Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ NATURA 2000

Συντάχθηκε από τον Δρ.Παντελή Στ. Βογιατζή, Mηχανικό – Nομικό περιβάλλοντος
Με αφορμή το νομοσχέδιο της Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τίνας Μπιρµπίλη για τη βιοποικιλότητα δημιουργήθηκε δικαιολογημένα μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της Χαλκιδικής και όχι μόνον. Κατά την άποψή μου, τα χειρότερα αναμένεται να συμβούν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Δεν είναι επί του παρόντος εφικτή η ανάλυση της Κοινοτικής Οδηγίας 92/43/ΕΚ βάσει της οποίας θεσπίστηκε το δίκτυο Νatura 2000 και τις διατάξεις που το διέπουν, αλλά κρίνεται σκόπιμο να τονιστεί ιδιαίτερα ότι είναι βασική απαίτηση και ρητή η διάταξη ότι για την ένταξη περιοχών στο εν λόγω δίκτυο προστασίας θα πρέπει να εξασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η κοινωνική συναίνεση των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές, διαφορετικά οι εθνικές εισηγήσεις --->>>

Έμπρακτη ακύρωση της δημόσιας διαβούλευσης, πριν την έκδοση της Άδειας Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το έργο «Μεταλλευτικές- Μεταλλουργικές εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη Χαλκιδική».

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την υπουργό Περιβάλλοντος για την Άδεια Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ):
Σε ερώτηση με αριθμ. πρωτ. 7279/6-12-2010 των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τάσου Κουράκη και Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ρωτήθηκε αναφορικά με το ποια μέτρα θα ληφθούν για την παράταση των χρονικών περιθωρίων διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας (ΜΠΕ) «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε», ώστε να υπάρξει εύλογος χρόνος --->>>

ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Ν. Καλλικράτειας

Επιμέλεια: Χαρίκλεια Λιάκου
Την πιο βαριά ήττα γνώρισε ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ μέσα στο κλειστό του Ανατόλια από την ομώνυμη ομάδα .
Το παιχνίδι είχε δυο όψεις . Η μια του πρώτου ημιχρόνου στο οποίο οι ομάδες πήγαιναν πόντο -πόντο με την ομάδα του Κενταύρου να αδικείται καταφανώς από τους διαιτητές , και μια αυτή του δευτέρου και ειδικά του 3ου δεκαλέπτου στο οποίο η ομάδα φάνηκε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να δεχτεί 23 πόντους και να πετυχει μόλις 10 . Στο τέταρτο δεκάλεπτο έγινε μεγάλη προσπάθεια όπως λίγο η κούραση λίγο η αστοχία και ο εκνευρισμός --->>>

Θαυμάστε τον !!! Θέλει να πυροβολούνται οι μετανάστες!

Η νέα πρόταση της Μπιρμπίλη

Η  συμβιβαστική πρόταση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, μετά την αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προβλέπει πως:
Διατηρείται το δικαίωμα όσων κατέχουν σήμερα (μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου) τέσσερα στρέμματα να οικοδομήσουν.
Από την ψήφιση του νόμου και μετά το δικαίωμα θα το έχουν μόνον όσοι κατέχουν οικόπεδα έκτασης δέκα στρεμμάτων.

Παρελθόν για τον ΑΡΗ ο Κούπερ


Παραιτήθηκε ο προπονητής  του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης Έκτωρ Ραούλ Κούπερ!

H "μάχη" της NATURA στη Βουλή!

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΙΚΑ

Είναι απύθμενο το θράσος της κυβέρνησης. Παριστάνει τον σωτήρα των Ταμείων προβάλλοντας επικοινωνιακά ορισμένα υπαρκτά σκάνδαλα που όμως σε σύγκριση με τη σκανδαλώδη πολιτική της αποτελούν παρωνυχίδα. Είναι το κράτος που χρωστάει πάνω από 12 δις στα ασφαλιστικά Ταμεία, με νόμους της κυβέρνησης ληστεύονται τα αποθεματικά τους στο --->>>

Ανακοίνωση του Γραφείου ΕΛΓΑ Πολυγύρου

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

"Η μεγάλη σύναξη των αρχαγγέλων"

ΜΑΛΑΜΑΣ - ΠΑΝΤΕΛΗΣ - ΠΑΤΣΑΛΟ
 Ανεπανάληπτο! Γράφτηκε "ιστορία" στην άκρη της γης.
 ΣΥΚΙΑ 2/ 11/ 2010 ΑΓΝΩΣΤΗ ΩΡΑ
Ένα μικρό δείγμα για το τι έγινε εκείνο το βράδυ!
Δάσκαλοι και μαθητές έσμιξαν στην γενέτειρα γη σε μία μοναδική μυσταγωγία !

