Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Δίολκος για 1500 χρόνια

Μια ταινία 22 λεπτών, δημιουργημένη με το σύστημα του animation (εικονοκινητική τεχνική) αναπαριστά με μοναδικό τρόπο το εξαιρετικό μνημείο τεχνικού πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, τον Δίολκο: μια οδό από ξηράς για την μεταφορά πλοίων ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο κατά μήκος του Ισθμού της Κορίνθου, τότε που δεν υπήρχε ο πορθμός. Η ταινία παρουσιάζει πολλές άλλες τεχνολογικές λεπτομέρειες, αλλά σκηνές της ζωής των ναυτικών εκείνης της μακρινής εποχής: τυχερό παιχνίδι, επίσκεψη στον ναό του Ποσειδώνα, γλέντι σε καπηλειό, καθώς και μια συναισθηματική συντυχία.

Stand By Me

Ο ...Θεός βοηθός!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Γεννηθέντες 1998-1999-2000
5η αγωνιστική,
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
ΚΑΛΥΒΕΣ -ΟΛΥΝΘΟΣ (1-2)
ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ –ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ (6-0)
ΡΕΠΟ : ΣΗΜΑΝΤΡΑ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 12 --->>>

Τα αποτελέσματα στη Δ΄ Εθνική

www.periferiako.com
Δείτε και τη βαθμολογία --->>>

13 χρόνια!!! Α, καλά είμαστε!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αποκαλύψεις wikileaks για «τυφλά F16» που αγόρασε η Ελλάδα

Μια καλή «δικαιολογία» προκειμένου η Ελλάδα να αγοράσει «Eurofighter» και όχι F-16, ήταν για τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα τα παράπονα του υπουργού Αμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου για τα αμερικάνικα «τυφλά» F-16.
H είδηση προκύπει από τα τηλεγραφήματά του Ντέιβιντ Σπέκχαρντ, πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τα οποία έβγαλε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος του Ασάνζ, Wikileaks. --->>>

"ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ Ή ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ;"

(του Νίκου Μάργαρη, από το «Οδοιπορικό στο Ελληνικό Περιβάλλον»)
Υποθέτω ότι ελάχιστοι Νεοέλληνες είναι έτοιμοι να πάνε σ’ ένα χειρουργείο (έστω και σε νοσοκομείο που έχει κατάληψη) και ν΄αρχίσουν να κάνουν εγχειρήσεις.
Αναγνωρίζουν οι περισσότεροι ότι για να κάνεις μια συγκεκριμένη εργασία (εγχείρηση εν προκειμένω) απαιτείται κάποια εξειδίκευση σ΄αυτό το γνωστικό αντικείμενο.
Ακόμη και ο βουλευτής του ΚΚΕ του νομού Λέσβου όταν πετά με το αεροπλάνο της Ολυμπιακής --->>>

27 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

''... Ν ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ .. όχι για ένα είδος ρόλου, ν αγαπάμε την τέχνη για να την υπηρετούμε, όχι για να μας υπηρετεί αυτή. Να γίνουμε όργανό της, ένα μικρό ασήμαντο όργανό της, μέσα ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ... " (ΕΜ. ΒΕΑΚΗΣ)
27 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 20:30 στην αίθουσα "ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ" στον ΠΟΛΥΓΥΡΟ.

Απόλλων Αρναίας "Κυπελλούχος Χαλκιδικής 2010-2011"

Η «μισή αλήθεια» στο δρόμο Ποτίδαιας - Κασσάνδρας

Κάποιοι πάντα(κυβερνώντες) λένε τη μισή αλήθεια, οι γνωστοί σε όλους μας, δεκαετίες τώρα που το μόνο που κάνουν είναι η μόνιμη κοροϊδία και η στάχτη στα μάτια.
Διαβάζω, ακούω και επειδή ξέρω καλά την υπόθεση γελώ.
Πριν μέρες ανακοινώθηκαν 6 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις του «πολυδιαφημιζόμενου» δρόμου Ποτίδαιας – Κασσάνδρας
Μισή αλήθεια. Τα χρήματα αυτά είναι ένα μέρος από το σύνολο των αποζημιώσεων του δρόμου και αφορούν ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 χιλ. από το σύνολο των 17,5 χιλ. Τα υπόλοιπα ΘΑ... δοθούν. Επίσης δεν --->>>