Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤ​ΙΚΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Εκδήλωση μνήμης

Δείτε το και το πρόγραμμα 

Παρηγορεί τον Ψωμιάδη...

Καταγγέλουν τη Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη

Με διαδικασίες EXPRESS η Διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη επιχείρησε να δώσει γη και ύδωρ στην εταιρία “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου (πλήρως και απόλυτα εναρμονισμένη με κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα).
Σήμερα σε ειδική έκτακτη συνεδρίαση, προσπάθησε να περάσει 

Δωρεά στο Δήμο Αριστοτέλη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη με την υπ’ αριθ. 53/2011 απόφασή του, αποδέχτηκε τη δωρεά μελέτης Βιολογικού Καθαρισμού Στρατωνίου: «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων – Βιολογικός Καθαρισμός – Διαχείριση Υγρών και Στερεών Αποβλήτων στις Τοπικές Κοινότητες Στρατωνίου, Στρατονίκης και Σταγείρων του Δήμου Αριστοτέλη» από την Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.
Πρόκειται για το πρώτο Στάδιο της συγκεκριμένης μελέτης, που εκπονήθηκε από το Μελετητικό γραφείο για μελέτες Δημοσίου DELCO-E.Π.Ε.
Το στάδιο αυτό αφορά:

Οι περισσότεροι Έλληνες δεν το γνωρίζουν

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι
Όλοι νοιαζόμαστε για την Ελλάδα μας, την οικονομία της που χειμάζεται, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγει, τις 

Θεσσαλονίκη: Τα παράπονά σας στον δήμο τώρα και online!

Βήμα καταγγελιών στους δημότες όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και των πέντε νομών όπου εκπέμπει η TV100 (Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής και Πιερίας) δίνει από την ερχόμενη εβδομάδα -και συγκεκριμένα από την Τρίτη 12 του μηνός- ένα νέο interactive πρόγραμμα της Δημοτικής Τηλεόρασης.
Η εκπομπή, που “βαπτίστηκε” από τον γενικό

Ιστολόγιο Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματ​ιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Πολυγύρου και Κεντρικής Χαλκιδικής

Όπως ίσως γνωρίζετε, έγιναν οι αρχαιρεσίες για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Πολυγύρου και Κεντρικής Χαλκιδικής.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο κατά πλείστον από νέους ανθρώπους στην προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει την Ένωση, προέβει στην δημιουργία ενός ιστολογίου για την ενημέρωση των μελών της Ένωσης αλλά και όλων των Επαγγελματιών του Καλλικράτειου Δήμου 

Πασχαλινό Ωράριο καταστημάτων στον Πολύγυρο

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. – ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ; (Επεισόδιο 4ο)

Bαρέθηκα τόσο πολύ.... Κουράστηκα.... Όλη αυτή η καχυποψία, όλη αυτή η ειρωνεία........ Όχι, βρε παιδιά, δεν είμαι η Ρένα, δεν έχω δουλέψει στο Δήμο, δεν είμαι καμία Ρένα, για τ’ όνομα του Θεού!!!! Αυτή είναι η Ελλάδα τελικά, γιατί αυτοί είναι οι Έλληνες που την αποτελούν... κρίμα! Οτιδήποτε εκφράζει άλλη άποψη από τη δική μας το κοιτάμε με μισό μάτι.
Ακόμη και πενήντα να γίνουν τα επεισόδια... ακόμη και σήριαλ να γίνουν.... θ’ αλλάξει κάτι; Α! ξέχασα... δε θ’ αλλάξει, γιατί το σήριαλ θα παιχτεί στο κανάλι των συμφερόντων του «επάρατου» ομίλου, του ομίλου, που είναι αναμεμιγμένος ο Μπόμπολας, ο ΑΚΤΩΡ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ;

Νέα Ετών 22
Με αφορμή τις αλλαγές της κυρίας Διαμαντοπούλου στο πολύπαθο σύστημα παιδείας, που οι εκάστοτε υπουργοί έχουν καταντήσει γεφύρι της Άρτας και με μεγάλη ευκολία γκρεμίζουν για να ξαναχτίσουν βάσει των λαμπρών τους ιδεών, σκέφτηκα να αναζητήσω κάτι αισιόδοξο σ’ όλη αυτή την κατάσταση. 