Πήγε στη Ντόρα!


Μην τον ψάχνετε στη Ν.Δ., από σήμερα θα τον βρείτε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας!
Θεόδωρος Δαμιανός, πρώην  Υφυπουργός Βιομηχανίας Έρευνας και Τεχνολογίας, '92-'93, επί κυβερήσεως Ν.Δ.


Τον συνέλαβε "κατά λάθος" η αντιτρομοκρατική!

Σε μια τρομοκρατική επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού επιτέθηκαν και συνέλαβαν  το στέλεχος του Συνασπισμού Δημοσθένη Παπαδάτο- Αναγνωστόπουλο ως ύποπτο για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς κατά λάθος!
Δείτε την όλη υπόθεση στο προσωπικό του site ΕΔΩ

Προσφυγή Δημότη Αριστοτέλη κατά της πράξης ορκωμοσίας του Βλαχόπουλου και των συμβούλων της παράταξής του και του πρακτικού της ορκωμοσίας.

Δημότης του Δήμου Αριστοτέλη προσέβαλε την πράξη του Δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, και η οποία αφορά την ορκωμοσία του Μιχάλη Βλαχόπουλου και συμβούλων της παράταξής του.
Να θυμίσουμε ότι κατά την ορισθείσα ημερομηνία ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη ο Μιχάλης Βλαχόπουλος με συμβούλους του αποχώρησαν από την τελετή ορκωμοσίας και δεν ορκίστηκαν τη στιγμή που δόθηκε ο λόγος για τον εθιμοτυπικό χαιρετισμό στον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αργύρη Λαφαζάνη! Ορκίστηκαν μετέπειτα, στις 31 Δεκέμβρη 2010.
Το θέμα της προσφυγής είναι πολύ σοβαρό με εξίσου σοβαρά νομικά ερείσματα και αναμένεται σύντομα απόφαση επί της προσφυγής.
Τέτοιου είδους ζητήματα και προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ' επέκταση η ομαλή λειτουργία του Δήμου ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ, ούτε "αραχνιάζουν" σε συρτάρια υπηρεσιακών παραγόντων!
Δείτε στη συνέχεια το πλήρες κείμενο της προσφυγής: --->>> 

΄Εχουν ξεσαλώσει τα ασπόνδυλα καθάρματα της «Χρυσής Αυγής»

Εχουν ξεσαλώσει τα ασπόνδυλα καθάρματα της «Χρυσής Αυγής». Η πρόκληση του Ν. Μιχαλολιάκου με τον ναζιστικό του χαιρετισμό χτες στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας (Δείτε το βίντεο) είναι αποτέλεσμα ότι μέχρι τώρα τα φασιστοειδή δεν έχουν πάρει την απάντηση που τους αρμόζει.
Αποθρασυμένα τα φασιστικά καθάρματα, αφού το κράτος δεν τους δείχνει απλώς ανοχή αλλά αρκετές φορές τους χρησιμοποιεί και αφού μέχρι τώρα υπήρξε αδυναμία να νιώσουν την λαϊκή απάντηση στις προκλήσεις τους συνεχίζουν να προβαίνουν σε ενέργειες --->>>

Δουλεμπορικό σκάφος βούλιαξε χτες ανοιχτά της Κέρκυρας

Δριβελέγκας στο "ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 FM" για τη ΝΑTURA

Συνέντευξη Γιάννη Δριβελέγκα για ΝΑΤURA

Ακούστε τι είπε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας για τη NATURA στο ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο 9 (98,9fm)"
Κάντε κλικ ΕΔΩ

Χρόνια Πολλά

Στον Θανάση του Καφενείου "Ρεσπέντζα"
Όσες ευχές απλόχερα
οι άλλοι θα σου πούνε
Εγώ απλά σου εύχομαι
αληθινές να βγούνε
Αναγνώστης-Θαμώνας.

Ανώτερα Μαθηματικά. κοπρίτεςΧ1 + κοπρίτεςΧ10= ;;;

προβοκατορας
«…ο σταυρός προτίμησης είναι το αντίτιμο του ρουσφετιού και αυτός που διόρισε τον κοπρίτη είναι δέκα φορές κοπρίτης» !!! 
... είπε χθές ο Πάγκαλος (ΣΚΑΪ, εκπομπή "Νέοι φάκελοι”) 
Σωστά τα λέει ο …δικός μας...
Κι αφού (…τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ βουλευτής που να ΜΗΝ διόρισε κοπρίτη, άρα ΟΛΟΙ οι βουλευτές, είναι δέκα (10) φορές ...κοπρίτες (κατά Πάγκαλον)
Άρα έχουμε κοπρίτεςΧ1 (τους διορισμένους) και κοπρίτεςΧ10 (τους διορίζοντες)… 
Η ειδοποιός διαφορά τους είναι ότι οι κοπρίτεςΧ1 αντέδρασαν, ενώ οι κοπρίτεςΧ10 ΔΕΝ αντέδρασαν κι ούτε θα αντιδράσουν !!! 
Κι όταν ΔΕΝ αντιδράς (και κάνεις μούγκα, δηλαδή) όταν σε λένε κοπρίτη (και μάλιστα Χ10) τότε τι είσαι ;;; ρωτάω…
Κι αυτός πάλι, που έχει το …γενικό πρόσταγμα όοολων των κοπριτών (και Χ1 και Χ10) και διορίζει τους κοπρίτες Χ10, σε διάφορα πόστα (κυβερνητικές θέσεις κλπ), πως λέγεται ;;; ξαναρωτάω… (κατά Πάγκαλον πάντα, εννοείται…)

FREE DAY, 18/1/11

ΛΑΘΗ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ...

ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΑΓΑΛΜΑ

Τα αγάλματα ως γνωστόν δεν μιλάνε. Ευτυχώς. Έτσι μπόρεσαν κάτω από το νέας κοπής άγαλμα του Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη, να συνωστισθούν και να φωτογραφηθούν οι πάντες. Δεξιοί, ποιό δεξιοί από τους Δεξιούς, φιλελεύθεροι, νεοσυντηρητικοί, ακραίοι του μεσαίου χώρου, δήμαρχοι, γλύπτες της πολιτικής και γλύφτες της δημοσιότητας. Μια χαρά. Στα θορυβώδη αποκαλυπτήρια, πολλοί διέκριναν τις εμφανείς ομοιότητες του Κώστα Καραμανλή με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με το άγαλμα εννοώ, με το οποίο --->>>

Σίμος Οφλίδης: "Είμαι ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ στην κατασκευή των μεταλλείων χρυσού"

Επειδή κάποιοι είτε από ελλιπή πληροφόρηση είτε σκόπιμα διαστρέβλωσαν τις θέσεις μου όσον αφορά το μεταλλείο χρυσού στη Χαλκιδική, δηλώνω για τελευταία φορά πως είμαι κατηγορηματικά ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ με το έργο. Την αντίθεση μου αυτή:
1. Κατέθεσα σε συνεντεύξεις κατά την προεκλογική περίοδο και υπάρχουν στην Ρεσπέντζα τα σχετικά ντοκουμέντα εκείνης της περιόδου.
2. Μετά τις εκλογές ΟΜΟΦΩΝΑ ο συνδυασμός μας, όπου υπήρξα επικεφαλής, τοποθετήθηκε ενάντια στο έργο και ανέθεσε στην υποψήφια περιφερειάρχη και νυν περιφερειακή σύμβουλο Μίνα Ξηροτύρη να στείλει το σχετικό κείμενο σε όλα τα blogs της Χαλκιδικής και όχι μόνο. Το εν λόγω κείμενο παραμένει ακόμα --->>>

Κοπή πίτας από τον Σύλλογο Πολιτισμού Στρατωνίου

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου για τη ΝΑTURA