Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Κοπή βασιλόπιτας του Α.Ο.Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 29/1/11 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο διασκέδασης «Έξι Βρύσες» η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του νέου έτους 2011.
Την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος κος Ουζούνης Στέλιος.
Παρόντες ήταν πλήθος αθλητών και γονείς.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Πολυγύρου κος. Αστέριος Ζωγράφος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Ζαγκίλας Δημήτρης ο αντιδήμαρχος κος Βορδός Χρήστος, η δημοτική --->>>

Εθελοντική Ομάδα Νέου Μαρμαρά

Σήμερα Κυριακή 30 Ιανουαρίου η εθελοντική ομάδα των κατοίκων του Νέου Μαρμαρά πραγματοποίησε την πρώτη της δράση. Αυτή ήταν η βαφή και ανάδειξη του αστικού εξοπλισμού της κεντρικής προβλήτας και η επισκευή και συντήρηση των παγκακίων.
Στη δράση έδωσαν το ενεργό παρόν 30 κάτοικοι, από 12 έως 75 ετών.
Στόχος των κατοίκων που συμμετέχουν στην κίνηση αυτή είναι ο εξωραϊσμός του τόπου με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και την καλύτερη εικόνα του τόπου --->>>

ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – Α.Ο. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 2-0
Με τελικό σκορ 2-0 η Ελπίδα Πολυγύρου νίκησε την ομάδα της Μεταμόρφωσης, στο γήπεδο των Καλυβών, στον αγώνα για την ανάδειξη του υπeρπρωταθλητή μεταξύ των πρωταθλητών των δυο ομιλών.
Τα γκολ πετυχαν οι Ξάκης Γ. και Εράλτι Ε.
Άξια η ομάδα της Ελπίδας Πολυγύρου θα αγωνίζεται από την νέα περίοδο στην Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ .
damgeo

Επιστολή-παράκληση προς βοήθεια

Ο 15χρονος ασθενής, καταγόμενος από τη Συκιά Χαλκιδικής, πάσχει από διατατική μυοκαρδιοπάθεια καθώς και βαριά καρδιακή ανεπάρκεια. Ως εκ τούτου, νοσηλεύτηκε για τέσσερις μήνες στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, από τον Ιανουάριο του 2010. Εχει υποβληθεί σε εγχείρηση για την τοποθέτηση συστήματος υποστήριξης δεξιάς κι αριστερής κοιλίας (εξωτερική τεχνητή καρδιά) ούτως ώστε να κρατηθεί στη ζωή μέχρις ότου βρεθεί -πιθανώς- κάποιο μόσχευμα.
Η παράκληση αυτή απευθύνεται --->>>

Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο!!!

Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο!!!
Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα όσοι περνούν έξω από τον χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. ύστερα από 2 χρόνια) να μπορώ να τους πουλώ τυρόπιτες (τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν)!!!
Όχι δεν είμαι βλαμμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική --->>>

Στην Αγγλική Έβερτον ο Απόστολος Βέλλιος.

Νέος και ωραίος, μόλις 19 ετών,  ο ποδοσφαιριστής από το Παλαιοχώρι Απόστολος Βέλλιος!
Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά   ..., γιος του γνωστού ποδοσφαιριστή Κώστα Βέλλιου
Ο Χαλκιδικιώτης ποδοσφαιριστής, από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Αγγλική ομάδα Έβερτον.
Μπράβο στο παλικάρι από το Παλαιοχώρι και μακάρι την πορεία του να ακολουθήσουν και άλλα παιδιά της Χαλκιδικής.
Δείτε το βίντεο του αγώνα --->>>

Δρόμος χωρίς επιστροφή για ΝΙΚΗ Πολυγύρου και Π.Ο.Μουδανιών

 Και η Βαθμολογία --->>> 

Τα παιδία παίζει … υπό επίβλεψη!

TO ΓΡΕΚΙ

Μικρός είναι, θα μάθει... σιγά-σιγά!

"Η εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική αποδείχθηκε κακή επιλογή καθώς έδωσε τη δυνατότητα στη δεξιά να μεταφερθεί η συζήτηση από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι στην κατάργηση του ασύλου."  Αλέξης Τσίπρας.

Η συνέντευξη του Κ. Χατζηδάκη κατά την επίσκεψή του στη Χαλκιδική.

Η συνέντευξη του Κ. Χατζηδάκη --->>> 

Ο Κ. Χατζηδάκης στην Χαλκιδική

Στον Πολύγυρο με πολιτικούς του φίλους ο Γιάννης Δριβελέγκας.

Στον Πολύγυρο με πολιτικούς φίλους πέρασε στο Σαββατοκύριακο ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας.
Τον συναντήσαμε σε γνωστό πολιτικό στέκι της πρωτεύουσας και φυσικά το κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων ήταν το νομοσχέδιο της NATURA και η οικονομική κρίση. --->>> 

Εκδήλωση για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική

Την άποψη ότι η ανάπτυξη των μεταλλείων χρυσού θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για την περιοχή της Χαλκιδικής εξέφρασαν επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων και κατοίκων, που μίλησαν στην εκδήλωση με θέμα «Μεταλλεία χρυσού-Μια απειλή για τη Χαλκιδική», την οποία διοργάνωσε η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Ιστορίας.
Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος της Οικολογικής Κίνησης, Ξενοφών Ζήσης, σημείωσε ότι η «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, ιδιοκτήτρια των μεταλλείων Κασάνδρας σχεδιάζει να εξορύξει για τα επόμενα 10 έως 20 χρόνια --->>>

ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ, σου "επιτρέπουμε" ένα διάλειμμα (κι αυτό μικρό)... όχι και να μας την κάνεις με "ελαφρά πηδηματάκια"!!!

Λείψαμε δυο μέρες, με την επιστροφή μας είπαμε να ρίξουμε μια ματιά στα blogs.
Tο πρώτο τοπικό blog που έχουμε στα "αγαπημένα" μας είναι αυτό του ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ και δυστυχώς η ανάρτηση που βρήκαμε πρώτη-πρώτη, μας στεναχώρησε αφάνταστα! 
Ο φίλος μας ο ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ μιλάει τουλάχιστον για "αναστολή λειτουργίας"!
Ο Χολομώντας είναι, και θα παραμείνει, εκλεκτός φίλος στη bloggόσφαιρα και όχι μόνο. Στα δυο του χρόνια λειτουργίας του μάς έμαθε πολλά και πάντα τον έχουμε ως οδηγό σε κάθε μας βήμα! 
Αποτελεί στολίδι στον τομέα των blogs, με τον πάντα πετυχημένο σχολιασμό της επικαιρότητας και την αντικειμενικότητα που επιβάλλουν τα πράγματα!
Ο ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ δεν μπορεί να λείψει από τη Χαλκιδική!
-ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ, δεν σου το "επιτρέπουμε"! Περιμένουμε να "ξεκουραστείς" και να σε ξαναδιαβάσουμε!

Συνάντηση εργασίας της δημοτικής αρχής Σιθωνίας με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση εργασίας είχε η δημοτική αρχή Σιθωνίας με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ.Γρηγόρη Τάσιο στο πλαίσιο της ανάδειξης και προβολής του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Σιθωνίας.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το μέλλον και η λειτουργία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής, θέματα που αφορούν --->>>

Ενημερωτική συνάντηση της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ στη Νικήτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησε η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας, στο πλαίσιο της 1ης προκήρυξης του τοπικού προγράμματος «Εφαρμογή της Προσέγγιση LEADER» Νομού Χαλκιδικής.
«Το πρόγραμμα Leader είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δώσει πνοή και προοπτική στην τοπική κοινωνία της Σιθωνίας, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις --->>>

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου την ΤΡΙΤΗ 1 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19:00 με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Καθορισμός επιδόματος υπαλλήλων ΟΤΑ πρώτου βαθμού του Κράτους, εκ των εσόδων από τα παράβολα για τη χορήγηση και ανανέωση των αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, που εισπράχθηκαν κατά το έτος 2009 (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
2. Πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών και πρόσκαιρων αναγκών (άρθρο 20 παρ. 4 Ν. 2738/99) (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
3. Υποβολή πρότασης στο πλαίσιο --->>>

Του έκατσε στο … σβέρκο !

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΥΟΠΗΓΗΣ

Η ομάδα δημιουργήθηκε από κατοίκους του χωριού με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους και να κάνει την Κρυοπηγή ελκυστική στους επισκέπτες.  Αν και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ήδη έχει κάνει κάποια πράγματα : 
1) Στις 3 Ιανουαρίου καθαρίστηκε η παραλία, το δημοτικό αναψυκτήριο και ο περιβάλλων χώρος. 
2)Καθαρίστηκε η παλιά βρύση και οι πηγές της και βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθαρισμός του αμφιθεάτρου, που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο της βρύσης, και η δημιουργία περιπατητικής διαδρομής στη δασική έκταση πίσω από το χώρο του αμφιθεάτρου. 
Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου και ώρα 9:00 π.μ. έχει προγραμματιστεί καθαρισμός των πεζόδρομων του χωριού από το ξενοδοχείο ''ALEXANDER THE GREAT'' έως το ξενοδοχείο ''KASSANDRA PALACE'' (συνάντηση στην πλατεία του χωριού)
Για πληροφορίες και μελλοντικές δραστηριότητες επισκεφτείτε  μας στο :http://kryopigi.blogspot.com 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ


1ο Φιλικό ENDURO στο Μεταγγίτσι...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 6932 932 441