Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Σωκράτης Μάλαμας: "...μυξοτραγουδάμε για έρωτα, μυξοκλαίμε για πόνο"

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 11 μ.μ.
Τέσσερις ώρες αργότερα, ο Σωκράτης Μάλαμας επιχειρεί να καληνυχτίσει.
Μάταια.
Ο κόσμος, πυκνός σε τραπέζια, εξώστες και μπαρ, αντιδρά μ' ένα «ποδοσφαιρικό» σύνθημα «Σωκράτη, τι 'πες τώρα... Δεν θα φύγεις πριν από τις 4 η ώρα !». Κάποια χρόνια πριν ήταν απ' όσους είχαν κατηγορηθεί για τη «μαυρίλα» του έντεχνου.
Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των «οπαδών» του είναι νέοι άνθρωποι. Οσο για «μαυρίλα», δεν εντοπίζεται ούτε στον τρόπο που διασκεδάζουν ούτε όμως στις μελωδίες του Μάλαμα, που άλλοτε κλείνουν το μάτι στο --->>>

ΚΚΕ για τη σύνοδο κορυφής

Χειρότερο και από το μνημόνιο είναι το νέο Σύμφωνο για την Ανταγωνιστικότητα που συνυπογράφει η κυβέρνηση στην ΕΕ, όχι γιατί της το επέβαλαν αλλά γιατί συμφωνεί όπως και η ΝΔ με αυτή την επιλογή. Πρόκειται για μνημόνιο διαρκείας στους μισθούς, στα όρια συνταξιοδότησης, στις εργασιακές σχέσεις.
Η κυβέρνηση έχει την πλήρη στήριξη των δυνάμεων της ΕΕ στην εξόντωση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Ο τσακωμός αφορά το πώς θα μοιραστεί η λεία από τη λεηλασία του λαού --->>>

Ο Πολιτιστικός Τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην Οικονομική Ανάπτυξη της Ελλάδος

Του Δημήτρη Τερζάκη*
Ο πολιτιστικός τουρισμός ορίζεται ως η κυκλοφορία των ατόμων στα πολιτιστικά αξιοθέατα μακριά από τον τόπο κανονικής διαμονής, με την πρόθεση να συλλέξουν νέες πληροφορίες και εμπειρίες για να ικανοποιήσουν τις πολιτιστικές τους ανάγκες. Αυτή η μορφή τουρισμού είναι όλο και πιο δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο και επιβεβαιώνεται από μια έκθεση του ΟΟΣΑ το 2009, η οποία αναφέρεται στο ρόλο του πολιτιστικού τουρισμού για την περιφερειακή ανάπτυξη διαφόρων περιοχών του κόσμου.
Η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού δεν δημιουργεί μόνο μια αίσθηση γνώσης και υπερηφάνειας για την τοπική ιστορία και ταυτότητα αλλά βοηθά στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην οικονομική --->>>

Άγιοι Θεόδωροι - Παραλία Νικήτης 2011

Είναι πανηγύρι της θάλασσας, μας θυμίζει την παράδοση και ξεχνάμε το Δ.Ν.Τ και τους υπαίτιους της κατάντιας μας, τους ψεύτες πολιτικούς, τους δήθεν αγωνιστές κατά της δόμησης σε περιοχές Natoura στη Σιθωνία.
Μπράβο στους --->>>

Αύριο το συλλαλητήριο κατά της επένδυσης χρυσού στην Ιερισσό.

“Ναι” στην επένδυση φώναξε το συλλαλητήριο στο Παλαιοχώρι

Η Τζούλια Σιδηρέλη είναι 19 χρονών, γέννημα θρέμμα της Στρατονίκης. Δεν θέλει να φύγει από τον τόπο της, ούτε της αρέσουν οι μεγάλες πόλεις. Εδώ και λίγο καιρό έχει κάνει αίτηση στην Ελληνικός Χρυσός για κάποια εργασία γραφείου στα μεταλλεία.
“Δεν υπάρχουν δουλειές, παντού στην περιοχή βλέπω μόνο ανεργία. Αν --->>>

Ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα για τα επεισόδια στο Δήμο Αριστοτέλη