Ο κόσμος όπως τον ξέραμε μέχρι χτες.

Για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, η Γη φαινόταν απέραντη και οι φυσικοί της πόροι απεριόριστοι.
Σήμερα έχει γίνει κατανοητό ότι είναι περιορισμένη, τόσο σε μέγεθος όσο και σε πόρους.
Όλα τα όντα στη Γη πάντοτε είχαν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε φυσικές καταστροφές, που όμως ήταν περιορισμένες σε έκταση. Σήμερα η καταστροφή που προκαλεί ο άνθρωπος είναι παγκόσμια και γίνεται με ρυθμούς που δεν έχουν προηγούμενο. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που ακολουθείται δεν είναι βιώσιμο. Ζούμε σε μία σημαντικότατη περίοδο της Γης. Περιβαλλόμαστε από περισσότερες μορφές ζωής από όσες υπήρξαν ποτέ στα 3 δισεκατομμύρια χρόνια ζωής του πλανήτη.  

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις... τον όμιλο του κ. Μπόμπολα θα βρεις.

Επιστολή του ομίλου Ελλάκτωρ (Μπόμπολας​) στην εφημερίδα Δρόμος - η απάντηση της εφημερίδας
Ενοχλήθηκε το συγκρότημα Μπόμπολα από τα δημοσιεύματα του Δρόμου και με επιστολή (διαβάστε την ολόκληρη παρακάτω) που μας έστειλε ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, επιχειρεί να βάλει τα «πράγματα στη θέση τους». Στην επιστολή είναι διάχυτη η προσπάθεια να αποσυνδεθούν οι κατασκευαστικές δραστηριότητες του ομίλου Ελλάκτωρ, από το εκδοτικό συγκρότημα του Πήγασου ( Έθνος, Ημερησία, Mega Channel κ.λπ.), αφού, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται «οι μέτοχοι του Έθνους δεν είναι μέτοχοι σε καμία από τις εταιρίες του Ομίλου Ελλάκτωρ». Σε κανένα δημοσίευμά μας

Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αριστοτέλη

Ο Δήμος Αριστοτέλη, ως τουριστικός Δήμος, προχώρησε στη συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής Δήμου Αριστοτέλη.
Η Επιτροπή είναι δεκαπενταμελής και αποτελείται από τους:
- Κατσαβαβάκη Κωνσταντίνο, Αντιδήμαρχο Δήμου Αριστοτέλη, ως Πρόεδρο.
- Δημοτικούς Συμβούλους Τσιμπιδά Ηλία, Μελετλίδη Ελευθέριο, Λαζάρου Λάζαρο και Ευθυμίου Κωνσταντίνο.
-Χαδαλή Δημήτριο, εκπρόσωπο του Σωματείου ιδιοκτητών εκμεταλλεύσεως ενοικιαζόμενων δωματίων & διαμερισμάτων Χαλκιδικής «ΞΕΡΞΗΣ».
-Ασλανίδη Αλέξανδρο, εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής.
-Κρητικό Ιωάννη, εκπρόσωπο του Οργανισμού τουριστικής ανάπτυξης της προ του Άθω περιοχής. 

Μια κουβέντα;Ακόμα δε μάθαμε τίποτα!
Για τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής μιλάμε! Τον Γιάννη Γιώργο!
Του "φάγανε" τον Περιφερειάρχη!
Ούτε μια ανακοίνωση στο site της Π.Ε.Χαλκιδικής!

Η άποψη του Δημάρχου Πολυγύρου για τα ιστολόγια και τις διώξεις εναντίον τους!

Ο στόχος των blog στο διαδίκτυο ήταν και θα έπρεπε να είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών πάνω σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία και η συζήτηση με παράθεση απόψεων από τους επισκέπτες τους. Δυστυχώς με το πέρασμα του χρόνου ο στόχος αυτός σε αρκετές περιπτώσεις εκφυλίστηκε.
Λόγω της ενασχόλησής μου με τα κοινά, τα τελευταία χρόνια δέχτηκα πολλές επιθέσεις, βρισιές, συκοφαντίες από ανώνυμους χρήστες των blog, αλλά βέβαια όπως γνωρίζετε ποτέ δεν κινήθηκα νομικά απέναντί τους και ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να  

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στον Πολύγυρο.

