Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Ψήφισμα "10 ερωτημάτων" των υπογιτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας στον Τσίπρα

Τα Σωματεία Υπογιτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας χαιρετίζουν την έλευση του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα στο φιλόξενο τόπο μας και επί τη ευκαιρία, λαμβάνουν την τιμή να θέσουν υπόψη του μία σειρά ερωτημάτων.
Θα επιθυμούσαμε και θα εκτιμούσαμε παράλληλα, εάν παρέβλεπε τις τυχόν «εισηγήσεις» των ντόπιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για «επιδεικτική περιφρόνηση» και να απαντήσει άμεσα, ακόμη και αν είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης ομιλίας του στην Ιερισσό, λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία και τη θετική βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του δήμου μας για την εκκίνηση της μεταλλευτικής επένδυσης στο δήμο μας.
Αγαπητέ Κύριε Τσίπρα
1. Πόσο βέβαιος είστε ότι γνωρίζετε όλες τις πτυχές και τις παραμέτρους της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α Χαλκιδική και φυσικά της νέας μεταλλευτικής επένδυσης; 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 0-2 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΔΕΔΥ: Για τις δημοσιοϋπαλληλικές κινητοποιήσεις

Με τη διοχέτευση μέσω του Τύπου, νέων σεναρίων για το μισθολόγιο στο Δημόσιο, η Κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται για ακόμη μία φορά, αναιρώντας τόσο τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι «δεν θα θιγούν άλλο μισθοί και συντάξεις» όσο και παλαιότερες δηλώσεις Υπουργών ότι «δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές». Είναι πλέον πασιφανές ότι προετοιμάζεται νέα άγρια επιδρομή στις αποδοχές των εργαζομένων

Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής - Play Off

A’ Ανδρών Play Off
Ορμύλια 53
Φλογητά 68
Διαιτητές: Αργυρού-Θωμόπουλος
Δεκάλεπτα: 6-13,23-32,30-49,53-68
Ορμύλια (Χαλκιάς)
Λελεγιάννης 9(1), Μπουρλής , Αθανασόπουλος , Δρίτσουλας , Παπαδόπουλος , Αργυρόπουλος 20(3), Ανδρεάδης Η. ,Χρυσάφης 14, Ντάλντος , Γρίψιος , Τσικούρης , Δήμητσας 10

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. – ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ;

Μια (μία και μόνη) επένδυση που επί χρόνια προσπαθεί να επιτευχθεί στη Β. Ελλάδα. Στη Βόρεια Ελλάδα που πλήττεται από απίστευτα ποσοστά ανεργίας και που αυτή η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, αφού επιχειρήσεις, που όλοι νομίζαμε υγιείς, μαθαίνουμε από τις κινητοποιήσεις του προσωπικού τους, ότι δεν είναι. Μία επένδυση (μία και μόνη) που θα δώσει δουλειά σε πάνω από 1000!!! ανθρώπους - σε πρώτη φάση. Και τι γίνεται; Μαζεύονται οι «οικολόγοι» και εναντιώνονται κάθετα.

Πρόταση ψυχαγωγίας στον Πολύγυρο

Συμπαράσταση στα blogs της Χαλκιδικής

Ανακοίνωση Συμπαράστασης της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκιδικής
Υπάρχει άραγε Χαλκιδικιώτης - εκτός βέβαια από τους "μυστήριους" που έκαναν την μήνυση - που να μην συμπαραστέκεται στα ιστολόγια της Χαλκιδικής ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ και ΣΤΙΓΜΑ;

«Λουκέτα» στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

Τραγικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αναφορικά με την "ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ" των κλειστών επιχειρήσεων σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την έρευνα στη Θεσσαλονίκη, στους υπό εξέταση εμπορικούς δρόμους, σε σύνολο 2.196 καταστημάτων έκλεισαν τα 373 δηλαδή το 17%.
Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στους εμπορικούς δρόμους Κασσάνδρου, Ίωνος Δραγούμη και Βενιζέλου, με τον αριθμό των κλειστών καταστημάτων να αυξάνεται στο 31%, 16,5% και 16,8% αντίστοιχα.

Απάντηση σε ανάρτηση που αφορά το blog "Πρωτοβουλία των Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη"

Αγαπητή Ρεσπέντζα,
μεταξύ όλων των άλλων πρόσθεσε στον μακρύ κατάλογο των συμμαχητών σου για ελευθεροστομία και φιλαλήθεια και ένα «νεοσσό» της μπλογκόσφαιρας. Το blog της πρωτοβουλίας των πολιτών του δήμου Αριστοτέλη ή αλλιώς politesaristoteli.blogspot.com. Ευελπιστούμε ότι και εμείς με τη σειρά μας θα προσθέσουμε ένα μικρό λιθαράκι στη λύδια λίθο της αντικειμενικής και αδέσμευτης ενημέρωσης, που παρέχεις απλόχερα και δίχως αποκλεισμούς στην κοινωνία της Χαλκιδικής, παρά τα δυσμενή σημεία των καιρών, είναι αλήθεια.
ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ STIGMA.
ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ! (Ίσως γιατί κάτι μέσα μας λέει ότι …)
Υ.Γ.1 Αγαπητέ αναγνώστη του «μεταμεσονυχτίου», θα ήθελες πάρα πολύ να ήμασταν είτε «τοπικοί άρχοντες», είτε «σεμιναριομαθείς», είτε, είτε… Δυστυχώς τέτοιου είδους «ικανοποίηση» στο προσβληθέν από «ιούς της οικολολαγνίας» λογισμικού σου, δε μπορούμε να προσφέρουμε. Λυπούμεθα

Φράγμα ΠΕΤΡΕΝΙΑ

Κακήν κακώς έφυγαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου του ΥΠΕΚΑ, μαζί με τον δήμαρχο του δήμο Αριστοτέλη (Χρήστο Παχτα) μετά από την δημόσια κατακραυγή που είχαν από δημότες και φορείς του Δήμου Αριστοτέλη για την κοροϊδία που δεχόμαστε από το υπουργείο το οποίο θέλει να μας ενημερώσει για ένα έργο το οποίο έχει αποφασίσει ήδη να υλοποιήσει η κυβέρνηση. Μιλάμε για το φράγμα ΠΕΤΡΕΝΙΑ που προωθεί το υπουργείο σε σχέση με την υποτιθέμενη επένδυση στην περιοχή.
ΠΗΓΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Δήμο Αριστοτέλη


Από την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας, στο Δήμο Αριστοτέλη.

  

Συζήτησαν για το πρόβλημα των σκουπιδιών

Την Τετάρτη στις 8 μμ κλείνουμε την TV και βλέπουμε ντοκυμαντέρ στο Ίντερνετ!

"Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το Debtocracy αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες."

Συζήτηση στη Βουλή για τα Τουριστικά και Ολυμπιακά ακίνητα.

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Χαλκιδικής Αργύρη Λαφαζάνη για τα ακίνητα των Μουδανιών, της Βουρβουρούς, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και τα Ολυμπιακά Ακίνητα.

Αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών στην ΑρναίαΤην Τετάρτη 6 Απρίλιου 2011 στις 4:30 το απόγευμα, ο Κυπελλούχος Χαλκιδικής Απόλλων Αρναίας στα πλαίσια του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών, αντιμετωπίζει στο Δημοτικό Στάδιο Αρναίας τον Κυπελλούχο Θεσσαλονίκης Οδυσσέα Κορδελιού.

Σχολιασμός κειμένου της "Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη"

Αγαπητή Ρεσπέντζα,
το παρακάτω κείμενο είναι το πρώτο κείμενο 'γνωριμίας' που αναρτήθηκε από το μπλογκ 'Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη' (http://politesaristoteli.blogspot.com/).
Επειδή έμεινε 'κρυμμένο' εκεί για αρκετές μέρες χωρίς σχολιασμούς, σου το στέλνω για ανάρτηση χωρίς σχόλια παρά μόνο με σημάνσεις σε λέξεις και φράσεις του.
Θα παρακαλούσα και τους σχολιαστές να 

Πάχτας-ΛΑΟΣ στο ίδιο μετερίζι;

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Αιβαλιώτης, τάχθηκε υπέρ της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Ελλάδα για τα οποία, όπως είπε, δεν έχει γίνει καμμία ουσιαστική πρόοδος την τελευταία δεκαετία. Η επένδυση για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική είναι της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει στην παραγωγή προϊόντων αξίας 13 δισ. και θα δημιουργήσει 1500 άμεσες και 5000 έμμεσες θέσεις εργασίας.
Μήπως θυμίζει τίποτα από τις προεκλογικές εξαγγελίες Πάχτα; Φτυστά δίδυμα; Η συγκυβέρνηση επί θύραις;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΔΕΝΔΡΟΥ -ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 81-95

Επιμέλεια : Σταύρου Μάκης
Καταπληκτική εμφάνιση και νίκη του Κενταύρου μέσα στο κλειστό του Άδενδρου .
Με όρεξη μπήκαν στο γήπεδο οι παίχτες του Γ Καραμουσαλίδη και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γαλαξία ,που αν και οι παίχτες του είχαν καταπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ .
Το δεκάλεπτο έκλεισε με 18-25 με τους Ευαγγελινό 23 (1) και Τολιόπουλο 18(4 ) , να βρίσκονται σε καταπληκτική μέρα.