα: Τι γίνεται τελικά, με το «χαράτσι» του «ανταποδοτικού» τέλους Β΄ κατοικίας και τι ενέργειες έχουν κάνει, σ’ αυτή την κατεύθυνση κλπ... Η ανάρτηση, αναδημοσιεύτηκε επίσης, στη Ρεσπέντζα, στο blog Σημάντρων και στο 3feet halkidiki (...και δεν ξέρω, αν την "ανέβασε" και κάποιο άλλο blog).
Τώρα θα μου πείτε, ποιός είμαι εγώ ο ...προβοκάτορας --->>>

Ιδρύεται Συνεταιρισμός

Οι πρώτες οργανωμένες κινήσεις γίνονται σήμερα για την ίδρυση Συνεταιρισμού Παραγωγών Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Πολυγύρου.
Για το σκοπό αυτό θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση Παραγωγών στο Εκθεσιακό Κέντρο των Καλυβών, στις 6:00 το απόγευμα.

Τι είπε ο ανθρωπάκος για να μην χάσει τον πελάτη!

"...δεν έλαβαν υπ’όψιν τους πώς λίγους μόνον μήνες πριν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με 53%.
... οι ψηφοφόροι οι οποίοι επέλεξαν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ήταν πλήρως ενήμεροι για την υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο Περιφερειάρχης και άρα ως πολίτες τοποθετήθηκαν." (Λογικές καρατζαφεροτέτοιου)

«Πιστεύω ότι τα blog της Χαλκιδικής, όντως εξυπηρετούν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών»

Αδειάζει, εμμέσως πλην σαφώς, ο σημερινός δήμαρχος Πολυγύρου και πρώην νομάρχης Χαλκιδικής τον αντιδήμαρχό του και την υποψήφια δημοτική του σύμβουλο, που έκαναν μήνυση στο πολύ καλό , αλλά και πολύ ενοχλητικό στην τοπική εξουσία, blog της Χαλκιδικής, Ρεσπέντζα.
Ο Αστέριος Ζωγράφος μάλιστα έστειλε την άποψή του για τα blog και την ενημέρωση που προσφέρουν, στο Ρεσπέντζα, που οι συνεργάτες του το σέρνουν στα δικαστήρια!!!
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή του δημάρχου:  

Ανασχηματισμός ή πρόωρες εκλογές;

Η εσπευσμένη επιστροφή του Παπανδρέου από το εξωτερικό, η αντίδραση-ανταρσία των βουλευτών σε νομοσχέδιο, η ανακοίνωση νέων μέτρων (με εντολή Τρόικας) στις 15 Απριλίου δείχνουν ότι από Δευτέρα κάτι νέο και "τρανταχτό" θα υπάρξει στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Τα σενάρια που υπάρχουν είναι δύο: Ανασχηματισμός ή πρόωρες εκλογές!
Σενάρια, ένα εκ των οποίων το ένα μάλλον θα είχε γίνει πράξη αν δεν μεσολαβούσε η απεργία των δημοσιογράφων!

Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας και η φανταστική επιχειρηματολογία

Λέμε ότι η φανταστική λογοτεχνία επινοήθηκε τη μέρα που ο Ιωνάς γύρισε σπίτι του και είπε στην γυναίκα του ότι άργησε τρεις μέρες επειδή τον είχε καταπιεί μια φάλαινα.
Ομοίως η φανταστική πολιτική στη χώρα μας επινοήθηκε όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, γνώστης (όπως αποδείχθηκε) των προβλημάτων της οικονομίας μας, είπε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» προκειμένου να εξαπατήσει τον 

Απόλλων - Π.Ο.Ν.Κ. - ΝΙΚΗ - Π.Ο.Μ.

Islands for Sale in Greece

...αν δεν σας κάνει κανένα από τα παραπάνω... έχει κι άλλα για τους ενδιαφερόμενους ΕΔΩ 

Αηδιαστικός λαϊκισμός!

Ανακοίνωση Ψωμιάδη για την καταδίκη του.
«Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες.
Όμως δεν φοβόμαστε...
Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες.
Οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να 

Ημερίδα ...

Και το πρόγραμμα 

Wynton Marselis....Jazz Standard....

Ο Wynton Marsalis είναι διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός, συνθέτης, bandleader, καθηγητής μουσικής και από τις κορυφαίες μορφές της σύγχρονης αμερικανικής κουλτούρας…….Είναι ο μοναδικός μουσικός της jazz, στον κόσμο που μπορεί να εκτελεί και να συνθέτει jazz σε όλο το φάσμα της, από τις ρίζες της στην Νέα Ορλεάνη μέχρι την bebop και την σύγχρονη jazz …...
Ο Wynton Marsalis είναι σίγουρα ο πιο διάσημος μουσικός της 

Zaz, la toy session : je veux

"Απεργία" "Δημοσιογράφων"

Απεργεί και ο κύριος Πρετεντέρης; Και η κυρία Τρέμη; Και όλοι οι κύριοι (Δημοσιο)γράφοι; Τα BLOGS όμως δουλεύουν!
Χελιδόνα έρχεται από την Αραβία. Φέρνει-φέρνει Άνοιξη, φέρνει και Καλοκαίρι.......Και τα ζώα χαίρονται. Έξω ψύλλοι, ποντικοί. Μέσα αγία και χαρά. Και το Πάσχα μας με γειά.
(από τη ΧΕΛΙΔΟΝΑ, άσμα-έθιμο από την Αρναία την 1η του Μάρτη)
Καλό Πάσχα!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