Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου θα γίνει την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Αλλαγή χώρου συνεδρίασης του Δ.Σ. Πολυγύρου (Εισηγ.: κ. Δημ. Ζαγγίλας)
2. Προγραμματισμός προσλήψεων Προσωπικού έτους 2011 (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
3. Εκτέλεση του Προϋπολογισμού εξόδων μέχρι την 31η Μαρτίου 2011 (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
4. Σύσταση επιτροπών --->>>

Απαράδεκτες αυξήσεις των εισιτηρίων του Ο.Α.Σ.Θεσσαλονίκης εν μέσω οικονομικής κρίσης.


Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή, για την απαράδεκτη αύξηση των εισιτηρίων του Ο.Α.Σ.Θεσσαλονίκης:
Το Μάιο επιχειρήθηκε μια αύξηση κατά 100 % της τιμής των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ με την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος της μετεπιβίβασης, η οποία ύστερα από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Θεσσαλονίκης περιορίστηκε τελικά σε μία αύξηση της τάξεως του 20%. Το Σεπτέμβριο επιχειρήθηκε η κατάργηση των νυχτερινών δρομολογίων, η οποία θα επιβάρυνε τους εργαζόμενους τη νύχτα. Και αυτό το μέτρο ανακλήθηκε λόγω των κινητοποιήσεων των --->>>

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΦΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

Ι. « Έρχονται οι μέρες που δικάζουν…»
«Όποιος πέρασε μπροστά από δικαστικό μέγαρο ή φύλακες και δεν σκοτείνιασε το βλέμμα του, στη σκέψη, ότι μπορεί να βρεθεί εκεί ως ένοχος, τότε δεν έζησε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια την εποχή του»
Την επίθεση στο διοικητικό πρωτοδικείο την αφιερώνουμε με όλη μας τη φωτιά στα αδέρφια μας (Γ. Τσάκαλο, Π. Αργυρού, Χ. Χατζημιχελάκη) του φυλακισμένου πυρήνα των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Οι σύντροφοι μας καθώς και η έντιμη μειοψηφία των αξιοπρεπών επαναστατημένων Ανθρώπων ποινικών και πολιτικών, δεν είναι μόνο --->>>

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πολυγύρου.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΑΓΓΙΛΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΒΕΡΗΣ
1 Ζαγγίλας Δημήτριος Λεωνίδας Πολύγυρος
2 Γκλάβας Γεώργιος Δημητρίου Βραστά --->>> 

Αστυνομικός της «ΔΙΑΣ» τραυμάτισε θανάσιμα 7χρονη

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ τραυμάτισε θανάσιμα με τη μοτοσικλέτα του επτάχρονο κορίτσι, μπροστά σε καταυλισμό τσιγγάνων στην οδό Κύπρου 59 στο Μενίδι, στην προσπάθεια του να προσπεράσει προπορευόμενο κλειστό φορτηγάκι.
Ο αστυνομικός συνελήφθη από την Τροχαία Νέας Ιωνίας και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ωστόσο, ενταση επικρατεί στην οδό Κύπρου, όπου περισσότεροι απο 100 Ρομά κάτοικοι της περιοχής, πετούν --->>>

Για γέλια, αλλά και για κλάματα !!! (1)

- Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέρουσα αυτήν την καινούργια ενότητα, στο αγαπημένο μας blog !!
Ξεκινάμε με ένα quiz!!
-Δείτε τη συνέχεια της ανάρτησης και βρείτε: Τι είναι αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία;
Δοκιμάστε, απαντήστε - όχι απαραίτητα σωστά - βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και κερδίστε, μια και υπάρχει ένα ...μικρό βραβείο !!!
Περιμένουμε τις απαντήσεις σας*.
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.
άγρυπνος παζαριώτης
*Η σωστή απάντηση, την επόμενη Τετάρτη 12/01/2011 --->>>

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΦΩΤΑΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Για μία ακόμη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ανήμερα των Θεοφανίων το έθιμο-δρώμενο των Φωταρών από τον Αθλητικό και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοκάστρου. Κάτοικοι και επισκέπτες θα διασκεδάσουν στο προαύλιο του πρώην δημοτικού σχολείου του χωριού στις 2.30 μ.μ. με ζωντανή ορχήστρα μεζέδες και κρασί. Παράλληλα στα γραφεία του Συλλόγου θα λειτουργεί έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.
ΟΙ ΦΩΤΑΡΟΙ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για το Παλαιόκαστρο από πολύ παλιά είναι «Οι Φωταροί». Παραμονή αλλά και ανήμερα των Θεοφανίων πραγματοποιείται εδώ και χρόνια, ένα έθιμο με μορφή δρώμενου, που --->>>

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΜΗΛΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ

Από την αρχαιότητα σύμφωνα με τη σχετική βιβλιογραφία, υπήρχε η συνήθεια στη Μακεδονία και τη Θράκη των μεταμφιεσμένων (τζαμαλάρηδων) σε ζώα (καμήλα, τράγος, ελάφι). Οι τζαμαλάρηδες παρίσταναν πονηρά όντα που διώχνουν τα κακά πνεύματα.
Το γαλατσιάνικο έθιμο της Καμήλας, κατά την προφορική παράδοση, δεν είναι άλλο παρά η αναπαράσταση ενός πραγματικού γεγονότος.
Στα τέλη του 19ου αιώνα ή στις αρχές του 20ου ζούσε στη Γαλάτιστα μια όμορφη κοπέλα, η Μανιώ. Η ομορφιά της ήταν ξακουστή και στα γύρω χωριά και ακόμη παραπέρα. Κόσμος πολύς πέρναγε από το σπίτι της: έμποροι που προφασίζονταν πως ήθελαν --->>>

Διασταύρωση Καραγκάνη - Τρικούπη, στον Πολύγυρο

Πολύγυρος 2011, ...κληρονομιά του 2009!
Η Καραγκάνη οδηγεί στις "Έξι Βρύσες" ("Λωρίδα της Γάζας"  ονόμασε την περιοχή η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ και αυτήν την ονομασία χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Ζωγράφος στην προεκλογική του ομιλία στον Πολύγυρο) που όπως είναι γνωστό είναι αποκλεισμένες για 18 περίπου μήνες και άγνωστο για πόσο ακόμα!
Στη διασταύρωση, λοιπόν, της Καραγκάνη και Τρικούπη υπάρχει πινακίδα η οποία προτρέπει τα οχήματα που κατευθύνονται προς Γερακινή να ακολουθήσουν την οδό Καραγκάνη!
Το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ:
Η Καραγκάνη οδηγεί σε αδιέξοδο τα μεγάλα οχήματα (λεωφορεία, φορτηγά) στην επόμενη διασταύρωση των οδών Καραγκάνη και Αριστείδου (επαναλαμβάνουμε μόνο τα μεγάλα οχήματα).
Εκτιμούμε πως πρέπει να τοποθετηθεί στη διασταύρωση Καραγκάνη - Τρικούπη προειδοποιητική --->>>

Συμβαίνει στο ...μικρόκοσμό μας (;)

Σχόλιο αναγνώστη σε ανάρτηση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ:
"Πολύ σωστά όλα όσα λέγονται και γράφονται από όλους.
Όμως ας ξεκινήσουμε πρώτα από το μικρό τοπικό μας μπου....., το οποίο δεν είναι άλλο από τους καλούς εργοδότες της πόλης μας. Βλέπε Αρβανιτίδης!!!!
Αρβανιτίδη συντονίσου ρεεεε! Οι υπάλληλοι δεν είναι σκουπίδια, είναι άνθρωποι που δουλεύουν σαν τους μαλάκες 24 ώρες το 24ωρο για να γεμίζεις εσύ ρε τις τράπεζες με καταθέσεις για τα εγγόνια και τα δισέγγονα σου πλέον. Σταμάτα λοιπόν το γαμωπαίχνιδό σου με τις απολύσεις αράδα, γιατί το κατάντησες αηδία και έλεος λυπήσου μας, άσε τις χοντρομα....κίες και τα λαδώματα δεξιά και αριστερά και κοίτα μισό βήμα πριν την --->>>

ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ...

ΧΥΤΑ Δήμου Πολυγύρου...


Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Λιόντας αναλαμβάνει  Πρόεδρος της Επιτροπής διαχείρισης των ΧΥΤΑ του Δήμου Πολυγύρου, θέση που μέχρι τώρα είχε ο Ευθύμης Καρανάσιος!

ΚΚΕ: Όχι "διόδια" και στα νοσοκομεία!!!

Ο λαός, οι υγειονομικοί, δεν πρέπει ούτε να αποδεχθούν, ούτε να συμβιβαστούν με τα διόδια των 5 ευρώ για να περάσουν οι ασθενείς την είσοδο των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, όπως και καμία πληρωμή. Ο στόχος της κυβέρνησης για χορήγηση το 2011 αντίγραφων φαρμάκων σε ποσοστό 50% έχει οικονομικά και όχι επιστημονικά κριτήρια και γι’ αυτό είναι επικίνδυνος.
Η εμπορευματοποίηση και η --->>>

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους ...

Αγαπητή Respentza,
Επειδή σε κάποια ανάρτήσή σου εμφανίζομαι στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη με τον τίτλο "Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου". Επειδή είμαι σίγουρος, ότι και εσύ όπως και οι αναγνώστες σου, έχεις πέσει θύμα παραπληροφόρησης. Επειδή φαίνεται ότι υπάρχει μια προσπάθεια κάποιων να με παρουσιάσουν ως "λιγούρη" δημοτικών θώκων. Επειδή επίσης κάποιοι παρουσιάζονται ως αυτόκλητοι υπερασπιστές μου που μάλλον διαστρεβλώνουν παρά ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Και επειδή έχω μάθει να μη "μασάω" τα λόγια μου και να μιλώ ανοικτά και ξάστερα, θα ήθελα να σας ενημερώσω προς αποκατάσταση της αλήθειας για τα παρακάτω :
1. Δεν υφίσταται προς το παρόν κανένα Λιμενικό Ταμείο του Δήμου στο οποίο θα μπορούσε να είμαι πρόεδρος. Άλλωστε το Δελτίο Τύπου του Δήμου για την πλήρωση των διοικητικών θέσεων του δήμου --->>>