Διχασμός, φανατισμός και οχλοκρατία το όραμα των ‘Δήμαρχου’ και ‘Αντιδήμαρχου’ Αριστοτέλη, Πάχτα και Μοσχόπουλου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα τους ‘Δήμαρχο’ και ‘Αντιδήμαρχο’ Αριστοτέλη, Πάχτα και Μοσχόπουλο, την «Ελληνικός Χρυσός» όπως και τον παραπλανημένο όχλο τους για το θεάρεστο έργο που έκαναν χθες Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 ώστε να καταλάβουν περισσότεροι Αριστοτελειώτες ότι ο τόπος τους κινδυνεύει από δυο πράγματα:
1. Από τη ληστρική και καταστροφική αρπαγή του πλούτου της πατρίδας τους από μια χούφτα παράνομων και διαπλεκόμενων ‘επενδυτών’ που λέγονται ‘Ελληνικός Χρυσός’.
2. Περισσότερο όμως από μια παρέα αριβιστών με ‘όραμα’ που βάλθηκαν να διχάσουν τους πολίτες και να δημιουργήσουν συνθήκες φανατικού όχλου --->>>

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΟΙ ΚΑΣΕΤΕΣ;

Tου ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Το ελληνικό ποδόσφαιρο και πάλι επί κασετών και CD κρεμάμενο. Ο πολυπράγμων Κούγιας σε ρόλο κομιστή του σχετικού ηχητικού μπαχτσέ στον εισαγγελέα, ο Μπέος σε ρόλο κατηγορούμενου που κατηγορεί άλλους, ο Πατέρας σε ρόλο πατέρα διαιτητών, ο Μαρινάκης σε ρόλο εν-οίδα-ότι-ουδέν οίδα και ο διαιτητής Δαλούκας που --->>>

Τελικά υπάρχουν και χειρότερα: Στο 12,1% η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Όταν γράφαμε, προ ημερών, ότι η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη σε λίγο θα είναι ….τρίτο κόμμα κάποιοι έλεγαν πως είμαστε υπερβολικοί. Κι όμως η αλήθεια και η σκληρή πραγματικότητα για τα παιδιά της Συγγρού είναι αυτή. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Palmos Analysis», στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης που δημοσιεύεται αύριο --->>>

Άγιοι Θεόδωροι με κονόμ'κο στον Όρμο Παναγίας

...και η συνέχεια --->>> 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου το χωριό μας ξανάζησε μαύρες μέρες του παρελθόντος!
Συγκροτημένες ομάδες κρούσης έκοψαν δέντρα, έκαψαν πανό, έβρισαν, προπηλάκισαν, τρομοκράτησαν, χτύπησαν συμπολίτες τους.
Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή – δήμαρχο και αντιδήμαρχο – και την εταιρία Ελληνικός Χρυσός ως ηθικούς αυτουργούς των επεισοδίων!
Λέμε ΟΧΙ στην καταστροφή του τόπου μας και στα σχέδια διχασμού της κοινωνίας.
Αύριο, Κυριακή 13 Μαρτίου, όλοι στο Συλλαλητήριο στην Ιερισσό.
Προσυγκέντρωση στις 9.30 στο Χωροστάσι.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Προς κλεφτο-κοτοπουλο-γαλοπουλάδες ...

Προχθές το βράδυ, Πέμπτη προς Παρασκευή, στην τοποθεσία "Μπαλαμπάν' " άγνωστοι έκλεψαν πενήντα κότες, ένα πετεινάρι και μια γαλοπούλα!
Δυστυχώς, φίλοι περιπατητές, δεν θα ξανακούσετε το πετεινάρι από τον Προφήτη Ηλία, τον Τσουκαλά και το Χοντροβούνι, μάλλον θα καταλήξει σε μεγάλη κατσαρόλα! Μας έμεινε μόνο η φωλιά με το αυγό και οι φωτογραφίες!
Παρακαλούνται οι κλεφτοκοτοπουλογαλοπουλάδες να μας --->>>

Διαψεύδει ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη

Ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Βασίλης Μοσχόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ διαψεύδει κατηγορηματικά τους σχολιαστές οι οποίοι έγραψαν πως συμμετείχε ή ήταν παρών στα επεισόδια στην τοποθεσία "Χοντρό Δέντρο" της Μ. Παναγίας.
Την ώρα των επεισοδίων ο Αντιδήμαρχος παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ιερισσό. Επίσης τόνισε ότι καταδικάζει τα όποια επεισόδια δημιουργούνται, εξ αιτίας --->>>

Κατσιφαράκης: "Να μην προχωρήσει η αδειοδότηση επένδυσης χρυσού"!

Ο συντονιστής του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) Κ. Κατσιφαράκης, απαντάει στο seleo τους λόγους που προτείνει η επιτροπή να μην γίνει αποδεκτή η Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων (ΜΠΕ) και να μην προχωρήσει η αδειοδότηση του έργου των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός"!
Δείτε το βίντεο. --->>>

Πάμε Freeze...

Πρόταση ψυχαγωγίας στον Πολύγυρο

Ψήφισμα Συλλόγου Γοματιανών

Η Γενική Συνέλευση του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γοματιανών θεσσαλονίκης εκφράζει ΟΜΟΦΩΝΑ την αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη επένδυση χρυσού από την "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" στην περιοχή του Κάκκαβου.
Δείτε στη συνέχεια το κείμενο του ψηφίσματος --->>>

Ποδόσφαιρο: Η Χαλκιδική στη Δ΄ Εθνική

www.periferiako.com

Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρηνικών στην Ιαπωνία

Έκρηξη σημειώθηκε στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1, οι εγκαταστάσεις του οποίου είχαν πληγεί από τον χθεσινό φονικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ στη βορειοανατολική Ιαπωνία, σύμφωνα με το πρακτορείο Τζίτζι.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ κάνει λόγο για τραυματισμένους εργαζόμενους που βρίσκονταν στον πυρηνικό σταθμό. Ένα --->>>

ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ..​.3

Τώρα ...σωθήκαμε!

" Ήτανε στραβό το κλήμα, το 'φαγε κι ο γάιδαρος".

Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει ...

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ

Πρόγραμμα "εξοικονόμηση κατ' οίκον"

"Διάλογος" ...διαγραφής αριστερής πρότασης!

O "διάλογος" που προκλήθηκε από την πρόταση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  Αλ. Τσίπρα για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου του Δημόσιου χρέους.
ΚΚΕ: «Οι λαϊκές δυνάμεις για κανένα λόγο δεν πρέπει να δεχτούν θυσίες ή βάρβαρα μέτρα, για κανένα μέρος του χρέους «νόμιμο» ή «παράνομο», διευκολύνει την --->>> 

Φρίκη...

ΟΧΙ άλλο στον διχασμό της Τοπικής Κοινωνίας

ΟΧΙ άλλο στον διχασμό της Τοπικής Κοινωνίας .
ΟΧΙ σε βιαστικές αποφάσεις .
Το συμπέρασμα της ανοικτής διαβούλευσης κα Μπιρμπίλη και ΥΠΕΚΑ ως δημοκρατικού εργαλείου δεν μπορεί να είναι διαφορετικό από το αποτέλεσμα ενός Δημοκρατικού Δημοψηφίσματος.
Το δια βοής ΟΧΙ ή το ΝΑΙ «για το καλό σας» κε Πάχτα θυμίζει ολοκληρωτικές μορφές πολιτευμάτων και τότε η διαβούλευση χάνει την αξία της αφού χρησιμοποιείται για την χαλιναγώγηση της μάζας.
Κοινώς … σας δουλεύουμε !!!
Γιατί δείχνεται να φοβάστε τους κατοίκους !!!
Τί σας ενοχλεί η μάζα , το μαζικό κίνημα , αφού όλα είναι για το κοινό καλό ;
Έχει δίκιο σε αυτή την φάση ο πρώην --->>>

Η Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής χαιρετίζει τον αγώνα των Επιτροπών κατά της επένδυσης χρυσού.

Η Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής χαιρετίζει τον αγώνα και το συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει οι επιτροπές των κατοίκων του δήμου Αριστοτέλη ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.
Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη η μετατροπή ενός μεγάλου τμήματος της Χαλκιδικής σε βιομηχανία εξόρυξης, επεξεργασίας και παραγωγής όξινων θανατηφόρων αποβλήτων που θα μολύνουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον τις θάλασσες  και τα νερά, είναι πρόβλημα όλης της Χαλκιδικής και --->>>