Συνεδριάζει την Πέμπτη (14/4) η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πολυγύρου

Στη Θεσσαλονίκη την άλλη Πέμπτη ο Σαμαράς

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που δημιουργούνται από την υπόθεση Ψωμιάδη και σε μια προσπάθεια να μην ξεφύγει η κατάσταση λόγω του απρόβλεπτου χαρακτήρα του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, η επίσκεψη Σαμαρά την ερχόμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη αποκτά ιδιαίτερο νόημα.
Ο αρχηγός της ΝΔ θα προσπαθήσει, όπως λένε οι συνεργάτες του με διάφορες πρωτοβουλίες και 

Εκπροσώπησε επάξια και τίμησε τη Χαλκιδική!

Χθες 7/4 παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ VIRTUAL CHOIR 2.0 2011 του διεθνούς φήμης μαέστρου ERIC WHITARCE  που αποτελείται από 2052 τραγουδιστές από 58 Χώρες με 2 Ελληνικές συμμετοχές μία εκ των οποίων από ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!!!
Ο ERIC WHITARCE, ως μαέστρος και Συνθέτης δημιούργησε και πέρυσι την πρώτη  VC που αποτελούνταν από 185 μέλη και κανέναν Έλληνα.
Την Ελλάδα και την Χαλκιδική μας, εκπροσώπησε η Τσινά Χαρούλα από την Ορμύλια!
Η Χαρούλα ήταν μέλος της Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου και συνεχίζει ως μέλος της Χορωδίας Δωματίου Πολυγύρου.
Το μουσικό γεγονός παρουσιάστηκε στις 7/4 και ώρα 18:00 (ώρα Ν.Υόρκης) σε ειδική εκπομπή για τα ΜΜΕ. Αποτέλεσε πρώτο θέμα για τους τηλεοπτικούς σταθμούς του  BBC και του CNN.
Χαρούλα, τα θερμά μας συγχαρητήρια!
Δείτε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα! 

Μιχαέλα Κυργιαφίνη - 20 του Οκτώβρη

Ανακοίνωση της Ενωτικής Προοδευτικής και Οικολογικής Συσπείρωσης Γεωτεχνικών

Η Ε.Π.Ο.Σ. Γεωτεχνικών ανακοινώνει πως αποτελεί την παράταξη των γεωτεχνικών στην οποία συμμετέχουν οι συνάδελφοι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Καλεί όλους τους γεωτεχνικούς στις εκλογές της 10ης Απριλίου να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτιά της για να αποκρούσουν την επίθεση στη ζωή και στη δουλειά μας με συμμετοχή και αγωνιστική διεκδίκηση.

Ο κ. Πάχτας και η Δημοκρατία (2): Λογοκρισία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Όπως επισημάνθηκε και από άλλα ιστολόγια, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας δεν έχει καλές σχέσεις με τη Δημοκρατία. Το παρακάτω περιστατικό που έλαβε χώρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και απεκρύβη από τους Δημότες με εντολή του κ. Πάχτα, είναι πολύ χαρακτηριστικό του είδους της “Δημοκρατίας” που ο κ. Πάχτας επιχειρεί να εγκαταστήσει στον Αριστοτέλη. Μια “δημοκρατία” των “ημέτερων”, 

Ανταπόκριση των σωματείων υπογιτών από Αθήνα

Οι εξελίξεις τρέχουν και το blog μας  (Ρ: Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη), κρίνει σκόπιμο να «σπάσει» τα δεσμά της τετραήμερης απεργίας, που έχουν κηρύξει οι «μαλωμένοι με την αλήθεια» δημοσιογράφοι και να σας παραθέσει αυτούσια τις τελευταίες ειδήσεις, που βγήκαν από τις συναντήσεις, που είχαν χθες και σήμερα τα 2 σωματεία των υπογιτών στην Αθήνα, με εκπροσώπους κομμάτων, του υπουργείου, αλλά και τον βουλευτή του νομού μας τον κο Γιάννη Δριβελέγκα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Α. Συνάντηση εργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αρμόδιο τομεάρχη περιβάλλοντος της Ν.Δ
Η συνάντηση αυτή έγινε χθες στο πολιτικό γραφείο του Κου Μητσοτάκη. Ο τομεάρχης της Ν.Δ είπε στους εργαζόμενους τα εξής:

Ένα πολύ απλοϊκό ερώτημα...

