Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Το σκάνδαλο με τον «χρυσό»

Οι δήθεν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίες που θα προσφέρει η επένδυση στα Μεταλλεία Χαλκιδικής και οι… μόλις 67 εργαζόμενοι που προβλέπει η ΜΠΕ
- Τι ποσά θα εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό;
- Ερωτήματα και "γκρίζες ζώνες"
(Από την εφημερίδα "Η ΑΞΙΑ", 19-03-2011)
Ερωτήματα εγείρονται στην αγορά γύρω από την περίφημη υπόθεση της "τάχα τρανής επένδυσης" που υλοποιείται στα Μεταλλεία Χαλκιδικής από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, στην --->>>

Αποτελέσματα Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής

Επιμέλεια: Νίκος Ελιοδώρου
A’ Ανδρών (21η Αγωνιστική)
Πευκοχώρι 81
Ιερισσός 54
Διαιτητές: Θωμόπουλος-Εδιάρογλου
Δεκάλεπτα:20-10,38-24,60-40,81-54
Πευκοχώρι (Πλατής)
Αρίστος 2, Καρράς 10(2), Χολογγούνης , Μουρίκης 23(3), Βέτσος 3(1), Τζαντζίδης 14, Ρηγάκης 13(2), Παντελέρης 7, Γιαννόπουλος , Μπούιντας 9, Μαναβάκης ,Σαββίδης
Ιερισσός (Κιακιλίδης) --->>>

Απαλλοτριώσεις 6 εκ. ευρώ

Με έξι εκατομμύρια ευρώ, προχωρούν οι απαλλοτριώσεις για το νέο δρόμο Ποτίδαιας - Κασσανδρείας στη Χαλκιδική, που αναμένεται να δώσει «ανάσα» στις μετακινήσεις, κατά τους θερινούς μήνες που αυξάνεται ητουριστική κίνηση.
Δαπάνη 5.964.669 ευρώ ενέκρινε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιος Σώκος, για τις αποζημίωσεις ακινήτων σε ιδιώτες, αφού πριν ενάμιση μήνα εξασφάλισε συνολική δαπάνη 17.700.000 ευρώ για τις απαλλοτριώσεις.
Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή και αποπεράτωση --->>>

Εκλογές στον Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου, σας προσκαλούν στη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 και ώρα 11:00 στο Κοινοτικό Κατάστημα του Αγίου Νικολάου.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
2. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ
3. ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ --->>>

Για τις συγχωνεύσεις Σχολείων στο Δήμο Ν.Προποντίδας

Δηλώσεις, στο ΡΑΔΙΟ STAR 95,5fm, του αντιδημάρχου Δήμου Προποντίδας M. Καρρά για τις αντιδράσεις σχετικά με τις συγχωνέψεις σχολείων.  

Μπράβο σε όλους!

Από την Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής ανακοινώθηκε ότι μετά από απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και τη συναίνεση των διαγωνιζομένων σωματείων ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ και Π.Ο.Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, τα έσοδα από τα εισιτήρια του Τελικού Κυπέλλου (23/3) καθώς και η αμοιβή των διαιτητών του αγώνα (ΓΙΣΓΑΚΗΣ - ΧΡΙΣΤΑΚΟΓΛΟΥ - ΑΛΒΑΝΟΣ - ΔΡΑΓΚΟΣ) θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τζίτζιος για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επέτειου της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος, σε μήνυμά του αναφέρει:
«Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και δόξας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο Ελληνισμός.
Μαζί με τη λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού --->>>

Χαλκιδική: Κοινή λίστα προσφορών από 26 ξενοδοχεία

Να "κλείσουν" από νωρίς τις διακοπές τους, για να εκμεταλλευτούν τα διαθέσιμα πακέτα προσφορών και εκπτώσεων, παροτρύνει τους Έλληνες τουρίστες η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ).
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, οι τιμές στα καταλύματα της περιοχής κυμαίνονται φέτος στα επίπεδα του 2010, έτος κατά το οποίο --->>>

Πάμε FREEZE ... στον Πολύγυρο

Πρόταση ψυχαγωγίας στον Πολύγυρο.

"Οι αγωγές δεν ανακόπτουν τους αγώνες κατά της επένδυσης χρυσού"

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ
Ευθεία βολή κατά της διαφάνειας, η αγωγή 1 εκ. ευρώ για δημοσιοποίηση στοιχείων
Απαράδεκτη ενέργεια εκφοβισμού και ευθεία βολή κατά της διαφάνειας, θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι την αγωγή ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που κατέθεσε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» εναντίον ενεργού πολίτη με σημαντικό ρόλο στους αγώνες κατά των επενδυτικών της σχεδίων στη Χαλκιδική. Πρόκειται για τον οικονομολόγο Γιάννη Μίχο, μέλος της Ομάδας Περιβάλλοντος του Συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης, που μαζί με την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας αντιτίθεται στα μεταλλεία χρυσού. Η αγωγή αφορά τη δημοσιοποίηση --->>>

Διαμαρτυρία ψαράδων στη Χαλκιδική

Η επερχόμενη εφαρμογή κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τους κανόνες αλιείας στα παράλια, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους ψαράδες γρι γρι και μηχανοτράτων στη Χαλκιδική.
Οι διαμαρτυρόμενοι αξιώνουν την άμεση απόσυρση της κοινοτικής οδηγίας βάσει της οποίας τους υποχρεώνει να έχουν ύψος στο δίχτυ 70% από --->>>

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκιδικής

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στα Μουδανιά η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη των μελών της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκιδικής και εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι για το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την Πέμπτη 31 Μαρτίου μέχρι την Κυριακή 3 Απριλίου.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣ

Η κυβέρνηση προσθέτει προϋποθέσεις για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, για να αφαιρέσει και αυτά τα ελάχιστα ψίχουλα από χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που ζουν με συντάξεις πείνας. Την ίδια ώρα ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή της χώρας στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει πάτος στη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής --->>>

Οι Ιχνηλάτες της Παράδοσης στο "ΜΥΣΤΙΚΟ"

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η διαύγεια της ..."Διαύγειας" στον Αριστοτέλη.

Ρεσπέντζα καλημέρα.
Το θέμα σχετίζεται με την πρόσληψη ενός ειδικού συνεργάτη στο Δήμο Αριστοτέλη και έχει ως εξής:
Ενώ, λόγω υποχρεωτικότητας, η πρόσληψη έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια (ΕΔΩ),  στο site του Δήμου (ΕΔΩ) διαπιστώνω, έπειτα από μία λεπτομερή αναζήτηση, ότι αυτή η ανακοίνωση-προκήρυξη δε βρίσκεται πουθενά.
Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:
(1) Γιατί δε βρίσκεται στο site του Δήμου προς ενημέρωση του κοινού ??
(2) Αν ο Δήμος δεν είχε ξεκινήσει τη δραστηριότητά του στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπως πολλοί άλλοι ακόμα, πώς θα γινόταν γνωστό στο ευρύ κοινό ??  Όχι ότι έτσι γίνεται, γιατί λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξη της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και --->>>

Σώκος - Πάνας για ζητήματα της Χαλκιδικής

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Πάνας και εκπρόσωποι της παράταξης «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» από την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Ευθύμιο Σώκο.
Στη συνάντηση ο κ. Πάνας ζήτησε και είχε πλήρη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις --->>>