Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Μια διάλεξη με τον Richard D. Wolff

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Η σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας Απ. Γκλέτσου με εντολή εισαγγελέα επειδή άνοιξε τις μπάρες της εθνικής οδού, διαμαρτυρόμενος για τη ληστεία των διοδίων που διαπράττουν οι μεγαλοκατασκευαστές με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ, αποτελεί απαράδεκτη αυταρχική ενέργεια που βαραίνει πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να την καταδικάσει γιατί στρέφεται κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων και ποινικοποιεί --->>>

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η ΝΙΚΗ Πολυγύρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Σταδίου Πολυγύρου.
Θα συζητηθεί το θέμα της πορείας της ομάδας του Συλλόγου στην Δ΄ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.
Από το Δ. Σ. Του Συλλόγου

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ το ...ανάγνωσμα!

Πριν λίγο καιρό προκηρύχθηκαν θέσεις εποχικού και μεταξύ αυτών μία (1) θέση στην υπηρεσία Στατιστικής του Νομού Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη θέση αυτήν μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση για πρόσληψη διάφορες "παράξενες" για τη θέση ειδικότητες, π.χ. πτυχιούχοι Βαλκανικών Σλαβικών και ανατολικών Σπουδών (!) όχι όμως πτυχιούχος της Πληροφορικής και μεταπτυχιακό "Μάνατζμεντ Πληροφοριακών Συστημάτων"!
Αλήθεια στη Στατιστική Υπηρεσία ποια ειδικότητα είναι περισσότερο απαραίτητη;
- Αν διαβάσετε τις διάφορες --->>>

Τα χρέη των Δήμων της Χαλκιδικής ...

Αυτά είναι τα χρέη του κάθε Δήμου της Χαλκιδικής, όπως προκύπτουν από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος: (Πληροφορίες από Προβοκάτορας)
♦ Προποντίδας (Χαλκιδικής) 7.771.500
♦ Κασσάνδρας (Χαλκιδικής) 7.403.027
♦ Πολυγύρου (Χαλκιδικής) 4.346.233
♦ Αριστοτέλη (Χαλκιδικής) 4.048.211
♦ Σιθωνίας (Χαλκιδικής) 3.574.684

Για τα ...μάτια της Ντόρας!

 O βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης από σήμερα στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας!
Η δήλωση προσχώρησης:
«Είναι περίοδος που η χώρα μας χρειάζεται εθνική συνεννόηση και όραμα για το αύριο ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη συγκρότηση εθνικού μετώπου.
Ως Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ενώνω τη φωνή μου με αυτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας που ως βασική αρχή έχει την «έναρξη διαλόγου ουσίας για να διαμορφωθεί ένα νέο Εθνικό Σύμφωνο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης».
Ως Βουλευτής Ηλείας --->>>

Αλ. Παπαρήγα: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Πρωθυπουργό

Με τις Ελληνοτουρκικές συμφωνίες της Μαδρίτης 1997 και του Ελσίνκι 1999, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και συνοριακές διαφορές πέραν της υφαλοκρηπίδας.
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποδεχθεί τη Νατοϊκή στρατηγική που αντιμετωπίζει το Αιγαίο ως «κοινό επιχειρησιακό χώρο» καθιστώντας μόνιμη την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή Ανατολικά του 25ου μεσημβρινού. Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που φιλοξενούν --->>>

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ παιδική "χαρά" (μα τι χαρά!)

Εδώ και πολλά χρόνια η κατάσταση στην παιδική χαρά του Αγίου Νικολάου μένει στα αζήτητα, κανείς δεν ενδιαφέρεται παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις στους αρμόδιους φορείς.
Είναι ντροπή το 2011 με τόσους προϋπολογισμούς των δήμων να μην μπορούν να κατασκευάσουν μια παιδική χαρά!
Πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα για να --->>>

Αργύρης Λαφαζάνης: "Μετά την απραξία και τα λόγια αρκετών χρόνων ήρθε η ώρα των έργων."

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ-ΘΕΡΜΗΣ
Σήμερα 11/01/2011 επαναδημοπρατείται και το έργο “Αποκατάσταση ζημιών λόγω πλημμυρών στην Βορειοανατολική Χαλκιδική”
Στις 15 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για το οδικό έργο Γαλάτιστας-Θέρμης σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε ήδη από την Εγνατία Οδό Α.Ε. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης είναι περίπου 34 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τον Φ.Π.Α. και η προθεσμία εκτέλεσης ορίζεται στους 30 μήνες.
Παράλληλα σήμερα 11/01/2011 επαναδημοπρατείται από την Εγνατία Οδό Α.Ε μετά την πρώτη δημοπράτηση που κρίθηκε μη συμφέρουσα το έργο --->>>

Η ΔΗΜ.Ο.Σ. : Για την αύξηση των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς και για τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των τιμών των διοδίων

Η αύξηση των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι ένα ακόμη βαρύ φορτίο για τους πολλούς , τους πολίτες των ασθενέστερων κοινωνικά στρωμάτων, αυτών που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση, τα σκληρά μέτρα και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια. Η Κυβέρνηση μέσα από μία σειρά συγκεχυμένων εξαγγελιών για τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση των δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων τα μόνα μέτρα που τελικά υλοποιεί είναι η η συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και κυρίως η --->>>

Η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου θα εμφανιστεί σε γυμνή παράσταση;

Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου δέχτηκε πρόταση για μια guest εμφάνιση σε θεατρική παραγωγή. Η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου θα εμφανιστεί σε παράσταση με γυμνούς ηθοποιούς επί σκηνής, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί ακόμη περισσότερο." (ειδησεογραφία των ημερών)
-Πριν από χρόνια θα είχε, πιθανά, κάποιο ενδιαφέρον, τώρα...  στα 55 της ποιος θα πάει να την δει!

ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΤΕΟ

Από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 αλλάζουν οι τηλεφωνικοί αριθμοί για ραντεβού στο ΚΤΕΟ. Για προγραμματισμό του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων από το ΚΤΕΟ της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα τηλέφωνα:
23713 5220023713 5220123713 52202 κάθε εργάσιμη ημέρα από τις 08:00 έως τις 13:00.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011

Η "Συμφωνία Ασυμβίβαστων" για τους βανδαλισμούς, στον Πολύγυρο, Παραμονές Πρωτοχρονιάς!

Τα πάντα γύρω μας είναι σύμβολα και συμβολισμοί. Από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και τους χώρους όπου κινούμαστε μέχρι τα ιδεολογίες και τις αντιλήψεις του κάθε ανθρώπου. Το σύμβολο του δυνατού, του πλούσιου, του κοινωνικά αποδεκτού. Η φαινομενική ηρεμία που οδηγεί στην ύπνωση και την χειραφέτηση κρατάει πολύ καλά στην Ελληνική επικράτεια. Ο μικροαστισμός, ο κομπλεξισμός, ο μινιμαλισμός είναι ιδεολογίες όπου ακμάζουν και διαιωνίζονται στις μικρές πόλεις και τα χωριά. Κάθε κίνηση όπου χτυπάει τον συντηρητισμό έχει αξία. Περισσότερη από ότι φαίνεται. Πράγματα όπου τώρα τα θεωρούμε δεδομένα παλαιότερα ήταν κοινωνικά κατακριτέα --->>>

Ο Δήμος Σιθωνίας του Καλλικράτη χωρίς υποδομές.

Ανέτοιμος ο Δήμος Σιθωνίας για τον Καλλικράτη
Ψάχνουν να βρουν κτήριο για να στεγασθούν οι Υπηρεσίες στο Δήμο Σιθωνίας.
Κατά τα άλλα έτοιμος να εφαρμοστεί είναι ο «Καλλικράτης», είπε, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξη τύπου 28-12-10 με θέμα τη νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση.
Οι Δήμοι έχουν εφοδιαστεί με ΑΦΜ, σφραγίδες, έχει γίνει η αντικατάσταση πινακίδων --->>>

Όχι άλλη αύξηση του ΦΠΑ στα γεωργικά προϊόντα

Επίκαιρη ερώτηση υπέβαλλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αμμανατίδου για την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα.
"Ένας βασικός οικονομικός τομέας, ο αγροτικός, πλήττεται και πάλι και οι συνέπειες στην ανάπτυξή του θα είναι μεγάλες. Από την 1η Ιανουαρίου άρχισε να εφαρμόζεται η νέα αύξηση του ΦΠΑ, η τρίτη κατά σειρά μέσα σε διάστημα 8 μηνών, εκτινάσσοντας προς τα πάνω τις τιμές των προϊόντων και επιβαρύνοντας τους καταναλωτές. Τρίτη αύξηση του ΦΠΑ είχαμε όμως --->>>

ΕΝΑΝ ΦΡΑΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ...

Αποτελέσματα Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής

Επιμέλεια: Νίκος Ελιοδώρου
A’ Ανδρών (11η Αγωνιστική )

Ουρανούπολη 47
Αρναία 71
Διαιτητές: Γατά-Αναστασιάδης
Δεκάλεπτα: 11-26, 28-39, 39-55, 47-71
Ουρανούπολη (Θεοδώρου)
Ευθυμόπουλος 14(2), Τσιβίλογλου , Ρούσσος , Τσινός 5, Κόκκινος Ε. 6, Δροσινός 2, Στουλούπης 6, Αντωνάκης , Στράντζαλης 10(1), Γεννάδιος , Κελέσης , Απεσλίδης 4
Αρναία (Κυπαρισσάς) --->>>

Kαλή εμφάνιση, αλλά ήττα για τον Α.Ο.Πολυγύρου.

Επιμέλεια:  Ιωάννης Σφυρής
Δεν κατάφεραν τελικά οι αθλητές του ΑΟΠ παρότι βρέθηκαν να προηγούνται, να κερδίσουν την ομάδα του Ιωνικού Ιωνίας.
Η τρίτη περίοδος βρήκε μπροστά τον ΑΟΠ με 47-49. Αλλά δυστυχώς οι λάθος επιλογές, σε συνδυασμό με τον υπερβολικό ζήλο που έδειξαν οι διαιτητές στον καταλογισμό των φάουλ εις βάρος της ομάδας μας (αποβλήθηκαν με 5 φάουλ ο Παπαγεωργίου και ο Κουγιώνης στο 32′) έφεραν τελικά την ήττα με σκορ 69-62.
Η ομάδα έδειξε στοιχεία βελτίωσης --->>>