Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ..​

Πυρηνικά απόβλητα – μια νέα πρόταση για την ανάπτυξη της Ν.Χαλκιδικής!

Στην Φωτογραφία:
Μια μικρή μειοψηφία από
 οικολολαμόγια της Ν.Χαλκιδικής
αντιδρά στην πρόθεση
δημιουργίας εταιρείας ΧΥΠΑ
Μετά την διαφαινόμενη λύση του προβλήματος της ανεργίας στην Β.Χαλκιδική , με την δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού, είναι η σειρά της Ν.Χαλκιδικής να κοιτάξει το μέλλον της. Η πρόταση είναι απλή. Στην Ευρώπη, όπως είναι γνωστό, δημιουργούνται σαν κατάλοιπα στούς πυρηνικούς σταθμούς, πυρηνικά απόβλητα. Επειδή οι ευρωπαίοι δεν είναι έξυπνοι σαν εμάς τους Έλληνες, ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα, για να στέλνουν τα απόβλητα αυτά σε άλλες χώρες, τριτοκοσμικές πληρώνοντας αδρά, ενώ θα μπορούσαν να τα κρατήσουν στις χώρες τους για να γλυτώσουν τα χρήματα.
Προτείνω λοιπόν, οι δήμαρχοι --->>>

Τις ημύνθη περί πάτρης;

Οι πιο πρόσφατες εικόνες που έχω από την πολιτική ζωή του τόπου ήταν εκείνες από τη συζήτηση των αρχηγών το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή. Καθώς φυλλομετρούσα λοιπόν την έκδοση του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ με τον τίτλο «Ο Παπαδιαμάντης μας» έφθασα σε μια σελίδα με τον παραπάνω τίτλο.
Ήταν ένα άρθρο του πρωτοπόρου δημοσιογράφου και συγγραφέα στην εφημερίδα «Ακρόπολις» στα τέλη του 19ου αιώνα. Ανάμεσα σε άλλα έγραφε: «Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος». Και συνεχίζει παρακάτω --->>>

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ - ΚΙΛΕΛΕΡ 2011

ΑΓΡΟΤΗ, ΕΡΓΑΤΗ, ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
ΝΕΕ ΚΑΙ ΝΕΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
Ελάτε μαζί μας να τιμήσουμε την 101η Επέτειο του Κιλελέρ, τον ξεσηκωμό των κολίγων για την απαλλοτρίωση των τσιφλικιών, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 27 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο της θυσίας που οργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση(ΠΑΣΥ).
Ελάτε όλοι μαζί, να δώσουμε συνέχεια στην κοινή δράση και αγώνα μας, ενάντια στο 5ευρο των νοσοκομείων και τις περικοπές στην υγεία. Ενάντια --->>>

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ 18-3-2011 ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΥΛΟΣ

To site της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής

Δείτε το ΕΔΩ.

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τα δάση της Ελλάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προετοιμασία των δασών για την Κλιματική Αλλαγή, Κρίτων Αρσένης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί τα δάση της Ελλάδας με εξαφάνιση και μας υποχρεώνει να επενδύσουμε στη δασική προστασία. Απαιτείται να επενδύσουμε στην αναβάθμιση των δασικών υπηρεσιών, την ενίσχυση της Ειδικής Γραμματείας Δασών, την πρόληψη --->>>

Πετάω πέτρες. Σωκράτης Μάλαμας