...στις μέρες του ΔΝΤ και της Τρόικας, για το «Ψήφισμα "10 ερωτημάτων" των υπογιτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας στον Τσίπρα»
Πως γίνεται σωματείο εργαζομένων (επικίνδυνης και ανθυγειινής εργασίας) να μην εκθέτει τα προβλήματά του (γενικά, ειδικά, συνθηκών εργασίας, μισθολογικά, επιβίωσης κ.ά.) και να μη ζητάει (τουλάχιστον) αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε συνάντηση με εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος; Αντίθετα να νοιάζεται για το πως θα βγάλει παραπάνω κέρδη η Εταιρεία Του με κάθε τίμημα; Εγώ πάντως λέω: ή εργοδοτικό είναι, ή εργατοπατέρας έβγαλε την ανακοίνωση, ή δεν έχουν προβλήματα. Τι άλλο;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η «σταύρωση» του Ψωμιάδη και το «άδειασμα» της ΝΔ

Ο, σε λίγες μέρες , τέως περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης, παρά τα όσα ψέλλιζαν χθες κάποιοι συνεργάτες του, δεν είχε και δεν προβλέπεται να έχει καμιά επικοινωνία στο άμεσο μέλλον με την ηγεσία της ΝΔ.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο δεν θέλει σε καμία περίπτωση

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. – ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ; (Επεισόδιο 3ο)

Προσπάθησα, επιτυχώς νομίζω, στα δύο μου κείμενα να μην προσβάλλω κανέναν, να μη βρίσω κανέναν. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνω κάτι τέτοιο. Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί δέχομαι εκτός από τα θετικά ή τα ευπρεπώς αρνητικά, καθ’ όλα δεκτά, σχόλια, αυτό το υβρεολόγιο που χρησιμοποιούν ορισμένοι. Αυτό είναι το ήθος των τιμητών του περιβάλλοντος; Η καχυποψία και η ύβρις;
Επαναλαμβάνω, ότι δεν γράφω επώνυμα, για να μην θεωρηθεί «γλείψιμο» προς την εταιρία, όταν θα της στείλω το βιογραφικό μου, κάτι που ευθαρσώς και με ειλικρίνεια δήλωσα από την αρχή ότι θα κάνω, όπως θα κάνω

Συμπαράσταση στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

 Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση τα blogs και site:
ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ , SIBILLA, fimotro, tsoytsoyneros, Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, TA ANHΛΙΑ, ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ, ΣΦΕΝΔΟΝΗ, ZOOMΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ,
ΟΡΜΥΛΙΑ, ΠΙΣΤΕΨΕ, ΣΗΜΑΝΤΡΑ, AΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΤΣΕΛΙΓΚΑΣΤΟ ΣΤΙΓΜΑ,  KENTRINEWSΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ, ΚΑΛΙΟ,  ΙΕΡΙΣΣΟΣ,  ΑΝΕΜΟΣ,  3feet xalkidikinewsSELEO, Ενεργοί Πολίτες Δ.Ε. Αρναίας, ΑΚΑΝΘΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΟ ΓΡΕΚΙ, Αλεπού του Ολύμπου, Επ Ανάσταση, ΠΟΝΤΟΣ κι ΑΡΙΣΤΕΡΑ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, Επιτροπή Αγώνα Μ.Παναγίας, Τρικλοποδιά, iNews, Αρχαία Ιθώμη, Τρομακτικόopendemocracy.gr, 4athens, tromaktiko, zedia, sfinaki, mediakias, politicsonline, Microlix, Τρελό Κουνέλι, Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη, RedNoteBook, Aμανπιαρε, ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ.​..

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Επέστρεψε εσπευσμένα απ΄ τη Βαρσοβία ο Γ. Παπανδρέου

Εσπευσμένα επέστρεψε απόψε ο πρωθυπουργός από τη Βαρσοβία, αντί για αύριο που ήταν προγραμματισμένο.
Είναι προφανές πως η κατάσταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι σε οριακό σημείο, μετά και τη νέα ανταρσία βουλευτών εναντίον του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο