Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

Εκτελέσθηκε χτες Δευτέρα 04-04-2011 το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής της Ανθρωπολογικής Εταιρίας από το Σπήλαιο Πετραλώνων.
Τη διαχείριση του Σπηλαίου έχει αναλάβει ήδη το Υπουργείο Πολιτισμού που προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την απογραφή και στην συνέχεια την ομαλή λειτουργία του Σπηλαίου.
Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ και πάλι την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Πολιτισμού και ιδιαίτερα την Γενική Γραμματέα κ.Μενδώνη που με τις συνεπείς και συνεχείς ενέργειές της πέτυχε την απελευθέρωση του Σπηλαίου κάτι που περίμεναν εδώ και πολλά χρόνια οι Χαλκιδικιώτες.
 Αργύρης Λαφαζάνης
Βουλευτής Χαλκιδικής

Τι κρύβει η "σταλαχίδα" Πάχτα: "Ενημέρωση για τα Πετρένια";

Την Τρίτη 5-4-2011 αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου μας ανακοίνωση ότι, για αύριο Τετάρτη 6-4-2011, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Αστ. Πάχτας μας προσκαλεί (μετά τιμής) να παρευρεθούμε στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα:
«Υδροδότηση της προ του Άθω Περιοχής από το Φράγμα Πετρένια» και την παρουσίαση του έργου, που θα πραγματοποιηθεί στο 

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο φυλάκιο αγώνα Μεγάλης Παναγίας

Σήμερα 5-4-2011 ο Αλέξης Τσίπρας ,πρόεδρος του Συνασπισμού, επισκέφτηκε το φυλάκιο του αγώνα στην τοποθεσία "Σκουριές" στην Μεγάλη Παναγία.
Συνομίλησε με ανθρώπους του αγώνα και άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα μας κι εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο κατασκευής του κτίσματος και από το μεγαλειώδες βουνό μας.

Παρουσίαση βιβλίου.

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011, 7:00 μμ
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Καρτερού "Ο σύντροφος Πολύφημος και η μισή αλήθεια – Ιστορίες τσέπης για όσους επιμένουν".
Για τον συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Τάσος Κουράκης, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τραϊανός Χατζηδημητρίου, δημοσιογράφος – διευθυντής εφημερίδας Αγγελιοφόρος.
Public, Τσιμισκή 24 & Μητροπόλεως 33, Θεσσαλονίκη , 2310-22.72.88

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Απογραφή περιουσίας Δήμου Πολυγύρου- 

Συνάντηση Προέδρων ΝΟΔΕ με Σαμαρά

Για όσους ρωτούν ή απορούν

Η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, μετά την δίωξη που ασκήθηκε εναντίον των δύο Χαλκιδικιώτικων ιστολογίων ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ και ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ, ζήτησε την πολιτική άποψη των πολιτικών θεσμικών προσώπων (Βουλευτές, Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη, Περ. Σύμβουλο μειοψηφίας) καθώς και από όλα τα κόμματα της Χαλκιδικής.
Οι απαντήσεις που έρχονται στην ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ αναρτώνται για ενημέρωση των αναγνωστών της.

Εισαγγελέας: «'Ολοι ένοχοι!»

Ένοχοι είναι σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Κέντερης, η Θάνου, ο Τζέκος αλλά και όλοι οι γιατροί που σχετίζονται με τα γεγονότα της παραμονής της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!
Σκηνοθετημένο ήταν το τροχαίο της 12ης Αυγούστου του 2004 για τον εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ο οποίος υποστήριξε στην αγόρευσή του, ότι ο Κώστας
  

...και λύθηκε το πρόβλημααα!

ΕΘΝΟΣ

Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής για τη δίωξη της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ και του ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ

"Πιστεύουμε ακράδαντα στην ελευθερία του λόγου και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα σας για αντικειμενική και αδέσμευτη ενημέρωση.
Όταν όμως αυτή είναι προνόμιο ορισμένων παραγόντων του Πολυγύρου τότε νομίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα γενικότερα στην ευρύτερη κοινωνία της Χαλκιδικής και όχι μόνο."
Ο Γραμματέας της Ν.Ε.
Γιώργος Παπαδόπουλος

Απόστολος Πάνας για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"

O Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάνας Απόστολος ύστερα από συνάντηση που είχε με εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» έκανε την εξής δήλωση:
«Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» αποτελεί μια κατεξοχήν δομή ανοιχτής περίθαλψης πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας καταξιωμένη στην ελληνική κοινωνία.
Είναι η υπηρεσία η οποία συνέβαλλε στη διατήρηση της οικογενειακής συνοχής των ηλικιωμένων και εξασφάλισε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με την ουσιαστική συμβολή 

Επιτροπή Αγώνα Ν. Προποντίδας: "Όχι στα μεταλλεία χρυσού"

15-4-2011: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ! ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
Εμείς, κάτοικοι του δήμου Νέας Προποντίδας, εναντιωνόμαστε στην δημιουργία μεταλλευτικού εργοστασίου εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και

Αποτελέσματα Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής

Επιμέλεια: Νικος Ελιοδώρου
A’ Ανδρών Play Off
Πευκοχώρι 85 (3)
Ιερισσός 49 (0)
Διαιτητές: Θωμόπουλος-Εδιάρογλου
Δεκάλεπτα:16-13,33-34,60-43,85-49 

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜ​ΟΙ...

Σεμινάριο Tae Kwon Do στον Πολύγυρο

Η Ένωση Tae Kwon Do Βορείου Ελλάδος προκηρύσσει την διεξαγωγή Σεμιναρίου Τεχνικών Πρωταθλημάτων (Poomsae), Αγωνιστικών Πρωταθλημάτων και Πρώτων Βοηθειών στον Πολύγυρο Χαλκιδικής στις 8, 9 και 10 Απριλίου 2011.
Το Τεχνικό Σεμινάριο και των Πρώτων Βοηθειών θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου ενώ τον Αγωνιστικό Σεμινάριο θα