Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Θαμμένος θησαυρός 20 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΙΓΜΕ Κ. Παπαβασιλείου, κυρίαρχος οικονομικός στόχος είναι τα βεβαιωμένα αποθέματα 420 τόνων χρυσού
Μια από τις πλουσιότερες κοιτασμολογικές περιφέρειες της Ευρώπης, με βεβαιωμένα μεταλλευτικά αποθέματα στρατηγικών ορυκτών, όπως είναι ο χρυσός, ο άργυρος, το νικέλιο, ο χαλκός, ο μόλυβδος κι ο ψευδάργυρος συνολικής αξίας 20 δισ. ευρώ, είναι η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. --->>>

ΚΚΕ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξει ο λαός τα νέα απερίγραπτα βάσανα από το μνημόνιο διαρκείας που έχουν ανάγκη τα μονοπώλια. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσει τη δύναμη που έχει και οργανώσει την αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματά του και την εξουσία του, τόσο λιγότερα θα είναι τα δεινά και οι μάταιες θυσίες που του επιβάλλουν. Καμία θυσία για τα κέρδη, την κρίση και το --->>>

Επιτέλους ανοίγουν οι Έξι Βρύσες (...μέχρι να ξανακλείσουν)

Δήλωση του Δημάρχου Πολυγύρου, Ζωγράφος, στο Ράδιο STAR 95,5 fm για την ολοκλήρωση του έργου στις Έξι Βρύσες στον Πολύγυρο. (Δήμαρχε, σκόπιμη ήταν ή τυχαία εκείνη η αναφορά;)

Λεφτά υπάρχουν!

Κυκλοφορεί σήμερα, φυσικά μόνο στον ηλεκτρονικό τύπο (που δεν έχει σχέση με τον έντυπο) και στα blogs, αν είναι αλήθεια ή όχι θα "δείξει", πάντως ακούγεται!
Ετοιμάζεται, λέει,  το Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω της υπαγωγής σε ειδική χαριστική διάταξη όχι μόνο να ρυθμιστούν υποχρεώσεις των εφημερίδων "Θεσσαλονίκη – Μακεδονία" αλλά να τις δώσει στο χέρι και ...14.500.000 ευρώ!
-Αν είναι έτσι πάμε καλά! Λεφτά υπάρχουν!
-Άσχετο: Ανυπομονούμε! Πότε θα προσαρμοστεί η ηλικία συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής;

Το παιχνίδι είναι καθαρό;

"Η πολιτεία δεν προτίθεται να χρηματοδοτεί ένα προϊόν που εξαθλιώνεται καθημερινά με πράξεις και παραλείψεις, εκ των οποίων πολλές είναι αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης. Η διακοπή άλλωστε της χρηματοδότησης είναι ήδη πραγματικότητα". (Μπιτσαξής Γ.Γ.Α.)
-Άσχετο: Οι "Μπέηδες" πώς θα βγάζουν μεροκάματο;

Καρχιμάκης - Μιχελάκης ...στάνταρ 12Χ

Ο Μ. Καρχιμάκης σε συνέντευξή του είπε ότι:
"δεν θέλει να πιστέψει αυτό που διακινείται από διάφορα blogs, ότι δηλαδή πίσω από το επαίσχυντο e-mail περί χρεοκοπίας κρύβονται κύκλοι της ΝΔ."
Ο Γ. Μιχελάκης, εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. τον κατηγόρησε για τη δήλωσή του για "πολιτική συκοφαντία και ψέμα."
Επανήλθε ο Καρχιμάκης και είπε: "Επιστρέφουμε στον κ. Μιχελάκη, νέο στην πολιτική αλλά παμπάλαιο στο να διαπράττει --->>> 

Καλοτάξιδο!

Νέο blog στη Χαλκιδική, θα το βρείτε ΕΔΩ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 2ήμερο πολιτικό - πολιτιστικό φεστιβάλ της ΑΡιστερής ΑΝασύνθεσης. Πάνω από 3000 νεολαίοι και εργαζόμενοι παρευρέθησαν στο ΠΑνεπιστήμιο ΜΑΚεδονίας στους χώρους των εκδηλώσεων, από τις πολιτικές συζητήσεις και τα θεματικά αφιερώματα, μέχρι τις συναυλίες , αναδεικνύοντας το ως ένα σημαντικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός συνολικά για την αριστερά στην πόλη και ως σημαντική συμβολή της πολιτικής δράσης της ΑΡιστερής ΑΝασύνθεσης και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τις ανάγκες --->>>

Τσουνάμια...

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως το κόστος ανάκαμψης και ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας, εξ αιτίας των πρόσφατων καταστροφών, θα ανέλθει το λιγότερο σε 180 δισ. δολάρια.
-Δηλαδή οι δικοί μας φωστήρες της πολιτικής, με χρέος 340 δις, ...ισοδυναμούν με δύο τσουνάμια;

Μαύρη σημαία 2003 - Κυριακή Μάλαμα

Η "Μαύρη σημαία 2003" σε σκηνοθεσία Κυριακής Μάλαμα παρουσιάστηκε την Κυριακή, 13/3/11, στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και κατά την τιμητική εκδήλωση Βράβευσης (ΕΔΩ) της Χαλκιδικιώτισσας σκηνοθέτιδας στην οποία, το φεστιβάλ, πραγματοποιεί και αφιέρωμα.
 Η "Μαύρη Σημαία (2003)" καταγράφει την ιστορία μιας ομάδας έφεδρων ισραηλινών αξιωματικών που αρνούνται να επιστρέψουν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Δείτε την ενδιαφέρουσα ταινία σε σκηνοθεσία Κυριακής Μάλαμα. --->>>

Τι είπε ο Νίμιτς στη συνάντηση που είχε με την Παμμακεδονική

Ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη με αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής, αναγνώρισε ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και ότι «έκαναν τεράστιο σφάλμα στην προσπάθειά τους για αρχαιοποίηση της κοινωνίας και χρησιμοποίηση των αρχαίων ελληνικών μακεδονικών συμβόλων», σύμφωνα με  τον πρόεδρο της οργάνωσης, ιατρό Αντώνιο Παπαδόπουλο!
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Όταν τα παιδία γίνονται δάσκαλοι! ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ!

Δάσκαλοι ηθικής και καθαρού λόγου τα παιδιά! Με την ευκαιρία της 12ης Σύναξης Εφήβων που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Αγίου Όρους & Αρδαμερίου θέλησαν και το πέτυχαν να υψώσουν τη δική τους φωνή, να εκφράσουν τις δικές τους ανησυχίες για το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αρναίας έδειξαν ότι κατανοούν και σέβονται βαθύτατα το ζωτικό δεσμό του παρελθόντος με το μέλλον! "Οι παππούδες μας και οι --->>>

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βράβευση Κυριακής Μάλαμα

Για το έργο της βραβεύτηκε (13/3) η Χαλκιδικιώτισσα Κυριακή Μάλαμα στο 13ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (11-20 Μαρτίου 2011).
-Δείτε στο βίντεο στιγμιότυπα από την τιμητική εκδήλωση στο Φεστιβάλ!

"Αρτιότητα των 4.000 τ.μ. σε περιοχές NATURA"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών, σας ενημερώνω ότι η τελική διατύπωση της επίμαχης διάταξης έχει ως εξής :
«Κατ΄ εξαίρεση θεωρούνται άρτια κατά παρέκκλιση γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ. μ. τα οποία, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικίες πολεοδομικές διατάξεις».
Ως εκ τούτου τα όσα διαφορετικά λέγονται, περί --->>>

Καϊμάκτσαλαν, Χαλκιδική κι άλλα «φιλέτα» της Β.Ελλάδας στη λίστα των 50 δισ. ευρώ

H διαδικασία συγκρότησης της λίστας των 50 δισ. ευρώ ξεκίνησε κιόλας. Και πριν καλά - καλά κλείσουν 24 ώρες, κυκλοφόρησαν τα ονόματα των πρώτων οικοπέδων - φιλέτων από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα ενταχθούν στο σχετικό κατάλογο αποκρατικοποιήσεων. Το γεγονός βεβαίως ότι μεταξύ των περιοχών συμπεριλαμβάνεται το χιονοδρομικό του Καιμάκτσαλαν, για παράδειγμα, προκαλεί εντύπωση. Κι αυτό γιατί από το υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για να ενταχθεί στη λίστα μια περιοχή και να εξαιρεθεί μια άλλη.
Γι αυτό και καλό και σκόπιμο θα ήταν να γίνει --->>>

Συνεχίζουν την αποχή οι Δικηγόροι Χαλκιδικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής με την από 11-3-2011 απόφασή της,
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Ε
Αποχή των Δικηγόρων Χαλκιδικής μόνο από τις παραστάσεις σε Δικαστήρια μέχρι και την 18η Μαρτίου 2011,
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Για τις θέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα του δήθεν κλειστού επαγγέλματος των Δικηγόρων .
Β) Σας υπενθυμίσουμε ότι η προγραμματισμένη --->>>

Δημοκρατική λειτουργία!

Πολλά μπορεί κανείς να καταλογίσει στο ΠΑΣΟΚ, αυτό όμως που δεν μπορεί είναι η έλλειψη δημοκρατίας στο κόμμα!
Δύο βουλευτές διαθέτει στη Χαλκιδική, το ΠΑΣΟΚ, κι έχουν διαφορετική άποψη σε σχέση με την επένδυση χρυσού στο νομό!
-Αν δεν είναι αυτό δημοκρατική λειτουργία κόμματος, τότε τι είναι!!! 

BOCCA Ορμύλια: Μάκης Σεβίλογλου

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ
"..ΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΒΥΘΟΣ ΚΙ ΟΙ ΑΓΚΥΡΕΣ ΜΑΣ ΣΚΑΛΩΣΑΝ, ΑΣ ΤΙΣ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΞΑΝΟΙΧΤΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ!.."
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 10:30
ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...
ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ/ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
ΜΠΑΣΟ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΤΣΙΟΣ
..ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ.. --->>>

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Επικίνδυνη, ο πυρήνας του ζητήματος

Δεν υπάρχει «ανώδυνη» πυρηνική ενέργεια, ακόμα και όταν πρόκειται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας -που κάποιοι έσπευσαν να τη βαφτίσουν «πράσινη», όπως ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς-, όσο υπάρχει ο αξεπέραστος-απρόβλεπτος παράγοντας φύση. --->>>

Απειλή πυρηνικού ολέθρου!

KKE για τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής

Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στη Σύνοδο αφορά αποκλειστικά και μόνο τα οφέλη της πλουτοκρατίας, με ανταλλάγματα απίστευτα σκληρότερα και αβάσταχτα νέα μέτρα που φέρνουν σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Ρηχή και ψεύτικη --->>>

Υποστηρίξτε την καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους». Υπογράψτε τώρα.


Η καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους» καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να ενώσουν τη φωνή τους στην κατακραυγή εναντίον της ανάπτυξης νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, εγκατάστασης βαριάς βιομηχανίας χρυσού, χημικών παραπροϊόντων και λιμνών τοξικών αποβλήτων, στην Ιερή γη του φιλοσόφου Αριστοτέλη, που είναι ταυτοχρόνως η φυσική Πύλη του Αγίου Όρους.
Εδώ, οι κυβερνήσεις του ελληνικού κράτους παραχώρησαν 317.000 στρέμματα στις μεταλλευτικές --->>>

Φίλε - Μανώλης Ρασούλης

Κηδεύεται σήμερα, 15/3/11, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Χάρισμά σας ο χρυσός …εμείς κρατάμε τα διαμάντια !!!

Μήνυμα μόνο για τους επιτήδειους της Αρπαχτής (και όχι στον απλό λαό που τους ακολουθεί)
Τους λέμε ανοιχτά: χάρισμά σας ό χρυσός, εμείς κρατάμε τα διαμάντια … Ναι... Ναι… τα διαμάντια...!!!
Τον τίμιο αυτόν αγώνα τον δίνουμε για τα παιδιά μας… τα διαμάντια μας !!!! και τα παιδιά των παιδιών μας, τα διαμάντια --->>>